Şimdi Ara

Son sene yurtta kalıp sınava hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evdekilerle anlaşamıyorum takıntılarım var ve yalnız kalmadığım sürece etrafımdaki herkes bana engel olmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Babam beni dersaneye göndermek istiyor ama yaşıtlarımla da anlaşamıyorum dersanede kafayı yerim bana iyi katkısı olmaz ayrıyeten zaman kaybı benim çoğu konum bitti ders dinlemek yerine soru çözüp deneme atmam gerekiyor. Ben de babamla konuştum ve beni yurta verin orada 1 sene çalışayım istediğim yere giderim zaten dedim. Hem dersane yerine bu olmuş olur bana aşırı derecede faydası olur. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Not: Bir de yurtta kalma şartları nelerdir üniversite öğrencisi değilim lise öğrencisi olarak kalabilir miyim? Bir de enstrüman çalabilmem lazım yurtlarda çalabileceğim yer var mıdır?

• bence dershaneye git. dershane sadece konu anlatımı yapmıyor. hocalardan faydalanırsın, çözemediğin soruları sorarsın, konularda takıldığın yerleri sorarsın. dershaneler güzel denemeler yapıyorlar farklı farklı yayınlardan. oradaki insanlar tecrübeli olduğu için sonraki sene nasıl bir sınav çıkabilir, nasıl hazırlanmalısınız konusunda da baya yardım ederler. dershanelerin kütüphaneleri oluyor oralarda da rahat rahat ders çalışırsın. hem de biraz insan içinde olursun. anlaşmana gerek yok senin gibi ders odaklı biriyle oturur konuşursunuz arada bu kadar. benim düşüncem bu.
  • Hocam ben sevmiyorum öyle ortamları nefret ediyorum hatta. Ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum zaten. Tek ihtiyacım olan düzenimi sağlamak için yalnız kalmak. Kimse bana yardımcı yardımcı olmuyor engel oluyor. Bu yüzden evde de olmuyor zaten evde kalırsam yapamayacığımı biliyorum bunu hissediyorum. Hedefim çok yüksek riske atma şansım yok dersaneye giderek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Hocam ben sevmiyorum öyle ortamları nefret ediyorum hatta. Ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum zaten. Tek ihtiyacım olan düzenimi sağlamak için yalnız kalmak. Kimse bana yardımcı yardımcı olmuyor engel oluyor. Bu yüzden evde de olmuyor zaten evde kalırsam yapamayacığımı biliyorum bunu hissediyorum. Hedefim çok yüksek riske atma şansım yok dersaneye giderek
    Arkadaşım yine biliyorum dersen biliyorsundur ama ben de kendime çok güveniyordum ne yapacağımı biliyorum diyordum ne oldu barajı belki geçmişimdir belki kalmışımdır. 1 sene çalıştım oysaki rahat rahat. yani ne yapman gerektiğini bilmiyor olabilirsin, söylüyorum. öğretmenler fazlaca yardımcı olacaktır. kendi kafana göre işe kalkışma derim. ama biliyorsan biliyorsundur..
  • Yurda git. Ama yurtta da illa ki ortama alışman gerekecek vs. o yüzden tek kişilik eşyalı apart ev tutabilirsin öğrenci işi. Ailen de arada gelebilir hem. Yemek olayını da sandviç , yumurta falan halledersin.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Hocam pm attım

• lise öğrencisi olarak anca cemaat yurduna girersin haberin olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sene de mezuna kalınır
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Evet ünili olmak gerekiyor hep, ama apart olabilir

• lisede hem özel hem de cemaat yurdu gibi bir yerde kaldım. Cemaat gibi değillerdi ama namaza niyaza çok önem verirlerdi.

özel yurtlarda ortalığı mok götürüyo genelde sorumlular lig maçı izlemekten başka bir şey yapmıyor. Dersten çok gırgır şamata dönüyor hele de yaşıtlarınla anlaşamyorsan biraz da kendini ezdiren bi tipsen iflahını kuruturlar orada. Ben kendine köle yapanı bile biliyorum. müzik işlerini falan kesinlikle unut hem dalga geçerler hem de sorumlular laf eder.

cemaat yurdu gibi olan yer biraz daha iyiydi temizlik ve ortam olarak. İnsanlar biraz daha ılımlı gibiydi namaz kılın demekten başka pek karışmıyorlardı. Gırgırdan çok ders ortamı vardı ama çocuklar çok sıkıcıydı ben sıkıntıdan patlıyordum. Müzik işi yine burada da yatar.

benim sana önerim ikisine de bulaşma ikisi de leştir. Ev ortamını mumla ararsın gittikten sonra.
  • almanyalidoktor kullanıcısına yanıt
    hocam özel yurtlara bakınca hiç öyle gözükmüyor internet sitelerinde falan ama sanırım o sadece görünüşte öyle sizin dediğinize göre...

O zaman eve falan alışmam gerek anlaşılan başka yolu yok :/ Keşke param olsa kendi evime çıkabilsem be...
  • Bu bahanelerein yurda geçebilirsen sadece form değiştirecek ve sen çalışmamaya devam edeceksin. Çalışmak isteyen şartlar ne olursa olsun çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pp_pp kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi anlıyorum ama öyle bir öğrenci değilim. Çalışıyorum zaten başarılı bir öğrenciyim ama hedefim yüksek bu şartlarda en iyisini yapamam.

• Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    hocam internet sitelerinde kötü yönlerini göstermesini mi bekliyorsun? Umarım şakadır.
  • almanyalidoktor kullanıcısına yanıt
    Hayır tabiki de. Ama düzenli ve temiz gözüküyor.

• Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    hocam o fotoğraflar okullar açılmadan önceki temizlikte çekilir genellikle -öğrenciler yokken-
  • Yurt kesinlikle tavsiye etmem, oda arkadaşını beğenmezsin, ortamı beğenmezsin vs. iyice psikolojin bozulur. Evinde rahat rahat yemeğin var sıkıntın daha az emin ol buna. Dershaneye ya da etüt merkezine git, kütüphaneye git çalışacak ortam arıyorsan.
  • evdekilerle anlamasiyorsun yurttakilerle mi anlasacaksin? evde olmuyorsa yazlik eviniz falan varsa orada tek basina kalmayi dene bence.
  • ne tür lisede okuyorsunuz hocam ve ders durumunuz nasıl ?
  • Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız. Ev ve kütüphane arasında gidip gelicem bu sene. Dershane asla gitmem. Kütüphaneler de çöp oluyor ama yapacak bişe yok artık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.