Şimdi Ara

Solotop İrelia Buildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler.Başlığımdan da anlayacağınız gibi örnek bir İrelia buildi hazırlamak istedim.İrelianın gücünü her ne kadar defalarca kez nerf yemiş olsa bile insanlar görmüyor veya daha iyi solotop herolarına yöneliyorlar ama bence burada İrelia'ya bir haksızlık yapılıyor.Çünkü aşırı derecede tank olup latede düşmeyen ve oyunu çok rahat carryleyebilen ender solotoplardan bir tanesi.Bir adam tanky assasin demişti İrelia'ya çok da beğenirim o sözünü haklı da.

Neyse lafı fazla uzatmadan runelere geçelim.

Bu rune page benim çok fazla tercih etmediğim ama çok kötü counter yediğiniz durumlarda kullanılabilir.Çok ağır counterlarınızı ve de zorlanacağınız şampiyonları da alta yazacağım zaten.Neyse şimdi agresif rune page ile devam edelim.

Solotop İrelia Buildi

Evet arkadaşlar bu rune page ise benim en fazla kullandığım ve gerçekten İrelia'da iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız en önemli rune pagedir.Olmazsa olmazlarımızdandır çünkü basit büyükler ad runeleri falan iyi gitmiyor İrelia ile denedim :D .

Solotop İrelia Buildi

Şimdi kabiliyetlerle devam edelim arkadaşlar.Burada çok değişik bir şey yok zaten.

Solotop İrelia Buildi
    .

Öncelikle pasiften başlayalım.Pasifimiz bize çok önemli sıvışma özelliği veriyor.Bundan da teamfightlarda sık sık yararlanıyoruz

Solotop İrelia Buildi

Q skilli bizim 3. fulleyeceğimiz skill olacak.Çünkü E skillimizin stunu gerçekten daha fazla iş yapıyor.3. seviyede açacağız bu skillimizi ve son olarak fulleyeceğiz.Bunun sebebi W ve E skillinin kat kat daha yararlı olması.

Solotop İrelia Buildi

Evet gelelim W skilline.Bu skill zaten bizim için en önemli skill ve de ilk açıp ilk fulleyeceğimiz skill.Sebebi zaten çok belli pasifinin bolca can yenilenmesinin olması aktifinin de gerçek hasar vurup can yenilenmesini ikiye katlaması.

Solotop İrelia Buildi

Pekala arkadaşlar bu skill bizim 2. olarak açacağımız skill çünkü lanede fighti anında bizim lehimize döndürebiliyor.Level 2'de canlarımız eşitse karşı rakipse ya da adamın canı benden 1 ya da 2 tık fazlaysa hemen E skillimi kullanarak adama stun atarım ve de W'yu açıp adamı bolca dürterim ya da üssüne döndürürm ya da öldürürüm.

Solotop İrelia Buildi

Ultisi bilindiği üzere vurduğu zaman can yeniliyor belli bir miktarda ve hasar vuruyor.Şunu da unutmayın eğer pırıltınızı çıktıysanız ultinizi sakin kullanmanız önemli çünkü ulti+parıltılı basic sizin kat kat daha fazla hasar vurmanızı sağlar.Aynı zamanda lane çok fazla itilmiş ise ve de hızlı bir biçimde pushlamak istiyorsanız ultinizi de kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim koridar safhasında ne yapacağımıza.Öncelikle E ile stun atacağım diye dürtülmeyin çünkü hiç bir işe yaramıyor ve ölüyorsunuz.Wardsız sakın ha ittirmeyin gerçekten sinir bozucu olabiliyor İrelia ile geri düştüğünüzde.Adamı hep dürtmeye çalışın koridoru soğutmasına falan izin vermeyin.Farm gerçekten aşırı önemli ama sakın farm yapacağım diye takım savaşlarını da ihmal etmeyin.Teleport aldıysanız ejderha savaşlarında falan kullanmaya çalışın.Lütfen lane'in ortasında kullanmayın dürtülebilirsiniz ya da karşınızdaki adam iptal ettirebilir.Teleportu sakın tam ortalarına atmayın çünkü anında erirsiniz ve takımınıza zarar sağlamış olursunuz.

Takım savaşlarında aslında tanka dalıp dalmamanız o kadar da önemli değil W yeteneği sayesinde.Eğer Saldırı Gücü Taşıyıcınızın durumu iyi ise yanında durup onu koruyabilirsiniz.W'nuz ve E'niz sayesinde adamları Saldırı Gücü Taşıyıcınızı koruyup karşıdaki tankları eritebilirsiniz.W'nuz sayesinde canınız çok fazla gitmeyecektir ve de geri kalan korumasız taşıyıcıları çıkartabilirsiniz.Ya da tam tersi bir yön izleyip direk adamların taşıyıcılarına atlayıp onları öldürebilirsiniz.Bu gerçekten iyi durumdaysanız yapılmalı bana göre çünkü riskli olabiliyor.Sizin taşıyıcalarınız ölüyor ve karşı takımın taşıyıcıları ölüyor ki takım savaşı bitiyor.Çünkü hasar potansiyelli neredeyse kimse kalmamış.Hiç bir yararı olmaz zaten böyle bir savaşın da.He ama takım olarak öndeyseniz o kadar da önemli değildir zaten.Şunu unutmamak gerekir ki Sihirdar Büyülerinizi en verimli şekilde kullanmalısınız.Mesela siz ışınlan aldınız ancak karşı Top Lane ışınlan almamış.Takımınız Baronu zorlarken siz de bottan ittirebilirsiniz.Tabi İrelia olarak kuleleri eriteceğimiz için sizin karşınıza birisini göndermek zorunda kalacaklar.Takımınız da savaşı zorlayınca siz Işınlan ile bir anda işleri leyhinize çevireceksiniz.Eğer karşı takım Baron'u sadece tehtid eder ama savaş başlatmazsa sizin nexusa kadar yolunuz var.Ama Işınlanı gerçekten çok iyi kullanmalısınız.

Gelelim ne kasacağımıza.

Doran's Blade başlangıcı bana hep güzel gelmiştir.Hem verdiği can çalma W'muz ile lanede daha fazla kalmamıza yardım ediyor.

Üçlü kuvvet gerçekten çok güçlü bir item.Direk çıkmamız gereken item da üçlü kuvvet bana kalırsa.Tabi 2. veya 3. doran's blade'i de alabilirsiniz lanede zorlanıyorsanız.

Bazı kişiler bu botu çıkmayı sevmiyor Mercury çıkmak istiyor ancak pasifimizden gelen sıvışma ile o kadar da fazla ihtiyacımız olacağını sanmıyorum.Hem zaten Karayel de çıkacağımız için bu bot kat kat daha iyi.Neden yeşil özelliğe yükseltiyorsun neden sığınak değil diyen arkadaşlarımız olabilir.Bana kalırsa haritada daha fazla dolaşmak daha iyi.Hem ayrık ittirme yaparken kat kat daha faydalı oluyor.

En önemli itemlarımızdan bu itemı eğer iyi durumdaysanız direk bekletmeden çıkın.Çünkü gerçekten sıvışması olsun hareket hızı olsun çok değerli bir item.Bu itemı 4. item olarak da çıkabilirsiniz eğer Randuin ya da Banshee çıkmak istiyorsanız.Ama durumunuz iyiyse hemen çıkmanızı öneriyorum ben.

Normal bir ranked maçında çıkacağım en önemli itemlardan.Ancak adamlarda ap yoksa çıkmamayı da seçebilirsiniz.Bunun yerine çivili zırh da çıkabilirsiniz ancak biz normal bir ranked maçını örnek alıyoruz.Bu arada bazı kişiler Ruh Gömleği de çıkabiliyor ancak Banshee'nin skill engelleme olayı beni kendine bağlıyor açıkçası.Yine de sizin tercihiniz.

Son item olarak da koruyucu meleği kasabiliriz bana kalırsa.Yani biliyorsunuz zaten özelliklerini çok iyi bir item bence.

Bu arada arkadaşlar koruyu melek yerine donmuş balyoz ya da karşısı çok tank ise mahvolmuş kralın kılıcı itemları da tercih edilebilir.Bunlar gene karşı takıma bağlı.

Gelelim üst koridorda zorlanacağınız şampiyonlara.Bana kalırsa belli başlı şampiyonlar haricinde o kadar da zor olmayacaktır İrelia'nın koridoru kazanması.

Zorlanabileceğimiz Şampiyonlar :

1-
     Solotop İrelia Buildi

Darius.Pasifinden dolayı W'muzun pasifini de etkiliyor.2 doran ve Armor Botu ile halledebileceğimizi düşünüyorum.Gene de 6 levelden sonra 1 vs 1 girmemeye çalışın.Mümkünse ışınlan alıp diğer koridorları destekleyin tabi farmı da unutmadan.

2-
     Solotop İrelia Buildi

Gerek pasifi gerekse o Q skillinden dolayı zorlayabiliyor sizi.Pek fazla gelmedi karşıma ama gelince kan kusturdu diyebilirim.Armor + 5 pot başlangıcı koridor safhasını biraz daha rahat geçirmenizde yardımcı olacaktır.

3-
     Solotop İrelia Buildi

O turretleri gerçekten koridorda farma bile yaklaştırmıyor bazen.İyi bir heimerdinger oyuncusunun çok rahat bir biçimde iyi bir İrelia oyuncusunu alacağını düşünüyorum.Jungler gank gelince turretlerinin yanına yapışıyor ve bazen double kill alıyor.Gene de çok fazla Heimerdinger solotop oynanmayacağı için içinizi rahat tutun.Eğer oynanırsa başlangıç itemı kristal matara+ 3 pot şeklinde olmalıdır kanımca.Daha sonra 2 Doran's Blade çıkıp koridorda rahatlayabilirsiniz.

4-
     Solotop İrelia Buildi

Renekton gerçekten çok zorlayabilir sizi.Benim tercihim armor+ 5 pot yapıp 2 Doran's Blade alıp ondan sonra da Armor botunu tamamlamak.Bundan sonra işler biraz da lehinize ilerleyebilir.Gene de fazla üzerine gitmeyin.

5-
     Solotop İrelia Buildi

Kimle oynarsam oynayayım karşıma gelmesini sevmediğim herolardan.Doran's Blade iyi bir başlangıç olabilir.Canlarınız aynı ise veya onun canı birazcık fazla ise E+Ulti+Q yapıp ulti basmasına izin vermeden kesebilirsiniz bir ihtimal.Gene de riskli bir lane.6 levele kadar kesmeye çalışın kesemezseniz jungle'ınızdan yardım isteyin.Çok fazla ittirmeden lane'i soğutmaya çalışın.

Arkadaşlar başka sorunuz öneriniz varsa lütfen buradan yazınız.Teşekkür ediyorum okuduğunuz için eğer faydalı olabilirsem ne mutlu bana.Yalnız şunu belirteyim sakın İrelia'nın sadece 5 tane zorlandığı hero var diye ilk pickten İrelia locklamayın belki de karşınıza çok iyi bir Jax ya da Renekton gelecek.Bu arada bu belki de ilk rehberimdi ama sonuncusu olmayacak.Bundan sonra Kayle solotop rehberi yapmayı düşünüyorum hem itemlarının da değişmesiyle. İyi günler diliyorum hepinize.

• Güzel gibi up
  • Güzel olmuş
  • ellerine sağlık gayet başarılı olmuş
  • Eline saglik faydali konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jax'te çok zorluyor.Onu unutmuşsun sanırım.
  • karayel yerine bortr ayakkabı yerinede mercury çıkılsa daha iyi olur gibi geldi zira 20 as 10 cd kaybediyoruz yerine 25 ad ve 15 can çalma alıyoruz birde 25 mr tabi aktifide var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Riot Kayle Ward Skinleri(Bedava)
    10 yıl önce açıldı
    AP Xin Zhao
    12 yıl önce açıldı
    Taric ezreal muhabeti nedir ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jax hiç zorlamıyor beni neredeyse E açtığı zaman E'yi kullanıyorum stun ya da slow yiyor üstüme atlayana kadar e'si bitiyor sonra gg easy.
  • CarlaxFabby kullanıcısına yanıt
    Hepsini sen yazdıysan helal olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu44

karayel yerine bortr ayakkabı yerinede mercury çıkılsa daha iyi olur gibi geldi zira 20 as 10 cd kaybediyoruz yerine 25 ad ve 15 can çalma alıyoruz birde 25 mr tabi aktifide var.

AS daha önemli İrelia'da w sayesinde zaten istemediğin kadar Saldırı ve de Can Çalma gelecektir.MR için o ayakkabı çıkmak çok gereksiz çünkü Koruyucu Melek ve Banshee çıktıktan sonra o ayakkabının 25 mrına ne gerek var.Bir de Karayelin sıvışma özelliği çok faydalı.Botrk gerekli durumlarda çıkılabilir ama Karayel yerine değil tabi ki.
  • Hepsini ben yazdım hocam.Baya bir uğraştım gerçekten ama bu daha başlangıç umarım diğer solotop buildleriyle de bu şekilde devam edeceğiz.
  • ıppai
  • Onlerden. Sonra okurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurum bi ara reserved
  • eh
  • Bana fazla ofansif gibi geldi build. 3force+tank kasarsan daha uzun süre ölmeyip daha fazla damage vurursun.Bu build ile bi kere girip hemen kesmen lazım birisini yoksa indirirler.
  • Çöp
  • Banshee ya da randuin çıkılabiir onu belirttim yukarıda.
  • botrk aktifi için alınır kaçıp kovalamak için ideal q-e kullanıldığında çok yararlı bir item bana kalırsa triforce-botrk-randuin-as bot veya ninja tabi(istenirse mr bot çıkıp %50 tenacity elde edilebilir)-banshee veya spirit visage-guardian angel ile buildi tamamlamak çok daha iyi olur oyun çok uzar ise bot satılıp zephyr almak daha iyi olur
  • genel olarak fena değil ancak takıldığım bazı noktalar var.birincisi rünlerdeki healt regen.w+doran pasifi regen için gayet yeterli bence o yüzden healt regen yerine as'ye gidip maksimum sustain sağlanabilir.bir de kalıp olarak 1 levelde w ile başlamamalısın.hatta neredeyse hiçbir zaman w ile başlama.farmda zorlanacaksan q,trade girmek istemiyorsan e ile başlayıp adam sana vurduğu anda direk stun'u koyuyorsun.build fena değil ama snowball olmadıysan bu build riskli biraz.ama snowballsan mükemmel olur bu build ile.ayrıca bazen botrk alman gerekebilir.(rakip tank ise)yani triforce bazen 2.item olmak zorunda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.