Şimdi Ara

Son buluşlar, boşluklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her insanda olduğu gibi benim de hayatımda son buluşlar oldu. Ufak tefek insanlar girdi hayatıma kısa vadeli. Birilerinin hayatına girip çıkmışlığımda olmuştur ufak tefek insanlar sınıfında yer alarak. Tabii çok büyük boşluklar yaratan kayıplarımda oldu ancak ne kadar büyük olursa olsun bir şekilde doldu o boşluklar. Tecrübe gereği "neden" diye sormamayı öğrendikten çok sonra aşağıdaki yazı ile karşılaştım;

Arzular çok ihtiyaçlar ise azdır. İhtiyaçlar giderilebilir; arzular ise asla. Bir arzu çılgınlık derecesine varmış bir gereksinmedir. Onu yerine getirmek olanaksızdır. Ne kadar onu tatmin etmeye çalışırsan o o kadar cezp etmeye ve cezp etmeye devam eder.'' Osho'nun sözleriydi bunlar.

Mal, mülk, alışveriş, yemek içmek tüketildiği gibi insanlar da tükenir. Bir kişiyi tanımaya başladıkça o kişiye sahip olduğunuzu, onu sahiplendiğinizi, sizin kapsamınıza girdiğini düşünebilirsiniz. Ve o kişiyi tüketmekten beter olanı ona alışmaya başlar, onu çantada keklik gibi görürsünüz. Ve bir yenisine, daha iyisine, daha zenginine, daha güzeline uzanır ve onu da tükettiğinizde bu arayışa devam edersiniz. Ta ki aradığınızın kendi içinde olduğunu anlayana kadar ve O'nu bulmaya çalışana dek bu sürer gider.

Eddi Anter - İnkar

Sizler son buluşlarınızdan, boşluklarınızdan ne öğrendiniz ? Tecrübeleriniz nelerdir ?

• Neyi öğrenmek istediğini/sorduğunu pek anlayamadım.(uykusuzluktan olsa gerek)
  • evet çabuk tüketiyoruz herşeyi. sık sık boşluklar oluşuyor. bazen kolay kapanmıyor bunlar.
    benim boşluklarımı doğduğu günden beri yani son 1,5 yıldır yeğenim dolduruyor. üstelik tüm boşlukları kapatacak güçte.
    böyle işte, sen sordun ben de ilk aklıma geleni yazdım.
  • alpay86 arzular biz insanların en bariz özelliklerinden biri değil mi
    bizi sürekli mücadeleye iten önümüzde sallanan havuç değil mi
    nasıl vazgeçeceğiz onlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

alpay86 arzular biz insanların en bariz özelliklerinden biri değil mi
    bizi sürekli mücadeleye iten önümüzde sallanan havuç değil mi
    nasıl vazgeçeceğiz onlardan

En bariz özelliklerimizden biri midir bilemem ancak şurası bir gerçek ki arzular vazgeçilmezimiz. Her insan bir osho bir mevlana olamayacağına göre arzular genelimizin özelliği diyelim. Sorun arzularımızın boyunduruğuna ne kadar girip girmediğimzde diye düşünüyorum; arzularımıza kavuşmak için sınırlarımızı sınırsız şekilde genişletiyor muyuz ? Zira o sınırlar genişletikçe veya sınırlar aşıldıkça insan önce kendinden başlıyor tüketmeye sonra başkalarını. Ne yazık ki bu tüketim çılgınlığına birinci elden maruz kaldığım için "Eddi Anter" i çok iyi anlıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.