açıkçası bu sokağa çıkma yasağını 2 saat öne çekip zaten aşılanmış +65 insanların toplu taşıma binememesini çok bir önlem olarak görmüyorum. Günlük vaka sayısı 60k yı geçmiş ya radikal bir karar alsınlar yada hiç kasmasınlar kimseyi artık sürü bağışıklığı olur ne olursa. isteyen teravihini kılsın isteyen hafta sonu parklara bahçelere yayılsın |
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ SAAT 19'A İNMESİ (3. sayfa)
-
-
Abicim anlamadınızmı, dertleri para, millete ceza kesip para koparma derdinde, bunların derdi insan canı felan değil, biraz kafanızı kumdan çıkarında anlayın şunu.
Bir insan akşam 18:00 de istanbulda işten çıkıp nasıl eve gidebilir. Arada özel istisnalar olabilir ama sittinsene olmaz o iş.
Her haltı ellerini yüzlerine bulaştırdılar, şimdi iyice sıvıyorlar.
-
+65 Yaş tamam korunuyor ama enfekte olduğunda diğer insanlara hızlı bir şekilde bulaştırıyor.
Ek olarak kalabalık yapıyorlar. Bu neden ile yasaklandılar. +65 yaş sırf ücretsiz gezmek için toplu taşımaya biniyor. Aşılara güveniyorlar.
Teravih olayı çok tehlikeli camilerde neredeyse hiç kurallara uyulmuyor. Cami önünden geçerken şahit oldum. Adamlar maske takmıyor veya burunda dip dibe oturup sohbet ediyorlar.
Cami,Okul ve toplu taşımalar şuan bulaş yuvası, edebiyat yapmaya gerek yok.
Cami de sadece namaz kılınmıyor bizim halk namazdan önce,namazdan sonra Maske,mesafe önemsemeden sohbet ediyor, Teravih de çok kalabalık oluyor.
Annen veya Baban Covid nedeni ile ölürse yine ne olursa olsun diyebilecek misin ?
Geçen hafta hastanede gözümün önünde 46 yaş üstü bir yurtdaş vefat etti. Sanırım oğluydu 25 yaşında falan hüngür hüngür ağladı o yüzden artık boş yapmanıza gerek yok.
-
Sok,Migros vs Online sipariş verebilirsiniz.
-
ben inanamıyorum hala. özel sektöre bir düzenleme gelir diye düşünüyordum. gelmedi. akşam en geç 16 30 gibi özel sektör de mesai bırakmalıydı. ben eve dün 19.15'te ancak gidebildim kendi aracımla. o arada ters bir polise bekciye denk gelsem yapıştıracak cezayı. kime ne anlatacaksın. ayıkla pirincin taşını sonra. harbiden yazık ya bize.
-
18.05 işten çıktım 19.05 eve vardım. Herkes deli gibi araba kullanıyordu. Sanki 19'dan sonra eve girenleri kesecekler..
-
benim esas anlamadigim nokta özel sektörle ilgili hicbir yönetmelik ya da düzenlemenin olmayisi. Sanirim kamuda calisan memurlar haric özel sektöre bulasmiyor bu virüs sözlesme yapmislar virüsle !
Ofislerde tiklim tiklim calisiyor millet. Patronlarin, üst yönetimlerin keyfine kalmis. Hic degil ise ayni odada calisanlar icin, ofis m2 si su kadar ve üstü olan yerlerde, su m2 ye kadar olan yerlerde su kadar, su m2 ye kadar olan yerlerde falanca sayi kadar kisiden fazlasi calisamayacak, home office olacaklar ya da dönüsümlü calisacaklar seklinde bir düzenleme sart.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hakan5434
Hafta ici sabah 5 aksam 7 arasi izin gerekmeden sehir disina cikabiliyormuyuz. Bu konusa bir karmasa var gibi. Nasil yorumluyorsunuz genelgeyiEvet çıkabiliyorsunuz. Alo 199 , E-devlet ve polisten teyit aldım ben cuma günü şehir dışında olacağım.
-
Hayatımda gördüğüm en saçma şeylerden bir tanesi..
-
Akp nin yaptığı her müdahele daha kötü yapıyor saatleri arttırmak yerine kısıp kalabalığı arttırıyorlar aslında covidi arttıran akpdir
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANSizin gibi kurallara uymayıp covid olanların testleri önüme geliyor her şeyi biliyorum, daha 6 gün önce hastanede 1 hasta öldü gördüm.
Bu kafa ile devam edin.
Çok ta umurumdaydı. Ne olacaksa olsun. Sanki süper bir hayatın harcamakla bitmeyecek paran var da korkuyorsun.
-
yazdığımı tamamen yanlış anlamışsın ben sokağa çıkma yasağının sadece 2 saat geriye çekilmesinin ve +65 yaşın toplu taşımalardan yasaklanmasının 60knın üstüne çıkan günlük vaka sayılarında hiç etkisi olmayacağını (veya yeterli etkisi diyelim) söylemek istemiştim. Yani böyle yapıp bir de insanların psikolojisini bozmaktansa tam bıraksınlar aynı şey diyorum
Şahsi fikrimi sorarsan hastalığı neredeyse tamamen yenen ülkelerin yaptığını yapalım derim avustralya tek haneye inmiş mesela, geçen hafta melbourne de sadece 1 vaka vardı (günlük değil toplam)
Yakın arkadaşım oldu 1 ay kadar önce her gün konuştuk neler yaşadığını çok iyi biliyorum adam pazar günleri dahil dükkanını açardı karantina süresi dolduktan 10 gün sonraya kadar evine 400 m mesafedeki dükkanına gidemedi kendini kaldırıp
Bence sen boş yapmışsın +65 kalabalık yapıyormuş da falan bir bak iş saatlerinde duraklar ne durumda aklı olan o saatte çıkmaz zaten
bu önlemlerle de salgın hızı kesilmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 15 Nisan 2021; 21:55:31 >
-
Amaç insanların işten çıkar çıkmaz direk eve gitmesini sağlamak gibi duruyor. Tam kapanma yapılamadığı için bu şekilde yapılmış gibi anladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: woodgateAmaç insanların işten çıkar çıkmaz direk eve gitmesini sağlamak gibi duruyor. Tam kapanma yapılamadığı için bu şekilde yapılmış gibi anladım.
insanlar toplu taşıma için birbiriyle kavga ediyor. toplu taşımalar tıklım tıklım dolu. virüs daha hızlı yayılır böyle olursa. daha dün stadyumun orada çift katlı otobüse binmek için iki adam kavga ediyordu. yoldan geçerken gördüm. insanlara bunu yapmaya hakları yok. bu kadar kötü yönetilen bir ülke dünyada yoktur. tek adam rejiminden memnun mu evet diyenler. benim çevremdekiler geberseydik de evet demeseydik diyorlar. bu kadar kötülük yapılamaz bir millete.
bizim şirket de çıkış saatini akşam 5'e çekti bu arada. bakalım nasıl olacak yol.
-
özel araçla da yapabilirsiniz. aylardır 21:00-05:00 arası ve hafta sonu uygulanan yasak artık 19:00-05:00 arası ve hafta sonu uygulanacak.
-
çıkma yasağını saat 5 bile yapsan sokaktaki insan bilinçlenmediği sürece bu hastalık uzar gider.
1 aylık maskesini çeneye indirip kalabalıkta sigara yakanı mı ararsın
yine maskeyi indirip milletin ağzının içine gireni mi ararsın
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk3518.05 işten çıktım 19.05 eve vardım. Herkes deli gibi araba kullanıyordu. Sanki 19'dan sonra eve girenleri kesecekler..
insanlarda para yok, herkes ceza yemekten korkuyor ondan öyle davranıyorlar.
-
Kesin çözüm olan tam kapamaya gücün yetmiyorsa onca alınacak önlem varken tek bir esnetilecek önlemi daha da kıstılar trafik yoğunluğu %70 üzerine çıkan illerde saat 10-11 çekmeleri lazımdı şuan saçma bir trafik oluyor toplu taşımalar dolup taşıyor. 18.00 sonrası parkları sahil kenarlarını ne kadar sosyal olacak yer varsa ve tabiki market ve fırınları kapat.
Yeri gelmişken bir Ramazanda sıcak pide olmasın millet bir pide için saat 7'de dip dibe sıradalar, öğlen al pideni gir evine sanırım bu millet daha farkına varamadı SALGIN KONTROLDEN ÇIKTI! Tahmin ediyorum 7-10 gün sonra tüm dünyaya manşet olacak görüntüler vermeye başlayacağız şuan hastanelerde yataklar karaborsa ve gelen çığ bunun iki katına çıkacağını gösteriyor
-
Bunu da savunun yarın sosyal kredi sistemiyle tam köle olduğunuzda hala vaka ve ölü sayarsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hastalık hastası değiliz sizin gibi. Kronik hastaligim yok ölme ihtimalim yüzde 0.1den az. Başkasına bulaştırma mevzusu zerre umrumda değil. Toplum bizi mi düşündü ben onları düşüneyim? Belli ki bu işten para kazanıyorsunuz. Yaptığınız hiç ahlaki segil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X