Şimdi Ara

Sonic filmine gelen ağır eleştiriler sonrasında Paramount'tan geri adım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonic filmine gelen ağır eleştiriler sonrasında Paramount'tan geri adım
    Oyun dünyasının en popüler karaktelerinden birisi olan Sonic the Hedgehog, yakın bir zamanda ilk live-action filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Filmin merakla beklenen ilk fragmanı da bildiğiniz gibi nihayet geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. Ancak Sonic serisinin hayranları, yayınlanan ilk görüntülerden pek de hoşnut olmadı. Filmin YouTube'da 20 milyondan fazla izlenen fragmanı şu anda neredeyse %70 oranında olumsuz oy oranına sahip. Ayrıca sosyal medyada genel anlamda inanılmaz ağır eleştiriler yapılıyor.

Bu durumun farkında olan yapımcı stüdyo Paramount Pictures, ilginç bir hamle yaparak Sonic'in tasarımını filmin vizyona girmesine altı ay kala değiştirme kararı aldı. Konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan yönetmen Jeff Fowler,"Tüm destek ve eleştirileriniz için teşekkürler. Mesaj çok açık ve net...Sonic'in tasarımından memnun değilsiniz ve değişiklikler istiyorsunuz. Gerekeni yapacağımızdan emin olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Tasarım değişikliği kararının filmi tam olarak nasıl etkileyeceği şu an için elbette belli değil. Ancak en azından Paramount stüdyolarında görev yapan CGI uzmanları için bu haberin epey can sıkıcı olacağı söylenebilir.

Sonic'in fragmandaki tasarımı sadece sosyal medyadan değil karakterin orijinal tasarımcısı Naoto Ohsima'dan da tepki çekti. Ohsima,"Şimdiye kadar farklı tasarımlarda birçok Sonic gördüm ve hepsini de beğendim. Bugün izlediğim fragman ise beni endişelendirdi. Yetişkinlerin de eğlenebileceği bir film bekliyordum." ifadelerini kullandı.

Sonic hayranlarının fragman üzerinde düzenlemeler yaparak oluşturduğu kendi Sonic tasarımlarına buradan göz atabilirsiniz.

• Oyun tasarımındaki Sonic'e sadık kalsalarmış başları bu kadar ağrımazmış, yine de darkaura isimli yazarın dediği gibi gerçeklik ile karikatürlük arası rahatsız edici bir noktada ve insanı neyin rahatsız ettiğini bulamadığı tuhaf bir tasarımı var. Belli ki yapımcı ekip de buna tam karar verememiş film bitmeye yakın iken değiştirmeye karar vermişler.

• İlk defa bir film patchlenecek.

• Belli ki çizen arkadaşlar hiç Sonic oynamamış :D

• 3d obje ve robotik tasariminda the uncanny valley denen bir nokta vardir. filmdeki sonic tam olarak bu noktaya denk gelmis. gariplik acayiplik vadisi diye cevrilebilir, insansi tasariminda objenin gercege yakinliyla begenilme oraninda bir artis vardir taki uncanny noktasina gelene kadar. tasarim gercegine cok benzer ama tam gercegi degilse iste bu insanda bir rahatsizlik huzursuzluk durumu yaratir. gercek ile birebir uyumluysa bu rahatsizlik begenilmeme durumu olmaz. simdi orjinal sonic karikatur bir varlik. gercek insan oranlarinda degil, bu yuzden rahasiz etmiyor, o sekilde kabul ediliyor. ama paramount un yaptigi gibi govde ve bacaklari insana cok benzettiginizde karikatur ile gecek insan arasinda rahatsiz edici bir noktaya geliyor. buda insanlara itici geliyor. bu kadar tepki yaratmasi tam olarak bu nedenden. sonic in cizgileri yumusatilip ornek fotodaki gibi boru bacaklar, orantisiz ufak govde, normlden buyuk gozler yapildiginda bu uncanny etkisi kaybolacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

İlk defa bir film patchlenecek.
    Vizyona girdikten sonra güncellenen bile var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fragman güzel, Jim Carrey'nin Robotnik'i oynayacak olması bile heyecan verici ama Sonic'in çizimi berbat... Jim Carrey'nin Robotnik rolü bile çoook daha iyi. Sonic'i de orijinaline uygun yaparlarsa güzel bir film olacak gibi...

• expressimo kullanıcısına yanıt
    DC nin filmleri hep patchleniyor zaten :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şuradan eksileyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 3 Mayıs 2019; 18:24:54 >
  • ben beğenmiştim tasarımı lakin fan olunca hayli ile tepki çekiyor, ayrıca iyi reklamıda yapıldı bu vesileyle. Jim carry fragmanı kurtarmış oldu lakin bende yetişkin filmi olsa daha iyi olur kanaatindeyim, sonic uyuşturucu kartellerinin mallarını taşıyor gibi :)

• Basteryus kullanıcısına yanıt
    O zaman benim ayıbım kusura bakmayın :)
  • Oyun tasarımındaki Sonic'e sadık kalsalarmış başları bu kadar ağrımazmış, yine de darkaura isimli yazarın dediği gibi gerçeklik ile karikatürlük arası rahatsız edici bir noktada ve insanı neyin rahatsız ettiğini bulamadığı tuhaf bir tasarımı var. Belli ki yapımcı ekip de buna tam karar verememiş film bitmeye yakın iken değiştirmeye karar vermişler.

Sonic filmine gelen ağır eleştiriler sonrasında Paramount'tan geri adımSonic filmine gelen ağır eleştiriler sonrasında Paramount'tan geri adım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Mayıs 2019; 15:10:19 >

• İzleyenleri dinlemeleri çok güzel bir şey. Umarım oyunlardaki Sonic'e bağlı kalırlar.
  • Ben beğenmiştim oysa.
  • Tailsle knucklesi de görsek bu yenilenmiş haliyle güzel olurdu. Gerçi film tutarsa 2. filmde görürüz kesin.

• film cıkmadan uptade yedi :D

• Basteryus kullanıcısına yanıt
  • Anlamadığım nokta şu, Sonic daha önce sinema evrenine aktarılmamış bir karakter değil. Bakınız: Wreck-It Ralph

Yani olabiliyormuş, kimsenin gözüne batmayabiliyormuş, herkes sevebiliyormuş. Niye onun gibi yapmadılar ki? Bir de direkt Sega olarak işin içindesin, Sonic'in yaratıcısısın, sahibisin, asıl senin yapman lazımdı bunu.

Bakınız, Wreck-It Ralph filmindeki Sonic şu şekildeydi:

Sonic filmine gelen ağır eleştiriler sonrasında Paramount'tan geri adımSonic filmine gelen ağır eleştiriler sonrasında Paramount'tan geri adım

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Oyun tasarımındaki Sonic'e sadık kalsalarmış başları bu kadar ağrımazmış, yine de darkaura isimli yazarın dediği gibi gerçeklik ile karikatürlük arası rahatsız edici bir noktada ve insanı neyin rahatsız ettiğini bulamadığı tuhaf bir tasarımı var. Belli ki yapımcı ekip de buna tam karar verememiş film bitmeye yakın iken değiştirmeye karar vermişler.

GERÇEK SONIC BUDUR İŞTEE TASARIMA BAK NE KADAR SEVİMLİ VE TATLI

• Hangi akla hizmet sonic i böyle alien gibi yaptılar anlamak zor. Daha karakteri çizemiyorlar film çekecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak fark etmediysen Wreck-It Ralph tamamen bir animasyon filmi, Bu film ise gerçek dünyada , içinde insanların da bulunduğu bir film.Yine de ,tasarımın değişmesine ben de olumlu bakıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.