Şimdi Ara

Son kullanma tarihi baya bi geçmiş limonata içtim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler az önce okuldan çıkıp susuzluğumu gidermek adına dimes limonata aldım. 250ml idi zaten bitirdim hemen. Sonra sağına soluna bakarken bi baktım skt 12.12.2015. Midemde falan hiçbir sorun yok ama yine de sorayım dedim. Bir risk var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15Days -- 13 Mayıs 2016; 16:08:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tarihi Geçmiş Limonata İçmek: Riskleri ve Etkileri

Limonata, ferahlatıcı bir yaz içeceğidir; ancak tarihi geçmiş limonata içmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bozuk Limonata Nasıl Anlaşılır?

Bozuk limonata, aşağıdaki belirtilerden herhangi biriyle kendini gösterebilir:

• Ekşi veya acı tat
    • Köpürme veya gaz çıkarma
    • Küf veya maya oluşumu
    • Bulutlu veya bulanık görünüm

Tarihi Geçmiş Limonata İçmek Güvenli Midir?

Hayır, tarihi geçmiş limonata içmek güvenli değildir. Bozulmuş limonata, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli zararlı bakteriler içerebilir:

• Salmonella
    • Escherichia coli (E. coli)
    • Listeria

Tarihi Geçmiş Limonata İçmenin Etkileri

Tarihi geçmiş limonata içmek aşağıdaki semptomlara neden olabilir:

• Mide bulantısı ve kusma
    • İshal
    • Karın ağrısı
    • Ateş ve titreme
    • Baş ağrısı ve yorgunluk

Bazı durumlarda, tarihi geçmiş limonata içmek daha ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölüme bile yol açabilir.

Limonata Ne Kadar Süre İçinde Bozulur?

Limonatanın raf ömrü, nasıl saklandığına bağlı olarak değişir. Buzdolabında saklanan limonata genellikle 3-5 gün dayanır. Oda sıcaklığında bırakılan limonata ise sadece birkaç saat dayanır. Limonata dondurulduğunda 6 aya kadar dayanabilir.

Sonuç

Son kullanma tarihi geçmiş limonata içmekten kaçınmak önemlidir. Bozuk limonata tüketmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Limonatanın güvenli olduğundan emin olmak için buzdolabında saklayın ve son kullanma tarihinden önce tüketin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Limonlu olsun

• Beyler durun la trollemeyin 5 ay geçmiş boru değil. Ölüp gitmiyim bk yoluna

• 250 ml öldürmez süründülebilir ama etkisini 15 dakikada hissederdin bir iki saatte bir şey olmaz ise yırttın iyisin gene tabi içinde oluşan bakteriler kuluçkuya yatıp uzun süre sonra ortaya çıkıp nadir rastlanan bir enfeksiyona sebep olursa bir kaç günde ölürsün ama bu ihtimal yok denicek kadar az.

edit: Enfeksiyonda antibiyotik tedavisi ile yırtarsın korkmaya gerek yok hadi iyisin gene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogan Umut -- 13 Mayıs 2016; 16:20:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogan Umut

250 ml öldürmez süründülebilir ama etkisini 15 dakikada hissederdin bir iki saatte bir şey olmaz ise yırttın iyisin gene tabi içinde oluşan bakteriler kuluçkuya yatıp uzun süre sonra ortaya çıkıp nadir rastlanan bir enfeksiyona sebep olursa bir kaç günde ölürsün ama bu ihtimal yok denicek kadar az.

edit: Enfeksiyonda antibiyotik tedavisi ile yırtarsın korkmaya gerek yok hadi iyisin gene

Yarım saat olmuştur. Yoğurt falan yedim biraz. Pek bi etkisi olmadı gibi sanki ama bilemiyorum psikolojik mi ki biraz midem bulanıyor gibi.

• önce limonataki toksinler beyine hücum edip oradaki nöronları teker teker öldürmeye başlayınca 112 yi ara hemen tabi zamanla olacak
  • Ölmedim beyler sorun yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.