Şimdi Ara

Sokker Managerlik Oyunu (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Sokker Managerlik Oyunu (Resimli Anlatım)

Herkese selam.
    Bu konuyu açmamın sebebi Sokker manajerlik oyununu sizlere sevdirmeye çalışmaktır.
    Daha önce Hattrick olsun, diğer online manajerlik oyunları olsun çoğunu oynadım.
    En beğendiğim Sokker olduğu için sizlere resimli olarak anlatmak istiyorum.
    Diğer manajerlik oyunlarına göre çok daha sade, ve çabuk anlaşılan bir yapıya sahip.
    2D olarak maçı izleyebiliyorsunuz. En güzel özelliği ise taktik olayı.
    Evet sıfırdan bir taktik yapmak diğer oyunlara göre daha uğraştırıcı. 35 kare olayı var bir kere.
    Bunu aşağıda resimlerle bildiğim kadar anlatıcam. Ve bu 35 kare olayı sayesinde binlerce farklı kombinasyonda taktik ortaya çıkmış oluyor.
    Yani diğer manajerlik oyunlarındaki gibi aynı taktiği 2 takımın yapıp maça çıkması imkansıza yakın bir hale geliyor.
    Buda maçları daha zevkli bir hale getiriyor. Maçları izleyebildiğimizi söylemiştim dimi.?

Sitenin tam ismi:www.sokker.org

Bu siteye ilk girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkıyor.
    Yukarda sitenin dilini Türkçe yapabiliyorsunuz.
    Daha önce verilmiş Sokker oyunu hakkındaki haberleri ve bundan sonra verilecek güncel haberleri buradan takip edebilirsiniz.

Siteye ilk girenler normal olarak oynamak için kayıt yaptırmaları gerek
    Kayıt ekranı da aşağıdaki gibi. Anlaşılır bir kayıt ekranı olduğu için detaya giremeyeceğim.
    Tek söyleyebileceğim, “sizi davet eden kullanıcı” kısmı. Bu kısım sokker’a yeni eklendi.
    Bildiğim kadarıyla sizi davet eden kişinin kullanıcı adını boş kutuya yazıp kayıt yaptırırsanız,
    davet eden kişi 10 günlük( tam olarak bilmiyorum duyduğumu yazıyorum) plus (paralı üyelik kazanıyor.
    Kayıt yaptırdıktan sonra bekleme listesine alınıyorsunuz. Tahminime göre en geç 4 gün içinde email’inize gelen kayıt bilgileriyle oyuna giriş yapabilirsiniz.

Ana sayfadan bağlan dediğinizde üye adı ve şifrenizi yazarak oyuna giriş yapabilirisiniz.

Diğer online manajerlik oyunlarının aksine takımınızın ana sayfası çok sadedir.

Şimdi sağa tarafta bulunan menüleri tek tek anlatıyım.

1-ok işaretli simge sizi sokker’ın anasayfasına yani haberlerin olduğu sayfaya götürür.
    2-2. simge takımınızı ana sayfasına geçmek içindir.
    3-3. simge takımınızdaki oyuncuları görmek içindir. Sadece bir oyuncunun resmini aşağıya koyuyorum. Diğer oyuncularda aynı şekilde aşağıya sıralanmıştır.

4-4. simge daha önce yaptığınız ve yapıcağınız maçları gösteren sayfadır. Her maçın altında yazan 3 seçenek vardır . MAÇ – RAPOR – MAÇ TALİMATLARI. Maç kısmına tıkladığızda maçınızı izleyebilirsiniz

Maç bittikten sonra rapor kısmı aktif olur. Rapora tıkladığızda aşağıdaki gibi bir sayfa açılır. Maçtaki izleyici sayısını, topa sahip olma oranlarını, şutları, faulleri, maçın önemli anlarını bu sayfadan görebilirsiniz
    (Maç görüntülerini ve maç talimatları sayfasındaki taktik kısmı en son anlatıcam.)

5-5. simgeye tıkladığımızda antreman kısmı geliyor. Burdan antreman tipini değiştirebilir, baş antrönör, genç takım antrönörü ve yardımcı antrönörleri görevlerndirirsiniz. Antrönör arama kısmında aranan özellikler kısmına basıp antrönör arayabileceğiniz gibi, transferler kısmına basıp daha detaylı antrönör arayabilirsiniz.

6-6. simge takımınızın ekonomik durumunu gösteren sayfadır. Gelir ve gider tablolarını buradan takip edebilirsiniz

7-7. simge stadyumunuzu grafiksel olarak görebilirsiniz. Kapasitesini arttırmak için arttıdığınız bölgedeki inşaat kısmına basarak arttırabilirsiniz.

8-8. simge takımınız hakkındaki haberlerin yazdığı yerdir. Taraftar üye sayısını ve taraftarın tutumuna burdan bakabilirsiniz.

Yukarki gençler kısmına bastığınızda takımınız için yetişen gençleri ve okulunuzdaki kapasitenin kaç olucağını burdan yaparsınız. Hattricteki gibi bir paf takımınız yok.antrönörünüzün verimine ve oyuncunuzun kabiliyetine kalmış gelişmesi.

9-9. simge mesaj kısmı. Size gelen mesajlara bakabilir. Sizde başkasına mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi yukarki menülere bakalım.

Klüp – sizi gene takımınızın ana sayfasına götürür
    Oyuncular Sizi gene oyuncularınızın olduğu sayfalara götürür
    Maçlar – Sizi gene yapılmış maçların ve yapılacak maçların olduğu kısma götürür.
    Stadyum – Sizi gene stadyumunuzu grafiksel olarak gösteren sayfaya götürür.

Yukardaki kısımda sadece Tarihçe ve transferler kısmı farklıdır.
    Tarihçe: Bu güne kadar aldığınız kupaları görebilirsiniz. (İyi bir tarihim olmadığı ortada)

Transferler: Bu güne kadar aldığınız ve sattığınız tüm oyuncuları görebilirsiniz.

Şimdi soldaki menülere bakalım.

Dünya: Tüm ülkeleri, kullanıcı sayısını, bağlı olan kullanıcıları, bekleme listesini ve takım sayılarını görebilirsiniz. Yada her hangi bir ülkeye tıklayarak milli takım sayfasına ulaşabilirsiniz.

Türkiye: Tüm ligleri, resmi kupaları ve dostluk liglerini görebilir, yukarki milli takım seceneğinden milli takım sayfasına geçebiliriisniz.
    Not: Paralı üyeliği (plus) olanlar tüm takımların maçlarını seyredebilirler. Normal kullanıcılar sadece kendi ve milli takım maçlarını seyredebilir.

Arama: Bu kısımda takım, kullanıcı, ve oyuncu araması yaparsınız.

Transferler: Transferi aşağıda görüntüsü olan sayfada yaparız. Transferler açık arttırma sistemiyle yapılır.

Mesela trasferde birini aradağımızda aşağıdaki gibi sade bir liste çıkıyor. Futbolcunun ismine basarak başka bir sayfaya geçiyoruz. Ve orada yazan rakamın oldu yere ondan daha dazla rakam yazarak açık arttırmaya katılıyoruz(Bunu niye anlatıyorum ki, açık arttırmanın ne olduğunu bilmeyen yoktur heralde, en çok parayı veren alır.) (Ama aşağıdakileri almak için baya bir sezon oynamak gerekir bu oyunu)

Forum: Buda güzel muhabbetlerin döndüğü forumumuz. Her ligin kendine ait forumları olduğu gibi Genel, yardım, transfer ve tüm dünyanın muhabet ettiği paylaşıp tartıştığı Sokker interntional forumlarına buradan girebiliriniz.

Kurallar: Oyun hakkındaki tüm kuralların detaylı bir şekilde yazıldığı yerdir

Plus: Plus ise paralı üyeliğe geçmek için kullanılan yer. (Paralı üyeliğin avantajlarını plus seceneğinden bakabilirsiniz.)

Çıkış: Ne olduğunu çözemedğim tek yer burası. Nedir burası bilen varmı. ( Bir girin bir daha çıkmak istemiyceksiniz, çokmu abartıım.)

Sokkerı güzel kılan maçtan bir görüntü ve hemen altında oynanmış maçlardan görüntülerin olduğu Youtube videoları

Maçlardan görüntüler:
    http://www.youtube.com/watch?v=NkHZBujYo4Q
    http://www.youtube.com/watch?v=8KgLlPZNlHQ
    http://www.youtube.com/watch?v=e37Pa6rcbHI
    http://www.youtube.com/watch?v=8KgLlPZNlHQ

TAKTİK: İşte oyunun en güzel kısmı taktik olayı. 35 kare olayı. Detaylı anlatmama gerek yok sanırım. Videolar her şeyi anlatıcaktır.

Taktik videoları:
    http://www.youtube.com/watch?v=YY6P0w85bPw
    http://www.youtube.com/watch?v=HuxMek5So9k

Sokker bu kadar. Bence güzel bir oyun manejerlik oyunlarından hoşlananların kaçırmaması gereken bir oyun. Bir deneyin derim. Bol futbollu günler dilerim.

• Eline Sağlık
  • İsimde iş yok.
  • ewt isim kötü ama oyun iyi gibi
  • Oyun iyi arkadaşlar. Sadece maçı görüntülü izlemek açısından bile oynanır bu oyun. Tavsiye ediyorum. Bir kere başlayın gerisi gelir...
  • ne zmn tkm verilcek?
  • Eğer kayıt olduysan en geç 4 gün içinde e-mailine gelir bilgi. Bana 1 gün sonra gelmişti. Hemen girmiştim oyuna şans işi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herşey iyi gzl şu onay gelmesi kötü arkadşlar üye olduktan sonra maile girin ilk önce sizin onaylamanız geerrekio
  • sadece maç bölümü güzedl diğer yerler hattricktern alıntı
  • Hattrickinde güzel yanları var. Ama eğer dediğin gibiyse diğer yerler hattrickten alıntı diyorsan ozaman şöyle bir hesap yapılabilir.
    Bende Hattrick oynadım kötü oyun demiyorum

Hattrick=güzel

Hattrick + Maçı görüntülü izleme = sokker

Yani diğer yerlerin hattrick'ten alındığını düşünüyorsan Hattrick'e maçı görüntülü izlemeyi ekle al sana Sokker.
    Ama Hattrick'ten farklı bir sürü yanı var oyunun.
    Ben 2. bir managerlik oyununa zaman ayırabilirim diyorsanız, bir deneyin derim.
  • hattricki geçemezz
  • quote:

Orjinalden alıntı: -YıLMaZ-

İsimde iş yok.

• Yarış mı yapıyorlar haberim yoktu. Ben geçer yada geçmez demiyorum. Sevdiğim bir oyunu burda paylaştım, isteyn oynar, isteyen oynamaz. Herkesin kendi zevki kendi eğlencesi.
    Sizler hattrick seviyorsunuz ben sokkerı seviyorum. Yukarda hattrick sabit konu olmuş. Onuda burda birisi paylaşmış tanıtmış. Bende burda sokkerı tanıtıyorum. Olay bu.

quote:

Orjinalden alıntı: Black_Dare

hattricki geçemezz
  • kimin böyle antranörü var?
    mükemmel kondisyon çalıştırır, dünya dışı kalecilik çalıştırır
    sihirli hız çalıştırır, dünya dışı defans çalıştırır
    dünya dışı teknik çalıştırır, görkemli oyunkuruculuk çalıştırır
    dünya dışı pas çalıştırır, yeterli golcülük çalıştırır
  • Golcülük haric süper bir antranör, golcülük antremanı verildiği sırada genç takım için görev verilebilir...
  • ben bununla oyunkurucu çalıştırıyorum ama sen ne diyosun
  • yaw yaptıgım taktigi secemiyorum neden?
  • Antrenman verimliliği:
    zayıf kondisyon çalıştırır, zayıf kalecilik çalıştırır
    kaliteli hız çalıştırır, berbat defans çalıştırır
    kötü teknik çalıştırır, üstün oyunkuruculuk çalıştırır
    vasat pas çalıştırır, görkemli golcülük çalıştırır

bu da yardımcı antranörüm..
  • Antreman ihtiyacın nereye lazım olduğunu düşünüyorsan oraya antreman vermenin tercih ederim.
    Ama daha yeni başladıysan gelecekte ben bunları elimde uzun süre tutarım dediklerine hız antremanı vermen.
    Antremnalarda bir maçta defans vericeksen 5 kişiye, orta saha vericeksen 5 kişiye, forvet vericeksen en fazla 3 kişiye antreman verebilirsin. Aksi halde antremanın yanar.

Sokker forumlarında sana daha çok kişi yardım edcektir.

Yaptığın taktiği önce kaydetmelisin. Kaydettiysen kadronu kurudğun yerde taktik yazan kutucuk var. Orda taktiğini seçip kadronu kurup kaydet dediğinde taktiğinde seçimiş oluyor.
    Taktikler için yukarda verdiğim taktik videolarını izlemeni tavsiye ederim.

4 sezondur oynuyorum. Yardımcı antrönör daha kullanmadım. Şimdilik Baş antrönör ve genç takım antrönürüne önem ver bence, yani yardımcı antrönöre verdiğin parayı bu iki antrönörden birine ver.
    Ekonomik durumuna göre antrönör al. İlk sezon stadı arttırma. Fuzuli masraf yapmamaya gayret et. Çünkü sokerda para kazanmak zor. Buda oyunda bir denge oluşturuuyor.

Dediğim gibi sokker forumlarında daha çok yardım ederler. Genede sormak istediklerinisorabilirsin burda...

quote:

Orjinalden alıntı: tavlasever

ben bununla oyunkurucu çalıştırıyorum ama sen ne diyosun

• ben oyunkuruculuk veriyorum takımda şimdi böyle iyi bir antranör almamın nedeni oyuncu kasıp satmak onun için genç oyuncular alıp yetiştiriyorum anlamışsındır beni
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.