Şimdi Ara

Sony 40L4000 vs Samsung LE40A552

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle foruma katkısı olan herkese teşekkürler. Panel konusunda hiç bilgim olmamasına rağmen sayenizde nihayet doğru kararı verebildim. Bütçe gereği en doğru ürün Sony 40L4000 diye düşündüm

Derken...

Bu gün teknosa'ya gittim. Satıcı arkadaşa dayanamadım sordum 40L4000 hakkında ne düşünüyorsun diye. O hep duyduğum panelleri samsung üretiyor sorusuna panel tek başına sebep mi Bravia işlemci boru mu gibi bir yaklaşım sergileyince o da bravia süper ama samsung un kullandığı işlemci de şuan avrupa da en beğenilen işlemci dedi.

Peki dedim 40L4000'mi Samsung LE40A552'mi dedim. Gayet net: L serisi yerine V deseydiniz düşünürdüm ama bu durumda direk samsung dedi. E hani L serisi ile V serisi arasında 1-2 ufak fark vardı? (3xHDMI, Optic çıkış) dedim. Kağıt üstünde öyle ama paneller çok farklı dedi.

Üzerine bir de bu hafta sonu yapacakları kampanyayı patlatınca kafam iyi ce allak bullak oldu (tekrar) 2 panel de aynı fiyata geliyor. (Bilgi için 1,950 peşin fiyat var elimde 40L4000 için / İzmir)

İzleme mesafem 2.50 civarı öncelikli olarak bilgisayar bağlantısı, digi+ ve hd ripler için kullanacağım.
    Artık karar verebilmem için lütfen fikirlerinizi paylaşın.
    Teşekkürler...

• L ve V serisinin panalleri aynıdır...Kullanma kılavuzları bile aynıdır...V serisinin üretimi kalkmıştır.
  • evet L serisi V ile aynı panel girişlerinde birkaç değişiklik(3X HDMI OPTICAL SES)ve birde hoparlörlerinde ufak fark var.V piano black L mat ama çok şık bir kasa.1 ay kadar kullandım bluray film resimleride V serileri konusunda olması lazım.
  • Dün son bir kez Samsung'u inceledikten sonra bu gün 40v4000'im kuruldu. Samsung 552 özellikle SD yayınlarda bariz bir şekilde Bravia'nın gerisinde kaldı bana göre. HD yayınlarda zaten söylenecek bir şey yok.

Henüz çok inceleme şansım olmadı ama altın uçlu scartım ve hdmi kablolarımla birazdan evin yolunu tutup forumdaki ayarlarla denemelere başlayacağım.

herkese teşekkürler...
  • yannız dikkatimi çektide 40v4000 de pixel mapping yokmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyurtlu

yannız dikkatimi çektide 40v4000 de pixel mapping yokmuş

Hdmi veya dvi bağlantı ile 1920*1080 değerinde 1:1 pixelmapping yapıyor.
  • L serisi ile V serisi aynı preformansı veremez. aralarında belirgin derece de kalite farkı vardır. bir örnek vermek gerekirse, V serisinin siyah üretme başarısı çok iyidir. L serisi bu konuda V serisine yaklaşamaz.

quote:

Hdmi veya dvi bağlantı ile 1920*1080 değerinde 1:1 pixelmapping yapıyor

çok doğru

Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

L serisi ile V serisi aynı preformansı veremez. aralarında belirgin derece de kalite farkı vardır. bir örnek vermek gerekirse, V serisinin siyah üretme başarısı çok iyidir. L serisi bu konuda V serisine yaklaşamaz.

L ile V arasında hiç bi farklılık yoktur. Sadece kasa ve giriş çıkış birimleri farklıdır.
    L default ta V serisine göre daha parlak beyaz veriyor o yüzden defaultta V daha koyu siyah sunar ama ikiside panel , chipset aynıdır.

Saygılar...
  • sayın üniversiteli nasıl böyle bir kanıya varıyorsun anlamıyorum paneller aynı işlemciler BE2 aralarında görüntü işlemcilerde bir fark yok nası oluyoda birinin siyahları daha iyi oluyo?yoksa sen pianoblack ve mat kasa farkını mı kastediyosunbirisi hakkaten koyu biri soluk
  • sony 40S4000 aldım ve memnunum urunden alırken teknosadakı arkadasa sordum samsung mu sony mı dıye sony ye panelı veren samsung dedı ne derece dogrudur bılmıyorum bana bu urunu onerdı ve memnunum iyiki sony almısım bir yakınımda Samsung 40A616 var fazla karsılastırma imkanım olmadı ama samsung ta tek begendıgım olay kumandası :)
    çok guzel tasarım yapmıslar sony ye göre
    iyi akşamlar
  • quote:

sayın üniversiteli nasıl böyle bir kanıya varıyorsun anlamıyorum paneller aynı işlemciler BE2 aralarında görüntü işlemcilerde bir fark yok nası oluyoda birinin siyahları daha iyi oluyo?yoksa sen pianoblack ve mat kasa farkını mı kastediyosun birisi hakkaten koyu biri soluk

http://www.hdtvtest.co.uk/

The blacks produced by the Sony KDL40V4000 are gorgeous. Of course, they’re not about to beat the lastest Pioneer KURO plasmas, but they are nevertheless an example of just how far LCD technology has come.

Tercüme: Sony KDL40V4000 nin siyah üretme başarısı çok güzel. Tabi ki en son üretilen Pioneer KURO plazmalar kadar olamaz ama buna rağmen LCD teknolojisinin nasıl bir yere geldiği hususunda örnek teşkil ediyor.

quote:

sayın üniversiteli nasıl böyle bir kanıya varıyorsun anlamıyorum

sen anlamaya çalışadur benim araştıram ve incelemem gereken bir çok konu var. ayrıca sadece o site değil kendi gözlemlerim+başka kaynaklar+kullanıcı yorumlarından da edindiğim bilgileri saymıyorum bile...

• Merhabalar,

Öncelikle 40L4000 İle SAMSUNG 40A552 serisinin farklarıda mevcut karasal digital yayın desteği en buyuk nedenlerinden biri görüntü performansı olarakta mağazalarda denettiğim kadarıyla 2 'side hemen hemen aynı Sadece 40A552 birazda tasarımı ile dikkat cekiyor...
    Bana kalırla 40a552 yerine 40L4000 tercih etmen daha sağlıklı olacağına inanıyorum..teşşkurler...

Saygılar...
  • Sony almayı düşünüyorsan kesinlikle "V" serisi al derim çünkü ekran parlaklığı ve kullandığı Lcd ekranı "L" serisi ile kalitede değil."V" serisi çok daha iyi bir Lcd ekran kullanıyor.Sony hiç bir modelde aynı Lcd ekranı kullanmıyor.Bu çok sağlam bir kaynaktan alınan bir bilgidir.Doğal olanıda bu olmalı zaten.Yani "V" serisinin Lcd ekranı daha iyi olduğundan dolayı görüntüdeki renk kalitesi daha iyidir.Kasası daha zariftir.Samsung "A5" serisi ile karşılaştırdığımızda sony"L" serisi hemen hemen aynı kalitede bir tv'dir.Estetik kalitesini de düşündüğümüzde samsung tercih edilebilir.

• Valla bende L ve V serilerini yanyana gördüm...Siyah üretme açısından aynı geldi.
    farklı panel diyen arkadaşlar şu söyledi bu söyledi veya şurda v yi övüyo(v yi övmesi x serisinin kötü olduğu anlamına gelmez!!!!) yu bırakıp daha somut olarak panel farkı şudur derlerse bizde bilgilenmiş oluruz...
    Her seride panel farklı olabilir...Bence V serisinin üretimden kalktığı için aynı panel kullanmaları doğal...
  • Sayın üniversiteli benimde ingilizcem gayet iyi anlayabiliyorum ama senin alıntı yaptığın yazıda yanlızca V serisinin siyahları çin gorgeous diyor ayrıca Pioneer Kuro'larla karşılaştırıyor L serisiyle karşılaştırmıyor.Bu örneği niçin verdin anlayabilmiş değilim ama ben V ve L serisinin panellerinin aynı olduğu konusunda eminim görüntü işlemcileride aynı teknik özellikleride aynı.Bütün bu veriler ışığında nasıl V serisi L serisinden iyi siyah üretiyor bununla ilgili birşeyler verebilirsen daha tatmin edici olur.
  • Ben 3 ay V'yi L'yi S'yi inceledim ps3 oynadım bluray izledim benimde canlı gözlemlerim var yani ki en nihayetinde L serisi aldım S'in kasası V'ninde fiyatı hoşuma gitmediği için.Hoş şu an benim L'de yalan oldu ama neyse.Ayrıca HIGHWAY'im MOUSE'um kaliteli bir LCD almaktan vaz geçtim artık projeksiyona kasıcam FULL HD bir projeksiyon 3metre perde seni kıskandırıcam
  • 1- Bir Lcd panel Pio kuro gibi siyah üretmede ki başarısı herkes tarafından bilinen bir panel ile kıyaslanıp beğeniliyorsa bu çok önemli bir ayrıntıdır

2- Forumda V serisi ve L serisinin sd performansını gösteren fotoğraf+kullanıcı yorumlar vardır.(Özellikle V serisi). V serisi şu yönüyle öne çıkıyor; uygun fiyat+yüksek performans.ancak V serisinin hiç mi eksiği yok??? tabi ki var.peki ne dedir diyecek olursan sıralayım; altyazılarda bir miktar judder,az da olsa backlight görebilirsin(yalnız,her panelde olmaz bu olay),ekran tazeleme hızı üst serilere kıyasla yetersiz olduğundan çok canlı renkler veremez(ancak bir çok kişiyi tatmin eder.şahsen ben bile böyle bir performansın bu teknik özelliklere göre iyi olduğu kanaatindeyim.ancak kendi kategorisinde ki panellere kıyasla). eğer sana bu da yeterli gelmez ise V serisi ile L serisini masaya yatıralım;

V Serisi İle L serisi Arasındaki Farklar

V serisinde 3 Hdm-ı çıkışı(2 arkada 1 yanda) var L serisinde 2 tane

V serisi siyah üretme de L serisine kıyasla daha başarılı

V serisinin kasa kaplaması parlak L serisinin ki mat dır.ancak V serisinin kasa kalitesi L ye kıyasla daha iyidir.

V serisi ve L serisi sesteki dalgalanmaları ayarlayabilir.Ancak V serisi bunu "optimum" ölçüde yapar.

V serisi sağa ve sola 20° dönebilir.L serisi ise sabittir

Not; Şu çok önemli bir ayrıntıdır.kağıt üzerinde L serisi V serisi birbirine yakındır. Hatta başka markaların aynı kategorideki ürünleri V serisinden kağıt üzerinde üstün olabilirler.Ancak teoride ki üstünlük pratiğe gelince durum çok farklılaşır.Şu unutulmamalıdır ki bir çok marka kafa karıştırmak için ard arda bir çok seri çıkartır.ancak başarılı olanlar hemen sıyrılırlar.çünkü kağıtta yazan özelliklerin bir çoğu uygulamaya gelince sınıfta kalır.

Saygılar

• Bu sizin dediğiniz sayın üniversiteli iki tane 3.20'yi yanyana koyun birinde iç ışık paketi ve cruise control var diğerinde yok ama lastikleri motoru herşeyi aynı ama sizin mantığınızla cruise controllü ve iç ışık paketli 320 daha hızlı. Ben daha fazla dallandırmadan konuyu karşılaştırmalı tablo ve birkaç resim eklemek istiyorum.

• Çok özür dileyerek karşılaştırma tablosunu büyük boyutta burada gösteremiyorum.Bakmak isteyen arkadaşlar içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_25967294/mpage_13/key_/tm.htm link bu.burada sayfanın ortalarında biryerde tablo.
  • quote:

Bu sizin dediğiniz sayın üniversiteli iki tane 3.20'yi yanyana koyun birinde iç ışık paketi ve cruise control var diğerinde yok ama lastikleri motoru herşeyi aynı ama sizin mantığınızla cruise controllü ve iç ışık paketli 320 daha hızlı. Ben daha fazla dallandırmadan konuyu karşılaştırmalı tablo ve birkaç resim eklemek istiyorum

tablo göstermene gerek yok kaldı ki ben aradaki farkları zaten verdim. L serisi teoride aynı gibidir.aradaki fark pratik te ortaya çıkar.sd yayınlarda V serisinden alınan performans L serisinde alınamaz.

Saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.