Şimdi Ara

Sonradan Takılan IDE hardisk yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda 20 gb maxtor hardisk var yanına ek olarak bazı şeylerimi yedeklemek için 1.6 gblık ide
    quantum hardisk taktım fakat açılışta ikisinide tanımadı ve wrong system disk diye bi hata verdi ve pcim açılmadı 1.6 gblık hardiski çıkarınca hata düzeldi peki nasıl 1.6gblık hardiskimi tanıtabilirm yardım edin lütfen

• arka jumperından slave olarak ayarladın mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

arka jumperından slave olarak ayarladın mı?

arkadaşım biraz daha açıklarmısın biraz bu konularda cahilim kusura bakma napacağımı benm anlayabilieceğim şekilde yazarsan çok yardımcı olursun şimdiden teşekkürler
  • bu konuyu oku:

http://forum.donanimhaber.com/m_10185101/mpage_1/key_master%252Dslave//tm.htm#10192794

hdd içinde aynı mantık..üzerinde şeması vardır..işletim sisteminin olduğu ilk hdd ni master yapacaksın sonradan eklediğini slave..galiba ikincisini de master olarak gördü ondan yaptı sanırım..üzerinde M,S,C diye harfler vardır zaten pinlerin orda..güç girişinin orda konuda var çentikler,pinlerin resmi....M:master,S:slave,C:cable select oluyo

ekleme:bunu da oku

http://www.bilgisayardershanesi.com/kartmontaj.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 21 Ocak 2007; 15:41:12 >

• Harddiskin arkasında Slave veya Master ayarı var. Orada SL MA CS gibi harfler yazıyo arada takılı küçük bir parça var. Harddiskin üzerinde normalde bu parça nereye takıldığında Slave veya Master olacağı bilgisi yazılı. Kusura bakma tam açıklayamadım. Ama senin sorunun bilgisayarın her iki sürücüyü de Master olarak görmesi.
  • arkadaşlar teşekkürler hallettim çok yardımcı oldunuz saolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.