Şimdi Ara

#SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi açıklandı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soruyoruz büyüklere; eskiden çocuk doğduğunda kimse size para veriyormuydu diye; gülüyorlar. Ne parası?

5000-10000 farketmez; az veren candan çok veren maldan. Allah razı olsun.

Bankadan kredi çeksen daha mı iyi? 150000 TL faizsiz; faydalanan faydalansın.

Namkör, insanlar namkör. Veriyorsun; yine yaranamıyorsun. Pes vallahi.

Avrupa'da neden yardım veriyorlar; çalışırken aldıkları maaş çocuk sahibi olmak için yetmiyor galiba. 

Çocuk sahibi olmak veya evlenmenin sadece parayla da alakası yok. Yeni dünya düzenin dayatması, insansız dünya projesi. Çekirdek aileden, çekirdeksiz aileye geçiş projesi. Ailenin çekirdeği olan çocuk yerine farklı figürler koyuyorlar ve bu körükleniyor.

Kadınların çalışmasıda salt neden değil; eskiden fabrikada daha ağır işlerde çalışıp, 4-5 çocuk sahibi olanlar nasıl bakıyordu. Şimdi ki gibi; hazır bezler, otomatik çamaşır makineleride yoktu. Tüpün üstünde, bezleri kaynatıp, eliyle yıkamaktan canı çıkıyordu kadınların.

Elmalı telefon alamıyor deniyorda; eskiden kaç kişinin evinde video, renkli televizyon, otomatik çam. mak, bulaşık mak. vardı. Video kaset çalar almak için beşi biryerdesini, takılarını satıyordu insanlar. Çamaşır makinesi fiyatları oooh yahni. Ev fiyatına, arsa, otomobil fiyatına nerdeyse. Oooh yahni.

Filmlerde bile geçen diyalogdu, sınıfı geçersem bisiklet alacan mı baba. Sen geç düşünürüz; alınan birşey yok, düşünmede kalıyordu. Bisiklet alamıyordu insanlar çocuklarına.

Kiracı, Düttürü Dünya, Öğretmen, Katma Değer, Şaban, Çıplak Vatandaş filmlerinin çekildiği dönemi düşününce, eskidende sıkıntıların olduğu görünüyor, apaçık. Pek de durum iyi değilmiş gibi.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

birinci madde suriyelilerde var zaten

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

biz gelişmiş ülke olamayız hiç bir zaman. maddi olarak bile olsak insani olarak olamayız. gerçi maddi olarakta hiç bir zaman olamayız.

• Krediyle değil hibede etseler kabul etmem.Sorun maddiyat değil.Bilmek herşeyi bildiğim için istemiyorum evlenmek.İnsanlar maddi durumdan dolayı evlenmemezlik yapmıyor azıcık beyni olan nasıl bir Dünyada yaşadığımızı anlar ben yaşıyorum neden bir canlı daha yaşasın! ne gereği var ne önemi var! Maddiyat sorun değil neyin ne olduğunu bilen insan evlenmek istemez çocuk yapmak istemez.Bilmeyen insanlar sadece kendilerini kandırırlar başkalarını kandırırlar.Sorunu hala maddiyatla çözebileceklerini zanneden bir zihniyetin boşa çapalaması.Bana trilyonlarıda verseler bir çocuk yapmayacam bunun için çok sebeplerim var evlenmeyen insanların sebepleride bu benimle aynıdır genel olarak Gerçeği kabullenme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 14 Ocak 2025; 11:2:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt

Rusya'nın Anne sermayesi vermesi çok güzel ve teşvik edici. 4300 dolar veriyorlar Anne'ye ve aylık çocuk ödemeleri yapılıyor.

https://forum.donanimhaber.com/cocuklu-aileleri-tesvik-eden-ve-ailelerin-yukunu-hafifletmeyi-amaclayan-ulkeler-ve-miktarlari--160095480

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 15 Ocak 2025; 1:13:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu tarihimizde bir kırılma noktasıdır.

Daha dün ülkemiz için aile planlaması adı altında görüp yaşadıklarımız önümüzde duruyor.

Sanırım Aile bakanlığı bünyesinde artarak kalıcı hale gelip destekler devam edecektir.

Türk insanı bir termolojiye daha kavuştu. Artık bizde de var.

Bunu düşünüp uygulamaya geçirenlere teşekkür ediyoruz.

• Çocuk sayısının düşmesinin sadece maddiyatla alakası yok. Türkiye'de özellikle evlilik kurumundaki saçmalıklar nedeniyle insanlar artık evlenmekten kaçıyor, evlenen de her an diken üstünde olduğundan çocuk yapmayı erteliyor; yaş kemâle erince de en fazla bir çocuk yapılabiliyor.

Bir erkek ve kadın evleniyor, aralarında 1-2 ay sonra anlaşmazlık çıkıyor ve hoppa kadının geliri erkekten azsa boşanma durumunda erkek kadına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor. Bunu geç, kadın kusurlu olsa bile yine erkek nafaka ödüyor. Boşanma gerçekleşiyor, kadın yeni sevgilisiyle el ele mahkemeye gidip nafaka arttırımı talebinde bulunuyor. Yani boşandığınız eşiniz başkasıyla ilişki yaşasın diye para ödüyorsunuz. Böyle saçma bir yasanın olduğu yerde özellikle erkeklerin çoğu evlilikten kaçıyor.

Öncelikle bu süresiz nafaka saçmalığının kalkması gerekiyor. Aksi hâlde önümüzdeki 25-30 yılda bırak çocuk yapmayı evlenen bile kalmayacak. Hükümet her şeyi para olarak göreceğine evvela çarpık hukuk sistemini düzeltmeli.

Haklısınız, sanırım tarihimizde ilk defa feyz alıp kalıcı olarak uygulamaya geçirilişin mutluluğunu görmeye çabalıyoruz kendimizce.

Konu ile ilgili gündem çok dikkat çekici bence ve ben de bunun devlet tarihimizde bir kırılma habercisinin olduğunu anlıyor hayata geçiren sayın hükümetimize teşekkürlerimi bor biliyorum.

Yine burada bu konu için yazılmış hemen üstte ki "HesaplıBilgi" adlı sayın forum üyesinin herkese açık bilgi genel kültür mahiyetinde ki yazısını alıntılayıp tekrar sunmak istiyorum.

"Soruyoruz büyüklere; eskiden çocuk doğduğunda kimse size para veriyormuydu diye; gülüyorlar. Ne parası?

5000-10000 farketmez; az veren candan çok veren maldan. Allah razı olsun.

Bankadan kredi çeksen daha mı iyi? 150000 TL faizsiz; faydalanan faydalansın.

Namkör, insanlar namkör. Veriyorsun; yine yaranamıyorsun. Pes vallahi.

Avrupa'da neden yardım veriyorlar; çalışırken aldıkları maaş çocuk sahibi olmak için yetmiyor galiba. 

Çocuk sahibi olmak veya evlenmenin sadece parayla da alakası yok. Yeni dünya düzenin dayatması, insansız dünya projesi. Çekirdek aileden, çekirdeksiz aileye geçiş projesi. Ailenin çekirdeği olan çocuk yerine farklı figürler koyuyorlar ve bu körükleniyor.

Kadınların çalışmasıda salt neden değil; eskiden fabrikada daha ağır işlerde çalışıp, 4-5 çocuk sahibi olanlar nasıl bakıyordu. Şimdi ki gibi; hazır bezler, otomatik çamaşır makineleride yoktu. Tüpün üstünde, bezleri kaynatıp, eliyle yıkamaktan canı çıkıyordu kadınların.

Elmalı telefon alamıyor deniyorda; eskiden kaç kişinin evinde video, renkli televizyon, otomatik çam. mak, bulaşık mak. vardı. Video kaset çalar almak için beşi biryerdesini, takılarını satıyordu insanlar. Çamaşır makinesi fiyatları oooh yahni. Ev fiyatına, arsa, otomobil fiyatına nerdeyse. Oooh yahni.

Filmlerde bile geçen diyalogdu, sınıfı geçersem bisiklet alacan mı baba. Sen geç düşünürüz; alınan birşey yok, düşünmede kalıyordu. Bisiklet alamıyordu insanlar çocuklarına.

Kiracı, Düttürü Dünya, Öğretmen, Katma Değer, Şaban, Çıplak Vatandaş filmlerinin çekildiği dönemi düşününce, eskidende sıkıntıların olduğu görünüyor, apaçık. Pek de durum iyi değilmiş gibi."

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160465769

Bu sosyal devlet olabilmenin adına bir devrimdir diye düşünüyorum.

• Türklerden toplanan paralarla (hazine)

Araplara

ve

Kürdlere

yardım olarak değerlendirmek lazım.

adı üstünde

Arap Kürd Partisi

• Şartlar komik.

para daha komik.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

Sırf laf olsun diye konuşuyorsun.

Bilmeden sırf boş yapmak için uğraşuyorsun.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanın 3 yolu var. Ve Suriyelilerin yüzde 99'ı zaten vatandaş olduysa EVLENME YOLU İLE OLUYOR. Diğer vatandaş olma yolu 400 bin $ lık ev alacan veya iş kuracan yatırım yapacan. Diğer bir yol ise özel vatandaşlık. ( Adam üst düzey bir sporcu akademisten doktor mühendis pilot vb olursa özel izinle vatandaş olabiliyor. )

Zaten evlenerek 4-5 yıl sonra vatandaşlık alan birisi nasıl evlenme yardımı alacak ? Veya 400 bin $'a ev alan adamın 120 bin TL lik krediye mi ihtiyacı vardır ? Veya Özel vatandaşlık alan üst düzey bir sporcu akademisyen doctor mühendis gene 120 bin TL krediyi mi düşünür. Yaptığınız laf kalabalığı sadece.

Not: Son rakam 230 bin civarıydı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı.

• Evliliklerin azalması ve çocuk saysının düşmesi Sadece Ekonomi ile açıklanamaz, sosyal hadiseler zaten tek bir Nedene dayalı açıklanmaz. Fakat en büyük sebebebini sorarsanız , benim kanaatime göre, Bireyselleşme , Neoliberal - Çarpık özgürlük anlayışı ve Hedonizmdir. Modernitenin getirdiği bu 3 sebep böyle devam ederse insan varoluşunu doğal olarak ortadan kaldıracak

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Adalet,Eğitim ve Güvenliğin yetersiz olması.Okuyorsun torpilsiz iş bulamıyorsun.İnsanlar insana muhtaç durumda bu muhtaçlık olayı kalkmadığı sürece bu sorunların hiçbiri sona ermeyecek.İnsanlara özgürlük verilmediği sürece mümkün değil.Bugün hepimiz özgürüz sadece ilizyondan ibaret.Okul okuyorsun networksüz iş yok.Haksızlığa uğruyorsun Avukata verecek paran yok mahkemeler senelerce sürüyor Güvebnlik sorunun oluyor siyasetci veya ünlü biri değilsen umrunda bile olmuyor polisin he he diyip geçiyor.Herşey para güce dayalı dünyada sistem bu.Bu sistemi değiştirmeye kalkanların kellesi gidiyor gerçek bu ne yaparsanız yapın zengin olmanın yolu yok Enflasyon denen şey bu yüzden var.Bu sene aldığın 500₺ lık bir ürün seneye 600₺ olucak ondan sonraki sene 700₺ olucak sistem insanların ölene kadar çalışması üzerine kurulu nekadar çalışırsan çalış çabalarsan çabala bir önemi yok gene para babaları kazanacak baronlar kazanacak sanada herşeyin doğru olduğunu anlatmaya devam edicekler.Çok çalışırsan biyere gelebileceğin masallarını anlatacaklar seni inandırcaklarda.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Bu saydıkların önemsiz değil ama tali nedenler. Daha doğuya gidersek, Azerbaycan, İran, Çin , Hindistan, Endonezya, Pakistan vs, bu dediğin sorunlar oralarda da muhakkak var ama doğum orabnları azalmıyor. Mesela Batı'da bu tip sorunlar daha azdır muhtemelen ama evlilik ve doğum oranları çok düşük. Batılılaşma - Modernleşme bağlamında Temel neden dediğim gibi Bireyselleşme. Modernite yayıldıkça, kapitalizm , batı tarzı tüketim kültürü ve bireyselleşme arttıkça ters orantılı olarak evlikik ve doğum düşer, evlilik dışı ilişkiler normalleşir.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Dünyadaki insanların çoğunun umrunda değil zaten bu anlattıklarım banane diyip geçiyorlar.Dünyada çok az orandaki insanlar bunları düşünür hareket eder.İnsanların çoğunluğu herşeyde habersiz hayatlarına olduğu gibi devam eder.Dünyada heryerde sistem bu arada bu işin Amerikası Afganistanı yok Her Ülkede sistem aynıdır.Kuzey kore hariç mesela onada diktatör diyorlar zaten Dünyada böyle Ülkeler oldukca az.Amerikadada Zengin değilsen hiçbirşeysin Almanyadada değişmiyor.Dünyanın yepyeni bir düzene ihtiyacı var yeni sisteme ihtiyaç var.Dünyadaki mevcut sistem miladını doldurdu artık.

• Bu ekonomik durum ile evlenen çok zor

İleri görüşlü olsaydınız ekonomiyi böyle kafanıza göre oynayıp bozmaz bitirmez sonrada insanlar neden evlenmiyor demezdiniz

Bir daire 5-7 milyon TL bir araba 1.5-2 milyon TL buna düğün eşya takı ve ekle

Ben muhafazakarım eşimi elin adamlarının içine atamam ama asgari ücret 22 bin TL ev kirası 20 bin TL et sucuk 800 TL pırasa 100 TL domates 100 TL faturalar 500-1000 TL sonra evlen? Kolaysa 22 bin TL ile sen evlen geçindir evi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

burası türkiye. suriyelilere yeni evlenecek olanlara verirler krediyi merak etme sen

• yeni evlenecekler için çok dişe dokunur bi memlag olmasa da iş görür. ama eğitim proğramı zorunlu cart curt denilmesi sıkıntılı.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

Kafan mı güzel yoksa Türkçe mi anlamıyorsun ?

Kredinin 1. şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak diyorum.

Ve bir Suriyeli dururp dururken vatandaş olamyor. Zaten geçici koruma ile gelenler sığınmacı statüsü ile gelenler hiç bir şartta vatandaş olamıyor. Tek ve En önemli Türk vatandaşı olma şekilleri Türk birisi ile evlenmeleri zaten !

Not: Gerçekten ülkede çok değişik ve sığ bir muhalif kitle var. Sırf laf ola beri gele söyledikleri çoğu şey. Sırf eleştirmek için eleştirmeye çalışıyorsunuz resmen. Para az dee şartlar saçma de flan anlarım ama daha ilk dakika kafa koşunn Suriyelilere verecekler oluyor. Gerçekten şu ülkenin kaliteli muhalif sorunu var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.