Şimdi Ara

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ SAAT 19'A İNMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence özel sektör için 16.00 denmeliydi mesai bitimi. ve bu mesai bitimini o bu şu diye ayırmayacaksın. sadace market filan zorunlu hizmet veren yerler açık olmalıydı. saçma geldi bu karar yine de.

• Madem tam kapanma yapılamıyor veya cesaret edilemiyor. Mantıksız sokağa çıkma yasağı saatlerini daha mantıklı yapabilirlerdi. Mesela;

Sağlık gibi kritik kamu sektörlerinin dışında kalan diğer sektörlerde çalışma saatini yarım güne indirebilirlerdi. Kamu da tam gün veya yarım gün çalışmanın pek bir farkı da yok zaten.

Özel sektörde ise kamudan bir iki saat sonrası için planlama yapılabilirdi.

Yani ne bileyim bu gibi planlamaları profesyonellere yaptırsalar daha iyi olurdu. Bilim kurulunda dahiliye uzmanı bilim adamı ne anlar kamu yönetiminden özel sektörden. Laf dönüp dolaşıp işi ehline vermeye geliyor.

Hele şu toplu taşımaya acil çözüm bulunması şart. Pandemi gibi olağanüstü durumlarda devlet ve belediyeler tarafından şoför esnafına maddi destek verilip, ayakta yolcu alınması durumunda trafikten men etmeye varan cezalar uygulanabilir. Belediye toplu taşım araçlarında ise trafik yoğunluk saatlerine göre sefer sayıları birkaç kat artırılıp yolcu yoğunluğu azaltılabilir.

Daha radikal çözüm ise trafiğe çıkan araçlarda plaka sınırlandırması getirilebilir.

Hepsinden daha önemlisi ise devleti yönetenlerin pandemi yasaklarına uymasıdır.  

• Kısıtlamadan muaflar listesine bakmadınız herhalde. Keyfi gezenlerde bi zahmet çıkmasın dışarı. Çalışana yasak yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: alierennet

Madem tam kapanma yapılamıyor veya cesaret edilemiyor. Mantıksız sokağa çıkma yasağı saatlerini daha mantıklı yapabilirlerdi. Mesela;

Sağlık gibi kritik kamu sektörlerinin dışında kalan diğer sektörlerde çalışma saatini yarım güne indirebilirlerdi. Kamu da tam gün veya yarım gün çalışmanın pek bir farkı da yok zaten.

Özel sektörde ise kamudan bir iki saat sonrası için planlama yapılabilirdi.

Yani ne bileyim bu gibi planlamaları profesyonellere yaptırsalar daha iyi olurdu. Bilim kurulunda dahiliye uzmanı bilim adamı ne anlar kamu yönetiminden özel sektörden. Laf dönüp dolaşıp işi ehline vermeye geliyor.

Hele şu toplu taşımaya acil çözüm bulunması şart. Pandemi gibi olağanüstü durumlarda devlet ve belediyeler tarafından şoför esnafına maddi destek verilip, ayakta yolcu alınması durumunda trafikten men etmeye varan cezalar uygulanabilir. Belediye toplu taşım araçlarında ise trafik yoğunluk saatlerine göre sefer sayıları birkaç kat artırılıp yolcu yoğunluğu azaltılabilir.

Daha radikal çözüm ise trafiğe çıkan araçlarda plaka sınırlandırması getirilebilir.

Hepsinden daha önemlisi ise devleti yönetenlerin pandemi yasaklarına uymasıdır.  

güzel özetlemişsiniz. sadece ilave etmek istediğim birşey var. demişsiniz ya işi ehline vermek diye. amaç zaten insanlara problem yaratmak. o yüzden o kısımda ben kasıt arıyorum.

• Marketler 18.00'da kapanacak diyorlar.Çalışanlar zaten en erken 18.00'da işten çıkıyor.Bu insanlar ne yiyip ne içecek.Gündüz acıkmamak için sahurda yumurta yiyorum.Evde yumurta bitmiş.Ama işten çıkana kadar marketler kapanacak.İşe yakın bir yerden yumurta alsam metrobüste kırılacak.Ben ne yapacağım şimdi?

• Hafta ici sabah 5 aksam 7 arasi izin gerekmeden sehir disina cikabiliyormuyuz. Bu konusa bir karmasa var gibi. Nasil yorumluyorsunuz genelgeyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan5434 H kullanıcısına yanıt

Ben cuma günü yoğun bakımdaki yakınım için şehir dışına çıkacağım. IDO ile görüştüm, arabalı deniz otobüslerinin çalıştığını ve saat 19:00 a kadar istediğim yere gidebileceğimi belirtti. Fakat genelge çok kötü bir türkçe ile yazıldığını söylemem gerek.

• Hakan5434 H kullanıcısına yanıt

Şehirler arası yasak 15 gün

• Millet akşam 19:00 da işten çıkıyor, trafik derken yasaktan önce nasıl eve gidecek

• 60k vaka var günlük 300 e yakın bize söylenen ölü var belki daha fazladır bilemeyiz ama 2 hafta sonra böyle giderse tam kapanma olacaktır

• Saat 05:00 -19:00 arasi izin almadan sehirlerarasi seyahat toplu tasima ile gerceklestirebilecek miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Marketler 18.00'da kapanacak diyorlar.Çalışanlar zaten en erken 18.00'da işten çıkıyor.Bu insanlar ne yiyip ne içecek.Gündüz acıkmamak için sahurda yumurta yiyorum.Evde yumurta bitmiş.Ama işten çıkana kadar marketler kapanacak.İşe yakın bir yerden yumurta alsam metrobüste kırılacak.Ben ne yapacağım şimdi?

Hersey memura gore bu ulke ozel sektor calisanigebersin sorun yok. İssizse ciftciyi hic bahsetmiyorum Allah yardim etsin.

Ozel sektorde calisip markete yetisebilen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 14 Nisan 2021; 21:7:4 >
  • 19'da yasak var diye 2 sokak ötede oturan arkadaşım iftara çağırsa gidemem mi sanıyor devlet?

Evden çıkarken de yanıma çöp poşedi alırım elimi kolumu sallayarak eve geri dönerim.

İnsan yapacak olduktan sonra her türlü yapar.

• sabah 5 ile akşam 7 arası korona geçmiyor mu onu çözemedim nasıl bir aklın ürünü bu ülke

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Virüs kapar en fazla ölürsün belki cenazene 2 sokak ötedeki arkadaşın dahi gelmez.

Belki aileni riske atmak hoşuna gidiyordur yine de sen bilirsin.

• bu çok saçma, bu virüsün 24 saatte yok olması olasılığının düşük olduğunu artık bilmeyen kalmadı.

Ve bugün markete gittiğimde, 19 öncesinde akın vardı resmen, halay çekerek alışveriş yaptık.

İnsan trafiğini bu şekilde sıkıştırmaları=virüsün ekmeğine yağ sürmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Virüs kapar en fazla ölürsün belki cenazene 2 sokak ötedeki arkadaşın dahi gelmez.

Belki aileni riske atmak hoşuna gidiyordur yine de sen bilirsin.

He he geçen marttan beri niye kapmadık? Siz evinizde otururken biz akşamlar çay ocağında dip dibe oturuyorduk. Aylardır girip çıkmadığım yer kalmadı. Nedense çevremde gencinden yaşlısına 1 tane ölen yok.

Ailemde riske atılacak kimse yok. Annem aşılı o da sürekli dışarı çıkar. Başkasına da birşey olsa umurumda olmaz.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Sizin gibi kurallara uymayıp covid olanların testleri önüme geliyor her şeyi biliyorum, daha 6 gün önce hastanede 1 hasta öldü gördüm.

Bu kafa ile devam edin.

• Komple kapatmaya hazırlık aşamaları bu,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.