|
Bildirim
|
Yanlış yeri aramissin. Dogeu adres zabita ve belediyeler. Cok guzel ceza yaziyorlar. Hatta gerekirse git o dubaya carp mahkemede donuna kadar alirsin adamin
|
Okul için yurda-eve çıksa masraf olmayacak sanki. Ne güzel ailesiyle yaşıyor arabasına binip istediği yere gidebiliyor. Yaşça büyük insanların olaya yaklaşımı çok garip.
|
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler hepsini tek tek deneyeceğim de. 145 lira olayına takılanların altında araba yok heralde yaptıkları şey kıskançlık. Dediğim gibi öğrenciyim ve kendime zor yetiyorum bir de arabayı otoparka mı vereceğim? Ayrıca otopark ile evimin arası hemen hemen 1km. Otoparka koyarım veya koymam size ne?
Bilgilendirici yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. |
aslında gayet güzel cevap vermiş sana ama gizliden...
sana demek istediği şu : '' canım öyle bir dayak istiyor ki gel beni hastanelik edene kadar döv '' |
Hepimiz bir arada şehirde yaşıyoruz. Sizin evinizin önü sizin çöplüğünüz değildir. Benim alışveriş yaptığım yer olabilir. Benim evimin önü de sizin iş yerinizin yanı olabilir. O yüzden bütün ortak kullanım alanları herkesindir. Sizin mantığınızla iş yerimdeki ev dairelerinin otoparkta hakları benim iş yeri olarak sahip olduğum haktan fazla olması gerekir. Veya, iş yerimin önündeki kaldırımdaki hakkımın karşı apartmandaki bir evden daha az olması gerekir. KESİNLİKLE DEĞİLDİR. Ek olarak, burada ne işi, ne evi olmayan birinin benim evimin, iş yerimin önündeki sokakta eşit derecede hakkı vardır. Gelip apartmanın önüne park etmişse, gıkımı çıkarmam, biraz ileriye ben koyarım. O evi alırken kabul etmişim bunu. "Bir otoparkım var, ikincisini sokağa koyacağım" demişim. Yıllar geçip sıkışınca isyan etmem. Giderim iki sokak aşağı da ben koyarım. Hiçbir şey fark etmiyor zaten. Bir "kuytu" varsa, o "kuytuya" ben koyarım. Yoksa, zaten boşa bir serzeniş içindesiniz. Yabancı araba iki sokak aşağı park etse, gene bir evin önü. Bu sefer oradaki evin sakini gelip sizin evin önüne park edecek. Ne değişti? Kasmayın o yüzden. Burada suçlu yabancı değil. Altyapı bozukluğu. Bu bozukluğa razı olup aldın o evi. O yüzden çekeceksin. Ne diyeyim? Çekemiyorsan ya taşınacaksın, ya arabayı satacaksın.
Evimin önünde park yeri bulamazsam sapık gibi kimmiş bu arabalar diye bakmam, yabancı var mı diye takip etmem. Karşı komşuda, yan apartmanda ne arabalar varmış bilmem. İnsanları tanırım sadece. Arabalarını bilmem. O yüzden yabancının arabasını da ayırt edemem. Etmem de gerekmemeli zaten. Sokak hepimizin. Normal bir davranış da değil. İstanbul'da 40 yıl önce evini otoparksız alan adam: Almasaymış arkadaşım. Apartmanın bahçesini müteahhide vermişler apartmanca. Vermeseymiş. Bunların hepsi şehir planlaması hatası olarak bangır bangır anlatılıyordu. 40 yıl önce, 50 yıl önce de olsa, anlatılıyordu tüm bunlar. Dinleseymişin, almasaymışın. Bahçeni müteahhite vermeseymişin. Şimdi trafik sıkışınca, park yeri bulamayınca hıncını başkasından çıkarmanın anlamı yok. Ankara'da biz bahçemizi müteahhite verdik mi? Yok. Tunalı'da bir sürü ev var çoğu 45-50 yıllık. Hepsinin otoparkı var. Bahçeler ikiye bölündü. Yarısı otopark oldu. GOP yapılırken otoparksız mı yapıldı? Esatta evlerin yarısı otoparksız; ama sokaklar geniş, caddeler geniş. Çift taraflı park mümkün. Ankara'nın bir bölümü yarım yamalak planlı bir şehir. Bu bölümünde büyük problem yok bak... Neden? Bahçeni müteahhite vermene izin vermediler çünkü. Bir imar planı varsa, kısmen de olsa buna uydular. Kat izninin 4 kat olduğu yere 8 katlı bina dikemedin. İnşaat alanını büyütemedin. Bahçe bırakmak zorunda kaldın. Yıllar geçtikçe bunlar neden önemliymiş anlıyoruz değil mi? 50 yıl önce de söyleniyordu tüm bunlar. O zaman evlerini alanlar yapılanın yanlış olduğunu dinleseymiş. Şu anda serzenişte bulunma hakları yok. Şimdi kentsel dönüşüme giren şuursuzlar mesela. 4 katlı evi 6 kata çıkacak. Bütün mahallede benzer dönüşümler oluyor... Otoparka bile kavuşsa, yol aynı yol, metro aynı metro. Sonra yıllar sonra trafikten, kalabalıktan serzenişte bulunacak. Hakkı var mı? serzenişte bulunmaya? Yok. Nüfus yoğunluğunu %50 arttırmaya kendin razı oldun... Kendi elinle verdin iki gıdım rant yapacağım diye müteahhite evini... ---------------------------- Alakasız bir sokakta yanmayan aydınlatma, bozuk kaldırım tabii ki beni de ilgilendirir. Bir gün oradan geçebilirim. Bu sadece orada oturanların sorunu değildir. Hepimizin sorunudur. Çünkü sığır değiliz biz. Bir arada yaşıyoruz. Sizin kaldırımınız, evet benim de kaldırımım. Kaldırımla ilgili destek bekleyen bir şikayet konusu varsa söyleyin, destek vereyim. Öveçler'de hayatımda gitmediğim bir sokaktaki bir bug için imza kampanyası başlatıyorlar mesela. İmzalıyorum abi. Sığır değiliz biz. |
Kurallar açıktır. Başkasının otoparkı özel mülktür. Girmem. Sokak değildir. Park ederim. "Bir saatlik işim için apartmanın önüne araç koydum da, yazık adama da" demem. Sokaklar herkesindir herkesin eşit hakkı vardır. Konu kapanmıştır. Geldiğimde sileceğim kalkık, aynam katlı falan olursa da hiç sallamam. Gülerim. Ben arabamı sallamıyorum ki, bu arabalara hasar vermekle tehdit eden hıyarları da anlamıyorum. Arabamı çizince akıllanacak mıyım? hayır. Kaskodan yaptıracağım. Yer ve kamera kaydı bilgisini de kaskoya vereceğim. Kasko seni bulur. Yapıştırır sana faturayı. Bana ne? Benim umurumda bile olmaz. Sonuçta kurallar belli, ben kurallara uymuşum. Birkaç hödük kıçından kural sıkıp bir de araca zarar verdi diye canımı mı sıkacağım?
Park yeri problemi yaşamak istemiyordu iseniz, otoparklı bir ev alsaydınız. Hem otoparksız evi alacaksın, hem de herkesin olan sokağa göz koyacaksın. Yok öyle dava. Sokak herkesin. Kim gelirse o kullanır. Bana mı sordunuz mal mal daireleri kapışırken? Şehrin düzeninin içine eden müteahhitlerden evleri alırken veya onlardan evi alandan evi alırken? Sonuçta hepiniz aynı bozuk zincirin parçasısınız. Size de mi üzüleyim? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekiRoRo -- 3 Aralık 2016; 23:08:23 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 3 Aralık 2016; 23:20:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 3 Aralık 2016; 23:29:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|