Şimdi Ara

Solaryuma Asla Çıplak Gözle Bakmayın - Solaryum Yanığı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Eğer olaki aramızda solaryum kullanan ya da kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa tecrübem onlara ders olsun.

Arkadaşım evde uzun zamandır solaryum cihazı kullanıyordu.Ben de meraktan bi alıp deneyeyim dedim.Normalde solaryuma giren biri değilim.Arkadaştan aldım cihazı.Ev tipi , ampul şeklinde .seyyar , küçük , masa lambası kadar bişey.Fişe takıyorsun çalışıyor. Arkadaş 20-25 dkdan fazla kullanma dedi fakat gözlerim için hiçbir uyarıda bulunmadı.Ben de ev tipidir , güzellik salonlarındaki kadar gözlere zararı olmaz diye çıplak gözle bakma gafletinde bulundum.Hem de ne bakma.Cihazı karşıma koydum, tvde film açtım.film bitti , cihazı sağa koydum ki yüzümün orası da yansın beyaz kalmasın.başka film açtım.sonra cihazı diğer yanıma koydum.daha sonra da vücudum yansın diye daha uzağa bi yere koydum.Sabaha kadar böyle devam ettim.O dakikaya kadar gözlerimde hiçbir sıkıntı yok.Vurdum kafayı yattım.Sabah bi uyandım heryer bulanık.ama nasıl bi bulanıklık.Burnumun ucunu göremiyorum.gözüme ışık girince çok rahatsız oluyorum.Lan dedim gözler gitti , buraya kadarmış.O anki panikle napacağımı şaşırdım.O halimle eczaneye gittim.Durumu anlattım.eczacı başta göz damlası verecekti acımı alsın diye fakat sonra vazgeçti , sen direkt bi göz doktoruna git çok fena olmuş dedi.Adam haklı.Yüzümde tüp patlamış sanki..Çıktım eczaneden telefonu çıkardım cebimden ama yazıları falan okumak imkansız.Allahtan annem rehberde ilk sırada da ezberden onu aradım hemen .1 saat sonra geldi .Birlikte hastaneye gittik.Doktorun odasına girdik.o an bi acı falan yok gözümde.Doktora durumu anlattım.Önce bi gözlerimi kontrol etti.Sonra sen resmen intihar etmişsin , başka hiçbirşeyle gözlerini bu kadar yakamazsın dedi.Gozlerımın ön tabakası ve goz kapagı damarları maksimum derecede yanmış...Neyseki bu solaryum ışınları ön tabakadan öteye geçemiyormuş.geçse direkt kör oluyormuşum.Üzülmeyin dedi.İki tane damla yazdı.1 haftaya tamamen geçer ama geçene kadar baya acı çekeceksin dedi.Doktordan çıktık ilaçları aldık.Önümü göremiyorum.Bana bi fenalık geldi.Tansiyonum düştü.Vücüt resmen sıkıntıyı anladı.İki kere kustum o gün.Eve gittim.annem saolsun beni hemşire gibi bakıma aldı.

Derkenn acılar başladı.Allahım ben boyle bir acı yasamadım.İki gün boyunca resmen kabir azabı çektim.Acıdan agladım,kıvrandım,yerımde duramadım.Gözümü ne açabiliyorum ne kapatabiliyorum.Kapatınca acayip şekilde batıyor , açınca ışık giriyor acı çekiyorum.Napacağımı şaşırdım.Acıdan göz kapaklarımı çekiştirip duruyordum.içine hava girdikçe iyi geliyordu.Damlaların bi tanesini damlatmak bile işkence gibiydi.Ertesı gun gozlerımı hıc acamadım.kör gibi gezdım.Üc gun boyunca bulanık gordum.Şımdı cok sukur acılarım dindi.1 haftanın sonunda gorme bozuklugu da ortadan kalktı sayılır.Hafif bi bulanıklık var ama o da ilaçlar bitince , göz hücreleri yenilenince geçecek büyük ihtimalle. Hayatımın salaklığını yaparak büyük bi ders almış ve sağlığımın değerini bir kez daha anlamış oldum.Tüm yüzümün derisinin iki kere soyulması ve tüm vücut derimin pul pul dökülmesini , o yanık acılarını saymıyorum bile...

Sız sız olun sakın ama sakın solaryuma cıplak gozle bakmayın.Gozlukle bıle olsa toplamda 20dkdan fazla kalmayın.Hatta mumkunse uzak durun hıc kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 9 Ekim 2014; 2:18:07 >

• geçmiş olsun hocam,,bende tam solaryumu düşünüyordum.deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEWY

geçmiş olsun hocam,,bende tam solaryumu düşünüyordum.deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim

Saol eksik olma.
  • Geçmiş olsun hocam .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisever55

Geçmiş olsun hocam .

saol kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.