Şimdi Ara

Son yıl çalışarak derece yapmak mümkün mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
2
Favori
6.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar foruma bugün katıldım ve biraz dertlesmek istedim burası samimi geliyor nedense. Konuya gelirsek eğer Ben 9. Sınıfta biraz çalıştım 10 boş 11de pandemiyle götüremedim dersleri korona oldum ailevi sıkıntılar derken. Ama ortaokul temelim var hep özel dersler sıkı çalışmayla geçti ortaokulum okul birincisiydim liseyi fen lisesi olsun diye şehir dışında okudum derslerden uzaklaştım pişmanım ama değiştirebileceğim bir şey yok orada çok güzel anılar biriktirdim onun için mutluyum. 22 tayfayım son yılım biraz özgüven eksikliği yaşıyorum ama bunun çalışmalarımın önüne geçmesini istemiyorum. Sizden isteğim bana tavsiye vermeniz bu şekilde son yıl başaran var mıdır? 12 de iyi bir çalışmayla 20kya kadar mümkun mu?Nasil ilerlemem gerek? Icimdeki inancsizligi nasil atabilirim?Mezuna kalmak istemiyorum. Abim sağlıkçı onun gibi olmak istiyorum. Hedefim diş hekimliği ya da tıp. Umarım hepimiz için en iyisi olur lütfen demotive edici şeyler yazacaksanız başlığı atlayın çabuk etkileniyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Senede Çalışıp Derece Yapmak Mümkün Mü?

Son senede derece yapmak, yoğun çalışma ve özveri gerektiren zorlu bir görevdir. Ancak, mümkün olduğu kabul edilir.

2 Yılda Derece Yapmak

Normal şartlarda lisans derecesini tamamlamak 4 yıl sürer. Ancak, bazı öğrenciler son senelerinde ekstra dersler alarak veya yaz dönemlerinde dersleri yoğunlaştırarak 2 yılda derece yaparlar.

Son Seneye Kalan Dersleri Bitirmek

Son senesinde derece yapmak için, önceki yıllarda kalan dersleri bitirmek gerekir. Bu, genellikle ek dersler almayı veya yaz dönemlerinde dersleri yoğunlaştırmayı gerektirir.

Zorunlu Derslerde Başarılı Olmak

Derece almak için, zorunlu derslerde başarılı olmak çok önemlidir. Bu dersler, alanınızın temelini oluşturur ve genellikle daha zorlayıcıdır.

Seçimlik Derslerde İyi Notlar Almak

Zorunlu derslerin yanı sıra, seçimlik derslerde de iyi notlar almak gerekir. Seçimlik dersler, not ortalamanızı yükseltir ve alanınızdaki bilginizi genişletir.

Son Tez veya Projeyi Başarıyla Tamamlamak

Pek çok lisans programı, mezuniyet için bir son tez veya proje gerektirir. Bu tez veya proje, araştırma becerilerinizi sergiler ve alanınızdaki bilginizi derinleştirir.

Son senede derece yapmak mümkün olsa da, yoğun çalışma ve özveri gerektirir. Zamanınızı ve kaynaklarınızı dikkatli bir şekilde planlamalı ve hedeflerinize ulaşmak için kararlı olmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Okumassan A-101'de kasiyer olursun muhtemelen. Al sana motivasyon.
  • kişinin potansiyeli önemli ilk 100 bile olur ilk 200k bile olmaz

• refine1e kullanıcısına yanıt
    Evet potansiyel açısından kendimi kötü görmüyorum sadece son yıla bırakmanın acısı var
  • freyabutnotthegoddess kullanıcısına yanıt
    herkes son yıla bırakıyor ki ilk 1000in bile en az %30u son senedir belki
  • Hocam çok kişi var son senesinde derece yapan ilk 100 olmaz ama 5k içine son senesinde giren var
  • Ciddi anlamda çalışmayan obpsi düşük arkadaşlarım son yıl çalışarak beni geçti içlerinden yine çalışmayıp 80k yapanlar da olmadı değil. Bu zaten kişiden kişiye değişir ama gerçekten kafaya koyduysanız çok sıkı çalışmanız gerekir. Kolay gelsin, başarılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • refine1e kullanıcısına yanıt
    Ya burada fen lisesi birincisi arkadaşım 4 yıl inekleyip akdeniz tıpa zor girdi ve nefes almadan çalışıyordu gözüm korktu. Kapasite olayı dedigin gibi. Dershanede herkes 70 80 80 netlerde ben bir kez 60ı zor gördüm ama onlar konuları önceden bitirmiş ben eksiğim hâlâ. Disiplin ve inanca ihtiyacım var sanırım
  • Pandeminin 2. Haftasında çalışmaya başladım 7484.oldum. Nasıl çalıştığına bağlı olarak daha iyisini de yaparsın.
  • QueenofDisaster19 kullanıcısına yanıt
    Lana del rey evet öyle 100binden şüphem yok ama 20 bin biraz uç geliyor bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freyabutnotthegoddess -- 5 Ağustos 2021; 22:54:54 >
  • ravbin R kullanıcısına yanıt
    Cidden mi? Obpen kaçtı

Blair Waldorf dersek yalnız  uç gelmesin gözünde büyütürsen olmaz klişe ama inanmazsan başarman gerçekten zor ben 5k diye girip 22k yapmıştım benim gibi de olma da arasını bul 

• Ya şu whywouldnt mudur nedir forumda çok gördüm kanalına bakayım dedim 18 saat çalışmaktan falan bahsediyor son yıl icin sağlam psikoloji gerekir ve vücut o kadar az uykuya dayanabilir mi bilmiyorum uzun süreli düşünürsek. 1 yılda böyle çalışmam mi gerek diye karalar bağlamaya başladım o yüzden başlığı açma gereği duydum
    Evet aşırı stres bozuyor işi lgsde de aynısı oldu. Sen ne zaman çalışmaya başlamıştın

Ben lisede çalışıyordum zaten (obp kasmak için) sınav odaklı çalışmaya 11 in yaz tatilinde başlamıştım

Queen of disaster yazınca lana sandım
  • ilk 100 biraz olmaz gibi ama 5k falan yapılabilir bence

• Başlıktaki soru benim beynimi yiyor
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt
    Neden
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.