Şimdi Ara

#SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi açıklandı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 150bine cami tuvaletinde yaparsınız artık düğünü #SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi açıklandı! 

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

ben bu zamana kadar göreceğimi gördüm türkiyeden. neyin ne olduğunu biliyorum. burası türkiye. şart, hak, hukuk arama. aynı şartlarda bir kişiye verirler diğerine vermezler. işlerine kim geliyorsa

Bu ülkenin kaliteli muhalife değil, kıvırtmayan iktidar yalakasına ihtiyacı var.

Suriyeliler o 150 binin kat ve katını zaten aldılar, onların ihtiyacı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak lazımmış.... Tabi, TC kimliği var ve iktidar yalakalarına dağıtıyorlar. Sanki bilmiyoruz....

Başvuranların mail adresi alınır. İktidara laf söylediyse, başvuru şartlarına uymadığı kendisine bildirilir. Ama bunun dışında AKP milletvekillerinin, bakanların, badem bıyıklının çocukları, akrabaları, sülaleleri o krediyi, yaş kriteri tutmasa da alır. Hatta sen bile alırsın. Kerimcem de alır. Por çöz de....

İhtiyacı olana çıkmaz o kredi.... O krediye ihtiyacı olanlar, kredi kartları patlamış, kara listede olanlardır. Banka kriterlerine uymadıkları için banka zaten vermez. Ağa, paşa, bey, akp çocukları için çıktı bu kredi işi. Biz bilmiyoruz ama sen çok biliyorsun....

25 sene olmuş, bi zahmet bırak da çözmüş olalım ayak oyunlarınızı. Buraya gelip, kıvırtınca, sanki inandırıcı oluyormuşsun gibi geliyor ama sadece sana öyle geliyor. Biz hala yutmuyoruz.

Recep ve bu ülkenin insanlarını, geleceğini düşünmek..... Hadi canım sende..... Ha, nüfus yaşlandı, sürekli emekli maaşı ödüyor, olmuyor.... Yeni yetişen, yürüyen vergiler ve sattığı fabrikalarda çalışacak ucuz köleler lazım.

Depremde evlerini kaybedenlere ev yapıp, parasını da alacağını söyleyen Recep, ucuz kredi dağıtacak..... Buna sadece senin gibi sığ iktidar yalakaları ve Kadir inanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 15 Ocak 2025; 0:33:58 >

• volkman kullanıcısına yanıt

Her zaman ki gibi laf olsun konuşması yapmışınız.

Başvurular ONLİNE yapılıyor ve E devlet üstündfen yapılıyormuş. Ne torpili ne adam kayırması. Kriteri sağlamazsan otomatik başvuru ekranında hata verir zaten en başta.

Sırf muhalifçilik oynayacaksınız diye SAÇMALIYORSUNUZ.

Sonuçta kredi bu karşılıksız para değil !

Not: Son olarak depremde evi yıkılanlara devlet neden bedava ev versin ama ? Dünyada öyle bir örnek yok herkes kendi evini kendisi ALIR. Devlet uygun kredi verir destek verir vergi almaz faizsiz yardımcı olur flan olur tabii ama BEDAVADAN NEDEN HERKESE EV VERİLSİN ! Çok saçma konuşuyorsunuz.

Koskoca ABD'de ne villalar yanıyor haftalardır sen devletin çıkıp biz bedava ev verecez dediğini duydun mu mesela ? Bana ne sigortalardan alın parayı diyor ABD bile... Bizim ülkedede sistem öyle olmalı yaptır abicim deprem sigortası al evin yıkılsada çoğu paranı geri.

• Detayları açıklanmış.

Bu çocuk paraları sadece, Annenin banka hesabına 5 yıl boyunca yatırılacak. Hiçbir şart veya koşulda yokmuş. Tek şart çocuğunuzun 1 Ocak 2025 sonrası doğmuş olmasıymış.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/10-soruda-aile-yili-desteklerinin-merak-edilenleri/3449958

Örneğin;

1 Ocak 2025'te birinci çocuğunuz doğdu.
    Sadece tek seferlik 5.000₺ ödeme alınacak. Aylık ödeme yok.

2 sene sonra;
    1 Ocak 2027'de ikinci çocuğunuz doğdu. 1 Ocak 2027'den itibaren her ay 1500₺ alınacak. (1 Ocak 2027 ile 1 Ocak 2032 arası)
    1 Ocak 2028 sonrası her ay 1500₺ (1 Ocak 2028 ile 1 Ocak 2029 arası)
    1 Ocak 2029 sonrası her ay 1500₺ (1 Ocak 2029 ile 1 Ocak 2030 arası)
    1 Ocak 2030 sonrası her ay 1500₺ (1 Ocak 2030 ile 1 Ocak 2031 arası)
    1 Ocak 2031 sonrası her ay 1500₺ (1 Ocak 2031 ile 1 Ocak 2032 arası)
    1 Ocak 2032 yılına kadar her ay Anne'ye 1500₺ verilecek. (1 Ocak 2032'de ikinci çocuğun ödemesi bitiyor)

2 sene sonra;
    1 Ocak 2029'da üçüncü çocuğunuz doğdu.
    1 Ocak 2029 sonrası her ay 1500₺+5000₺=6500₺ Anne'ye verilecek. (1 Ocak 2029 ile 1 Ocak 2030 arası)
    1 Ocak 2030 sonrası her ay 1500₺+5000₺=6500₺ (1 Ocak 2030 ile 1 Ocak 2031 arası)
    1 Ocak 2031 sonrası her ay 1500₺+5000₺=6500₺ (1 Ocak 2031 ile 1 Ocak 2032 arası)
    1 Ocak 2032 sonrası her ay 5000₺ (ikinci çocuğun 5 yıl olan ödemesi bitti)
    1 Ocak 2033 sonrası her ay 5000₺ (1 Ocak 2033 ile 1 Ocak 2034 arası)
    1 Ocak 2034 yılına kadar her ay Anne'ye 5000₺ verilecek. (1 Ocak 2034'te üçüncü çocuğun ödemesi bitiyor)

2 sene sonra;
    1 Ocak 2031'de dördüncü çocuğunuz doğdu.
    1 Ocak 2031 sonrası her ay 1500₺+5000₺+5000₺=11500₺ Anne'ye verilecek. (1 Ocak 2031 ile 1 Ocak 2032 arası)
    1 Ocak 2032 sonrası her ay 5000₺+5000₺=10.000₺ (ikinci çocuğun 5 yıl olan ödemesi bitti)
    1 Ocak 2033 sonrası her ay 5000₺+5000₺=10.000₺ (1 Ocak 2033 ile 1 Ocak 2034 arası)
    1 Ocak 2034 sonrası her ay 5000₺ ödenecek. (üçüncü çocuğun 5 yıl olan ödemesi bitti) (1 Ocak 2034 ile 1 Ocak 2035 arası)
    1 Ocak 2035 sonrası her ay 5000₺ ödenecek. (1 Ocak 2035 ile 1 Ocak 2036 arası)
    1 Ocak 2036 yılına kadar her ay Anne'ye 5000₺ verilecek. (1 Ocak 2036'da dördüncü çocuğun ödemesi bitiyor)

5 yıl olması çok az gelişmiş ülkeler gibi en az 18 yıl verilmeliydi. Ayrıca enflasyona ve büyüme oranlarına göre refah payı zammı da almalı bu miktar. Üç çocuk için 2034 yılında 5000₺ belkide 2 tane bez almaya yetecek. Bunu da hesaba katın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 15 Ocak 2025; 2:34:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Zorunlu askerlik görevi bilindiği gibi 18 aydan 6 aya düşürüldü.

Sanırım 12 ay gibi bir sürenin büyük ekonomik getirileri olacaktır.

Üzerinden 12 ay gibi bir süre düşürülen Aile kurmak isteyen çiftlere olumlu bir destek.

Bu devrim gibi kolaylığı hayata geçiren devletimizin yönetimi sağolsun.

Ara ara hatırlayalım ki gözden kaçmasın ayrıca bana göre asıl destek budur.

Türkiye'nin başına gelen depremler gibi maddi ve manevi büyük yıkımlara yol açan doğal afetler başka bir ülkenin başına gelse o ülke iflas bayrağını çeker çoktan dükkanı kapatırdı.

Dediğiniz gibi devlet olanca gücüyle 11 vilayeti kapsayan devasa bölgeyi ayağa kaldırıp eskisinden daha iyi duruma getirmeye çalışıyor. Karşılığında da cüz'i bir bedel talep ediyor ve insanlarımız gönül rahatlığıyla kabul edebiliyorlar.

Ama devletin olağan üstü çabalarını görüp her nedense fesatlık ve çekememezlik gibi bir kafa yapısında olduğunu düşündüğüm (heryerde bol miktarda olduğunu anlıyorum) loş beyinler mide bulandırıcı tavırlarıyla eksikliklerini bir an bile belli etmiyorlar.

Gayretlerinizi ve çabalarınızı takdir ediyorum.

• Teşvik edilecek miktarlar değil. Zaten yaş sınırı da varmış. Daha emekliye adam akıllı zam yapamadılar , memurun maaşını zor ödüyorlar, ülkedeki enflasyon ortada , birde bunlar yetmezmiş gibi düşündükleri şeye bak. Zaten verdikleri para 1 yıl sonra pul olacağı için bu bir teşvikte olmuyor bana kalırsa..

• Anladığım kadarıyla evlenecek gençlere verilen ikinci destek adımı açıklandı.

1. Erkeklerin zorunlu askerliğinin 18'den 12 aya düşürülmesi.

2. Yeni açıklanan maddi desteğin başlatılması.

1. ve 2. madde birbiriyle ilişkili ve aile kuracak çiftlerle ailelerinin yararına oldu diye düşünüyorum.

İhtiyacı olanın çiftlerin başvurusunu yapması ve güle güle kullanması dileğiyle.

Katkıda bulunanlara, kanunlaştıranlara teşekkür ederiz.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Aile Destek Sistemi açılınca bir kaç saatte binlerce başvuru yapıldığına göre evlenecek gençler bunu çok beğenmiş olabilirler.

Hele hele çocuk için verilecek yardımlarla ikisi bir arada olması insan yararına muazzam bir devrim olmuştur diyebilirim.

Keşke bizim dönemimizde de olsaydı demeden geçemiyor gıptayla bakıyorum.

Kaynak haber: Erdoğan 13 Ocak müjdesini açıkladı

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Bence de evlilik ve doğum oranında ekonominin etkisi çok az. Öyle olsa zengin kesimin daha çok evlenmesi ve çoğalması beklenir. Tam tersi fakirler evleniyor ve de doğuruyorlar.

Babam 19 yaşında evlendi, 20 yaşında baba oldu. Haftalikla çalışan bir işçiydi. Ben 30 da evlendim 32 de baba oldum. Babam daha fakirdi biz 3 kardeştik. Dedemler açtı, 9 çocuk yapmışlar 😀.

Çevremde evlenmeyen bir sürü 35 üstü insan var. Evlilerin de en fazla 2 çocuğu var. Olmayanlar da var. Ama bize hizmet eden hademe, temizlikçi, işçi vs ekipte 3'ten aşağı çocuğu olan yok.

Modernitenin getirdiği olumsuz etkiler var elbette, özellikle tamamen aile kavramından ve değerlerinden kopmuş insanlar çok fazla. Tamamen anı yaşayan ve kendileri için yaşayan insanlar bunlar. Ama modernitenin getirdiği bir de bilinç var. İnsanlar sağlıklı büyütebilecekleri, ve de ebeveynlik yapabilecekleri kadar çocuk istiyor. Ben de 5 çocuk yapabilirdim. Amac karın doyurmak ise aç kalmazlardı. Ama ben onlara babalık yapabilir miydim? Şüpheli. Her birine ne kadar zaman ayırabilirdim, ne kadar birlikte zaman geçirebilirdim? O çocukların ruhsal ve duygusal gelişimi nasıl olurdu? Bunları düşünen yok. Çocuk çiftlik hayvanı değil. Sadece büyüterek, karnını doyurarak annelik babalık olmuyor.

Bir de maalesef kapitalist düzenin dayattığı yaşam tarzı var. İnsanların aileleri ile geçirdiği süre kısıtlı. Çok insan işten, mesaiden çocuklarını doğru düzgün göremiyor. Babasız büyüyen, ailesi ile zaman geçirmeyen çocuk sağlıklı bir psikolojiye sahip olamıyor.

Teşvikler gelirsek bence makarna kömür yardımı gibi birşey bence. Daha çok çocuk yapması beklenen kesim farklı davranmayacak. Her durumda çoğalan kesim aynen devam edecek. Hoş bir ifade değil ama nitelikli nüfusu artırmamız lazım. Bu da zor geliyor bana.

Her zamanki gibi ukelalıkta zirvedesin...

Başvurular online yapılıyorsa daha da kötü.... Zaten herkes fişlenmiş durumda. Adam kayırmanın zirvesi.... Mülakat için yorulmazsınız....

ABD de ne olduğu beni ilgilendirmiyor, yaşadığım ülke Türkiye. Sosyal devletin görevi bu.... Adam yıllarca para biriktirip ev almış, arsasını kullanıp yine para ödeyecek yapan firmaya. Daha aldığı evin taksitlerini öderken, neyle ödeyecek? Deprem sigortası adı altında toplanan parayla yol yapmıştınız ya.... Depremzedelere malzeme gönderemediniz. Kızılay yolsuzluklarla çalkalanıyor. O kadar da balık hafızalı değiliz, yalakalık yapacağım diye bana akıl verme. Herkes herşeyin farkında.

• Tam olarak anlattığın gibi, herksin benzer hayat hikayeleri. Eskiden tarım ve hayvancılığa dayalı bir model olduğu için aile de buna göre şekilleniyormuş. Tarlada , merada çalışacak nufüsa ihtiyaç olduğundan , bir başka neden olarak doğum kontrol yöntemleri bilinmediğinden ve bir de kalabalık aile kendi çapında güç ve iktidar getirdiğinden dolayı evlilik ve çocuk önemliydi..

• #SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi açıklandı!

Bu da burda böyle dursun. Belki ileride biri bakarda acaba neden hala doğurganlık oranımız düşüyor diye sorgularsa.

1. Çocuğa verilen;
    Tek seferlik 5000₺ büyük para tabii.

2. Çocuğa verilen; 1500₺'de öyle.

3. Çocuğa verilen; 5000₺'yi hiç saymıyorum bile.

Şimdi usulca özel okul ücretleri tablosuna tekrar bak.

• Elliki öyle bir lanse ediyor ki sanki ev araba verilmiş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.