Şimdi Ara

SOLMUŞ FAR TEMİZLEME NASIL OLUR EN BASİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
61.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar farın sol tarafı soluk ama sağ tarafı yep yeni soluk dediğimde sararmış ama içi görünmeyecek kadar da sararmamış orayı evdeki yada kolay bulabileceğimiz malzemelerle nasıl parlatırız kolay pratik?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Solmuş Araba Farlarını Evde Temizleme: Basit ve Etkili Bir Kılavuz

Solmuş araba farları, sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir ve aracınızın görünümünü bozabilir. Neyse ki, farlarınızı evde basit ve etkili bir şekilde temizlemenin birkaç yolu vardır.

Limon ve Karbonat ile Far Temizleme:

Limon ve karbonat, farlardaki oksidasyonu ve kirleri gidermede etkili bir doğal ikilidir.

• Bir limonu ikiye kesin ve farların üzerine karbonat serpin.
    • Limonla karbonatı farların üzerinde dairesel hareketlerle ovalayın.
    • Ilık suyla durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın.

Evde Far Parlatma:

Evde farları parlatmak için diş macunu gibi aşındırıcı olmayan bir madde kullanabilirsiniz.

• Diş macununu farların üzerine sürün ve yumuşak bir bezle dairesel hareketlerle ovalayın.

Limonla Far Temizleme:

Limon sadece temizlik için değil, aynı zamanda farlarınızı parlatmak için de kullanılabilir.

• Bir limonun suyunu çıkarın ve farların üzerine dökün.
    • Yumuşak bir bezle limon suyunu farların üzerinde yayın ve 15 dakika bekletin.

Evde Far Temizleme İpuçları:

• Farları temizlemeden önce iyice yıkayın.
    • Sert fırça veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın, çünkü bunlar farlara zarar verebilir.
    • Yumuşak bir bez veya sünger kullanın.
    • Farları temizledikten sonra cilalayın veya kapatın, bu onları koruyacak ve ömürlerini uzatacaktır.

Bu basit adımları takip ederek, solmuş araba farlarınızı evde kolayca temizleyebilir ve parlatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diş macunu falan hikaye olmuyor.
    Baştan solliyeyim...
    Sırası ile kalından en inceye zımpara. Yapılıp sonra plastik verniği....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basidi farı veya far camını değiştirmek, ki bu da bayağı tuzlu.

Yapılacak olan, su zımparasıyla hocamın da dediği gibi kalından inceye doğru zımparalamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Diş macunu falan hikaye olmuyor.
    Baştan solliyeyim...
    Sırası ile kalından en inceye zımpara. Yapılıp sonra plastik verniği....

Diş macunuyla ben parlaklaştırdım.

Beyazlatıcı özelliği olan bi diş macunundan işaret parmağı kadar sıkıyosunuz. Sert bir bezle ovalıyorsunuz bayağı bir bastıra bastıra.
  • diş macunuyla olacak iş değil hocam. macun anlık parlatıyor sonrası yine aynı. bora aracım vardı ben de yazın baya uğraşmıştım zımpara vernik vs. ama istediğim gibi olmadı zımpara makinesi vs. lazım çünkü. sonra far parlatan bir yere 30 liraya yaptırdım diğer fardan daha parlak oldu.
  • Polikarbonik far ise, yani plastigimsi olan.

1- En ince su zimparasini suyun icinde islatiyorsun. (2.000 numara sanirim idealdi hatirlamiyorum)
    2- isleme baslamadan once far yuzeyini islatiyorsun.
    3- zimpara ile guzelce fari islata islata zimparaliyorsun.
    4- far yuzeyini guzelce durulayip kuruluyorsun.
    5- Pasta cilayi makineyle uyguluyorsun.
    6- parlatici cila ile de en son parlatiyorsun.

kolay gelsin.
  • Basit ve %99 başarılı bir kit , bizzat kullandım. Böyle işlere eliniz yatkınsa sonuç %100

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Esayar07 kullanıcısına yanıt
    Hocam 60TL buna verinceye kadar Sonax'ta 70TL'ye yapıyorlar zaten.

Fabrikadan çıkmış gibi oluyor 10 dakikada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih meselesi insanlar bazen kendi araçları ile vakit geçirip ilgilenmek isteyebiliyor , ben sonax a 70 tl verene kadar bu ürüne 60 tl verdim, hem kendi arabamın hemde yakınlarımın arabasının farını parlattım.

kit en az 10 araba çıkarır

Not: Satıcı ile alakam yok , istediğiniz başka bir yerden de alabilirsiniz..
  • Ben zımpara ile yaptım gerek yok kit e felan...

• Hocam bu zımpara cila işlemide yeterli olmuyor aslında. Çünkü sadece zımpara çekilip cila sürüldükten sonra farlar 2.3 ay sonra tekrar sararıyor. 2-3 sene önce bende farları o şekilde temizletmiştim. Ancak 2.3 ay sonra tekrar sarardı. Geçtiğimiz yaz tekrar temizletmek için sanayiye götürdüğümde usta farı temizleyip kaplamamız gerek yoksa tekrar sararır dedi ve öyle yaptırdım. Yapılan işlem zımpara cila ve farı kaplama. Üzerinden 6 ay civarı geçmesine rağmen yeni takılmış far gibi. İşlem fiyatıda 100 liraydı.
  • Arkadaşta paylaşmış, meg plastx.
  • Her türlü sararıyor. Diş macunu ile canavar gibi beyazlatıyorum. Ayda bir iyice sürte sürte sil. Bir arkadaş kaplamadan bahsetmiş öyle birşey varsa olabilir.

• Hocam git bir kaportaciya pasta cila atsin pırıl pırıl olur..farlar için özel bir cila var

• Ver 30 lira 2 sene bak keyfine

• Evde araç farı temizlemek için diş macunu kullanabilirsiniz. Yalnız ellerinizle çok fazla ovacağınızdan dolayı çok çabuk yorulursunuz. Birde tabii ki oto far camının kirlilik derecesine göre temizlenmeme ihtimali de yüksektir. Şu anda buharlı far temizliği yapılıyor diye duydum. Bende aracımın farını temizlettim. Galiba yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl garanti bile veriliyor. buharlı far temizlemenin nasıl yapıldığı ile ilgili sıradan bir örnek olarak
    www.aracfartemizleme.com
    Araç far temizleme, Far parlatma, İstanbul sararmış far temizleme - Bakım Modu
    https://www.aracfartemizleme.com
    web sitesinden bakabilirsin. Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama bulunduğunuz yerde far temizliği yapan firmaları araştırmanız sizin yapacağınız far temizliğinden daha mantıklı olur.

• Youtube da şöyle bir yöntem izledim belki işinize yarayabilir.

• Merhabalar. Benimde aracımın farlarında sararma söz konusuydu. Uzun uğraşlar sonrasında İstanbul Dudullu'da Glasweld Türkiye diye bir firma buldum. Çok memnun kaldım. Hemde piyasaya göre uygun yapıyorlar. Ürünlerini yurtdışından getiriyorlar. Amerikan meşeili. Gayet kaliteli bir ürün. Güzel sonuç elde ettik. Ama bilğiniz olsun sadece dışındaki sararmış matlığı en iyi şekilde gideriyorlar. İçine müdahele etmiyorlar. Bu tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim.

Firmanın instagram adresi: instagram.com/glasweldturkiye

Web sitesi: glasweldturkey.com

İyi forumlar.

• Zımpara, bimem ne vs. Hepsi hikayedir. Tatmin etmez. Orjinalini alıp takacaksın.

• Krem cif + şu marketlerde satılan sarı yağ kir sökücü fisfis, kremi iyice sürüp bez ile iyice silin zımpara yapar gibi hızlıca ardından birkaç fıs sıkıp tekrardan ovalayın bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın en son su ile güzelce yıkayın eski aracımda 2 ayda bir düzenli bu şekil temizlerdim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.