Şimdi Ara

Sokak lambası yüzünden bilgisayarım yandı, ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, Adana'da bizim mahalleye elektrikçiler geldi bugün, sokak lambalarını sordular yanıyor mu sorun var mı diye. Bizimkiler de söyledi arızayı ve evin karşısındaki lambayı değiştirdiler mi ne yaptılar bilmiyorum o an ben bilgisayardaydım. Önce ekran siyah oldu görüntü gitti ve ben monitöre bir şey oldu sandım çünkü garantiden yeni değiştirilmişti daha dün kullanmaya başlamıştım. Sonra kasadan çok yüksek sesli olmayan bir patlama sesi geldi ve duman çıktı. Fişleri çektim tabi hemen. Sonra dışarıdaki elektrikçilere koştum ne yaptınız dedim baya kızmıştım. Elektriği bilerek mi kestiler ya da kısa devre mi oldu diye tekrar tekrar sordum adama yüksek sesle. Adam 186'yı ara dedi onlar halleder falan dedi. Neyi halledecekler benim bilgisayarımı mı onaracaklar dedim evet dedi.

Aradım ve arıza kaydı oluşturdum. Bana arıza ödenecek ya da ödenmeyecek gibi bir bildirim gelecekmiş. Sizce ödenir mi yoksa uğraştırırlar mı? Yapabileceğim başka bir şey var mı? Forumda buna benzer bir şey başına gelen var mı?

Ben güç kaynağının yandığını düşünüyorum ama eğer sadece güç kaynağı değilse yandık.

Böyle bir durum ekran kartına herhangi bir şey olur mu?

Bu arada sistem şu;

Xigmatek Tauro 80+ Bronze 500 Watt
    Amd FX 6100
    Asus 970 Pro Gaming/Aura
    Msi GeForce GTX 1050ti Gaming X
    Kingston HyperX Beast 2x4 GB 2400 Mhz RAM

Ayrıca siatemde dört mekanik disk ve iki ssd var, bunlar ve ekran kartı en önemlileri benim için.

Cevap bekliyorum arkaşlar, yapabileceğim başka bir şey var mıdır? Bilgisayara en fazla ne olmuştur? Fişe takıp bakmaya korkuyorum açıkçası.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Power supply yandı, başka birşey olmamıştır büyük ihtimalle, powerı değiştirin başka çaresi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: umitbrn

Power supply yandı, başka birşey olmamıştır büyük ihtimalle, powerı değiştirin başka çaresi yok.

Zaten psu gitti kesin demiştim. Denedim bu arada fişe taktım ve açıldı normal görünüyor ama yine de psu öşü sayılır. Bir şeyleri öldü neticede. Garantisi bitmiş olması lazım bu yüzden de içini açıp hangi parçaya ne oldu bakacağım ve değiştireceğim sanırım. 186'dan umudum yok pek. Gelip baksalar çalışıyor işte derler zaten.

Geri bildirim için teşekkürler.

• mrb. aynı sorun komşuda da olmuştu ama 2-3 ay sonra firmadan yenisini aldı. ayrıntısını bilmiyorum ama firma sokakta elektrik bakımı yaparken arkadaşın evdeki ps4 elektriksel bir nedenden dolayı bozuldu. aynı senin gibi hemen aşağı inip elemanlarla konuştu. firmaya yazılı başvurup işi halletti. firmaya gidip yüz yüze görüş bence, eğer yapmadıysan yazılı bir başvuruda bulunup takipçisi olmanda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isip77 -- 13 Kasım 2017; 13:13:21 >
  • Yüksek voltaj geldiyse anakart üzerindeki çipler yanmış olabilir, muhtemelen PSU alsanız bile açılmaz bilgisayar.Akım korumalı priz alın böyle durumlarda çok işe yarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: isip77

mrb. aynı sorun komşuda da olmuştu ama 2-3 ay sonra firmadan yenisini aldı. ayrıntısını bilmiyorum ama firma sokakta elektrik bakımı yaparken arkadaşın evdeki ps4 elektriksel bir nedenden dolayı bozuldu. aynı senin gibi hemen aşağı inip elemanlarla konuştu. firmaya yazılı başvurup işi halletti. firmaya gidip yüz yüze görüş bence, eğer yapmadıysan yazılı bir başvuruda bulunup takipçisi olmanda fayda var.

Çok teşekkürler bilgi için, bunun için tedaş'a gitmem gerekiyor öyle değil mi? Dilekçe gibi bir şeyler yazıp mı vereyim mesela yoksa oraya gidip görüşmek daha mı uygun? Bir de bilgisayar açılıyor şu an sorun yokmuş gibi ama bir şeyler akmış psu'nun içinde deliklerden bakınca görünüyor, yine yardımcı olurlar mı acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen1200

Yüksek voltaj geldiyse anakart üzerindeki çipler yanmış olabilir, muhtemelen PSU alsanız bile açılmaz bilgisayar.Akım korumalı priz alın böyle durumlarda çok işe yarıyor.

Öneri için teşekkürler, yalnuz yine de herhangi bir zarar gelme durumu yok mudur akım korumalı priz de olsa, yani elektrik yine birden gitmeyecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: onursarigul0

quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen1200

Yüksek voltaj geldiyse anakart üzerindeki çipler yanmış olabilir, muhtemelen PSU alsanız bile açılmaz bilgisayar.Akım korumalı priz alın böyle durumlarda çok işe yarıyor.

Öneri için teşekkürler, yalnuz yine de herhangi bir zarar gelme durumu yok mudur akım korumalı priz de olsa, yani elektrik yine birden gitmeyecek mi?

Elektrik birden gitti diye birşey olmaz ama yüksek voltaj gelince kasanın zarar görmemesinin imkanı yok.Yuksek voltaj geldiğinde akım korumalı priz elektriği keser hemen cihazı korur, normal priz takılıyken bütün yüksek akım kasaya yüklenir cihazın her yeri zarar görebilir.Eger sadece güç kaynağı ile yırttıysan çok şanslısın.Benim de başıma aynısı geldi laptopun anakarti yandı ekranı gitti vs. Laptop çöp oldu kısaca.

• Ryzen1200 kullanıcısına yanıt
    Olayı öğrendim, fazı kesmişler. Ve bilgisayar hasar aldıktan sonra evde elektrik yoktu bir süre. Lambaları kontrol etmiştim ve evin sigortasına da bakmıştım hiçbir sorun yoktu. Kısa süre sonra bağlamışlar (tamamen yanlış bir şekilde bağlanmış koca kablolar, kelepçe tarzı bir şey kullanmak yerine bakır kablo sarar gibi saemışlar penseyle o da ayrı bir durum). Netice itibari ile ya hiçbir vasfı olmayan insanları "elektrikçi" olarak yolluyorlar ya da insanlık hali mi diyelim ne diyelim bilmiyorum. Bu arada hâlâ hiçbir geribildirim vermediler konu ile ilgili. Benim gitmem gerekecek sanırım.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler :)

Bilgisayarınıza da üzüldüm açıkçası, benim de başıma benzeri geldi ama tam olarak elektrik yüzünden değildi. Üstelik anakartı değiştirmiştim ve yenisi de yanmıştı daha sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: onursarigul0

Olayı öğrendim, fazı kesmişler. Ve bilgisayar hasar aldıktan sonra evde elektrik yoktu bir süre. Lambaları kontrol etmiştim ve evin sigortasına da bakmıştım hiçbir sorun yoktu. Kısa süre sonra bağlamışlar (tamamen yanlış bir şekilde bağlanmış koca kablolar, kelepçe tarzı bir şey kullanmak yerine bakır kablo sarar gibi saemışlar penseyle o da ayrı bir durum). Netice itibari ile ya hiçbir vasfı olmayan insanları "elektrikçi" olarak yolluyorlar ya da insanlık hali mi diyelim ne diyelim bilmiyorum. Bu arada hâlâ hiçbir geribildirim vermediler konu ile ilgili. Benim gitmem gerekecek sanırım.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler :)

Bilgisayarınıza da üzüldüm açıkçası, benim de başıma benzeri geldi ama tam olarak elektrik yüzünden değildi. Üstelik anakartı değiştirmiştim ve yenisi de yanmıştı daha sonra

Bizede denk geldi öylesi bikere elektrik dağıtım şirketinden binaya 2 eleman gelmiş bizim elektriği kesip saati sökeceklerdi az daha iyiki gördüm de uyardım, daire 8 in borcu varmış ödememiş faturayı elektriğini kapatacaklar ama daire 8 diye daire 1 in ynai bizim saati söküyorlardı az daha.İşini bilmeyen gençleri yollamışlar, görmeseydim birdaha uğraşıp duracaktık.Neyse geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin halledilir bi şekilde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.