Şimdi Ara

Son kullanma tarihi geçen amino asit ve protein ler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
24.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 1 adet hiç açılmamış 1 adet de kutuda yarıya gelmiş TR-Power amino asit var(Amino 2000). Her ikisinin de son kullanma tarihi 08.2013. Açık olan ürünün renginde hafif koyulaşma var. Ben bu ürünlerin son kullanma tarihi yazıldığından çok uzun diye biliyorum. Acaba kullanmaya devam etsem sıkıntı yaratır mı?

Aynı şekilde elimde son kullanma tarihi geçmiş Optimum Whey proteini var(6 ay 1 sene kadar) Durumu halen çok iyi görünüyor. Bu konuda görüş ve fikirlerinizi alabilir miyim boşa gitsin istemiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Amino Asitler ve Proteinler

Amino asitler ve proteinler, vücudun çeşitli işlevleri için gerekli olan temel besin öğeleridir. Ancak, tüm besinler gibi amino asitler ve proteinler de bozulabilir ve son kullanma tarihleri geçebilir.

Tarihi Geçmiş Kreatin

Kreatin, kas geliştirme ve güç performansı için kullanılan popüler bir takviyedir. Son kullanma tarihi geçmiş kreatin kullanmak güvenli değildir, çünkü bozulmuş olabilir ve etkinliğini kaybetmiş olabilir. Ayrıca, tarihi geçmiş kreatin mide bulantısı, kusma ve ishal gibi yan etkilere neden olabilir.

BCAA Bozulur mu?

Branched-chain amino asitler (BCAA), kas büyümesi ve onarımı için önemlidir. BCAA'lar nispeten kararlıdır ve oda sıcaklığında uygun şekilde saklandığında son kullanma tarihlerinden sonra birkaç ay boyunca kullanılabilir. Ancak, nem ve ısıya maruz kalmak BCAA'ların bozulmasına neden olabilir.

Tarihi Geçmiş BCAA Kullanılır mı?

Tarihi geçmiş BCAA kullanmak önerilmez. Bozulmuş BCAA'lar mide rahatsızlığına, baş ağrılarına ve diğer yan etkilere neden olabilir. Ayrıca, tarihi geçmiş BCAA'ların etkinliği azalmış olabilir.

Pre Workout Bozulur mu?

Pre workout takviyeleri, genellikle kafein, kreatin ve BCAA gibi çeşitli bileşenler içerir. Pre workout takviyelerinin son kullanma tarihleri değişebilir ve bileşenlerine bağlıdır. Genel olarak, pre workout takviyeleri oda sıcaklığında uygun şekilde saklandığında son kullanma tarihlerinden sonra birkaç ay boyunca kullanılabilir.

BCAA Son Kullanma Tarihi

BCAA takviyelerinin son kullanma tarihi genellikle üretim tarihinden itibaren 1-2 yıldır. Bu süre, takviyenin bileşenlerine ve nasıl saklandığına bağlı olarak değişebilir.

BCAA Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur?

Tarihi geçmiş BCAA'lar kullanmak güvenli değildir. Bozulmuş BCAA'lar mide rahatsızlığına, baş ağrılarına ve diğer yan etkilere neden olabilir. Ayrıca, tarihi geçmiş BCAA'ların etkinliği azalmış olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • T-dog konuya bekleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 3 Aralık 2013; 21:35:35 >
  • Bende geçen gün evde 3 yıl geçmiş hiç açılmamış optimum amino buldum :D Çöpe attım tabi yemedi. 4.5 yıl önce felan almıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

T-dog konuya bekleniyor

:D :D

Yarıya kadar gelmiş olan ürün belki iyi saklanamadığından ve tarihi geçtiği için patatese bağlamış olabilir.

Öteki eğer iyi saklanmış ise çöpe gideceğine aç iç zaten birkaç kullanımda içip içmemen gerektiğini anlarsın :)
  • T-Dog kullanıcısına yanıt
    Bugün 6 tane aldım bir sıkıntı yok şimdilik Eğer bozulmuşsa ne gibi belirtiler verir acaba?
  • Ürünlerin saklandığı ortamlar gerçekten çok önemli 1 sene geçmiş ve açılmamış 2 kutu ürün size on kullandım hiçbir işe yaramadı diyebilirim belki içindeli creatinden dolayıdır bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freefalcon kullanıcısına yanıt
    En basiti miden bozulur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Krem Ve Son Kullanma Tarihi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tarihi geöçti ise kulanmayın arkadaş.amrketteki yiyecekte bunu yaaprken enden takviyelede sorun oluyor ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Arkadaşlar elimde 1 adet hiç açılmamış 1 adet de kutuda yarıya gelmiş TR-Power amino asit var(Amino 2000). Her ikisinin de son kullanma tarihi 08.2013. Açık olan ürünün renginde hafif koyulaşma var. Ben bu ürünlerin son kullanma tarihi yazıldığından çok uzun diye biliyorum. Acaba kullanmaya devam etsem sıkıntı yaratır mı?

Aynı şekilde elimde son kullanma tarihi geçmiş Optimum Whey proteini var(6 ay 1 sene kadar) Durumu halen çok iyi görünüyor. Bu konuda görüş ve fikirlerinizi alabilir miyim boşa gitsin istemiyorum.

2 kutu amino bitirmiştim ben tarihi geçmiş hiç bir rahatsızlık vermedi geçen gün arkadaşın deposunu temizlerken onun kaybettim diye yakındığı beef proteini bulmuştuk yarıya böldük hiç bir sıkıntısı olmadı şahsen

• quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

T-dog konuya bekleniyor

:D :D

Yarıya kadar gelmiş olan ürün belki iyi saklanamadığından ve tarihi geçtiği için patatese bağlamış olabilir.

Öteki eğer iyi saklanmış ise çöpe gideceğine aç iç zaten birkaç kullanımda içip içmemen gerektiğini anlarsın :)

he birde amino eğer hakikaten kendisi bozulmuşsa yani tarih olarak değil kusarsın ve hapları geri çıkartırsın bunu vücud kendi yapar yıl 2008 bitane amino vardı herkez içme dedi kötü kokuyordu 4 adet almıştım spordayken 4 dünü geri çıkarmıştım hem kustum hem güldüm ne günlerdi a k yaww bu arada a k arkadaş anlamında

• Ben normalde midesi hassas biriyim, düzenli olarak mide ilacı Lansor kullanıyorum. Bir sıkıntı olmadığına göre Lansor a mı versem yoksa amino iyi durumda mı desem bilemedim

Bu arada ben yurtdışı forumlardan birinde okumuştum yıllar önce, protein tozları uygun koşullarda saklandıktan sonra son kullanma tarihi yoktur gibi bir şeydi,aynısını body forum larından birinde de okumuştum, ne derece doğrudur bilemiyorum ama şu an ne son kullana tarihi geçen amino dan ne de protein den dolayı bir sıkıntı yaşamadım. Bunlar neye göre son kullanma tarihi alıyor bilmiyorum ama vardır bir hesabı elbet, nem kapmadıktan sonra bir şey olmaz diye düşünüyorum.Fikir paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim
  • quote:

En basiti miden bozulur

Hocam bende multipower amino asit var sivi tupte olandan son kullanma tarihi 2015 in martı idi. Ben simdi kullansam mi tupler acilmamis 20 adet var elimde

• quote:

Orijinalden alıntı: TownSportif

quote:

En basiti miden bozulur

Hocam bende multipower amino asit var sivi tupte olandan son kullanma tarihi 2015 in martı idi. Ben simdi kullansam mi tupler acilmamis 20 adet var elimde

tarihi gecmiş (5 ay) assault kullanıyorum sorun olmadı kullanabilirsin . daha önce protein tozu da kullanmışlıgım var tarihi biten
  • quote:

quote:

En basiti miden bozulur

3 ay tarihi geçmiş optimum kullanmıştım birşey olmamıştı saklanan ortam önemli çok fazla sıcak nemli falan değilse saklanan ortam sıkıntı olmuyor.
  • Oberyn kullanıcısına yanıt
    Sen olsan kullanurmisin yani hocam

• quote:

Sen olsan kullanurmisin yani hocam

1 tanesini iç 1-2 gün ara ver baktın sıkıntı yok göm gitsin
  • Oberyn kullanıcısına yanıt
    Tamamdir mantikli aslinda deneyeyim ben bunu tesekkurler tavsiye icin

• Buzlukta derin dondurucuda dipfrizde saklanabiliyor mu bu aminoasitler ve proteinler?
  • quote:

quote:

En basiti miden bozulur

1 tanesini açar içerdim ben duruma göre kullanırdım :)
  • Yalnız o likid amino,tozdan farklı olabilir skt'sinin süresinden sonraki değişim,bozulma hızı. 3 ay da cok uzun süre gibi geldi bana likid bir ürün için.Ama siz bilirsiniz 1 tane deneyin en fazla mideyi yıkatırsınız hastanede :D Sıkıntı cıkmazsa da kullanmaya devam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.