Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
21.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su dükkanın önüne duba koyunları o dubaya oturtacaksin. Adam dükkanlar birlikte sanki yolu da kiraliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede garaj kültürü olmadığı sürece otopark sorunu bitmez. Garajı olan ayrı olmayan ayrı çekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sinir olduğum insan tipleridir ev ve işyerinin önüne araba cektirmeyen!!
    sanki ev ve dükkana birlikte yoluda alıyorlar.
    Belediye ve ilgili kurumlar bu duruma çare bulmalı.
    gereksiz yere yolları kapatıp araba cektirmeyenlere ceza kesilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: anafor

Bu olaydan bağımsız olarak, ev satın alırken eğer sıfır ev satın alacaksak, müteahhitten otopark istemeliyiz. Kapalı veya açık Otoparkı olmayan ev satın almayalım, böylece daire satmak için dairenin içine veya bina dışına abuk sabuk süslemeler yapana kadar kapalı otopark yapmayı düşünürler. Otoparklı ev talebi eğer çok artarsa ev sahibi olanlarda kolayca elinden çıkarabileceği için arabası olmasa bile otopark ıolan evi satın almayı tercih edecektir.

Şehirlerimiz düzensiz ve plansız olduğu için bu gibi sıkıntılar yaşanmaktadır, otoparklı ev tercihi bu problemi kısmende olsa çözer.

Yıllardır dediğim ve istediğim şey bu

Bir daire daha fazla yapicaz diye evin bodrumuna bile yasak olduğu halde ev yapıyorlar. Sonra ev iskan alamıyor veya iskan aldıktan sonra perde betonu kesip cam açıp daireye çeviriyorlar. Garajı olmayan evleri alanlarda suçlu. Kimse kusura bakmasın. Ev alanlar zorlamazsa kimse garaj yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

En sinir olduğum insan tipleridir ev ve işyerinin önüne araba cektirmeyen!!

Bu doğru olan değil hocam asıl garaj yapımı mecburi hale getirmeleri lazım nasıl sokakta araba birakabiliyorsunuz anlamıyorum. Çoluk çocuk çizse camını kırsa dikkatsizin biri kapıdan surtse Park etmeye çalışan tampona vursa dolu yağsa diye düşünmüyor musunuz hiç?

• Çinliler boşa ev alma otopark al dememişler
  • Konuyu açan arkadaşım, tamamen haklısın. Senş yaşından ya da kazandığın paradan dolayı küçümseyen kendini bilmezlere kulak asma. Git o duba koyan şahısla güzel güzel konuş, sonra zabıta vs. Baktın anlamıyo, kendinin anlayacağı dilden konuşacak birine anlat derdini. Burda okuduğunu anlamayan ya da anlamazlıktan gelen kişilere bişey anlatmaya da çalışma. İlk sayfalarda bir arkadaşımız hukuki mevzuat ve dayanağı açıklamış, kafası basmayan kişiler için çıktı al, gözlerine sok...

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

quote:

Bu doğru olan değil hocam asıl garaj yapımı mecburi hale getirmeleri lazım nasıl sokakta araba birakabiliyorsunuz anlamıyorum. Çoluk çocuk çizse camını kırsa dikkatsizin biri kapıdan surtse Park etmeye çalışan tampona vursa dolu yağsa diye düşünmüyor musunuz hiç?

Garaj yapımı mecburi olsa iyi birsey ama yeni ev yapanlar daireler küçülüyor diye garaj da yapmazlar sırf fazla para kazanmak için.

Diğer Söylediğiniz şeyler biraz pirpirimli kişilerin yapacağı şeylerdir.
    hocam adam 150K lik bmw yi sokağa park ediyor gidip evine yatıyor.

• muradisdan kullanıcısına yanıt
    boş işlerle uğraşma kanun kural vs vs işemez böyle şeylerde, bir gün bir bakarsın arabana zarar vermişler hiç bişey yapamazsın bunu unutma aracının başındada bekleyemezsin ,
    o yüzden her dükkan önü her ev önü öncelik hakkı orda yaşayanlara ait
  • İzmir Hatay Üçyol hep sıkıntılı park sorun hep var sabırlar diliyorum orda oturanlara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Garaj yapımı mecburi olsa iyi birsey ama yeni ev yapanlar daireler küçülüyor diye garaj da yapmazlar sırf fazla para kazanmak için.

Diğer Söylediğiniz şeyler biraz pirpirimli kişilerin yapacağı şeylerdir.
    hocam adam 150K lik bmw yi sokağa park ediyor gidip evine yatıyor.

Valla hocam evimiz müstakil iki dükkanımız var biri kirada diğerini garaj yaptık. Para düşkünü olsak ikisini de kiraya verirdik ama arabamız bizim için daha değerli.

Resimde gördüğünüz eski aracımız 21 yaşındaydı ama sıfırdan farkı yoktu. Garaj sayesinde.

ÖTV zammı haberleri çıktığı gibi yeni araç aldık. Eskisini de galeriden yenisini teslim almadan 1 gün önce sattık. Aslında satmaya ihtiyacımız yoktu ama sokakta bırakırsak bu halini tekrar göremeyeceğimizi düşündüğümüz için hemen sattık. Şimdi yenisi garajda duruyor galeriden aldığımız gibi hala ne toz ne çamur var. Arabaya önem vermek lazım sonuçta bizim modern atı'mız

Atı'mıza iyi bakmazsak hasta olur ölür. Bizi taşıyor bizim için nimet ayağımızı yerden kesiyor. Gereken önemi vermeliyiz tabi ki de. Canlı atı'nız olsa sokakta bırakabilir miydiniz?

Edit: Resimdeki araç garajın faydalarını anlatmak için çizilmiştir İnşallah bu resimi gördükten sonra canınız GARAJ çeker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 4 Aralık 2016; 20:37:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

normalde şehir dışında garajlı otoparklı müstakil evimde yaşıyorum geçenlerde şehirde işim vardı arabayı müsait biyere park ettim. yol geniş yol kenarı mıcırlı bi alan var 6-7 araç daha vardı bende çektim oraya. gayet düzgün bi şekilde park ettim. yolun karşı tarafında bahçeli lüx bir site var.

ben gittikten 3-4 saat sonra birisi aradı numan beylemi görüşüyorum dedi bende yanlış numara diyip suratına kapattım. bikaç saniye sonra tekrar aradı reddettim, sonra tekrar aradı açtım.
    açar açmaz plakamı söyledi bu araç sizemi ait dedi bende evet veya hayır sizi ilgilendirmez siz kimsinizki dedim.
    ben polisim dedi o ara bi olaylar döneceğini anlayıp hemen ses kaydını başlattım. ses kaydını açtıktan sonra anlamadım tekrar edin dedim. kendi adını soyadını vb. söyleyip polis olduğunu iddaa etti. sonra benim gerçek adımı soy adımı söyledi bu sizmisiniz dedi. bende bilgi veremeyeceğimi söyledim.
    büyük ihtimal ilk aradığında köylü zekasıyla benden bilgi koparmaya çalışmıştı tabi ben oyuna gelmedim.
    sonra başladı bu kendini polis olarak tanıtan şahıs. siz araç sahibisiniz biliyorum işte arabayı bilmem nereye park etmişiniz burda oturanlar şikayetçi. gelin çekin felan demeye başladı.

bende hiçbir zaman park yasak tabelası olan biyere park etmediğimi şuan koyduğum yerdede park yasak tabelası olmadığını aracımında trafiğe engel olmadığı için işim bitene kadar gelip çekmeyeceğimi kendiside eğer bahsettiği gibi polisse yasal yollarla hiçbir şekilde çektiremeyeceğini söyledim.
    bana başlatma yasalarından anayasandan, anayasanın a. koyayım. diye devam eden cümlelerle karşılık verdi.
    polis olduğunu iddaa ettiği için. polisin görevi kanunları uygulamak değilmi dedim.
    bizde onu yapıyoruz zaten adam şikayetçi dedi.
    bende her şikayetçi olanın istediği arabayı sorgusuz sualsiz çekecekseniz sizden polis molis olmaz anca otopark görevlisi olur dedim.
    sonra beni tehdit etmeye başladı sen gel buraya ben sana göstericem. arabanı çektiricem şöyle yapıcam böyle yapıcam v.b
    bende uzatma polis olduğun bile belli değil çektiriyosan çektir ben gelip çekmiyorum anca işim biter canım isteyince biner arabama giderim dedim.
    sen görürsün dedi. bende asıl sen görürsün dedim elimde tüm konuşmanın ses kaydı olduğunu gerekli yerlere en kısa sürede şikayette bulunacağımı söyledim. neyaparsan yap dedi kapattı.

30-40 dk sonra aynı numara geri aradı. karakolda çalışan sabit polis olduğunu sürekli bu tarz şikayetler aldıklarını o yüzden bi anlık sinirle öyle davrandığını üzgün olduğunu arabamı çektirmeyeceğini felan söyledi. bende hiçbirşeyin umrumda olmadığını beni tekrar aramamasını söyleyip kapattım.
    işim bitip aracın yanına gittiğimde çevrede benim arabam hariç hiçbir araç kalmamıştı. muhtemelen hepsini korkutup çektirmişlerdi. arabaya oturur oturmaz yaşlı bi adam kapıma geldi. o sitede oturduğunu polisin onun oğlu olduğunu. şikayetçi olanın kendisinin olduğunu onun yüzünden oğlunun zarar görmesini istemediğini felan söyledi. özür diledi v.b ben şikayetçi olmayacağımı ancak bunun sebebinin özür dilemeniz felan değil uğraşmak istemediğim için olduğunu söyledim ve bastım gittim.
    yazıyı okuyanlar şikayet etmem gerektiğini düşünebilir. aracı çektirseydi uğraşırdım ancak bu polisle yaşadığım 4. olay tekiyle zaten mahkemeliğim.
    anlaşılan bu ülkede yaşayan tüm insanlar aynı kafada. uğraşmak sadece zaman kaybı.

Ben de askerim uğraşamam tarzında bir şeyler söyleseydin keşke o zaman görürdük o polisler nasıl beyefendi oluyor ... Senin yerinde olsam ses kaydıyla beraber şikayetimi iletirdim savcılığa dilekçe yazmak zor değil kim olursa sana orda hakaret edemez heleki devletin kendine verdiği yetkiyi öyle sivillere keyfi kullanamaz eğer (Kötü bir durum yoksa şiddet riskli bir durum varsa polislerin arkasındayım) söyleyeceklerim bunlar sonuçta araba kolay alınmıyor insan arabasının başına da bir şey gelebileceğini bildiği için daha da sinir strese sokar bu tarz konuşmalar geçmiş olsun

sağolun. ses çıkarmayan insanlardan değilim hakkımı herzaman savunurum. ancak ülkedeki adalet sistemi bizi buna itiyor. daha önce bi kaç mahkeme tecrübem oldu %100 haklı olduğum halde kaybettiğim davalar oldu şuanda devam eden 1 adet mahkemem var. ama artık bırakıyorum bana giren çıkan yoksa kolay kolay şikayetle mahkemeyle felan uğraşmam. bıktırdılar beni emin olun sadece zaman kaybı.
    şu son olay beni polislerden çok fena soğuttu genellemeyi hiç sevmem ama ister istemez artık bi polis gördüğümde yada birisi bana ben polisim dediğimde ön yargı ile yaklaşıyorum.
    iyi polis yok değil tabiki var ama içlerinde bazı tipler var hayatında hiçbirşey başaramamış polis olmuş devlet ona yetki vermiş. insanlarda polisten biraz korkunca. bu bahsettiğim tipler hemen kendini birşey zannediyor. biyerleri kalkıyor. haliyle bukadar rahat davranıyor. herşeyi yapabileceğini zannediyor.

• quote:

quote:

garajı gözünüzde çok büyütmeyin. Araba sahibi olupta garajın olması çok büyük bir bela. Zaten hergün araç kullanan birisi aracı sok çıkar yapmaya uğraşmıyor kapının önüne bırakıyor. 2011 den bu sene haziran ayına kadar müstakil garaj kullandım yemin ediyorum sinir hastası oldum. Hani yollar kaldırımlar herkesin malı herkes istediği yere park eder ya işte bu yüzden kaç kez araba mi cikartamadim yada garaja sokamadim haddi hesabı yok. Garaj sadece aracı kışın kullanmıyorsaniz üzerine kar yağmasini engeller. Onun haricinde kaplumbağa gibi arabayı çıkardığında garajıda yanında götüremeyecegine göre dışarda her türlü tehlikeyle karşı karşıyasin zaten.

• Yarın zabıtayı arayacağım bakalım gelen cevabı buraya yazarım tekrar. Herkese teşekkürler tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

boş işlerle uğraşma kanun kural vs vs işemez böyle şeylerde, bir gün bir bakarsın arabana zarar vermişler hiç bişey yapamazsın bunu unutma aracının başındada bekleyemezsin ,
    o yüzden her dükkan önü her ev önü öncelik hakkı orda yaşayanlara ait

arabayı koyduğum yer tam olarak burasıydı.

uydu fotorafındada görüldüğü üzere kimsenin evinin dükkanının önü değil alan geniş kimseye hiçbir zararı yok. kaldıki ev veya dükkan önü olsa bile park yasak tabelası yoksa koyarım. dükkan yada ev sahibi bilerek alıyor işine gelmiyorsa almasın oturmasın orda. bunu düşenecek kişi ben değilim belediye şehri doğru düzgün planlasaydı. bende zamanında dükkan işlettim bodrum kattada oturdum kimseye arabanı buraya koyma demedim.
    yol kaldırım v.b ortak kullanım alanıdır herkes kullanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

garajı gözünüzde çok büyütmeyin. Araba sahibi olupta garajın olması çok büyük bir bela. Zaten hergün araç kullanan birisi aracı sok çıkar yapmaya uğraşmıyor kapının önüne bırakıyor. 2011 den bu sene haziran ayına kadar müstakil garaj kullandım yemin ediyorum sinir hastası oldum. Hani yollar kaldırımlar herkesin malı herkes istediği yere park eder ya işte bu yüzden kaç kez araba mi cikartamadim yada garaja sokamadim haddi hesabı yok. Garaj sadece aracı kışın kullanmıyorsaniz üzerine kar yağmasini engeller. Onun haricinde kaplumbağa gibi arabayı çıkardığında garajıda yanında götüremeyecegine göre dışarda her türlü tehlikeyle karşı karşıyasin zaten.

Evimizin önüne 3 araba park yapabiliyor. Bir arabanın yeri garaj kapısının orası. Garaj kapısının önüne araba çektirmiyoruz artık buradakilerde alıştı. Diğer iki araba koyulacak yere karışmıyoruz isteyen boş bulan istediği gibi çekebiliyor. Garaj kapısı sıkıntı değil bizim için alıştık. Arabanın tertemiz durduğunu görmek garaj kapsının derdini unutturuyor. Atı'mız sağlıklı mutlu huzurlu. Hiç yarı yolda bırakmıyor maşallah

Ayrıca ekliyeyim arabayı otoparklı yerlere götürmek için çıkarıyoruz genelde avm gibi yerler olsun hastane gibi yerlerde paralı otopark varsa oraya bırakıyoruz. Paralı otopark yoksa içinde bir kişi bekliyor arabayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 4 Aralık 2016; 21:05:15 >

• Bi komşumuz var sabah 10da dubaları koyuyor akşam 11e kadar kocasını bekliyor. Biri parkederse artık nasıl duyuyorsa o sesi çıkıp ciyak ciyak ötüyor. Bi kere birisi dubayı kaldırıp park etmiş camdan babam görmüş siliceğini kırmış şerefsiz. Sokakta her kapıda duba, varil var...
  • Farklı bişey yazıcam.Ben gelsem ayakkabılarımı senin kapının önüne bıraksam hoşuna gidermi.Bizimde iş yerimiz var.Üçyol metroda caminin arka sokağında.Sokak tıklım tıklım araba dolu.Bi dükkanın önünde masalar var orası boş.Akşamda masaları toplayınca dubaları koyuyoruz.Sabahta dananın biri artık hergün faklı biri geliyo park ediyo.Biz napalım şimdi.Arabayı oraya koyuncada dükkan gözükmüyo.Evimizin önü sokak çift yön geliş gidiş bayağı geniş.Millet bulduğu her deliğe araba sokmaktan yol teke düştü.Bide çağraz park ediliyo.Oda yetmiyo yan park edenlerin yanınına koyuyolar.Evin önündeki çöp bidonun kaydırıp kapının önüne koyuylar.Bizimde arabamız vardı ama biz böyle yapmıyoduk.Millet arabasını park etsin gerisi önemli değil.Evden çıkmasın dükkan gözükmesin ama arabası park halinde olsun yeter.Öyle olmaz ülkede hata anasını satiyim.Öyle dandik şehirleşmişki sokaklarda evden çok araba kaldırımlarda insandan çok araba var.Her evin bi otaparkı olsa kimsenin derdi olmaz.Saatlik gelen hemen gidicekte sokağa bırakır gider.Ama nerdeee o kafa bizim halkta.

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Senin mantığınla borça harçla, banka kredileri ile iş çevireceğine, rahatça mal indireceğin, iş yapabileceğin yerde dükkanı açsaydın.

Devletin denetimi daha iyi yapıp, doğru düzgün vergi vermeyen, yolu gasp etmeye çalışan dolayısı ile toplumun kalanına saygısı olmayan, kendini mahallenin bekçisi sanan bukişilere cezaları daha sık yazması gerek.

O dükkanın, evin önü dediğin kamu alanı, herkese ait yerler. Bunu anlamayacak ne var? Senin malik olduğun veya kiraladığın yer, tapunda belirli alan sadece. Bu kadar basit.

Not: Belediyeden kiralama yapılamıyor. Belediye sadece kaldırımlarda, yaya geçişini engellemeyecek şekilde isgaliye bedeli karşısında izin verebiliyor. Bunun dışında, yol, park, vb. alanlar imar düzenlemeleri sırasında kişilerin alanlarından "sadece" bu kullanım amacı ile kesinti yapıldığından, bu çomarlar gibi belediye de yolu gasp edemiyor, işgaliye ve benzeri başka isimlerle kiralama yapamıyor. İşpark ve benzeri uygulamalar da bu nedenle hukuki değil. Belediyenin kendi mafyavari yapmaya çalıştığı bir uygulama.

bende bu yüzden bencil, saygısız diyorum zaten. Bir dünya şey yazmışsın ama etik denilen şeyi yazmayı unutmuşsun tabi bunlarda yılların verdiği hayat tecrübesi ile gelecek şeyler. Boş boş sallamışsın. Neyse fazla uzatmaya gerek yok.

Hayat tecrübesi oldukça var. Yolun yarısı yeterli hayat tecrübesi demek oluyor. Aynısını senin için de tavsiye ederim. Hak hukuk neymiş öğren yeter. Etik, hak ve hukuka dayalıdır. Kamu alanını, yani başkalarının haklarını gasp etmeyi savunup bir de etikten bahsetmek iki yüzlülükten başka bir şey değil. Genelleme olacak ama, tipik esnaf zihniyeti. Ağzından dini, kul hakkını eksik etmeyip vergi kaçıran, başkasının hakkına, toplumun haklarına göz diken, en ufak fırsatta başkasının hakkına konan kokuşmuş zihniyet. Toplum kurallarına uyup, başkalarının yasal haklarını çiğnemeden varolabilmek çok zor bir şey değil.

Şimdi farkettim, 93 doğumlu birinin hayat tecrübesinden bahsetmesi de komik olmuş. Daha öğreneceğin, anlaman gereken çok şey var genç.

ağzından dini eksik etmeyen ama vergi kaçıran demişsin. Bu ne şimdi? seni şimdi adam yerine koyup cevap mı vereyim? vermeyecem ne halt yersen ye.

• Abi sorunsal nedir? Neyin tribi bu. Sadece bunu yazmak için geldim ve gidiyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.