Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
21.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen evinin onune cektim minibusunu park edemedigi için aracimin cizildiginiz farkettim sonra aracimi yerinden kaldirdim yerine devamli park eden araca aynı şeyi bende yaptım hatta daha fazlasini sokaklar kimsenin degildir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı

Burası alt kısmı, üst tarafını çekmeye gerek dahi duymuyorum.
  • Konuda ki yorumlar baştan aşşağıya kıskançlık başka bir şey değil, bende öğrenciyim şükür altımda arabam var. Bunlar zamanında kendilerinde olmadığı için, kıskançlık tribine girip gereksiz gereksiz yorumlar yapıyorlar canını sıkma. Bizde 3 sene önce sokak arasında oturuyorduk, sürekli park kavgasından bıkmıştım. Şimdi siteli bir eve taşındık, kapımın önüne koyuyorum fazladan yer bile kalıyor. O kadar mutluyum ki anlatamam, bundan sonra da olurda bi ev sahibi olmak istersem. Otopark yeri olsun, fiyatıda uygun şehir dışında olsun yine gider oradan tutarım. Çekilecek çile değil çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193∞

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı

benim birkaç sokak ötemde ana caddeye çıkan bir sokak var. Zemin katta oturanlar binanın her yerine "lütfen yüksek araç parketmeyin" diye yazı asmışlardi. Ama ne zaman geçsem minibüs kamyonet Park halinde. Ve evin yan tarafı otopark. Sonrasında saksı koymuşlar kaldırıma. Şimdi bu insan belli ki başta uyarmış. Yetmemiş yazı yazmış. Buna rağmen adamı takan olmamış. En son çare saksı. Yapacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193?

Sanki penceresinden deniz görecek.Önünde bina var zaten triplere bak.

• bizim buralarda da (istanbul k.çekmece) yer sıkıntısı çok benim arabam yok ama kapının önüne parkedenlere de birşey deme hakkım yok, tamam ev beim ama öündeki yol değil..
  • Cidden eski oturdugumuz yer sokak falandı, koyacak yer yoktu adam gibi 1, psikopatı sarhoşu olurdu geceleri 2, kaç kere arabaşarın lastiklerini patlattılar bu 3

Şimdi ferah bi siteye taşındık, özel otoparkı yok ama etraf çoook ferah araba falan geçmiyor pek. Caddede değil zaten tarlaların içinde yazlıkların oldugu yerde. Hemen araba aldık ne otopark sorunu var ne bişey. Allah sabır versin gerçekten

Onun haricinee konuda saçmalayan arkadaşlara bişey demek isterdim ama gerek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semsam

quote:

bazen empati yapmak gerekir. Ev sahibi yaşlı bir insansa tek derdi dışarıyı izlemektir. Illa deniz olması lazım değil. Kimse perdesini açınca beyaz minibüsün sürgülü kapısını izlemek istemez

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: Semsam

quote:

bazen empati yapmak gerekir. Ev sahibi yaşlı bir insansa tek derdi dışarıyı izlemektir. Illa deniz olması lazım değil. Kimse perdesini açınca beyaz minibüsün sürgülü kapısını izlemek istemez

Açıkçası yazınızı okuyunca hoşuma gitti ve haksızlık ettiğimi düşündüm.Vicdanen kıyamıyor insan
    ama olması gereken bu değil.Herkes camının önüne bir saksı atsa bu arabaları nereye bırakacağız?..

• Evler yıkılsın. Planlı şekilde, tekrar yapılsın. Sıkıntılardan kurtulun.
  • Bu işi devlet çözmeli yoksa mağara kuralları geçerli olur.

• adı üstüne adamın evinin önü ve dükkanının önü? bunu anlamayacak ne var?

zamanında bizim dükkanın önüne park edenler yüzünden iş yapamıyorduk. Normalde adam gelecek malı arabasına yükleyecek gidecek ama dükkanın önüne park eden yüzünden adam durupta işini yapamıyordu.

Aslında dükkanların önüne park edenlere ceza verilmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 4 Aralık 2016; 15:16:37 >
  • Ya amma boş konuşma geçmiş hiç mi işiniz gücünüz yok kardeşim?

Konuyu açan genç hem akıl sormuş hem de akıl verene laf çarpmış, çok biliyoya.

Gitsin halletsin işini bileği aklı yetiyorsa, burdakilere laf yetiştireceğine.

Daha geçen sene bizim sokakta kafasına sıktılar ramazan ayında, sinirlenmiş esnaf dışardan gelen biri illa park edecem diye. Aynen yukardaki andavallıların akıl verdiği gibi ama esnaf da anlık cinnet işte. Biri hapiste öbürü mezarda.

Ayrıca 150 liralık parayı çok görenler neyin kafasında? sokaktaki veledin piçin haddi hesabı yok sırf zevk için kanırtıyorlar kaportayı, gelen geçen inşaat kamyonu, işportacısı, çöp toplayanı vs. vs.

kaportada bi kalın çizik lokal boya demek, en az 500 masraf + belki daha fazla değer kaybı.

Millet böyle hem ayranı yok içmeye gider krediyle alır boyundan büyük araba hem de sokağa bırakır arabasını. Herkesin aklı kendine...

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Ya amma boş konuşma geçmiş hiç mi işiniz gücünüz yok kardeşim?

Konuyu açan genç hem akıl sormuş hem de akıl verene laf çarpmış, çok biliyoya.

Gitsin halletsin işini bileği aklı yetiyorsa, burdakilere laf yetiştireceğine.

Daha geçen sene bizim sokakta kafasına sıktılar ramazan ayında, sinirlenmiş esnaf dışardan gelen biri illa park edecem diye. Aynen yukardaki andavallıların akıl verdiği gibi ama esnaf da anlık cinnet işte. Biri hapiste öbürü mezarda.

Ayrıca 150 liralık parayı çok görenler neyin kafasında? sokaktaki veledin piçin haddi hesabı yok sırf zevk için kanırtıyorlar kaportayı, gelen geçen inşaat kamyonu, işportacısı, çöp toplayanı vs. vs.

kaportada bi kalın çizik lokal boya demek, en az 500 masraf + belki daha fazla değer kaybı.

Millet böyle hem ayranı yok içmeye gider krediyle alır boyundan büyük araba hem de sokağa bırakır arabasını. Herkesin aklı kendine...

Çatır çatır nakit paramızla aldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

2 yıl önce bu forumu neden bıraktığımı hatırlattınız sağolun. Hep bana rabbena zihniyeti. Uyanık kasaba tüccarı mantığı. Yeni isim bulmuşlar çomarizm. Yani beğenmedim desem yalan olur bu tabiri. Empatisi taban yapmış kişisel menfaati damar olmuş kişilerle dolu hiçbir doğrunun gerçek olmadığı üç beş kuruşun tartışıldığı ama bilimin saygının taban yaptığı bu forum. Demek ondan gitmiştim. Ama değişen birşey yok anlaşılan çünkü burda da akıl ve mantık yerine hala insan maalesef aynı insan. Yaratan ezeli ve ebedi demek ki bu insanın ikiyüzlülüğüne o kadar güvensiz ki eskiden bugüne ve hatta geleceğe insana ve onun doğrularına güvenmemiş. Haklı. Hak haklı yanlış olan beşer benim.

Sen bu kafayla çok bile yaşamışsın.
  • https://forum.donanimhaber.com/m_122034433/tm.htm

ANTALYA’da trafik polisi, dükkanlarının önüne caddeye tabure koyan 2 esnafa, Karayolları Trafik Kanunu’nun 14’üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında 412’şer lira ceza yazdı. Esnaf Remzi Onur Alkan, 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu söyledi.
    Muratpaşa İlçesi İsmetpaşa Caddesi’nde market işleten Remzi Onur Alkan'ın iddiasına göre işyerinin önünde caddede araçların park ettiği alana plastik taburesini koyarak oturmaya başladı.
    Bu sırada iş yerine müşteri girdiğini gören Alkan, taburesini bırakarak dükkanına girdiğini öne sürdü. Dışarı çıktığında bir sivil trafik polis memuru, Alkan’dan vergi levhasını istedi. Vergi levhasını getiren Alkan’a polis, taburesini karayoluna koymaktan ceza keseceğini söyledi. Alkan, polisin Karayolları Trafik Kanunu’nun 14’üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında babası adına kestiği makbuzun ceza kısmına 412 lira yazdığını görünce sinirden tabureyi tekmeledi. Trafik polisi, dükkanın yanında bekleyen zabıta ekiplerine tabureyi almasını söyledi.

TABUREYE ZABITA EL KOYDU

Yazılan cezayla şoke olduğunu anlatan Remzi Onur Alkan, zabıtanın taburesine el koyduğunu kaydetti. 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu vurgulayan Alkan, "Araçlar bu alana kısa süreli park etmesi gerekirken saatlerce burada kalıyor ama kimse onlara ceza kesmiyor. benim oturmak için kullandığım tabureye 412 lira ceza kesmek insafsızlık. Bu parayı ben 15 günde ancak kazanıyorum" dedi.

PERDECİYE DE AYNI CEZA

Aynı polis memuru daha sonra cadde üzerinde, işyerinin önünde park halindeki bir aracın yanına tabure koyarak oturan perdeci Muhammet Bilgiç’ten de vergi levhasını istedi. Sivil memur, Bilgiç’e de 412 TL ceza keserek gitti. Muhammet Bilgiç, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Polis memurunun motosikletle geldiğini ve direkt vergi levhasını istediğini anlatan Bilgiç, "Bir kaç dakika sonra elime ceza makbuzunu tutuşturdu. Hiçbir açıklama yapmadı. Kendisine neden araçlara da ceza yazmadığını sordum. ’O benim sorumluluğum değil’ diyerek ayrıldı. Olayla ilgili itirazımı yapıp savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

KTK MADDE 14

Karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması:

Madde 14 – Karayolu yapısı ve trafik işaretleri ile ilgili olarak;
    a) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak,
    b) Karayolu yapısını, trafik işaretlerini ve karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini, üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekillerde bozmak,yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak, Yasaktır.
    Meydana gelen tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır, bozukluk ve eksiklikler yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşca derhal giderilir, zarar karşılıkları ve masrafları sorumlulara ödetilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

adı üstüne adamın evinin önü ve dükkanının önü? bunu anlamayacak ne var?

zamanında bizim dükkanın önüne park edenler yüzünden iş yapamıyorduk. Normalde adam gelecek malı arabasına yükleyecek gidecek ama dükkanın önüne park eden yüzünden adam durupta işini yapamıyordu.

Aslında dükkanların önüne park edenlere ceza verilmesi lazım.

Niye siz para mı veriniz dükkanın önüne belediye kiralanması lazım her dükkan için dükkan önündeki yere

• Bravo, maşallah.
    Bide çatır çatır nakit paranla otopark satın alırsan artık senden kralı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Bravo, maşallah.
    Bide çatır çatır nakit paranla otopark satın alırsan artık senden kralı yok.

Devlet zaten her yıl sigorta ve kaskodan otomatikman geçiriyor, bunun ayrıca MTV'si de var. Bir de yılda 1750 lira para mı yedireceğim devlete? Avcunuzu yalarsınız.

Edit: Ayrıca mazottanda çatır çatır geçirip, kotalarını doldurmak için cezayı da geçirmesini biliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-193∞ -- 4 Aralık 2016; 15:59:27 >
  • o değilde ben aylık gelirimin %30-40ı ile mazot alsam şu izdivaçtaki abla gibi olurum. 1000 liranın 300ü ile mazot almak hiç akıl karı değil genç arkadaşım. madem bütçen bu, mantıklı kullan sende. sonra otopark param yok diye ağlama.

tabi dükkanın ya da apartmanın önü belediyeye işgaliye vermediği müddetçe kimsenin tapulu malı değildir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.