Şimdi Ara

Sony 46HX700 ilk izlenimler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
11.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler panellerdeki çok büyük olasılıkla pixel hataları 2 şekilde olurlar

A-Stuck-pixel(batık/sabit veya tek renkte çalışan RGB den birisi gibi)

B-Dead-pixel yani adı gibi ölü pixel ki hiç bir zaman aktif olmaz yani yanmaz!

Sendeki ise Stuck pixelin yarım-hatalı çalışma durumudur çok az oranda böyle çıkar!!

++
    Pixel hatası çıkma durumu;

A-Üretim safhasında çıkması(ancak üreticiler Modüllerin "Class" diye adlandırdığımız seviye durumuna göre;örneğin 1/2/3 tane çıkması durumunda
    bunu normal kabul ettikleri için Panel üretimden Passed/OK diye çıkar yani "sorunsuz" demektir;işte size gelen panellerde böyle durumda montaj
    bandından çıkmışlardır!

B-Pixel hatası panelin ömrü süresince çıkar/çıkabilir yada hiç çıkmaz v.s!!!! bu sizin tamamen "şansınıza" kalmış bir şeydir
    Yani sormuşsunuz şimdi;ilerde çıkarmı/çıkmazmı,sayısı artarmı v.s;Evet her türlü durum olabilir;yine şans faktörünüze göre

Ancak arada çok azda olsa özellikle Stuck pixellerin yeniden aktif-doğru çalışır hale geldiğini biliyoruz(kullanıcı örneklerinden bunu biliyoruz ama oranı çok
    düşüktür!!)keza tamamen pasif bir pixelin de yine zaman içinde yeniden aktif hale geldiğinide biliyoruz ama bunlar çok uç örneklerdir;oranları çok lok
    düşüktür!

++

• vay be biana da hep böyleleri denk gelir zaten. cins yani

benim için şu anda sorun yok. sadece siyah renkte yanlış yanan bir de 20 cm den görülebilen bir piksel için koskoca televizyonu göndermeye gerek yok o zaman.

ben asıl şunun için endişelenmiştim: siz demiştiniz bir yazınızda hx7 serisinin 46" leri S PVA kullanır bu da VSL hatası yapma riski yüksek modüllerdir. hani bendeki bu acayip piksel bu riski arttırırmı diye...

amaaan çok paranoya yaptım yawww...
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanmaz

üstad sağol. umarım doğru karar vermişimdir. 46hx700 ü izmirde bir sony center dan aldım. şansıma 5 yıl sony euroasia garantili. zaten bu da tercih etmemde bir etken oldu. gönlüm pany 50G20 den yanaydı ama bulamadım işte. bekleyecek sabır da kalmadı. bu 46hx 700 hakkında bir yorumun bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
    46x4500 istanbulda bir mağazada ama sony euroasia garantili değil. satıcının söylediğine göre kapalı kutu. 4850/10 taksit yapıyor. aslında bunu alacaktım ama hem garanti olayı canımı sıktı, hem de fazladan 1000 liradan fazla para vermek istemedim.
    ilgilenen arkadaşlar olursa iki mağazanın da telefonunu verebilirim.

Myanmaz,

Aldığın sony center hakkında pm attım, tam yerini öğrenebilirmiyim , bir de peşin mi taksitli fiyatmı?

Hayırlı olsun şimdiden, sanırım kader birliği yapıcaz, ben de aynı modeli düşünüyorum.

• hayırlısı olsun. pm attım. tv hakkında yorumlarımı yavaş yavaş yazmaya başlıycam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanmaz

vay be biana da hep böyleleri denk gelir zaten. cins yani

benim için şu anda sorun yok. sadece siyah renkte yanlış yanan bir de 20 cm den görülebilen bir piksel için koskoca televizyonu göndermeye gerek yok o zaman.

ben asıl şunun için endişelenmiştim: siz demiştiniz bir yazınızda hx7 serisinin 46" leri S PVA kullanır bu da VSL hatası yapma riski yüksek modüllerdir. hani bendeki bu acayip piksel bu riski arttırırmı diye...

amaaan çok paranoya yaptım yawww...

Kardeşim sen paneli 20cm denmi izleyeceksin yaw
    Takma kafana o mevzuyu!

Bakarsın şansın döner ve pixel doğru çalışmaya başlar yada tamamen ölür

++
    Diğer sorduğun S_PVA Modül deki genel riskin bu bahsettiğin olayla hiç alakası yoktur! bunada takma kafanı
    Bu ikisi ayrı hatalardır ve birbirleriyle kesinlikle alakası yoktur!

++

• Bu arada aklıma gelmişken 46" veya 52" için hareketli duvar askısı var mı ?? (duvarın ustundeyken 180 derece)
  • televizyonun dökümantasyonu çok zayıf. birçok özelliğin nasıl kullanıldığına değinilmemiş. menüler biraz karışık gibi geldi bana. cihazın üç farklı menüsü var gibi. ama bunların hiçbirime kullanmaz kılavuzunda yer verilmemiş. deneme yanılma yöntemini kullancaz herhalde.
    birde arkada girişlerin üst kısmında kapaklı bir yuva var. sanki pil yuvası gibi. ama ne olduğu yazmıyor biryerde. bunu bilen var mıdır özellikle hx700 kullanıcılarından?
  • televizyonun bazı sd görüntülerini ekledim. hd leri de ekliycem. fotoğraflar gece yarım metre mesafeden çekildi. tv ye henüz bir ayar yapamadım. bu yüzden standart olsun diye hepsini tv nin fabrika çıkışı canlı modunda çektim.

Sony 46HX700 ilk izlenimler

• Detaylı manuali

http://www.sony.com.tr/product/t46-hx-series/kdl-46hx700#pageType=manual

buradan indirebilirsin.

Önemli bir özellikte TV kumandasının Universal kumanda olması. Yani diğer markaların DVD oynatıcı veya Uydu alıcılarını programlayabiliyorsunuz.
  • Selam yanmaz kardeş

-Resimler çok kötü!!!ya makinede problem var,yada panelde ayar yapılmamış ki bunu sende yazmışsın;bu arada en önemlisi
    bu resimleri hangi kaynaktan aldın;Receiver/Teledünya/DT/DS v.s v.s nedir kaynağın??

-Resimlerde ayrıca Phil de olan wax-effect dediğimiz mumlu/sisli görüntü var ve Sony lerde böyle olmaması gerekiyor crisp/sharp resim yok!

Bir ara vakit bulursam Menüsünü incelerim bunun!!

++
  • sn albani hocam; digiturk plustan kutusunun içinden çıkan hdmi kabloyla alınan 1080i görüntüler.
    sanırım çekerken biraz titretmiş olabilirim makineyi.
    bir de bu makinenin ayarlar menüsünden hiçbirşey anlamadım! LG plazmanınki basit ve daha kullanıcı dostuydu sanki
    eğer vakit bulup inceleyebilirsen çok sevinirim.
  • İncelerim ama KullanmaKılavuzu diye bir şey yok yaw!!
    İngilizce indirdim ama yine hiç bir şey yok,Manuali yokmu bu paneli yaw!

Sendeki seri/model tam nedir??
    CCFL mi yoksa LED mi?? herifler bu sene kafa karıştırmak için 15 seri 55 model çıkarmışlar

+
    Kumanda dan Menüye girmek örneğin şöylemi; HOME Menu>>>Settings>>>Picture>>>Picture Mode....??????
    Vivid/Cinema/Custom/Standard/Photo mode ları/Game/Sports/Graphic v.s gibi hangileri var menüde???

++
    Ayrıca DT nin Receiver ları dandik! özellikle SD video kalitesi kötü bu cihazların!
    Receiverı tanımıyorum ama genelde SD lerde gördüğüm/okuduğum kadarıyla özellikle SD ler kötü/çok kötü/yada idare eder cinsinden!

Sorum şudur;Receiver da Scart ve Component portlar varmıdır???
    Component olmayabilir! ama Scart olması lazım,SD ler için görüntüyü birde Scart2Scart ile "dene" bence!!!

++
    Setting için şu başlığa bakıyorsun;

http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm

Bahsi geçen program ise şudur(indir bunu);

DisplayTuningbyCAN.rar
    http://r apidshare.com/files/163350999/DisplayTuningbyCAN.rar.html

Upload: 13.11.2008 14:15 CET
    Size: 6 MB
    Status: Normal
    downloads:3699
    Last Download: 09.06.2010 11:45 CET
    Server: 574

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 9 Haziran 2010; 12:57:32 >

• hadi hayırlı olsun gülü gülü kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

hadi hayırlı olsun gülü gülü kullan

teşekkür ederim.

sn albani hocam;

çok komik ama tv nin kutusunun içinden de kullanma kılavuzu namına doğru dürüst birşey çıkmadı.
    iki üç sayfalık birşey var onda da tv nasıl izlenir, kanallar nasıl presetlenir , usb den nasıl bağlantı yapılr gibi şeyler anlatmışlar çok ihtiyacımız var gibi.

tv modeli sony kdl 46 hx700
    bazı yerlerde hx7 serisi diye geçiyor
    sözde sony nin yeni seride z serisi yerine çıkardığı high end ccfl panel miş.

digiturk pace hd receiver kullanıyorum.
    hdmi den başka scart ve component çıkışlar da var.
    hdmi daha iyi olur diye düşünmüştüm ama diyorsanız diğer bağlantıları da deneyeyim.
    bu arada hdmi den bağlandığında sd yayını 1080i ye upscale edip veriyor. bu da görüntüyü bozr mı?
    hdmi kablo kalitesi görüntüyü bariz etkiler mi?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim...

• Kardeş o Receiver ı sadece Marka v.s olarak biliyorum;resim kalitesi hk.bilgim yok sadece yorumlardan hareket edebiliyorum!

A-HD yayınlarda HDMI kablo kullanacaksın doğal olarak!

B-SD yayınlarda ise Receiver ın kalitesi/sistemi/çıkış portlarının sinyal durumu v.s sebebten örneğin bazı Receiver larda SD lerde HDMI
    değilde Scart/Component ile bağlandığı zaman SD resmin daha iyi olduğunu biliyoruz;dolayısıyle bende sana onun için hem Scart hemde
    Component ile TEST ettim dedim,ama normalde Component daha iyi resim verecektir;kısaca bu iki portuda ilgili kablolar ile deneyeceksin
    SD yayınları için!!
    Ayrıca PACE in menüsünde A/V ayarları varsa bunlarda ayarlanacak(A/V de ne var bilmiyorum açıkçası örneğin Component porttan bağlarsan
    YUV/Y-Pb-Pr seçeceksin gibi)

C-HDMI dan bağlanınca SD leri hiç bir boka yükseltmez

+++

Ben Sony,UK den Manual diye bir kaç şey indirdim bunlarda hiç bir şey yok

Yukarıda sordum panelde hangi "Picture MODE" lar var ???

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

+
    Kumanda dan Menüye girmek örneğin şöylemi; HOME Menu>>>Settings>>>Picture>>>Picture Mode....??????
    Vivid/Cinema/Custom/Standard/Photo mode ları/Game/Sports/Graphic v.s gibi hangileri var menüde???

++

şimdi hocam dediğin yerden girince canlı-kişisel-standart olmak üzere üç seçenek çıkıyor. en üstte de hedef girişler diye bir sekme var. seçenekleri de geçerli ve ortak.

scene diye bir tuş var sonra ona basınca da sahne seçimi diyor. seçenekleri: sinema-spor-fotoğraf-müzik-oyun-grafik-genel-otomatik

şimdi ben bu ayarı nereye yapayım?
  • scartı denedim. iyice beter oldu
  • OK+şimdide Component dene!

Ancak Scart/Component/Composite v.s için PACE in bir ilgili menüsü olmalıdır!!! A/V ayarları gibi bir yer olmalıdır,yokmu böyle bir ayar yeri PACE de+

-Scart daha kötü veya daha iyi olabilirdi;ancak bu durum genelde hep böyledir örneğin Scart daha iyide olabiliyor(SD yayınlar için yazıyorum bunları!)
    -Bu arada A/V yarınıda mutlaka doğru seçeceksin!

Ayrıca cihazda A/V bölümünde çözünürlülük içinde 480/576i/p gibi bir tercih çıkışı varmıdır??

++
    Menü olayınıda çözdüm,herifler bu defa Kumandaya "i-Manual" diye bir tuş koymuşlar ve oradan gidiyorsun;örneğin Picture Settings için "Using the Home Menu" yü
    seçip görüntü ayarları v.s yapılıyor

Diğer yandan ilk bahsettiğim yerden de giriliyor;gördüğüm kadarıyla orada ise; Vivid(Canlı)/Custom(Kişisel)/Standard(Standart) olarak 3 konum var ve benim sana
    bahsettiğim Testi ise şimdilik PACE Receiver ı bağladığın ya HDMI portunun Input una yada Component portuna bağlayacaksan o Inputa settings çekiyorsun ve bunun
    içinde Picture MODE;CUSTOM(Kişisel) seçiyorsun OK++

A-SD/HDTV yayınları için tek bir Kişisel ayar yapman yeterlidir!!! örneğin PACI i HDMI-1 portuna bağladıysan,bu porta o yeni set değerlerini giriyorsun

B-"FILM" leri izleme içinde;önce SCENE den CINEMA seç ve görüntüye bak(SD/HD farketmez)!!! hoşuna gitmezse oradaki değerleride kafana göre
    değiştir,ancak bunu yapmak aslında zordur,bence sen şimdilik CINEMA mode değerlerini değiştirme!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 9 Haziran 2010; 14:34:39 >

• sn albani hocam. dışarı çıkmam gerekti biraz geciktim kusura bakmayın.

dvd deki ayarları hdmi1 yani digiturk plus ın girişine uyguladım.

buarada şunu farkettim: standart-canlı-kişisel ayarlarını tv sadece sahne modu genel iken uygulatıyor.
    sinema-oyun-spor-grafik gibi sahne modları sanırım pre tuned modlar. bunların sadece ayarlarıyla oynayabiliyorum. aslında boşuna karmaşa yaratmışlar kendilerince.

dvd deki ayarları uygulayınca benim eski plazmadaki gibi soft ve biraz mat bir görüntü çıktı ortaya. aslında doğal olan bu gibi görünüyor. ama sanki görüntüde anlayamadığım bir bulanıklık var gibi. sanki sisin arkasından izleniyor gibi oluyor.

öte yandan kişisel modda ayarlanması gereken 30a yakın parametre var. yarısı şimdiye kadar duymadığım şeyler. bunları denme yanılma yoluyla bulmaya çalışıcam.

ilginize çok teşekkür ederim
  • Bu yeni paneldeki S/W çalışmasının Settings/pre-set olarak nasıl çalıştığını/olduğunu bilmiyorum;ama bazı panellerde
    örneğin bir Inputa(HDMI olsun bu) ext.cihaz bağlayınca;bazı Picture MODE lar aktif olur!!sendekide sanırım bu durum gibi!

Örneğin benim panelde bütün Input lar karışık olarak bütün Picture Mode lar için tek-tek set edilebiliyor ve genelde de
    böyledir ama senin anlatımından,sankim böyle değil gibi anlıyorum;

Ancak Sony lerin bu yeni ve 2009 dahil panellerinde "SCENE" deki pre-set mode lar yeniden ayarlanamıyor!

-DVD deki ayarlar derken benim bahsettiğim TEST programını bir DVD ye yazdın da,bundanmı bahsediyorsun acaba??

Panel elimde olsa şak diye çözerim ama böyle bir imkanım yok

++

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.