Şimdi Ara

Sol 2K_Overheating

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar xboxu açtıktan 15 dk sora falan 2k verio sol üst ve sol alttaki işiklar yanıyo
    bende internette baktım bu aşırı ısınma sonucu oluşuyomuş
    konsol kendini kapatıo otomatik olarak 2k verdikten sonra
    ama artık oyun oynanmaz düzeye geldi her açtıgımda 15 dk sora 2k verio
    fan dayamama ragmen artık oynanmıyo
    yardım!!

• büyük ihtimal fan dayadım derken akımı bozdun ve makina aşırı ısınmaya başladı bütün herşeyi orjinal haline getirip tekrar dene
  • orjinal hale derken nasıl yani anlamadım
    bu arada denedim oyunu açmadan yani dashboarddayken açık kalabiliyo konsol 2k vermiyo
    ama oyunu açınca 10 dk sora2k verio be kapanıo
  • Hocam fan dayadım demişsinya onu bir kere kaldır, aletin hava sirkülasyonunu bozuyor olabilirsin. 2k senin de dediğin gibi aşırı ısınma sorunudur. Buna dayanarak:

1) Fanların çok fazla tozlanmaya dayalı olarak yeteri kadar soğutamıyor olabilir. Tabiki fanların düzgün çalışmaması başka nedenlere de bağlı olabilir. Bu durumda aletin içini açıp temizlemeni fakat bu işlemi yaperken çok dikkatli olmanı öneririm. Öle fanlara bodos bir şekilde girişmek yarardan çok zarar getirir. Yok ben anlamam o işten dersen, bir yere götür yapsınlar. İstanbul'da Atik'in iyi olduğunu biliyorum. Ankara için ise Irmak Toysland'i öneririm. Diğer şehirler için bir bilgim yok ne yazıkki. Tabi bunu XBox'ın garanti dışı olduğunu varsayarak söylüyorum.
    2) Aletin GPU ve CPU'su üzerindeki ısı ölçerler sıcaklığı doğru ölçmeyebilir. Atıorum 60 derece iken ısı ölçerler bunu 90 olarak algılıyor ise alet kendini kapatır. Bu sorun varsa nasıl birşey yapman gereken eğer garantisi verse direk garantiye ver, fakat yoksa işin zor.

Bunlar benim tahminlerim, başka bir sorun da olabilir tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oytun666 -- 17 Mayıs 2010; 11:48:47 >

• Fanlardan Olduğunu Sanmam Olsa Benim Makineye Olurdu...
    7 Aydır İçinde 4 Tane Fanla Çalışıyor...

Dostum İçindeki Termal Macunu Sil ve Yenisini Sür, Soğutucuları Tak Sonra Açıkken DvdRom u Dışarı Alıp Fan Döşe...
    İstersen Fan Elektriğini Dışarıdan Adaptörle Al....

Olmasa Tekrar Yaz, Yardımcı Olalım...
    Eğer ADANa Civar İsen Dükkanıma Uğrayabilirsin...
  • Öncelikle geçmiş olsun, aynı sorun benim de başıma geldi burada forumdan ve yerli yabancı bir çok siteden sorunu araştırmıştım ama bir çözüme ulaşamadım. Ben de tamire verdim(Atik Elektronik) 2K'da aynı 3K tamir işlemine maruz kaliyor onu söyleyeyim. Klasik 3K tamirinden sonra (XClamp) ekstra bir fan takılıyor, tamirden sonra extra fandan dolayı biraz gürültülü de çalışsa da alet, sorun yok gibiydi. 1,5 - 2 ay sonra aynı 2K sorununu tekrar yaşadım. Biraz elektroniğe ilgiliyim kendim ne yapabilirim diye içini açıp bakmıştım, makine açık vaziyette çalıştırıp denedim, tesadüf mü bilmiyorum ama o gün bu gündür XBox'ımın dış kasası açık şekilde sorunsuz şekilde çalışıyor. 1 sene kadar önce oldu bu bahsettiklerim hala taş gibi nazar değmesin, Makinayı kullanmadığım zamanlarda üstünü kapatmak için bi kapak yaptım kartondan toz moz olmasın diye maşallah hala devam sorun yok. Terminator diyorum artık kendisine....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Whisper Mode 120 FPS Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.