Merhaba arkadaşlar , Hobi bahçemde 1 adet 7 x 3 konteynerim bulunmakta fakat elektriğim yok. Elimde sıfıra yakın 3kv bir online UPS bulunmakta. Haftasonları giderken yanımda götürüyorum problemsiz olarak çalışıyor fakat ben bunu sabit bir sisteme çevirmek istiyorum. 1 adet 400W 24v Solar panel alıp onu modifiye inverter ile 220 ye çevirsem inverter ın arkasındaki prizden UPS imi besleyebilir miyim ? Güneş olduğu müddetçe UPS i şarj edip sistemi çalıştıracak güneş gittiği zamanda UPS otomatik devreye girip kesintisiz çalışmaya devam edecek. Konteynera Buzdolabı koymayı planlıyorum birde 3-5 Led lamba yakacak başka işlevi olmayacak. Aşağıdaki üründen almayı planlıyorum . Bilgisi olan üstadlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Saygılar ... Funien Güneş Enerjisi İnvertörü Yüksek Verimli Saf Sinüs İnvertörü Ev Araba RV LCD Ekranlı Güneş Enerjisi Dönüştürücü 1500W https://www.amazon.com.tr/dp/B09BTH6M3V/ref=cm_sw_r_apan_i_1G082C0EB3V08BCD21AW?_encoding=UTF8&th=1 |
Solar Enerji ile UPS Besleme

-
-
Teorik olarak çalışabilir. İncelersek
PV > İnv > UPS > Load
DC > dc-Ac> AC > AC
UPS şebeke elektriği üzerinden kısa kesintileri aküler üzerinden yükleri beslemek için tasarlanmış bir cihazdır. Uzun süreli kullanımda yukarıdaki birden fazla AC<>DC çevrimi olduğu için
- Verim düşecektir.
- Kararlılık
- Zorunlu yük (buzdolabı) karşılamayabilir? örneğin bir hafta güneşli gün olmadığında aküler nasıl şarj olacaktır.
33 Kuzey paraleninde 280wp panelde 1kw alabiliyorum .
Doğru çözüm DC coupled Hybrid Solar Inverter dir.
Bunun maliyeti biraz yüksek.
Solar ve battery gücünü sizin belirlediğiniz öncelik ve zamanlamaya göre yüklerinizi rahatlıkla besleyebilir.
https://soltaro.com/faqs-frequently-asked-questions/dc-coupled-battery-system
okumanıızı öneririm.
Bir de modifiye inverter üzerinden inductive yükleri çalıştırmanızı önermem.
Örnek bir cihaz.
Sorun ise maliyet. Eğer Türk Lirası ile maaş alıyorsanız :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X