Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
357.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun. Alfa serisi her zaman hoşuma gitmiştir.
  • akhenaten @
    Cok tesekkur ederim Dogru tespit etmissiniz hocam, fotografin cekildigi yer Uzakdogu, Cin Ben de Dnn hocam gibi Cin'de yasiyorum.Kis tatili icin Turkiye'ye geldigim ikinci forumu icin profilimi degistirmistim.Tekrar Cin'e donunce profili de tekrar degistirmeyi unutmusum

Makineyi Cin'de aldim.a350'yi bekliyordum acikcasi.Ama fiyatinin yaklasik 250 YTL kadar fazla olmasi ve halen ortalarda gozukmemesi beni hemen a200 almaya yolladi.

Katze @ Tesekkur ederim hocam.Makineyi almaya gittigimde Nikon D60 da gordum.Fiyati yaklasik 60 YTL daha fazla idi.Biraz inceledim, malzeme kalitesi olarak a200 den daha iyi idi.Cunku a200'un bircok bolumu plastik kaplama gibi.Ama D60 hafif demir gibiydi.Ama boyutu a200 den daha kucuktu, elime fazla oturmadi.
    Acikcasi, eger Dnn hocam bu konuyu acmasa ve ben de bu konuda istifade etmese idi buyuk olasilikla ya D40 ya da D60 almis olacaktim.a200 nasip oldu, ve gercekten cok memnunum

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

• quote:

Orjinalden alıntı: TuJue

akhenaten @
    Cok tesekkur ederim Dogru tespit etmissiniz hocam, fotografin cekildigi yer Uzakdogu, Cin Ben de Dnn hocam gibi Cin'de yasiyorum.Kis tatili icin Turkiye'ye geldigim ikinci forumu icin profilimi degistirmistim.

Çin'lıler geliyoooooooooor......

TuJue, makinen hayırlı olsun.DSLR ye gececeğim zaman ilk tercihim olacak....
    benim merak ettiğim bir konu var.cok uzun zamandır Dnn den haber yok,canon s3 topiğinden tanıyorum kendisinı
    açıkçası merak ediyorum,yoksa mutlaka uğrardı buralara.....

belki senın bir bigin vardır.(oralardasın ya)
    tesekkürler ısığın bol olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

quote:

Orjinalden alıntı: TuJue

akhenaten @
    Cok tesekkur ederim Dogru tespit etmissiniz hocam, fotografin cekildigi yer Uzakdogu, Cin Ben de Dnn hocam gibi Cin'de yasiyorum.Kis tatili icin Turkiye'ye geldigim ikinci forumu icin profilimi degistirmistim.

Çin'lıler geliyoooooooooor......

TuJue, makinen hayırlı olsun.DSLR ye gececeğim zaman ilk tercihim olacak....
    benim merak ettiğim bir konu var.cok uzun zamandır Dnn den haber yok,canon s3 topiğinden tanıyorum kendisinı
    açıkçası merak ediyorum,yoksa mutlaka uğrardı buralara.....

belki senın bir bigin vardır.(oralardasın ya)
    tesekkürler ısığın bol olsun

Sony DSLR konusunda 2 Cinli olduk simdi, sayimiz her an artabilir

Dnn hocamizi bende bayagidir goremedim forumda, acikcasi ben de onu sadece bu forumdan tanidim.Nereye gitti ben de cok merak ediyorum.InsAllah yakin zamanda tekrar doner aramiza ve bizi kaptansiz birakmaz
    DM Precious hocam, guzel dilekleriniz icin cok tesekkur eder, konumuza degerli yorumlarinizi her daim bekleriz

• TuJue

hayırlı olsun kardeşim, aramıza hoş geldin. Her ne kadar bende forumun bu konusunda çok yeni olsamda :) SONY tercihin için pişman olmayacağını düşünüyorum. Tekrardan hayırlı olsun.
  • Cok tesekkur ederim rds hocam, hosbulduk Dnn hocamiizn actigi bu guzel konunun ve bana yardimci olan diger sevgili hocalarimizin ( Ozellikle Buffalo ) yardimlari ile ben de Sony kervanina katildim.Tekrardan tesekkur ediyorum

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

• fotoğraf güzel ve anlamlı ancak benı rahatsız eden bişey vardı kaydedip exif değerlerine baktım.
    1/13 sn,ıso400,F5,6........ve sanırım elde cektin,öyleyse sonuç normal.........
  • quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

fotoğraf güzel ve anlamlı ancak benı rahatsız eden bişey vardı kaydedip exif değerlerine baktım.
    1/13 sn,ıso400,F5,6........ve sanırım elde cektin,öyleyse sonuç normal.........

Evet DM Precious hocam, elde cektim fotografi Aslinda fotografin orjinal halinde kucuk kizin basinda gorulen bulaniklik yok, sanirim imageshack'e upload ederken fotografin boyutunun kuculmesi nedeni ile boyle oldu.
  • makineni güle güle kullan tujue. iyi bir dslr almışsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: buffalo

makineni güle güle kullan tujue. iyi bir dslr almışsın.

Cok tesekkur ederim Buffalo hocam
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • a 200 suan benmde almak ıstedim makina ama cok merak ettıgım bişi var
    a 200w 18-70 mm F3.5-5.6 ve Telefoto Zoomlu (75-300 mm F4.5-5.6) çift objektif kiti ile satiliyo ve benım de almak istedigim model bu
    (http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DSLR-A200W&site=odw_tr_TR&imageType=Main&category=DSS+Digital+SLR ).
    70- 300 odak uzaklıklı bi objektifi de olması cok cazip ama merceklerden anlamadıgım icin sıkılıntılıyım ole laf olsun ,satıs artsın diye ekstra koyulmus bi mercekmidir
    acaba kullanan arkadaslar merceklerın kalitesi hakkında bı acıklama yapabılır mı
    hatta bıraz ayrıntılı olucak ama makınanın + ları - lerı hakkında bilgi verip keske su olmasaydı da bole olsaydı dedikleri seyler nelerdir
    simdiden tesekkur ederim saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtesla -- 24 Mart 2008; 13:28:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xtesla

a 200 suan benmde almak ıstedim makina ama cok merak ettıgım bişi var
    a 200w 18-70 mm F3.5-5.6 ve Telefoto Zoomlu (75-300 mm F4.5-5.6) çift objektif kiti ile satiliyo ve benım de almak istedigim model bu
    (http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DSLR-A200W&site=odw_tr_TR&imageType=Main&category=DSS+Digital+SLR ).
    70- 300 odak uzaklıklı bi objektifi de olması cok cazip ama merceklerden anlamadıgım icin sıkılıntılıyım ole laf olsun ,satıs artsın diye ekstra koyulmus bi mercekmidir
    acaba kullanan arkadaslar merceklerın kalitesi hakkında bı acıklama yapabılır mı
    hatta bıraz ayrıntılı olucak ama makınanın + ları - lerı hakkında bilgi verip keske su olmasaydı da bole olsaydı dedikleri seyler nelerdir
    simdiden tesekkur ederim saolun

70-300 için konuşacak olursam, telefoto ihtiyacını karşılayacak özellikte bir objektiftir. Muadili olarak piyasada SIGMA 70-300 APO DG Macro objektif bulunabilir. Renkler ve keskinlik olarak Sigma'dan daha iyi olduğu söylenir. Bu objektifi zamanında bulamadığım için Sigma aldım. O yüzden sonucu daha somut bir bilgi veremiyorum.
    Paket içine koyulmasının sebebi başta, elbette bir satış arttırma amacıdır. Fakat laf olsunluk bir durum yok. Kaliteli bir objektiftir.

A200'ü inceleyen arkadaşların artı ve eksileri hakkında daha iyi bilgiler vereceğinden eminim :)

• Arkadaşlar bu sonyde perde ömrü durumu nedir.
    kullanıcıları araştıranlarınız var mı?

Kolaygelsin
  • Evet A200 kullanan arkadaşlar makinalarının + ve - lerini bizlerle paylaşırsa çok sevineceğiz...
    benim merak ettiklerimden birisi de gece çekimlerinde kumlanma oluyor mu? oluyorsa ne derece oluyor? resim ile örnek verilebilir mi acaba?
  • Arkadaşlar Haydi Sony Alpha Bölümün biraz daha aktif yapalım...
  • Merhaba sevgili arkadaslar Uzun sure makineden uzak kalinca dolayisi ile forumdan da uzak kalmis oldum :)

Merak edilen sorulara binaen ; simdi kullanmakta oldugum a200 benim ilk SLR makinem.Compakdan SLR'a gecis hakkinda fikir edinmek babindan birseyler soylemek gerekirse tek kelime ile mukemmel, yalniz bir kotu yani var ki ona asik olabilirsiniz

Daha onceden a100'u internetten bayagi bir arastirmistim..a200 ile kendi cektigim fotograflarda, ISO kalitesinin a100'e gore daha yuksek ve temiz oldugunu soyleyebilirim.
    Daha once SLR kullanmamis biri olarak, kullanmasi cok kolay ve zevkli.Biraz merak ile kurcaladiktan sonra hic yabancilik hissetmedim.

Ama bir ozelligi var ki ben de henuz anlayabilmis degilim.Ozellikle normal bir fotograf icin isigin yetersiz oldugu ortamlarda ( aksamlari cogunlukla ) cekim icin deklansore basiyorum ama makine cekmiyor, o esnada sadece lens bir iki sag sol yapiyor kendi kendine.Boyle durumda karsilastigimda bazen objeden biraz uzaklasinca bazen de biraz yaklasinca cekim yapiyor.Yani makine bana bu yonden garip bir his verdi, sanki kontrol tam olarak benim elimde degilmis gibi :/

Aksama dogru bi aksilik cikmazsa birkac fotograf koyup ISO degerlerini gostermeye calisicam.Ama kendimin de SLR da daha yeni oldugumu belirtmek isterim :) O yuzden makine hakkinda meraki olan arkadaslara elimden geldigince yardim etmeye calisicam, ama edemezsem kizmayin :)

• makına odamklamayı kendısı yaptıgıcın odaklıcagı yerı secemıyo oto focus modundan cıkartıp kendın odaklama yaprsan hersey senın kontrolunde oluck.
    bıde arkadaslar bende a200 aldım ıcıdnen trukce kullanma klavuzu cıkmadı
    sızınkınde var mı
  • Ben de A200 almak istiyorum inşallah maddi durumum elverirse çift lensli olanından alıcam...
  • Ben de bi A200 alma taraftarıyım. Kasa süper. nikon canon ve sony kasaları test ettiğimde en ele oturan ve hafif kasa sony de.
    Üzerinceki kus kombinasyonuda güzel ve alışılabilir. kit objektifide gayet hoş.
    Bİrde şu uyumlu objektifleri filan çözebilirsem iyi olacak. o da önemli.

bilen arkadaşlar varsa yazar mı.
    sony alpha uyumlu objektifler.
    zoom , geniş açı özellikle.

kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.