Şimdi Ara

Sollama kuralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğim kadarıyla geliş gidişli yollarda sollama yaparken hız sınırını ihlal edebiliyoruz. Peki çift şerit bölünmüş yollarda bu kural ne şekilde?

Sollamaya çıktığımızdaki bazen sağdaki inadına gazs yüklenebiliyor. Hız sınırının 70 olduğu yerde 100-110 ile sinyal verip sollama yapsak kurallara aykırı mıdır.

(Yol D100 karayolu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek şeritli yolda karşıdan gelen araç var ve kaza riski vardır. O yüzden sollarken hız sınırını ihlal edebilirsin.

Bölünmüş yolun hız limiti bellidir ve o yollar tek istikamettir, karşıdan araç gelme riski yoktur. Yolun hız limiti + % 10 senin hız ceza sınırındır. Bunu aşarsan ve yakalanırsan cezayı yersin. Solluyordum demen cezadan kurtarmaz.
  • 77'den yukarı çıkman yasaktır. Ama trafik öküzünün birisi sen sollama yaparken arkadan 140 ile gelip seni sıkıştırır. Sonra da "sol şerödi öhlal ötmek yasak" der. Ulan sen önce hız sınırını aşma.
  • hız sınırını %10 aşmak sollama payı zaten ama bizim millet radar limiti olarak kullandığından yanlış algılanıyor
  • bölünmüş yolda hız sınırını %10 aşarsan ceza yemeyi göze almıuşsındır demektir .
  • Kanuna göre belirlenen hızları aşmak yasak. Burda bunu karayolları belirliyor. Aynı kanun diyor ki eğer araç %10 aşarsa hız sınırını ceza yazarım.

2 şeritli yolda da yasak ama ceza yiyeceğimi bilsemde %10 u aşarım sollamayı çabuk bitirmek için. Ki böyle yol çok kalmadı. Solladığın araç 76 ile gitse sende 78 ile sollasan sana ceza yazarlar. Diğerine hız sınırını aşmadığı için yazmazlar.
  • Yani 70 hız sınırı olan yolda 70 i geçmek yasak ama cezayı 77 yi aşarsan yazıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Off bıktım artık bu cezalardan

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

77'den yukarı çıkman yasaktır. Ama trafik öküzünün birisi sen sollama yaparken arkadan 140 ile gelip seni sıkıştırır. Sonra da "sol şerödi öhlal ötmek yasak" der. Ulan sen önce hız sınırını aşma.

Adamın belki hastası var?

• Kuralları aykırı diye biliyorum ama yapmamakta fayda var.

• Ussuz kullanıcısına yanıt
    Dörtleri yakıp düzenli sellektör yaparak gelirse ambulans görevi görür hocam. arabayı kaldırıma bile çekerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

77'den yukarı çıkman yasaktır. Ama trafik öküzünün birisi sen sollama yaparken arkadan 140 ile gelip seni sıkıştırır. Sonra da "sol şerödi öhlal ötmek yasak" der. Ulan sen önce hız sınırını aşma.

Adamın belki hastası var?

Zaten hepinizin acelesi var hacı. Hastası varsa dörtlüleri açar yol veririz. Öküz olan biz değiliz yani.
  • bi ara tvlerde beyaz reno europa ile trafik kurali anlatırlardı. tvye yapısıp izlerdim. sollama denince ordan hatırladıgım 858 mi 788 mi ne bi mesafe kuralı vardı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

bi ara tvlerde beyaz reno europa ile trafik kurali anlatırlardı. tvye yapısıp izlerdim. sollama denince ordan hatırladıgım 858 mi 788 mi ne bi mesafe kuralı vardı..

88-89 olması lazım
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Takip mesafesi kuralı.

Kendimize bir nokta belirliyoruz levha vs. Öndeki araç o levhayı geçtiği an 88-89 diyoruz. Seksendokuz dediğimizde bizde o levhayı geçersek takip mesafesi uygun demektir. Eğer daha önce geçersek yavaşlamamız gerekşe.

• Araba secerken 0-100 100-200 dert edenler hiz siniri asmak yasak demeye baslamis.

Eger soforsen senin gorevin trafigi rahatlatmak. Orani burani sallaya sallaya pasa keyfine gore sollama yapamazsin kardesim. Yanindaki araba 70 le gidiyor adam 75 le sollama yapiyor agir agir. Bas gec ondekini sonra seridine geri dön.

Serit degistirirken sabit hizla degistiremezsin. Arkandan gelen gomer sana kalirsin mal gibi bariyerde. İstanbuldaki trafigin baslica sebeplerinden biridir e5 teki sacma hiz siniri. Bazen yayan olarak gezerken ust gecitten e5teki arabalari izlerim. Arabalar hep bölük böluk ve her grubun arasinda minimum 100 metre bosluk var ve trafik şişiyor kabul etsenizde etmesenizde. Otobanda -50yi devirip geliyorum paşam ...keyfine agir agir soldan gidiyor. Ne o? Sollama yapiyor. Benimde agir gittigim sagdan agir takildigim zamanlar var ama sollarken arkayi sisirmeden cabucak sollamami yapiyorum kendimede kufur ettirmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Araba secerken 0-100 100-200 dert edenler hiz siniri asmak yasak demeye baslamis.

Eger soforsen senin gorevin trafigi rahatlatmak. Orani burani sallaya sallaya pasa keyfine gore sollama yapamazsin kardesim. Yanindaki araba 70 le gidiyor adam 75 le sollama yapiyor agir agir. Bas gec ondekini sonra seridine geri dön.

Serit degistirirken sabit hizla degistiremezsin. Arkandan gelen gomer sana kalirsin mal gibi bariyerde. İstanbuldaki trafigin baslica sebeplerinden biridir e5 teki sacma hiz siniri. Bazen yayan olarak gezerken ust gecitten e5teki arabalari izlerim. Arabalar hep bölük böluk ve her grubun arasinda minimum 100 metre bosluk var ve trafik şişiyor kabul etsenizde etmesenizde. Otobanda -50yi devirip geliyorum paşam ...keyfine agir agir soldan gidiyor. Ne o? Sollama yapiyor. Benimde agir gittigim sagdan agir takildigim zamanlar var ama sollarken arkayi sisirmeden cabucak sollamami yapiyorum kendimede kufur ettirmiyorum.

Sonuna kadar katılıyorum.

Artık E-5'te makas atanlara kızmamaya başladım.

• sollama anında limiti aşma diye bir şey yok. bir kasabadan geçen şehirlerarası yolda (Sadece gidiş-dönüş) önümüzdeki arabayı sollarken 57 ile radara girdik, oradan biliyorum :)
  • bilmem kaç km duble yol açılırken hız sınırı 110 du +%10.
    şimdi baktılar bu hızda ceza yazılmıyor, 82 diye bir şey uydurdular.
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    hocam yurdum insanından normal şartlarda yol istenince garip bir gurur ortaya çıkıyor.
    sağından geçip önüne kırıyorsun bu sefer de sellektör yapıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.