Bu belanın nedeni her ile 1 üniversite denen sacmasapan eğitim politikasıdır. Türkiyede aşırı sayıda üniversite var, aşırı sayıda dğz lise ve imamhatip var. Bu eğitim sistemi ( Akp'nin kurguladıgı) Türkiyede mavi yaka eleman sayısını kuruttu. Bunun çözümü ülkeye milyonlarca mülteci almak değil bu soruna daha büyük bir sorun ile yanıt vermek gibi. Çözüm üniversite, düz lise ve imam hatip sayılarını düşürüp insanları mesleki okullara, teknik okullara yönlendirmek. Üniversiteleri daha niş kurumlar haline getirip liseleri güçlendirmek. Ancak sorunun kaynagı ina inmek yerine, ekonomiyi sakatkayan eğitim programını düzeltmek yerine milyonlarca yabancı alıyoruz. Ülke hem mülteciye muhtaç hemde genç işsizlik rekor kırıyor. Bunun nedeni berbat ve cahilce kurgulanmış eğitim sistemidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Ağustos 2024; 0:57:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sokak Röportajında Instagram Yasağını Eleştiren Kadın Tutuklandı (4. sayfa)
-
-
İnsan ağır şartlarda çalıştırılıyorsa, İşin içine beden yorgunluğu giriyorsa, O işi yaparken hayati tehlikesi var ise, Asgari ücretin 4 5 katı ücret verilmesi gerekir. Eğer sen bu insanlara asgari ücret verirsen tabi çalışmaz. Saçma sapan konuşuyorsun gerçekten. Hadi git ağır sanayide, can güvenliğinin hiç olduğu yerlerde asgari ücrete çalış bakalım. İş çok nasıl olsa ya dimi.
Senin desteklediğin iktidar yüzünden oldu bunlar da. Eğer eğitimi şart tutarsan, Üniversite enflasyonunu tavan yaparsan. Herkes okuyup iş sahibi olmak ister. Eğitimi şart tutmayacaksın. Okumak istemeyen genç; çırak olup, meslek sahibi olacak. Yani burada suç gene iktidarın. Buradan da zortluyorsun.....
-
Kadınla röportaj yapan adamın açıklamalarına göre dosya üç savcı tarafından görülmüş ancak dördüncü savcı tutuklama kararı vermiş.Kadının önceden işlenmiş bir suç kaydıda bulunmuyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 13 Ağustos 2024; 0:57:49 > -
Aynen kanka, Zaten dünyayı da 5 aile yönetiyor. Doğru diyorsun.
-
-
Kadin bize it tapar diyorlar hepiniz gerizekalisiniz diyor millet kadinin gercek olayini gormeyip arap kavgasi yapıyor iste bu milletin butun sorunu bu hahaha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ağustos 2024; 1:5:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum periah haksiz ya da sen haksizsin demiyorum ancak bence insanlara hakaret etme ceza alirsin hem de mesajlarin silinir hakaret etkili bir silah degil rakibini hakaret kullanmadan yeneceksin bence yazilarini hemen duzenle bir dostumuz ceza aldi mesela gecenlerde ayni sey bana yapilsaydi amacina ulasmazdı ben yemem..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ağustos 2024; 1:18:58 >
DERSİM tandanslı Y-CHP TROLLERİ düzgün laftan katiyyen anlamazlar pampa ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ortadan kaybolurlar, 40 yaşında EYT isteyip 40 yaşında emekli olup yatalım diyenler bu ırkçılık Türklük edebiyatı yapanlar değil mi?
Memur olup yatarak ülke standartları üstünde uyuyarak maaş alalım diyenler Suriyeli mi Afganlı mı? Yoksa Türkler mi?
Garson bile olamayıp çalışmaktan kaçan Afgan mı Suriyeli mi? Yoksa Türk mü?
Cevap var mı? Yok bak hepsi arazi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Ağustos 2024; 1:27:4 >
Sende vatan millet bilinci yok anca boş konuşuyorsun. Irkçı falan dersin senin gibilere kalsa din kardeşim dediğin her türlü gereksizi ülkeye doldurursun. Dinden başka birşey tanımazsın o yüzden konuştukların anlamsız. Şu ülkeye suriyeliler gibi kalabalık hristiyanlar gelseydi ilk isyan eden sen olurdun.
O dandik mekanlarda kaç saat çalışıldığını kaç para verdiğini herkes biliyor. Tabi eleman durmaz. Sigorta yok mesai 12 saat maaş asgari bile değil. Milleti salak sanıyorsan o eskidendi. Çok meraklıysan kendi çocuğunu o dandik mekanda garson yapsana? O kafeye çalışma şartlarını düzelt demek aklından geçmez. Fazla para kazanacaklar diye elemanı sömürmeleri sana göre normal. Bu dandik şartlarda anca mülteci bulursunuz.
Şöylede bir olay var bu mültecileri savunan senin gibilerin çocukları asla böyle dandik işlere girmez. Hem milleti eleştirirsin hem de çocuğunu okutursun. Sonra torpille bir yerlere sokarsın. İyi biliyoruz bu işi. Senin taktik 10-15 sene önce işliyordu.İnsanların gözü açıldı böyle dandik işlere girmez kendini sömürtmez senin zihniyetindekiler gelir çırak yok, işçi yok, garson yok der mülteci savunur.
-
Ben hiç gezi eylemlerinde Türk bayrağından başka bayrak(hatta parti bayrağı bile)gormedim.Polisin şiddetine rağmen kimse kötülük düşünmedi.Geziye katılanlar bu ülkenin aklı başında insanlarıdır.Sizin batırdığınız gemiyi yüzdürmeye çalıştılar ama nafile.Akıllanacağınız yok sizin.
Ben geziyi destekledim.Bugünleri ozamandan Haber veriyorduk.Sende tabi utanma yok.Sizin mahallede utanma olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X