Şimdi Ara

Son sistem Pc donup kalıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sistemim donup kalıyor. Neden olduğunu çözemedim. Sistemi aşağıya yazıyorum ben power'dan şüpheleniyorum.

Cpu: İntel Q9400
    Anakart: Asus striker formula 2
    Vga: Power Color 4870
    Ram: 2x2 GB kingston hyperx
    Hdd: 2x500 GB Maxtor Sata II 32mb
    Ayrıca sistemimde 12cm fan
    1 adet dvd-rw bulunmakta

Bu sisteme 500w cooler master power almak gibi bir yanlış yaptım. Ben ondan şüpheleniyorum. Ama diğer donanımda birşey varsa boşu boşuna 1000w power almış olacagım.

Asusun kendi sitesinden indirdiğim güç kontrol programını kurdum fakat sadece cpu'nun cektiği gücü gösteriyor watt olarak.
    Sistemimin toplam ne kadar güç çektiğini öğrenebilceğim bir program varmı bildiğiniz merak ettim.

Sorunum şu kendimi oyuna kaptırmış takılırken 1-2 saat sonra kitlenip kalıyor. Bundan önce vista ultimate kullanıyordum. İşletim sisteminden yaptıgını sandım xp pro'ya döndüm. Fakat aynı sorun devam ediyor. Ekran kartı ısınıyordur diye fan kontrolünden %100 le calıstırıyorum. 42-45 derece arasında sıcaklıgı.

Buy sorunu cözmem gerekiyor arkadaşlar lütfen yardım edin. Özellikle o dediğim gibi bir program varsa cok makbule geçer. Yorumlarınız bekliyorum.

• Kesinlikle güç kaynağındandır.Bu sisteme yetişecek güce sahip olmadığı kesin.
  • Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama PSU'nun sisteme etkisi nedir.

Yani ben süper bir pc toplasam üstünde 390W lik bir psu olsa verim alamaz miyim?
  • Ya eşşeğe altın semer vursan eşşek gene eşşek şaka bi yana bencede powerdan 2 tane ram 2 tane harddisk ekran kartıda baba yani güç kaynağından şüphelen bencede
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turşu Paşa

Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama PSU'nun sisteme etkisi nedir.

Yani ben süper bir pc toplasam üstünde 390W lik bir psu olsa verim alamaz miyim?

Sistem bileşenlerinin güç gereksenimi sağlanamadığı ya da sürekli sağlanamadığı zaman sistemde kararsızlık (kilitlenme,kapanma,reset..gibi) yaşanır. Bu gibi sorunların olmaması işin gereçk değerleri veren bir psu seçilmelidir. Belli başlı markaların psuları gerçek değerleri verirler (ör: asus, fsp, tagan..gibi)

Sistem bileşenlerinde es geçilmemesi gereken en öenmli parçalardan biri de güç kaynakları (psu) dır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Sistem bileşenlerinin güç gereksenimi sağlanamadığı ya da sürekli sağlanamadığı zaman sistemde kararsızlık (kilitlenme,kapanma,reset..gibi) yaşanır. Bu gibi sorunların olmaması işin gereçk değerleri veren bir psu seçilmelidir. Belli başlı markaların psuları gerçek değerleri verirler (ör: asus, fsp, tagan..gibi)

Sistem bileşenlerinde es geçilmemesi gereken en öenmli parçalardan biri de güç kaynakları (psu) dır.

Komutanım bilgilendirdiğin için teşekkürler

• yorumlar için teşekkür ederim psu olarak Cooler Master Real Power M620 modelini almayı düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=2573
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: crackerJack

Merhaba arkadaşlar. Sistemim donup kalıyor. Neden olduğunu çözemedim. Sistemi aşağıya yazıyorum ben power'dan şüpheleniyorum.

Anakart: Asus striker formula 2
    Vga: Power Color 4870
    Ram: 2x2 GB kingston hyperx
    Hdd: 2x500 GB Maxtor Sata II 32mb
    Ayrıca sistemimde 12cm fan
    1 adet dvd-rw bulunmakta

Bu sisteme 500w cooler master power almak gibi bir yanlış yaptım. Ben ondan şüpheleniyorum. Ama diğer donanımda birşey varsa boşu boşuna 1000w power almış olacagım.

Asusun kendi sitesinden indirdiğim güç kontrol programını kurdum fakat sadece cpu'nun cektiği gücü gösteriyor watt olarak.
    Sistemimin toplam ne kadar güç çektiğini öğrenebilceğim bir program varmı bildiğiniz merak ettim.

Sorunum şu kendimi oyuna kaptırmış takılırken 1-2 saat sonra kitlenip kalıyor. Bundan önce vista ultimate kullanıyordum. İşletim sisteminden yaptıgını sandım xp pro'ya döndüm. Fakat aynı sorun devam ediyor. Ekran kartı ısınıyordur diye fan kontrolünden %100 le calıstırıyorum. 42-45 derece arasında sıcaklıgı.

Buy sorunu cözmem gerekiyor arkadaşlar lütfen yardım edin. Özellikle o dediğim gibi bir program varsa cok makbule geçer. Yorumlarınız bekliyorum.

merhaba güzel bir sistem olmus öncelikle güle güle kullan

bir ay önce bir sistem toplamsıtım özellikler

Anakart: Asus striker formula 1
    Vga: sapphıre 4870x2
    Ram: 2x2 GB circual ram
    Hdd: 500 gb wd hdd Sata II
    1 adet dvd-rw

sistemde ilk basta gigbyt bi board kullanıyorduk problem cıkartıtı reset problemi

daha sunra asus formula aldık problem çözüldü

power supply olarak çokda fazla bişi kullanamdık su anda ismini unuttum..

600 w power bence sendeki sorun power supply degil
    asus o programı bende kurdum sadece cpu harcadıgı tüketimi gösteriyor...

sistemi kendinmi topladın

bence ramden basla tek tek takakrak dene önce birinle dene sonra digerini

işletim sistemi ney bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan_ -- 11 Kasım 2008; 11:45:50 >

• Diğer bileşenleri denedik tek tek. Ekran kartı Cpu fakat aşırı yükleme oldugunda tekrar kitlenme yapıyor. İşletim sistemim xp Pro.
  • işlemcinin yapabilecigini sanmıyorum..

ekran kartı ve ram gibi geliyor bana

ekran kartını çıkart onboard varmıydı onlarda unuttum ben ama hatirkadıgım kadarı yok normal bi ekran kartı tak birde öle dene

teker tekekr dene bakaklım ramleri denen tek ram tak.

birde asusdan destek almak istersen çizgi elektonik:444 29 44

birde onlara sor bakalım

önce parcaları tek tek dene çizgide sana bunları diyicekler ram denedinmi ekrna kartı denedinizmi felan filan en sonda suçu power supply atıcaklar...
  • ilkin bence combofix tarzı bir tarayıcı ile trojen aratması fln yap bendede aynı sorun laptopta vardı işlemci yüzde yüzü vuruyordu hiç bi işlem yokken donuyordu..... tarattım beğenmedim formatladım geçti .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

tesekkurler, demek istedigim su ben CELERON D islemcili bir sistem toplamistim 2006 yazinda ustunde cok kotu bir ekran karti vardi, anakart elimde kalan MSI P4N DIAMOND idi.. Tagan'in 500W lik bir psu sunu koydum o makinaya ama muhtesem bir performans verdi bilgisayar yani dusuk islemciye ve ekran kartina ragmen filan.. hala veriyor yani kullanan kisinin bir problemi yok.

evimde p5q serisinden anakart ve q6600 islemcili 4 gb ramli 8600 gt ekran kartli bilgisayar kullaniyorum ustunde cooler master'in kendi 390W lik psu su var.. ama makina niye bilmiyorum bana hep hantal geliyor.. yani celeron d de oynadigim call of duty 4 ten daha cok zevk aliyorum?

edit : ama 390w lik makinada hic takilma, donma vs yapmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turşu Paşa -- 11 Kasım 2008; 13:32:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: crackerJack

yorumlar için teşekkür ederim psu olarak Cooler Master Real Power M620 modelini almayı düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=2573

bence doğru karar. alabilirsin. 500watt senin sistemi zor kaldırır. en az 600watt almalısın. 600-650watt işini görür. bendende örnek:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2717http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3520
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3688http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3617

• 620w cooler master psu da sorunumuzu çözmedi...
    bizde daha az güç çeken donanımlarla değiştirip (cpu p2d 2,0, vga 2600pro, tek ram ve tek hdd)
    bağladık asus un yazılımı ai suite den ai gear ı turbo mode kısmına aldığımızda sistem kilitleniyor.
    bana göre sorun anakarttan kaynaklanmakta yardımlarını bekliyoruz...
  • arkadasım sen o sıstemı toplamıssın guzel yapmıssın ama hıc ınsan ole bı sısteme ole bı güc kaynagı takarmı senın sorunun programlarla halledılıcek gıbı degıl sen guc kaynagını degıstır bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.