Şimdi Ara

Sony a6500 resmen duyuruldu !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://blog.fotozeynep.com.tr/2016/10/06/sony-a6500-aps-c-aynasiz-resmen-duyuruldu/

Sanki a6300'de beklenen bazı özellikler anca a6500'de gelmiş. Gövdede 5 eksenli titreşim önleme mesela... Şmidi bu varken a6300'ü kim neden alır ?

Sony a6500 resmen duyuruldu !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Ekim 2016; 23:06:44 >

• 6300 alanlara Allah sabır versin. Ahh sony ah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • $1400 fiyat etiketi var. 4k olmasa direk Sony a7ii alınırda. Aralarında çok az fiyat farkı olacak. Videocular muhtemelen bunu tercih edecekler.
  • çok pahalıya geliyor.
    1400x3tl= 4200tl. bu ABD fiyatı ki bunu ABD den almaya kalksak bile %20 gümrük vergisi ödenecek olacak 5000tl
  • Titreşim önlemesi kaç stop a7 m2'deki gibi ise yaramaz. Düşük ışıkta odaklama gelişti mi? Lensler büyük? Pil ömrü nasıl?
    Bunun yerine canon 6d alırım. Her türlü dover😊

• Tam kare fiyatına croplu gövde çok güzel. 4k video ihtiyacım yoksa, çok hızlı şeyler çekmeyeceksem A7II dururken bunu almak hiç akıl karı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

çok pahalıya geliyor.
    1400x3tl= 4200tl. bu ABD fiyatı ki bunu ABD den almaya kalksak bile %20 gümrük vergisi ödenecek olacak 5000tl

O paraya beklesin satar Sony arkadan aydınlatmalı sensör de değil,tek faydalı yapılan şey dokunmatik ekran 5N den beri sakındıklarını nihayet koymuşlar 400 USD lik makine olmuş 1400 USD arkadaş ne güzel söylemiş A7 M2 alınır o paraya 6 ay sonra da 1000 USD ye düşer .4K video dışında alacakların gereksiz para saçma gibi düşüncesi bulunuyor kanımca.Ben 6000 ile devam aklı başında bişi çıkmadan da değişmem.Zaten daha bitmedi yakın zamanda başkaca gelecekler de var sony rumors a göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 9 Ekim 2016; 11:22:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: derin07

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

çok pahalıya geliyor.

O paraya beklesin satar Sony arkadan aydınlatmalı sensör de değil,tek faydalı yapılan şey dokunmatik ekran 5N den beri sakındıklarını nihayet koymuşlar 400 USD lik makine olmuş 1400 USD arkadaş ne güzel söylemiş A7 M2 alınır o paraya 6 ay sonra da 1000 USD ye düşer .4K video dışında alacakların gereksiz para saçma gibi düşüncesi bulunuyor kanımca.Ben 6100 ile devam aklı başında bişi çıkmadan da değişmem.Zaten daha bitmedi yakın zamanda başkaca gelecekler de var sony rumors a göre...

O değilde sony şu berbat fw-50 batarya modelinden ne zaman vazgeçecek. 5000tl lik makine alacaksın sarjı hemen bitecek olacak iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Titreşim önlemesi kaç stop a7 m2'deki gibi ise yaramaz. Düşük ışıkta odaklama gelişti mi? Lensler büyük? Pil ömrü nasıl?
    Bunun yerine canon 6d alırım. Her türlü dover😊

A7m2 mi var sizde de titresim onlemesine yaramaz diyorsunuz?ya da hic elinize a7ii aldiniz mi?hangi lenslerle hangi enstantane,uzaklikta denediniz? 2yildir a7ii ve cok sayida FE lens kullaniyorum ve en uzun sure kullandigim makine oldu, cunku lensinden, sensorunden sabitlemesine cok basarili bir sistem.55-85mmde 1/13sn hizda jilet gibi foto cekiyor.
    Size gore yarar olmasi icin ne gerekiyor? 5 6sn tripod gibi mi sabitlemeli?var mi boyle makine?
    lensler buyuk demissiniz? Hic SEL24 SEL35 Sigma30 SEL1018 SEL1670 gordunuz mu?kullandiniz mi?
    Sagdan soldan okuduklarinizla fikir sahibi olup bilgi sahibi olmadan, biliyormus gibi davranmamanizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 9 Ekim 2016; 13:23:38 >

• theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kullanan arkadaşların yorumlarına göre yazıyorum okuduklarımla değil. Düşük ışıkta netleme pil ömrü ve lenslerinin pahalı olması kullanan arkadaşların çoğunun şikayeti. E onlar da durduk yere uydurmuyorlardır heralde.

• quote:

Hocam ben kullanan arkadaşların yorumlarına göre yazıyorum okuduklarımla değil. Düşük ışıkta netleme pil ömrü ve lenslerinin pahalı olması kullanan arkadaşların çoğunun şikayeti. E onlar da durduk yere uydurmuyorlardır heralde.

Tum makineler dusuk isikta netlemede zorlanir dslrlar bile.kaldi ki aynasizlarij hepsinde durum daha kotudur.pil omru de ayni sekilde aynasizin olumsuz bir yani.lensler pahali katiliyorum.ama ustteki yorumunuz sabitleme yaramaz icin cevap yazdim size...ondanda mi sikayetci a7ii kullanan arkadaslariniz:)
    Dslrlarda netleme daha hizli olabilir ama hicbir zaman aynasiz kadar dogru olamaz, ayrica her lenste mikro ayarlama gerektirebiliyor.hizli ama kacik AFdensw yavas ama dogru AF yi tercih ederim.AF takipte de A6000bile bircok orta ust dlsrdan daha iyi A6300le zirvede...6500le daha da iyi sanirim.bu arada uzun sure dslr da kullandim...arkadaslardan duyma degil yazdiklarim.

• Açıkcası böyle ilerleyen konulara pek yorum yapmak istemiyorum ama çok afaki yorumlar yapılmış o yüzden birkaç kelam edip çıkıcam

Fiyat yüksek mi evet, ama bize göre, piyasaya göre değil Fucilerin 1700 dolar Yeni çıkacak Em1 II'nin 1600 dolar olacağını düşünürsek piyasaya göre fiyatı ucuz bile sayılır

Şimdi makinenin özelliklerine söyle bir bakalım

300'den fazla Jpeg 100'den fazla Raw ardışık çekim yapabilme yeteneği (tabi ki o pille olmaz kesinlikle grip gerek zaten bu modelin genişliği fazla daha büyük bir grip ile geleceği SAR'da belirtilmiş )

İBİS (Fucilerde yok mesela yahut Canikonlarda onların APSC makineleri ne kadar ucuz mu :) )

Dokunmatik Ekran

200000 bin shutter ömrü

Sessiz shutter

6K ayarında 4K video (ki Sony bu konuda rakipsiz)

Sınıfında her zaman en iyiler içinde yer alan fotoğraf kalitesi (zirveyi zorlayacağı kesin gibi, İşte EM1 II ağzıyla kuş tutsa bu konudan kaybediyor big is better yapacak bir şey yok)

Af sırasında Fokus magnifier (başka bir makine de var mı ben duymadım özellikle makro fotoları için biçilmiş kaftan büyüt dokun ve çek tam manası ile nokta atışı yani)

A6300'den daha hızlı af ve daha hassas iso becerisi (en azından vaadedileni )

Yalıtımlı gövde

Şimdi bu durumda makine pahalı diyorsak Fuci ve Olyleri hangi kefeye koyacaz onlar ucuz mu yahut aynı klasmandaki dslr makineler

Makine 6300'ün üzerine ne koymuş diye bir konuda var ortada daha ne konulması bekleniyor acaba

İbis ve dokunmatik ekran bile tercih sebebi olabilir benim için (ayriyeten koyduklarını yukarıda belirttim)

Sony'nin bundan sonra yapacağı şey bellidir iyi bir kit ve birkaç pancake (tabi hepsi yalıtımlı olmalı)

• Fuji'nin gövdeleri de E-M1 II de çok çok pahalı. Bunların pahalı olması bu makinenin de çok pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef :)

Son yıllarda aynasız gövde üreticileri aynasız olsun compact olsun yeni çıkardıkları gövdelerin ve lenslerin fiyatlarını sürekli yükseltiyorlar. Ne kadar özelliği olursa olsun özel amaçlar için üretilmişler dışında bir croplu gövde bu fiyatı haketmiyor. En son 3000 TL'ye tertemiz tam kare A7II satıldığını görünce iyiden iyiye soğuyor insan.
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Bu sizin dediğiniz big is better her zaman geçerli değil bence. Örneğin Canon 700-650d gibi modeller imaj kalitesi olarak OMD gövdelerden geri mesela. Ama en çok satılan modeller Canonun giriş ve orta seviye modeller. Demek ki sensör kalitesine bakmıyor insanlar sadece.
    Sony a6500, a6300, omd em5 m2, omd em1 m2 gibi aletler gerçekten çok pahalı şu anda. İyi ama pahalı ve alınmasına gerek olmayan aletler ki fiyatların ya da ikinci ele düşüne kadar. Şu anda sony a6300+ 16-50 4000 TL şaka gibi bir fiyat. a6500 ne kadar olacak acaba?
    Sony iyi bir kit yaparsa süper olur ama uygun fiyatlı bir kit. Oly'nin 12-40'ı gibi kalitede ama 1700-1800 'lerde olursa(bu 2.el fiyatı çok gereksiz ve pahalı)yine hüsrana uğrayıp düşmesini bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 11 Ekim 2016; 13:42:14 >
  • quote:

Bu sizin dediğiniz big is better her zaman geçerli değil bence. Örneğin Canon 700-650d gibi modeller imaj kalitesi olarak OMD gövdelerden geri mesela. Ama en çok satılan modeller Canonun giriş ve orta seviye modeller. Demek ki sensör kalitesine bakmıyor insanlar sadece.
    Sony a6500, a6300, omd em5 m2, omd em1 m2 gibi aletler gerçekten çok pahalı şu anda. İyi ama pahalı ve alınmasına gerek olmayan aletler ki fiyatların ya da ikinci ele düşüne kadar. Şu anda sony a6300+ 16-50 4000 TL şaka gibi bir fiyat. a6500 ne kadar olacak acaba?
    Sony iyi bir kit yaparsa süper olur ama uygun fiyatlı bir kit. Oly'nin 12-40'ı gibi kalitede ama 1700-1800 'lerde olursa(bu 2.el fiyatı çok gereksiz ve pahalı)yine hüsrana uğrayıp düşmesini bekleriz.

Sifir A6300+1650 3300tl nakit, iki hafta once arkadasa aldik.A6500 xt2 fiyatinda olsa OK bence.

• Doların sebebi ile mi nedir bilmem ama giriş seviyesi veya giriş-üst seviyeler için 3.000 üzeri para çok bence. Giriş seviyesi dediğin 1.000-1.5000 TL. arası olmalı. Giriş üst seviye de 2.000-2.500 TL. aralığında olmalı. Geçen gün öylesine bir an düşündüm de örneğin amerikalı 1.100 - 1.400 lirasını verip alıyor. Yani işte tam olması gereken fiyatına. 700-800 lirasıyla giriş seviyesi lensi değişen makinalar alabiliyorlar. Bize yansıyan da işte dolardan belli 3-4 katı fiyatlar. Türkiye olarak bence fotoğraf hobisinde hükmen yenik başlıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.