2 yıldır Mercedes CLK 200 kullanıyordum. 2000 model cabrio... Bebek beklediğimiz için cabrio arabayi değistirmek zorunda kaldim. Hummali bir çalışma ve sıfır kilometrede araba istediğim icin , birçok marka ve model ile ilgilenme , test etme , geniş arkadaş çevremden feedback'ler alma şansım oldu... Bu bilgileri burda akratmak istedim... ( sonunda 2011 model Accord almaya karar verdim ve kaporamı da bugün yatırdım )
1) Peugeot 508 SW - 1.6 dizel.
Araç hakkaten göz alıcı bir karosere sahip ve dizayn açısından hem farkli hem de çekici. Donanim paketi yeterli olduğunda da fiyat makul seviyede kaldı. Dizel ve yakıt ekonomisi 10 numara. Işçilik ve malzeme kalitesi Mercedes C serisinden iyi.
Ancak arabanın ciddi bir kusuru var ( test ederken eleman alışıyorsunuz dedi ama ben alışamadım ) şanzuman. Yarı otomatik , yani aslında manuel olan şanzumana otomatik modul takılmiş...vites değistirirken , birisi debriyaja basıyor sanki...ve araba şöyle bir yığılıyor...özellikle 1-2-3'e kadar geçişlerde çok rahatsız oldum...Zaten motor hacmi itibari ile çok fazla performans beklemiyordum ama rampa çikarken , araba sollarken sizi zor durumda bırakabilir...
2) Mercedes C 180
Start paketine talip oldum , 2 yıldır da Mercedesin havalı bir modelini kullandıgım icin aslında ilk tercihimdi. Aracın Start paketinde nerdeyse sizi 2011 yılı teknolojisi hissiyatı verecek ekstrasi yok ama marka cezbedici gelmiştı. Test sürüşünde 1800 cc , 156 PS motor harikaydi...7 ileri triptonik şanzuman kusursuzdu...aracin yol tutuşu klasik Mercedes kalitesindeydi...Alışkın olduğUm Mercedes'in sembolu yildiz kaput üstünde bana yol göstermeye devam ediyordu.
Ancak , malzeme kalitesi hiç hoşuma gitmedi...Içi FIAT arabalardaki gibi ucuz plastik kokuyordu...Paket çok sade olmasına rağmen de fiyat 100.000 TL'ye geliyordu. Bir de direksiyon hafif kaldı...yani hizlaninca ve virajlarda agırlaşmıyordu.
3) BMW 3.20 d
110,000 TL gibi bir rakama geldi , istedigimiz donanımlar ile. Araba bu testler içinde en iyi motor. Hiç bir başka 2.0 litre motor ile karşilaştırılmayacak bir performansa sahip. Fren emniyeti de bir o kadar harika. Iç işçiligi ve malzeme kalitesi de C serisinin çok üstünde. Balon ödeme ile belli riskleri alip , ödememi de yapabilecektim...
Ancak bu arabanın ben " tipini " hiçbir zaman beğenmedim ve yüksek fiyatı nedeni ile , ya da bu fiyati verdikten sonra x1 almayi daha çok istedigimden askıya aldım...
4) Ford Kuga...
SUV ile MPV segmentine birlikte sokulacak bir model... Motoru en az BMW kadar beğendim...Frenleri ise biraz zayif geldi. Fiyati da makul 78 bin lira... Iş işçilik ve malzeme ise klasik FORD gibi...vasat ve vast üstü... 4 çeker olması çok hoşuma gitti...Kış şartlarinda rahat olacagim icin...
Ancak FORD markasini sevmedigim icin içime sinmedi...
5) Honda Accord...
Motoru 3 serisi ile , marka reputasyonu yönünden Mercedes ile , yakıt ekonomisi yönünden 508 ile , tork açısından ise Kuga ile karşılaştırılmasi imkansiz bir araba Accord...
Ama fiyat / donanim / daha önce civic deneyimim nedeni ile sağlamlık - mekanık kusursuzluk / nefis bir dış dizayn / çok iyi bir iç işçilik ve malzeme kalitesi açılarindan bana en mantıklı gelen seçim oldu...
Yillarca kullanmak adına tercihim Honda oldu...
Hayırlı uğurlu olsun aracınız.Benim de Accord'lara ayrı bir sempatim var.
Hayılı olsun,kazasız belasız sürüşler.
1 hafta kullanimdan sonra Accord hakkindaki izlenimlerim :
- Yakit sarfiyati Civic'ten fazla degil...Sehir ici bilgisayara 10.1 civari , şehirdışı ise 7.2 gösteriyor. 60 litre benzinle 720 km ( karma ) yol aldim...
- Araba inanilmaz sessiz...Ne yol sesi aliyor ne çevre...üst segment olduğunu belli ediyor. Harika bir suspansiyon sistemi var...Çukura bile düşseniz hissetmiyorsunuz.
- Nefis bir müzik sistemi var.
- Çok iyi bir kliması var. Anında soğutuyor.
- Yol tutuş açısından CLK'am ile yarışır...Virajlarda ve yüksel hızlarda direksiyonun verdigi güven hissi çok iyi...
- Tek beğenmediğim özelligi ( tabi CLK ile kiyaslayarak ) fren oldu...Biraz yumuşak geldi bana.
75 bin liraya Türkiye koşullarında 2000 cc avantajıni büyük bir lüks içinde sunuyor diyebilirim. en son 195 km hıza çıktim , inanin en ufak bir sarsıntı , dengesizlik yok...Ip gibi uzuyor araba...
Hayırlı olsun memnun da kalmışsınız zaten kazasız belasız güle güle kullanın
hayırlı olsun benimde gıptayla baktığım bir arabadır accord