Şimdi Ara

sony a 6000 makineye manuel lens takmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok bütçem olmadığı için portre ve günlük çekimlerde kullanabileceğim manuel lens ve adaptör tavsiye edebilir misiniz ?
    Baya araştırdım ama yeterli bilgiye sahip olamadım. En son foto pazara yazdım bana sony la ea4 adaptörü önerdi ki fyatı 1000 tl. Benim derdim sony lenslerini kullanmak değil ki. Ben başka markalara ait ucuz ve kaliteli lensleri makinemde kullanmak istiyorum. Büyük ihtimalle ikinci el alacağım . Bana ne önerebilirsiniz ? Özellikle m42 adaptörü görüyorum gayet ucuz ama hangi model lesnler takılıyor bir türlü buna ait bilgi bulamadım.

• m42 adaptörle eski rus lenslerini (genellikle rus-sovyet) kullanabilirsin. Vidalı tip lens diye de geçer, en çok bilinen ve portre açısı olarak kullanabileceğin lens Helios 44m dir (58mm f/2 diyaframdır). Şu linkte dünya kadar m42 lens var mesela
    http://allphotolenses.com/lenses/systems/c_15.html
  • forum.alfakulup.com da arkadaşlar yardımcı olacaktır
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    peki hocam manuel lens almak mantıklı mı ? kit lens (16-50) den iyi portre ve günlük çekimler için manuel lens önerebilir misiniz ?
  • https://www.amazon.com/Neewer-Manual-Digital-Cameras-35-1-7/dp/B01FM5MY9C

Ben bundan aldım gerçi deneme fırsatım olmadı 35mm f1.7 emount olması ayrıca güzel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CorleoneXT kullanıcısına yanıt
    Çok para hocam makineden sonra param kalmadı ben ucuz yolu bakıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı, özellikle portrelerde çok farkeder. Ama günlük kullanıma bence çok uygun değiller, hızlı olmak zorunda olduğun anlarda çok kare kaçırırsın, ama neticede ucuza kaliteli keskin imajlar alıyorsunuz.

Sel 35 1.8 imkan varsa muhakkak alınmalı, o varken manuellere dokunmuyorum artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    öyle de hocam portre için gerek yok bence manuel lensler işimize yarayabilir gibime geliyor. Sony kendi lensleri çok para nereden baksanız iki tane lens almaya kalksanız bir body parası vermek zorunda kalırsnız
  • Yanlışın var 1 lens 1 hatta 2 gövde parası (bkz 10 18 F4) ediyor 😳😁

• Pentax ın manuel lensleri bence çok iyidir. Fiyat olarak da güzel. İncelemeni öneririm. Özellikle Pentax M 50 mm f1,7 - Pentax K 135 mm f2,5
    Çevirici için de düşünürsen 40 tl ye satabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60-70 liraya Helios alip kullan. Zenit kullanmaktan nefret ederdim ama çok güzel bir lens.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.