Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
62
Favori
161.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CLA$$IC

Merhaba, Nikon D3400'den Sony a6000'e geçmeyi düşünüyorum. Daha çok videoyla uğraştığım için, Sony'nin hızlı otomatik odaklanmasını göz önüne alıp böyle bir karar verdim bilmem doğru mudur.

Neyse sizden sony a6000 için lens tavsiyesi isteyeceğim. Daha çok geniş alanlarda video çekiyorum, örneğin ormandaki ağaçlar, şehir meydanı, restoran, otel büfesi gibi.

Çekimleri de genelde gündüz yaptığımı belirteyim, büyük ihtimalle loş ışık veya karanlık ortamda çekim yapmayacağım.

Alacağım lens maddi imkanlardan ötürü ikinci el olacak.

Şu vadede sadece izlediğim videolardan yola çıkarak Sigma 19mm f2.8 almaya karar verdim.

Yabancı kanallardan izlediğim videolarda Sigmanın 30 ve 35 mm lensleri övülmüş fakat ben daha önce hiç kullanmadığım için nasıl bir görüntü elde edeceğimi bilemiyorum. Bundan önce Nikon 50 mm lens ile video çekmeyi denemiş, fakat açısından dolayı zorlanmıştım. Atıyorum bir masayı çekmek için ondan 5 6 metre uzaklaşmam gerekiyordu ve tabii ki bu benim için çok zor.

30 ve 35 mm de de yaklaşık sonuçlar mı alırım ve 19 mm için ne düşünüyorsunuz ?

Teşekkür ederim.
    Merhaba, gövdede image stabilization olmadığı için eğer elde ya da hareketli çekecekseniz lenste sabitleme olan bi lensi tercih etmenizi tavsiye edebilirim.
    Birde 19mm 2.8 düşündüğünüze göre bokeh sizin için çok önemli değil, o halde kit lense bir sans vermenizi tavsiye ederim.
    Arthur Ryoutube
    Sigma 19mm F/2.8 Lens for Sony E-Mount
    https://www.youtube.com/watch?v=usDSsY7lmHI

ekleme; en yüksek kalitede kayıt yapabilmek için xavcs denen bir nane var yani kayıt yöntemi, onu açabilmek için 64gb büyüklüğünde ve belirli hızda bir kart gerekiyor. Mutlaka onun için de bütçe ayırın, ben 180 liraya mı ne aldım, sahiden çok fark ediyor codec. Tavsiye ederim.
    Bir de image stabilizasyon önemli değilse, manuel lenslere bakmanızı da tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 10 Eylül 2018; 20:59:32 >

• Deli Hamsi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.

Bokeh falan benim için pek önemli değil açıkçası, sadece kit lensten bir tık daha net ve keskin görüntü elde etmeyi amaçlıyorum, 19 mm kullanılarak çekilen bazı videolar ise bu beklentimi karşılayacak gibi geldi. Örneğin şu
    Jean-Marc Girouxyoutube
    sigma 19mm 2.8 ART test video
    https://www.youtube.com/watch?v=tL75Fa8zJ3w

Stabilizasyon konusuna gelirsek elimde halihazırda Zhiyun Crane v2 Gimbal bulunuyor ve çekimlerimi bununla yapacağım, dolayısıyla manuel focus yerine oto focus olan bir lensi tercih edeceğim.

xavcs nedir tam bilmiyorum fakat araştırıp bu alana da bütçe ayırabilirim sanırım.

Bokeh falan benim için pek önemli değil açıkçası, sadece kit lensten bir tık daha net ve keskin görüntü elde etmeyi amaçlıyorum, 19 mm kullanılarak çekilen bazı videolar ise bu beklentimi karşılayacak gibi geldi. Örneğin şu
    Jean-Marc Girouxyoutube
    sigma 19mm 2.8 ART test video
    https://www.youtube.com/watch?v=tL75Fa8zJ3w

Stabilizasyon konusuna gelirsek elimde halihazırda Zhiyun Crane v2 Gimbal bulunuyor ve çekimlerimi bununla yapacağım, dolayısıyla manuel focus yerine oto focus olan bir lensi tercih edeceğim.

xavcs nedir tam bilmiyorum fakat araştırıp bu alana da bütçe ayırabilirim sanırım.

• Zamanında pahalı diye alamadığım 35 mm f 1.8 1400 liraydı 2700 lira olmuş,
    16-50 den iyisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 10 Eylül 2018; 23:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Zamanında pahalı diye alamadığım 35 mm f 1.8 1400 liraydı 2700 lira olmuş,
    16-50 den iyisi yok
    16-50'de sıfır olarak 700TL'den fazla satmaya çalışıyorlar piyasa berbat durumda bir şey alınacak zaman değil zaten istesekte alamıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLA$$IC

Bokeh falan benim için pek önemli değil açıkçası, sadece kit lensten bir tık daha net ve keskin görüntü elde etmeyi amaçlıyorum, 19 mm kullanılarak çekilen bazı videolar ise bu beklentimi karşılayacak gibi geldi. Örneğin şuhttps://www.youtube.com/watch?v=tL75Fa8zJ3w

Tamamdır hocam gimbal varsa harika, size son bir bilgilendirme yapmama izin verin lütfen önemli olabilir.
    Bende sigma 30mm 2.8 lens var ve kamerayla video da çekiyorum, autofocus için sadece belirli alanları kullanabiliyor (continuous autofocus'ta sadece merkezdeki noktaları yanılmıyorsam) sigma lensle. Benim için bir sorun oluşturmuyor tabi, lenslerin kalitesi gerçekten harika, çok keskinler. Haberiniz olsun diye söylemek istedim.
    Arada kalite olarak çok fark var mı bilmiyorum ama sony 20mm 2.8 ve 16mm 2.8 lensleri de mevcut sanırım, autofocus lazımsa onlara da bir göz atmanızı tavsiye ederim.
    Xavcs bir codec, 50mbit'lik dosya boyutunda kayıt yapmanızı sağlıyor. Videolar gerçekten güzel.

Sormak istediğiniz bir soru varsa lütfen sorun. İyi günler

Ekleme; focus noktaları continuous'da ortada, onun dışında çok hızlılar, en azından elimdeki 30mm gerçekten hızlı. O konuda şüpheniz olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 10 Eylül 2018; 23:54:25 >

Çok çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için.

Bu konuda benim de pek bir bilgim yok fakat Sony'nin kendi lensleriyle Sigma'lar arasında ''aşırı'' bir fark olduğunu sanmıyorum. Yani olsa bile şuan için maddiyatım ancak Sigmaya yetecektir.

Xavcs olayını araştırdım ve ilk aşamada 64 gb ve üzeri bellek kartına para ayıramayacağım kanısına vardım, dolayısıyla makineye alışma süresince normal video çekeceğim. Ama tabii ki ilerde kullanacağım bunu.

Lensler hakkında kafam çok karışık, sürekli araştırıp farklı lenslere ait örnek videolar izliyorum, fakat büyük ihtimalle 19mm sigmayı alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RauLgs21

merhaba. 3bin tl civarında buldum. sizce değer mi bu lense? aldığımıza pişman olur muyuz? ben sokak fotoğrafçısıyım. ya iphone 7 plus alacağım ya da bu lensi kararsızım. mevcut fiyatlara göre zaten FF makine almak benim için imkansız. Yorumlarınızı beklerim.
    teşekkürler.

Alıntıları Göster
    selam. evet şu an bütün lenslerin fiyatı arttı. iphone almak ile zeiss 24mm alma kararı size ait. benim kullandığım lensler arasında a6000e en çok yakıştırdığım 2 prime lensten birisidir 24mm. diğeri de 55mm ki onun fiyatı daha pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deli Hamsi

Tamamdır hocam gimbal varsa harika, size son bir bilgilendirme yapmama izin verin lütfen önemli olabilir.
    Bende sigma 30mm 2.8 lens var ve kamerayla video da çekiyorum, autofocus için sadece belirli alanları kullanabiliyor (continuous autofocus'ta sadece merkezdeki noktaları yanılmıyorsam) sigma lensle. Benim için bir sorun oluşturmuyor tabi, lenslerin kalitesi gerçekten harika, çok keskinler. Haberiniz olsun diye söylemek istedim.
    Arada kalite olarak çok fark var mı bilmiyorum ama sony 20mm 2.8 ve 16mm 2.8 lensleri de mevcut sanırım, autofocus lazımsa onlara da bir göz atmanızı tavsiye ederim.
    Xavcs bir codec, 50mbit'lik dosya boyutunda kayıt yapmanızı sağlıyor. Videolar gerçekten güzel.

Sormak istediğiniz bir soru varsa lütfen sorun. İyi günler

Ekleme; focus noktaları continuous'da ortada, onun dışında çok hızlılar, en azından elimdeki 30mm gerçekten hızlı. O konuda şüpheniz olmasın.

Alıntıları Göster
    +1
    sigma 16mm 1.4 aldım yakın zamanda. keskinlik ve kalite çok çok iyi kit lense göre. vizörde bile fark ediliyor.

• arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. A6000 de karanlık bölgeleri aydınlatma özelliği var biliyosunuzdur. yani diyelim ki objenin arka tarafı çok aydınlık olunca, size bakan taraf koyu çıkar biliyosunuz. ben bu şekilde bir şey çekmeye çalıştığımda objenin bana bakan tarafını aydınlık hale getiriyor ama bunu o bölgeye iso uygulayarak yapıyor sanırım. buda o bölgenin çok gürültülü çıkmasına neden oluyor. Bu özelliği kapatabiliyormuyuz ya da sizin bu durumlar için özel bir yönteminiz var mı?
  • is_system kullanıcısına yanıt
    İsoyu otomatik yapmayın yada raw çekip koyu yerleri açabilirsiniz.Ters ışıkta makinenin dinamik aralık performansı etki ediyor.
  • Sadece canon 1100d çok az kullandım. 50mm lens ile çekim yapıp bayağı memnun kalmıştım. Bu makinayı önerir misiniz. Aynasız makinalar için 50mm lens kullanabilir miyim? Ya da daha başarılı bir lens varsa aynasizlar için o da uygundur. Ikinci el 2000 lira bandında almayı planlıyorum önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urahara0 kullanıcısına yanıt
    Tabiki çeşitli lens seçenekleri mevcut hatta daha çok memnun kalırsın önceki makinana göre, 2000TL makina + lens için toplam bütöemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Tabiki çeşitli lens seçenekleri mevcut hatta daha çok memnun kalırsın önceki makinana göre, 2000TL makina + lens için toplam bütöemi?
    Kit ve manika fiyatı o fiyat aralığında satanlar bulunuyor. Lens için Max 1000 lira daha bütçe ayirabilirim bu durumda kit lensin çıkarırsak 300-400 lira gibi bir fark olur yani body + 1300-1400 veya body + kit lens + 1000 lira gibi bir bütçe

Sadece 50mm yeter diyorsanız kitlens almayarak bütçe ayırabilirsiniz o zaman ara sıra 1000TL civarına ilanlar düşüyor 50mm için sürekli bakmak lazım.
  • quote:

Sadece 50mm yeter diyorsanız kitlens almayarak bütçe ayırabilirsiniz o zaman ara sıra 1000TL civarına ilanlar düşüyor 50mm için sürekli bakmak lazım.
    50mm dışında portre için onerebileceginiz lens bulunuyor mu?

Bunun dışında bir kaç sayfa ince çekmiş olduğunuz fotoğraflarınızi gördüm ellerinize sağlık. Ekipman olarak siz hangi lensleri kullanıyorsunuz?

Ben iki lens ile çekimler yaptım ilk olarak 16-50 sonrasında ise şuan 18-105 ile yapıyorum çekimleri, Önerebileceğim bir kaç lens var sony 35mm 1.8 biraz daha pahalıdır ama daha keskin bir lens olduğu söyleniyor, Sigma 30mm F1.8 var birde sigma 60mm F2.8 modeli olabilir bunlara ek olarak.
  • Full frame lere elvada diyorum
    R3 gövdeyide 16.35 f4 55 mm f1.8 lenslerimide satıyorum daha birer aylık lensler
    2 ser kez kullandım sıfır yani
    Bide 2 nci el 50. mm f2.8 macro almıştım ikinci el onuda satıyorum
    Ekipman çantada boş boş yatıyor gövde 267 çekimde tertemiz
    Forum indirimi yaparım

Elimde a6000 le devam edeceğim yetiyor bana
    Telefon = 0537 632 82 81

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben iki lens ile çekimler yaptım ilk olarak 16-50 sonrasında ise şuan 18-105 ile yapıyorum çekimleri, Önerebileceğim bir kaç lens var sony 35mm 1.8 biraz daha pahalıdır ama daha keskin bir lens olduğu söyleniyor, Sigma 30mm F1.8 var birde sigma 60mm F2.8 modeli olabilir bunlara ek olarak.
    Bir tane 1.8 50mm Sony SEL lens buldum fiyatı 1300 lira ikinci elde. Sizce bu fiyata alınır mı? Ya da canon 50mm lensler uyumlu mu a6000 modeline normal dslr a takılan o işimi görür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Bir tane 1.8 50mm Sony SEL lens buldum fiyatı 1300 lira ikinci elde. Sizce bu fiyata alınır mı? Ya da canon 50mm lensler uyumlu mu a6000 modeline normal dslr a takılan o işimi görür mü?

ben bu sel 50 mm f1,8 in imaj kalitesini hiç beğenmedim. Onun sonuçları yerine 150 tl ye manuel 50 mm almayı tercih ettim ve sonuçlardan kat kat memnunum. O nedenle o lensi bir yerlerden bulup önce denemeni öneririm.
    Bana fiyatı ile çok çok alakasız bir lens gibi geliyor. Denemeden alma derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.