Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
21.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flegga34

quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

adı üstüne adamın evinin önü ve dükkanının önü? bunu anlamayacak ne var?

zamanında bizim dükkanın önüne park edenler yüzünden iş yapamıyorduk. Normalde adam gelecek malı arabasına yükleyecek gidecek ama dükkanın önüne park eden yüzünden adam durupta işini yapamıyordu.

Aslında dükkanların önüne park edenlere ceza verilmesi lazım.

Niye siz para mı veriniz dükkanın önüne belediye kiralanması lazım her dükkan için dükkan önündeki yere

hiç esnaf olmadan böyle boşa sallamak kolay. Her esnaf çıldırır önüne biri araba park edince buna kesin emin ol. Bencil bencil yorum yapmadan önce de bi empati yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

o değilde ben aylık gelirimin %30-40ı ile mazot alsam şu izdivaçtaki abla gibi olurum. 1000 liranın 300ü ile mazot almak hiç akıl karı değil genç arkadaşım. madem bütçen bu, mantıklı kullan sende. sonra otopark param yok diye ağlama.

tabi dükkanın ya da apartmanın önü belediyeye işgaliye vermediği müddetçe kimsenin tapulu malı değildir.

Napayım hocam okula mı gitmiyim? Devletin hiç mi suçu yok? Litresinden 2-3 lira arası vergi alan devlet suçsuzda gelirimin %30'unu mazota veren ben mi suçluyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193?

quote:

o değilde ben aylık gelirimin %30-40ı ile mazot alsam şu izdivaçtaki abla gibi olurum. 1000 liranın 300ü ile mazot almak hiç akıl karı değil genç arkadaşım. madem bütçen bu, mantıklı kullan sende. sonra otopark param yok diye ağlama.

tabi dükkanın ya da apartmanın önü belediyeye işgaliye vermediği müddetçe kimsenin tapulu malı değildir.

Napayım hocam okula mı gitmiyim? Devletin hiç mi suçu yok? Litresinden 2-3 lira arası vergi alan devlet suçsuzda gelirimin %30'unu mazota veren ben mi suçluyum?

ayağı yorgana göre uzatmak nedir bilir misin?

ne vergiyi ne de gelirini değiştiremiyorsan çözüm bulacaksın. otobüsle git, incileriniz mi dökülüyor otobüse binince? ya da park yeri sorununa razı ol, böyel forum köşelerinde ağlama.

• bide milyarlarca kilometrelik dünyada takmışlar esnafın dubasına. Ulan hiç birinizin diğerine saygınız yok ne biçim insanlarsınız anlamıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193?

quote:

ayağı yorgana göre uzatmak nedir bilir misin?

ne vergiyi ne de gelirini değiştiremiyorsan çözüm bulacaksın. otobüsle git, incileriniz mi dökülüyor otobüse binince? ya da park yeri sorununa razı ol, böyel forum köşelerinde ağlama.

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı

Gayet rahat geçiniyorum hiç bir sorunum yok, otobüsle gidince 2.5 saat olan yol araba ile 1.30 saate düşüyor. Dedikleri gibi gençlerin arabasına gareziniz var sanırım. Neyse resim herşeyi anlatıyor.

• Kavga etmekten korkan kılıbık erkek tiplerinden nefret ediyorum. Herkes höt desin sonra sen gel forumda ağla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagli bulundugunuz belediyeye sikayet edin (zabita) zabita ya durumu sikayet olarak bildirdiginzde islem yaparlar sonuc olarak kamuya ait bir alan

Genelde bu tip insanlar bela olur
    Ya idari yonden sikayet edeceksin yada anlayacagi dilden demir levye ile sana ilk lafinda kafasina gecireceksin

• Sokaklar, yollar ve kaldırımlar kamu malıdır. Herkese açıktır. Çünkü buralar hepimizin vergileriyle yapılır. Bu alanlarda hak iddia edebilmeniz için belediyeye kira ödemeniz gerekir. Oda belediye uygun görürse.
    Trabzonda bir esnaf dükkanı önünde park etmiştim. Yanıma gelip bana 'buraya 10 dakika park etmene müsade ediyorum' dediğinde bunları söyledim ve ısrar ederse polis çağıracağımı söylediğimde götünü dönüp defolup gitmişti.
    Adamdaki öz güvene bakarmısınız devletin yolunda bana müsade ediyor çomar

Aynı şeyi babamda yapıyor aynı şeyleri onada söylüyorum ama bazı kafalar değişmiyor sağolsun çoğu polis ve belediye ahbap çavuş ilişkileri olduğundan bunlara göz yumuyor.
    Köy yerlerinde ev ve önü benimdir mantığını atamamış orta yaş üstü amcalarda var bu durum.

Ben evimin önüne biri park ettinde 10 dakika yürürüm yine park edene birşey demem.

Medeniyet göstergesi küçük detaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherbrick55 -- 4 Aralık 2016; 18:29:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Senin mantığınla borça harçla, banka kredileri ile iş çevireceğine, rahatça mal indireceğin, iş yapabileceğin yerde dükkanı açsaydın.

Devletin denetimi daha iyi yapıp, doğru düzgün vergi vermeyen, yolu gasp etmeye çalışan dolayısı ile toplumun kalanına saygısı olmayan, kendini mahallenin bekçisi sanan bukişilere cezaları daha sık yazması gerek.

O dükkanın, evin önü dediğin kamu alanı, herkese ait yerler. Bunu anlamayacak ne var? Senin malik olduğun veya kiraladığın yer, tapunda belirli alan sadece. Bu kadar basit.

Not: Belediyeden kiralama yapılamıyor. Belediye sadece kaldırımlarda, yaya geçişini engellemeyecek şekilde isgaliye bedeli karşısında izin verebiliyor. Bunun dışında, yol, park, vb. alanlar imar düzenlemeleri sırasında kişilerin alanlarından "sadece" bu kullanım amacı ile kesinti yapıldığından, bu çomarlar gibi belediye de yolu gasp edemiyor, işgaliye ve benzeri başka isimlerle kiralama yapamıyor. İşpark ve benzeri uygulamalar da bu nedenle hukuki değil. Belediyenin kendi mafyavari yapmaya çalıştığı bir uygulama.

bende bu yüzden bencil, saygısız diyorum zaten. Bir dünya şey yazmışsın ama etik denilen şeyi yazmayı unutmuşsun tabi bunlarda yılların verdiği hayat tecrübesi ile gelecek şeyler. Boş boş sallamışsın. Neyse fazla uzatmaya gerek yok.

• Bu olaydan bağımsız olarak, ev satın alırken eğer sıfır ev satın alacaksak, müteahhitten otopark istemeliyiz. Kapalı veya açık Otoparkı olmayan ev satın almayalım, böylece daire satmak için dairenin içine veya bina dışına abuk sabuk süslemeler yapana kadar kapalı otopark yapmayı düşünürler. Otoparklı ev talebi eğer çok artarsa ev sahibi olanlarda kolayca elinden çıkarabileceği için arabası olmasa bile otopark ıolan evi satın almayı tercih edecektir.

Şehirlerimiz düzensiz ve plansız olduğu için bu gibi sıkıntılar yaşanmaktadır, otoparklı ev tercihi bu problemi kısmende olsa çözer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

30-40 binlik arabayla gezip aylık 145 lira otopark ücretine çok diyenlerle aynı havayı solumak...

Milletin parasını nasıl harcayacağı seni mi geriyor ? Boş yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

normalde şehir dışında garajlı otoparklı müstakil evimde yaşıyorum geçenlerde şehirde işim vardı arabayı müsait biyere park ettim. yol geniş yol kenarı mıcırlı bi alan var 6-7 araç daha vardı bende çektim oraya. gayet düzgün bi şekilde park ettim. yolun karşı tarafında bahçeli lüx bir site var.

ben gittikten 3-4 saat sonra birisi aradı numan beylemi görüşüyorum dedi bende yanlış numara diyip suratına kapattım. bikaç saniye sonra tekrar aradı reddettim, sonra tekrar aradı açtım.
    açar açmaz plakamı söyledi bu araç sizemi ait dedi bende evet veya hayır sizi ilgilendirmez siz kimsinizki dedim.
    ben polisim dedi o ara bi olaylar döneceğini anlayıp hemen ses kaydını başlattım. ses kaydını açtıktan sonra anlamadım tekrar edin dedim. kendi adını soyadını vb. söyleyip polis olduğunu iddaa etti. sonra benim gerçek adımı soy adımı söyledi bu sizmisiniz dedi. bende bilgi veremeyeceğimi söyledim.
    büyük ihtimal ilk aradığında köylü zekasıyla benden bilgi koparmaya çalışmıştı tabi ben oyuna gelmedim.
    sonra başladı bu kendini polis olarak tanıtan şahıs. siz araç sahibisiniz biliyorum işte arabayı bilmem nereye park etmişiniz burda oturanlar şikayetçi. gelin çekin felan demeye başladı.

bende hiçbir zaman park yasak tabelası olan biyere park etmediğimi şuan koyduğum yerdede park yasak tabelası olmadığını aracımında trafiğe engel olmadığı için işim bitene kadar gelip çekmeyeceğimi kendiside eğer bahsettiği gibi polisse yasal yollarla hiçbir şekilde çektiremeyeceğini söyledim.
    bana başlatma yasalarından anayasandan, anayasanın a. koyayım. diye devam eden cümlelerle karşılık verdi.
    polis olduğunu iddaa ettiği için. polisin görevi kanunları uygulamak değilmi dedim.
    bizde onu yapıyoruz zaten adam şikayetçi dedi.
    bende her şikayetçi olanın istediği arabayı sorgusuz sualsiz çekecekseniz sizden polis molis olmaz anca otopark görevlisi olur dedim.
    sonra beni tehdit etmeye başladı sen gel buraya ben sana göstericem. arabanı çektiricem şöyle yapıcam böyle yapıcam v.b
    bende uzatma polis olduğun bile belli değil çektiriyosan çektir ben gelip çekmiyorum anca işim biter canım isteyince biner arabama giderim dedim.
    sen görürsün dedi. bende asıl sen görürsün dedim elimde tüm konuşmanın ses kaydı olduğunu gerekli yerlere en kısa sürede şikayette bulunacağımı söyledim. neyaparsan yap dedi kapattı.

30-40 dk sonra aynı numara geri aradı. karakolda çalışan sabit polis olduğunu sürekli bu tarz şikayetler aldıklarını o yüzden bi anlık sinirle öyle davrandığını üzgün olduğunu arabamı çektirmeyeceğini felan söyledi. bende hiçbirşeyin umrumda olmadığını beni tekrar aramamasını söyleyip kapattım.
    işim bitip aracın yanına gittiğimde çevrede benim arabam hariç hiçbir araç kalmamıştı. muhtemelen hepsini korkutup çektirmişlerdi. arabaya oturur oturmaz yaşlı bi adam kapıma geldi. o sitede oturduğunu polisin onun oğlu olduğunu. şikayetçi olanın kendisinin olduğunu onun yüzünden oğlunun zarar görmesini istemediğini felan söyledi. özür diledi v.b ben şikayetçi olmayacağımı ancak bunun sebebinin özür dilemeniz felan değil uğraşmak istemediğim için olduğunu söyledim ve bastım gittim.
    yazıyı okuyanlar şikayet etmem gerektiğini düşünebilir. aracı çektirseydi uğraşırdım ancak bu polisle yaşadığım 4. olay tekiyle zaten mahkemeliğim.
    anlaşılan bu ülkede yaşayan tüm insanlar aynı kafada. uğraşmak sadece zaman kaybı.

Ben de askerim uğraşamam tarzında bir şeyler söyleseydin keşke o zaman görürdük o polisler nasıl beyefendi oluyor ... Senin yerinde olsam ses kaydıyla beraber şikayetimi iletirdim savcılığa dilekçe yazmak zor değil kim olursa sana orda hakaret edemez heleki devletin kendine verdiği yetkiyi öyle sivillere keyfi kullanamaz eğer (Kötü bir durum yoksa şiddet riskli bir durum varsa polislerin arkasındayım) söyleyeceklerim bunlar sonuçta araba kolay alınmıyor insan arabasının başına da bir şey gelebileceğini bildiği için daha da sinir strese sokar bu tarz konuşmalar geçmiş olsun

• Senyour kullanıcısına yanıt
    Bir sey sorucam dukkani alirken veya kiralarken dukkanin onundeki yolu veya kadirimida kiraliyor musun veya babanin tarlasi mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RyzeTheAmazing

Bir sey sorucam dukkani alirken veya kiralarken dukkanin onundeki yolu veya kadirimida kiraliyor musun veya babanin tarlasi mi

Evet alıyorum.

• Yazligin birinin onune parkettigimde yazlik sahibi manzarami kesiyorsun burasi evimin onu park etme demisti.Bende yazlik alirken yoludami aldin deyince:insallah araban geldiginde biraktigin gibi olur.deyip aklinca gozdagi verdi.Geldigimde arabamda cizik bile olsa gece gelir tum camlarini indiririm butun hafta boyunca dedim bakakaldi.Iki saaat sonra geldigimde en ufak birsey yoktu,bizim millet harbi salak,bir kendilerini akilli saniyorlar

• Senyour kullanıcısına yanıt
    Iyi gelip yinede koyarim

• Bu forumda ciddi anlamda aşağılık kompleksi olanlar varmış yalnız, ben bu konuya gelen cevaplardan onu anladım.
  • RyzeTheAmazing kullanıcısına yanıt
    Bende gelip çağırmam.Arabanla işimi hallederim.Benim yaptığımı ispat edemezsin ;)

• Zabitaya sikayet et.

Hit tartismaya girme boyle durumlarda. O dubayi koyanla cok da muhatap olmamak gerek.

• şikayet etmen birşeyi değiştirmez malesef

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.