Arkadaşlar araştırdım, yazdım sordum... En sonunda bu iki anakartlı sistemden birini seçme durumunda kaldım. Lütfen Athlon 64 al filan demeyin, param bu ikisinden birine yetiyor. Celeron D ve Semprom'un kafa kafaya gittiğini okuyup durdum, ama birinin diğerine bir üstümlüğü olmalı, varmıdır, varsa nedir ?
Ayrıca 478 pin intel, Prescott P-4'leri destekliyor. Yani upgrade olanakları soket A'ya göre daha mı fazladır ? Yoksa en yüksek semprom, Prescott P4'le kapışabilir mi? Oveclock yapıldığında böyle sonuçlar çıktığını duydum.
Bu iki soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
NOT: Bilgisayarı ne için kullanacaksın derseniz, tam bir ev bilgisayarı olacak derim. Yani oyun-internet-müzik-film gibi...
Aslında çokta farketmez gibi geliyor.Çünkü sen ileride işlemci değiştireceğin zaman soket A ya da 478 bulamayacaksın.Anca 2. el bulunur.Bir de s478'e prescott takılıyor ama soket A'ya ikinci el athlon xp bulunabilir.Onun için bilemeyeceğim.
İşte o dediğin yüzünden benim aklıma intel yatıyor. Peki hoca, ve diğer arkadaşlar, şu intel anakartları değerlendirirseniz, sizce hangisini alayım ?
abi bendede aynı problem var anakart yandı işlemciyi anca seneye değiştireceğim ben biraz baktım ama bazı tereddütlerler birlikte bunları almaya karar verdim... 1 P4P800-X (865PE,L,SATA) Anakart 86$ 2 MSI 6728 865PE Neo2-PFS (865PE,GLAN,SATA) Anakart 84$ bu ikisini düşünüyorum. Hem geleceğe daha fazla yatırım olur. İşlemcim P4 1.8 ghz bu işlemcide çalışacakmı onu bilmiyorum bilsem direk msı alacağımda. Arkadaşlar banada bi yardım edin
bilgisayarda geleceğe yatırım diye bişey yok n yazıkki ama testleri ve karşılaştırmaları inceleyip karar verin en perfermanslısını seçin derim
msi neo 2 al burak...memnun kalırsın..
quote:
Orjinalden alıntı: BurakMert
abi bendede aynı problem var anakart yandı işlemciyi anca seneye değiştireceğim ben biraz baktım ama bazı tereddütlerler birlikte bunları almaya karar verdim... 1 P4P800-X (865PE,L,SATA) Anakart 86$ 2 MSI 6728 865PE Neo2-PFS (865PE,GLAN,SATA) Anakart 84$ bu ikisini düşünüyorum. Hem geleceğe daha fazla yatırım olur. İşlemcim P4 1.8 ghz bu işlemcide çalışacakmı onu bilmiyorum bilsem direk msı alacağımda. Arkadaşlar banada bi yardım edin