Şimdi Ara

Sokağa çıkma yasağında e-Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coldblooded

izin belgesi veren bu sistem NACE kodunu nereden sorgulayıp karar veriyor bilen var mı? Şöyle ki; MERKEZ ve ŞUBE olmak üzere aynı şahıs şirketi ismi üzerine 2 işyerimiz var. İkisinde branşları farklı. İnteraktif vergi dairesinde MERKEZ işyerimizin de ŞUBE işyerimizin de NACE kodları ayrı ayrı görülebiliyor. Vergi levhamızda NACE kodumuz MERKEZ işyeri NACE kodumuz ile aynı. SGK sisteminde ise NACE kodumuz sadece ŞUBE NACE kodu olarak görülüyor.
    ŞUBEmizin NACE kodu kısıtlamadan muaf değil ama MERKEZ NACE kodu muaf.
    Sonuç olarak sistem 'faaliyet koduna göre muaf değilsiniz' gibi bir mesaj geri döndürüyor. İnteraktif vergi dairesinin sisteminden sorguluyor olsa bunu yapmaması lazım. SGK sisteminden yapıyor sanırım?
    Detay bilgiye sahip olan var mı ? izin belgesi veren bu sistem NACE kodunu nereden sorgulayıp karar veriyor bilen var mı?

Sigorta kaydı hangi şirket üzerinde ise o şirketin NACE kodu sistem tarafından sorgulanır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wenon

İş veren bağkurlu nasıl alacak ? sistem ssk lı lara veriyor ama bağkurluya yok. BAĞKURLU OLUPTA İZİN ALAN VAR MI?

O konu muamma. Şirket sahipleri için sorgulama yok. İmza sirküsü , vergi levhası vb. evraklar ile gitmekten başka çare yok.

Geriye polis kontrol noktasında derdini anlatmak kalıyor. :)

• Biraz ağır konuşacağım, kusura bakmayın.

Ben bu sistemi getiren kimse onun yapacağı işe sıçayım.

Bir kere SGK'lı çalışanlar için şu sıkıntları yazayım

Site doğru düzgün çalışmıyor. Evrağı yeni yeni alabilmeye başladı insanlar.

Sistem nace kodunu nereden bakıyor belli değil.

Ulan muaf sektörlerin naceleri dediniz, şunları içişleri bakanlığının sitesinde yayınlayın da görelim kim muaf kim değil?

Hiçbirşey belli değil.

Çalışan sisteme giriyor, evrak onaylanıyor bir de bakıyor ev adresi eski ev adresi.

Evrak onaylanıyor bir bakıyor işyeri adresi farklı.

Adam bütün gün sahada, ofiste çalışmıyor,muaf sektörde ve ne yapacağını bilmiyor?

Bunun gibi bir çok sıkıntı var.

Bunun yanında, firmanın merkez ve şubeleri var.

Adam şubeye bağlı görünüyor, merkez muaf ama şube değil, adam belge alamıyor.

Adam evrağı çıkartıyor, işyeri yetkilisinin imzalaması gerekiyor.Adam işe gitmeden yolda çevirmeye girse ne olacak?

Tamamen polisin insiyatifine kalıyor.

Hadi işyerine ulaştı, imza yetkilisi adam şehir dışında. 17 günlük kapanmadan önce yazlığına gitmiş.

İşyerime döneyim dese seyahat yasağı var.

Başka bir sorun NACE KODU.

Adam üretimin hasını yapıyor, ticaret sicilinde üretim imalat ihracat ithalat vs herşey var ve bunları da aktif olarak yapıyor ama vergi levhasındaki nace kodu eskiden farklı birşey için alınmış o yüzden muaf değil.

Esas sıkıntı şurada.

E devletten sadece ÇALIŞANLAR izin belgesi alabiliyor. İşyeri sahipleri alamıyor.

Bugün bir çok kişiden, pztsi gününden itibaren e devlet belgeleriniz elinizde olsun yoksa ceza yersiniz şeklinde

polislerden uyarı aldığını duyduğum insanlar oldu.

Olm siz dalga mı geçiyorsunuz?Sizin yapacağınız işe kafam girsin be.

Ya e devlete işyeri sahipleri için bir sistem koyarsın belge almak için ya da içişleri bakanlığı sitesinde bir duyuru yapar

der ki, MUAF işyeri sahipleri ve ortakları şu şu şu belgelerle işyerine gidebilir.

3 gün oldu hala tek bir açıklama yok, cidden şaka gibi.

Söyleyin olm, sizi kanser etmek istiyoruz deyin, olalım uğraştırmayın bizi ya.

Hiçbir yerde açıklama yok, işyeri sahipleri işlerine nasıl gidecekler kimse bilmiyor

Muz cumhuriyetinde bile belli olurdu şimdiye kadar.

Böyle ülke mi yönetilir arkadaş? Böyle rezalet mi olur?

Yazsam daha çok yazarım, gerçekten saçmalıklar o kadar fazla ki

Dün yaşanan bir örneği size söyleyeyim

TOFAŞ ın 40 kişilik servisini durduruyor polis, e devlet izinlerini soruyor, söylüyorlar fabrika geçici belgeleri verdi diye, tüm servistekilerin kimliklerinin fotoğraflarını çekmiş polis. Ya ceza gelirse bu adamlara?

Polislerin hiçbir şeyden haberleri yok. E devletten çıktısı alınan ( alabilirsen tabi) evrağı nasıl imzalatacak insanlar?

Üstte yazdığım sorunları yaşayanlar ne yapacak? işyeri sahipleri ne yapacak?

Son olarak

İşyeri sahipleri ile alakalı olarak İTO imza sirküleri yanınınzda olsun yazmış, ama nasıl güvenelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Biraz ağır konuşacağım, kusura bakmayın.

Ulan muaf sektörlerin naceleri dediniz, şunları içişleri bakanlığının sitesinde yayınlayın da görelim kim muaf kim değil?

Hiçbirşey belli değil.

Çalışan sisteme giriyor, evrak onaylanıyor bir de bakıyor ev adresi eski ev adresi.

Adam bütün gün sahada, ofiste çalışmıyor,muaf sektörde ve ne yapacağını bilmiyor?

Adam evrağı çıkartıyor, işyeri yetkilisinin imzalaması gerekiyor.Adam işe gitmeden yolda çevirmeye girse ne olacak?

Hadi işyerine ulaştı, imza yetkilisi adam şehir dışında. 17 günlük kapanmadan önce yazlığına gitmiş.

Adam üretimin hasını yapıyor, ticaret sicilinde üretim imalat ihracat ithalat vs herşey var ve bunları da aktif olarak yapıyor ama vergi levhasındaki nace kodu eskiden farklı birşey için alınmış o yüzden muaf değil.

Esas sıkıntı şurada.

E devletten sadece ÇALIŞANLAR izin belgesi alabiliyor. İşyeri sahipleri alamıyor.

Bugün bir çok kişiden, pztsi gününden itibaren e devlet belgeleriniz elinizde olsun yoksa ceza yersiniz şeklinde

Ya e devlete işyeri sahipleri için bir sistem koyarsın belge almak için ya da içişleri bakanlığı sitesinde bir duyuru yapar

der ki, MUAF işyeri sahipleri ve ortakları şu şu şu belgelerle işyerine gidebilir.

Hiçbir yerde açıklama yok, işyeri sahipleri işlerine nasıl gidecekler kimse bilmiyor

TOFAŞ ın 40 kişilik servisini durduruyor polis, e devlet izinlerini soruyor, söylüyorlar fabrika geçici belgeleri verdi diye, tüm servistekilerin kimliklerinin fotoğraflarını çekmiş polis. Ya ceza gelirse bu adamlara?

Polislerin hiçbir şeyden haberleri yok. E devletten çıktısı alınan ( alabilirsen tabi) evrağı nasıl imzalatacak insanlar?

Son olarak

İşyeri sahipleri ile alakalı olarak İTO imza sirküleri yanınınzda olsun yazmış, ama nasıl güvenelim?

Hocam firma sahibiyim işyerim Nace kod olarak muaf ama bana çıkmıyor ne yapacağız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zooe

Hocam firma sahibiyim işyerim Nace kod olarak muaf ama bana çıkmıyor ne yapacağız

Alıntıları Göster

Çıkmamasının sebebi üstte de yazdığım gibi

E DEVLET sistemi firma sahiplerine belge çıkartmıyor.

Nace kodunuz uyumlu değil ya da adres bulunamadı bla bla şeklinde hata veriyor maalesef.

Bekliyoruz halen, sırf tadım kaçmasın, haybeden yere ceza yemeyelim diye işe gitmiyoruz 3 gündür, bekliyoruz mal gibi.

• quote:

Biraz ağır konuşacağım, kusura bakmayın.

Hiçbirşey belli değil.

Esas sıkıntı şurada.

Son olarak

hocam ben ve ortağımda aynı şekildeyiz.

bağkurlulara otomatik olarka çıkmıyor.

aynı şekilde kardeşim de şirket sahibi oda aynı şekilde çıkaramıyor.

sanırım sistemde en büyük hata bağkurlularda yaşanacak.

ama byle daha iyi geri adım atarlar pazartesi.

düzeltme : hocam bu konuda ito açıklama yapmış en son paragrafa bakın. bence bu konuyu fazla irdelemeyelim.

bu evrak bizim için yeterliymiş.

https://www.ito.org.tr/tr/duyurular/detay/kapanma-sureci-gorev-belgesi-hakkinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzluq -- 2 Mayıs 2021; 1:20:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzluq

hocam ben ve ortağımda aynı şekildeyiz.

bağkurlulara otomatik olarka çıkmıyor.

aynı şekilde kardeşim de şirket sahibi oda aynı şekilde çıkaramıyor.

sanırım sistemde en büyük hata bağkurlularda yaşanacak.

ama byle daha iyi geri adım atarlar pazartesi.

düzeltme : hocam bu konuda ito açıklama yapmış en son paragrafa bakın. bence bu konuyu fazla irdelemeyelim.

bu evrak bizim için yeterliymiş.

https://www.ito.org.tr/tr/duyurular/detay/kapanma-sureci-gorev-belgesi-hakkinda

Alıntıları Göster

Şirket sahiplerinin sorununu çözerler

imza sirküleri faaliyet belgesi vsvs alın geçin derler

Ama çalışanların da sorunları çok fazla.

Bu sistem patlar, pzts tamamen değiştirirler.

Onu da beceremezler böyle böyle derken yasaklar biter zaten

Tr de sıradan bir gün.

• ZENGİNE TATİL, ZÜĞÜRT VE ORTA DİREĞE YİNE ÇALIŞMA.. SÖZDE KAPANMA

NE KADAR ZENGİN, PATRON VARSA YAZLIK BELDELERE GİTTİ

Toplu taşımada yine ayakta yine tıklım tıklım gittim nasıl bir kapanma ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 2 Mayıs 2021; 1:43:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CNDMN

Arkadaşlarımın yarısı Bodrum, Antalya vs. tatil yerlerine ulaştı. Ben caddenin göbeğinde parakende satış yapan bir teknoloji mağazasında çalışıyorum. Patron sırıta sırıta geldi izin belgesi çıkarttım diye. Artık polise, bekçiye mouse klavye satarız. Geçen yıl bayramda da çalıştırmıştı, 9 gün siftah etmeden kapattık. Bu nasıl kapanma birader? Herkes tatilde, paracı patronlar izin peşinde.

Şimdi millet yiyecek ekmek bulamıyor, sen yatma peşindesin diyenler gelmeden şunu da ekleyeyim. Ben plancı bir kişiliğe sahibim. Bir işe, projeye girmeden bile psikolojik olarak kendimi hazırlamam lazım. Son anda alınan kararlara adapte olamıyorum. Gezmeye bile gideceksem anlık kararla olmuyor benimkisi, bir gün önceden "yarın çıkayım da, gezmeye gideyim bari" şeklinde yürüyor işler. Yapım bu, değiştiremiyorum. İşin sıkıntılı noktası şu ki, 17 günlük karantina açıklandığından bu yana patron bana "ben sordum, biz kapalıymışsız, biz çalışmıyoruz" diyor. Eve bir sürü malzeme gönderdi, yapılacak, yarım kalan işleri evde yap diye. Ona göre atölye kurdum bir odaya, hazırlığımı yaptım. Bugün 18:20 de gelmiş, izin aldım izin diyor. Bir vuracaksın ağzını ortasına da.. Piyasa kötü işte, başka iş yok..

O dediğinden bende de var. Aniden bir şey çıkınca alışamıyorum, deli oluyorum. İster gezmek olsun, ister iş bulmak, isterse çalışıyor olmak olsun sürprizleri sevmiyorum. Bunu biraz kırmış olsam da kurtulamıyorum.

• babam için görev belgesi almaya çalışıyorum Çalıştığınız Şirket Adres Bilgisine Ulaşılamadı veya Çalıştığınız Şirket Çalışma Muafiyet Kapsamında Değil. hatası alıyorum..

aynı işyerinden izin alanlar var, pdflere baktım nace kodunu öğrendim, bu nace kodunu standart izin metnine yazdım, 5 kez başvura tıkladıktan sonra tekrar bu hatayı alıyorum

• 3 gündür ben de bu belgeyi almaya çalışıyorum, sürekli ekran hata veriyor.

• quote:

Şirket sahiplerinin sorununu çözerler

imza sirküleri faaliyet belgesi vsvs alın geçin derler

Ama çalışanların da sorunları çok fazla.

Bu sistem patlar, pzts tamamen değiştirirler.

Onu da beceremezler böyle böyle derken yasaklar biter zaten

Tr de sıradan bir gün.

Alıntıları Göster

Aynen oyle hocam biz tuzla gemi sanayideyiz. Sanayinin cogusu evragi cikaramadi. Sistem pazartesi patlar . Sonra 2-3 gün ek süre falan derler. Ama burada en cok ders cikarilacak yer ne zaman e devlete bi yenilik gelse sistem çöküyor ve bunu hicbir yetkili sorgulamiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Seyahat izin belgesi talebi bölümünde hastaneye gitmek içinde bir seçenek gördüm. Memurlar, çalışanlar bile bu belgeyi almak zorundaysa sanırım hastaneye gidenlerde müracaat edip izin alarak belgeyi yanlarına alacak...

Son dakikada böyle saçma işler çıkararak, kafalarda bir sürü soru bırakarak yasaklar başlayacak. Saçma sapan devlet yönetimi nasıl mı olur , işte böyle..

merhaba , benim daha önceden 3/5/2021 yarına alınmış hastane randevum var bunula ilgili elimde ufak QR kod üstünde olan bir kağıt var bu yeterli mi ? e devletten seyahat izin işlemleri zorunlu haller başlığı altında ""Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, "" böyle bir başlık var burada ki bilgileri doldurdum elimdeki kağıdın resmini çekip yükledim ama işlem kayda alındı da bekliyor onaylanmadı , hastane randevusu için buradan izin belgesi çıkarmak gerekir mi ? şart mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

hastane işi olanlar ne olacak !?

merhaba , siz ne yaptınız ? benim daha önceden 3/5/2021 yarına alınmış hastane randevum var bunula ilgili elimde ufak QR kod üstünde olan bir kağıt var bu yeterli mi ? e devletten seyahat izin işlemleri zorunlu haller başlığı altında ""Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, "" böyle bir başlık var burada ki bilgileri doldurdum elimdeki kağıdın resmini çekip yükledim ama işlem kayda alındı da bekliyor onaylanmadı , hastane randevusu için buradan izin belgesi çıkarmak gerekir mi ? şart mı ?

• simsek59 kullanıcısına yanıt

O seçeneği doldurduysanız muhtemelen gece cevap gelir, sabah çıkmadan bakarsınız ama cevap gelmese bile müracaatınızı pdf olarak telefonunuza indirin, çevirme olur da sorarlarsa en azından ben müracatımı yaptım cevap gelmedi ama randevum vardı dersiniz.

• Sistem düzelmiş artık onaylıyor.
    Sokağa çıkma yasağında e-Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır?

• leptop telefon tablet hepsiyle deniyorum olmuyor kardesim olmuyor
    daha fazla yüklenme olursa da çeşitli aksilikler olacaktır

• benim şirketim var yanımda çalışan sigortalı personel izin işlemleri e devlet üzerinden uzun uğraşlar sonucu aldı. vergi levhamızda yazan nace kodu yasaklardan muaf. ( zaten muaf olmasa izin belgesi alamazdı). İşin ilginç yanı şirket benim, ben aynı evrakı e devlet üzerinden alamıyorum. Evraksal olarak yasal olmayan hiç bir durum söz konusu değil. Şimdi ben dışarı çıkamayacağım personelim mi çıkacak. Merakla pazartesiyi bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.