Şimdi Ara

Son kat şebeke sorunu. (13.kat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben anlamadım bu nasıl iş? Son kattımyım. Şehir merkezinin nerede ise tamamını gören yüksek birer ve merkezi bir yerdeyim. Ama şebeke sinyali çok zayıf. Aynı sorun Vodafone da da var. Türkcellde r o yana bçr bir bu yana 2de bir baz istasyonu değişiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Telekom’daki durumlar nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcellde vowifi ozelligi var eger telefonun destekliyorsa ve evinde wifi var ise sorunsuz iletisim kurarsin. Ayrica ust katlarda telefonlar pek iyi cekmez. Operatörler bina ici anten koyarlar genellikle. Sorununu cozerler iletirsen ama kisa vadede hatta hemen simdi cozulsun istiyorsan vowifi kullan eger telefonun destekliyorsa o ozelligi.

• Bu gibi bir durumda bende var Turkcell'de.

Babamların ev en üst kat yani 5. kat. Bölgede ki en yüksek bina diyebilirim, civardaki evler maximum 3 kat, heryer ayağının altında. Baz istasyonunu balkondan görebiliyorum direk (600-700mt) ama ne hikmetse 1. katta daha iyi çekim ve hız oluyor. 5. katta girişte hız 100 küsür, oturma odası 20-30, kardeşimin odası 10-15, mutfak 50-60, misafir odası 30-40..

İşte bu kadar dengesiz bir olay var..

Kendi evime bakıyorum, baz istasyonundan 40-50mt aşşağıdayım, hiçbir şekilde istasyonu görmüyorum ama her odada 3 aşşağı 5 yukarı çekim ve hız stabil.

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Malesef vowifi turktelekomda olmadığından tüm hatlarımı taşıdım. Yakınlar dahil. :(

• trtunski T kullanıcısına yanıt
    Sabit İnternet malesef evde yok. Bahçede sadece sabit int var orada vowifi sürekli kullanıyorum. Tamam bodrumda, hiç şebekenin olmadığı durumda kullanırım ama 7 - 8 tane band 7(2600) şebeke görüp kulananakta ayrı dert.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun yaşıyoruz. Acaba teknik bir sıkıntıdan dolayımı öğrenemedim. Eğer attığım resim aynı baz istasyonda diğer vericiler değil ise 7-8 tane band 7 vericiyi görüyorum. Ama İnternet rezalet ödesi. Ping 150ms üstü pubg de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 20 Ekim 2019; 6:38:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Galiba en iyi sinyali band 20de alacağım. Ama frekans düşük olduğu bu seferde ping yüksek olabilir.

Band 20

Band 1 4g ilk defa turkcellde görüyorum.

Band 3 4g

Band 1 3g

• gulnare G kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorumda @sis651 'in bi cevabı olur herhalde

• Bir insan bile merdivenlerden son kata çıkana kadar ölüyor bitiyor şebeke naapsın :) diyerek soğuk espri ile söze başlamak istedim :)

Aynı Sorun bizim evde de var. Ama benim ev 3 kat ve baz istasyonu da karşı tepede. Hatta balkona çıkıp karşısına oturuyorum ama 2 diş anca çekiyor.
    Çözüm olarak alt kata indim oradan full çekiyor üst katta oturmuyorum artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim evde 2G bile çekmiyor, sen 4G, 3G az çekiyor diye şikayet ediyorsun. Vodafone'u arıyorum problem gözükmüyor diyor
  • Etiketleyelim ağayı belki görür.

• civardaki evlerin kat sayısı kac hocam o bolgede apartmanlar 10kat filan sanırım sizinki en yüksek
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Başka katlı bina yok.

• Bence basz istasyonları sizin katın alcagında oldugundan oluyor ve mesafeler uzak olabilir. Ayrıca cihazında 4.5+ yok sanırım.
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Telefon LG g6 cat 12 modem var. Mesafeler 1 km başlıyor 3-4km çapta 15 tane vardır. Görünen bunlar.

Dediğiniz gibi geneli benim altımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 20 Ekim 2019; 13:4:57 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    altta olmasından kaynaklı oldugunu tahmin ediyorum ve de uzaklık vs var. 4G+ var mıbılmıyorum ama yok ise birlesdirme yapamadıgından sorun cıkıyordur habire baskasına baglanıyordur baz istasyonları arasında.
  • Yüksek konumda iseniz baz istasyonlarını iyi seviyede görüyorsanız sinyal seviyeniz direk görüşün etkisi ile iyi olabilir. Ya da birçok yerden sinyal alıyorsa daha da kötü olabilir.
    Baz istasyonları sinyali kullanıcının olduğu bölgeye yoğunlaştırmak ve gereğinden fazla uzağa gidip diğer hücrelerde parazit yapmaması amacıyla yere bakacak şekilde ayarlanır. Bölgenizdeki istasyonların tam sinyal verdiği hizza apartmanınıza gelene kadar çok aşağı inip kayboluyor olabilir.
    Bunda amaç her baz istasyonun oluşturduğu hücrelerin net sınırlarının olmasıdır. Böyle sınırlar olmaz ve sinyallerin kesiştiği alan geniş olursa, bu noktada cihazlar sürekli istasyon değiştirebilir, birbirine parazit etkisi yaparak sinyal kalitesini düşürebilir vs.
    Yüksek konumda ise muhtemelen pek çok istasyondan sinyal alıyorsunuz. Tabi bu sinyal düşük seviyede oluyor. Birçok istasyonun sinyali de burada kesiştiği için zaten düşük olan sinyal kalitesi daha da düşük performans ile sonuçlanabilir. Çünkü cihaz kararsızdır, benzer seviyede sinyali olan birçok istasyondan sinyal aldığı için sık değişimler yapar. Aynı frekans aralığındaki hücreler birbiri ile kesiştiği için zayıf sinyallere parazit etki yapar, sinyal kalitesini düşürürler.
    Operatörünüze sinyal seviyeleri ve performans ile ilgili şikayette bulunun. Düzeltmeleri için yapılabilecek şeyler vardır. Yurtdışında yukarı çevrilmiş, yüksek bir binaya bakan baz istasyonu gördüğümü sanıyorum. Bu şekilde tek istasyondan güçlü sinyal aldığı için diğer istasyonlara geçiş yapmaya çalışmıyor, her ne kadar diğerleri parazit yapsa da yeterli verimi sağlıyordur sanırım. Size hizmet verecek istasyonun da anten açısını biraz yükseltebilirler, ya da binaya özel başka çalışmalar yapabilirler.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Tam dediğiniz sorunları yaşıyorum. Aslında yakında bir baz istasyonu var. Binalar kurulmadan önce yapılmış. Dolayısı ile 13 katlı binanın 3 katı seviyesinde. Bizim 2 bina yanda 200 metre mesafe yok. Bende 13 katta karmaşa ile uğraşıyorum. Sürekli ping ve kesinti. Evin kuzey cephesinden güney cephesine geçerken bile konuşma yarıda kesiliyor. Turkcell e bu konuyu ileteceğim. İnşallah sorunu anlatabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.