Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
357.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SONY 2008 yılında DSLR sektöründe yine kendinden sıkça bahsettireceğe benziyor.A200 den sonra birde böyle bir modelin fotoğrafları dolaşmaya başladı internette.

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • Gövdeye bakarsak bu plastik değil ve çok kaliteli bu olsa olsa a800 gibi bir model olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dnn

Bu da ilk günkü deneme çekimlerimden biri.

bunu a100 mü çekti şimdi mnyk bir çekim bu mnykk şu renklere bak yaaa
  • bence artık sony şu objektifleride ardarda çıkarsada biz de biraz rahatlasak
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • quote:

Orjinalden alıntı: physioAMD

bence artık sony şu objektifleride ardarda çıkarsada biz de biraz rahatlasak

Yeni modellerle birlikte yeni objektiflerin de geleceği kesin.İşte bunlardan biri.

• Sonunda rahatca kendi makinemi konu$abilecegim/dani$abilecegim alan bulabildim.
    Birkac sorum olacak;

* HDR cekmek istiyorum lakin her zaman yanimizda tripod veya makineyi sabitleyebilecegimiz yer olmuyor, bu yuzden RAW formatinda cekip Photomatix ile oynadigimizda "gercek" HDR sonucu alinmadigi soyleniyor, $ahsen denedim pek ba$arili $eyler yapamadim.. RAW formatiyla HDR olabiliyor mu ?

* Sony A100'lerde bracket sanirim +0,7 -0,7 olabiliyor, bununla guzel HDR'lar yakalanabiliyor mu ? Akabinde bu araligi buyultecek opsiyon makinede yok sanirim.

* Minolta 50mm lens ariyorum ;}
  • ahh ahhh ben ne zamandır 50mm ya da 100mm Minolta arıyorum ama bulamıyorum

bu arada bende yaklaşık 8 aydır Alfa 100 kullanıyorum. kit lensleri ile bile çok güzel fotoğraflar çekiyorum.
    en yakın zamda tamron 17-50mm f.2,8 xr di lens almayı düşünüyorum. bu lens ile makine gerçek performansını gösterir artık...
  • Arkadaşlar bende DSLR fotoğraf makinesi almaya karar verdim.
    İlk tercihim Nikon D80 fakat bugünde bir markette şu makinayı gördüm özellikleri çok iyi, kararsız kaldım. Fikir verebilirseniz çok sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler.
    SONY DSLR-A700K SLR Fotoğraf Makinesi
    Kameranın 12.2 megapiksel resim çözünürlüğüne sahip Exmor CMOS görüntü algılayıcısı (A/D) analogdan dijitale sinyal çevirme ve çifte noise azaltma işlemlerini sensörün üzerinde gerçekleştiriyor. Noise azaltma işlemi A/D çevirme işleminden önce analog sinyallere uygulanıyor ve ardından dijital sinyallere ikinci bir noise azaltma işlemi uygulanıyor

Objektif Yuvası
    Sony ayaklık
    Minolta ve Konica Minolta A-Montaj pimli lenslerle uyumluluk

Objektif Uyumluluğu = Tüm Sony objektif türleri
    Minolta ve Konica Minolta ?/MAXXUM/DYNAX lensler

Görüntü Algılama

Görüntü algılama türü CMOS EXMOR
    Görüntü sensörü renk filtresi R, G, B, Birincil renk

Boyut (mm)
    23,5x15,6mm (APS-C boyutlu)

Kamera
    Toplam sensör Pikseli (Mega Piksel) 13,03
    Efektif Piksel (Mega Piksel) 12,24
    A/D Dönüştürme (Bit derinliği) 12
    Otomatik Beyaz Dengesi
    Beyaz dengesi: ön ayar seçimi
    Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Flash
    Beyaz dengesi: özel ayar
    Beyaz dengesi: renk sıcaklığı tipleri
    19 adımlı 2500 - 9900 Macenta / Yeşil telafisi
    Beyaz denge braketi 3 kare, Seçilebilir 2 adım
    ISO Hassasiyet Ayarı ISO100 - 3200 dengi, ISO6400'e kadar ISO numaraları genişletilmiş ISO aralığı olarak ayarlanabilir
    Süper SteadyShot
    Sistem: CCD-değiştirme mekanizması
    Süper SteadyShot ölçeği (vizörde)
    Kamera Titreme uyarısı (vizörde)
    Süper SteadyShot özelliği
    Deklanşör hızında yaklaşık 2.5 EV - 4 EV azalma (çekim koşulları ve kullanılan objektife göre değişir)
    Super Steady Shot uyumluluğu

Minolta ve Konica Minolta'dan tüm Sony Alpha lensler ve A-Montaj pimli lensler
    Toza Karşı Dayanıklı
    Toza karşı çift koruma sistemi (anti-statik kaplama ve CCD kaydırma mekanizması)
    Otomatik Odaklama Sistemi
    TTL aşama algılama sistemi

Sensör
    Merkezi Çift Çapraz sensörü ve F2.8 tipi sensörlü 11 nokta
    Hassasiyet Aralığı (ISO 100 denginde); EV 0 - 18
    Eye Start AF Sistemi (açık / kapalı olarak ayarlanabilir)
    AF Alanı: Geniş odaklama alanı (11 alanla birlikte otomatik)
    AF Alanı: Spot(Çift merkezli çapraz sensör ve F2.8 sensör tipi)
    AF Alanı: Yerel odaklama alanı seçimi (11 yerel alan)
    AF Modları:
    Kesintisiz, Tek Çekim, Otomatik, DMF (Direkt Manuel Odaklama), Manuel Odaklama
    Tahmini Odaklama Denetimi (AF-A ve AF-C'de hareketli nesnelerle)
    Odak Kilidi (Deklanşör düğmesi veya AF düğmesi ile)
    AF Aydınlatıcı(dahili flaş ile)
    AF Aydınlatıcı aralığı (metre)7
    Otomatik Pozlama Sistemi
    Işık ölçme türü TTL
    Işık ölçme hücresi 40 bölümlü, petek desenli SPC
    Işık ölçme: Çoklu segment
    Işık ölçme: Spot
    Işık ölçme: Merkez Ağırlıklı
    Pozlama: Otomatik
    Pozlama: Program Otomatik (Program Değiştirme ile)
    Pozlama: Deklanşör önceliği
    Pozlama: Diyafram önceliği
    Pozlama: Manuel
    Pozlama: Alan seçimi
    AE (Otomatik Pozlama) Kilidi
    Pozlama telafisi(+/-3,0 EV, 0,3 veya 0,5 EV adımları)
    AE Bracketing
    0,3 EV / 0,5 EV / 0,7 EV artışı ile, 3 veya 5 kare; ("Drive modu ayarında")
    Deklanşör
    Tip
    Elektronik olarak kontrol edilen, dikey, çapraz, odak düzlem tipi
    Deklanşör Hız Aralığı (saniye) 1/8000 - 30 ve ampul
    Flaş Senk Hızı (Süper Steady Shoot Kapalı); saniye 1/250
    Flaş Senk Hızı (Süper Steady Shoot Kapalı); saniye 1/200
    Dahili Flaş
    Flaş Kılavuz Sayısı (ISO 100'de metre cinsinden)
    Flaş Ölçme Sistemi
    ADI / Ön flaş TTL flaş ölçümü
    Flaş Telafisi
    +/-3,0 EV (0,3EV/0,5EV adımları seçilebilir)
    Geri Dönüşüm Zamanı (saniye cinsinden yaklaşık zaman)3
    Flaş Modu
    Otomatik flaş, Dolu flaş, Arka flaş senk. Flash HVL-F56AM veya HVL-F36AM ile kablosuz kapalı fotoğraf makinesi flaşı ve yüksek hızlı senkronizasyon
    Kablosuz flaş modu(isteğe bağlı Flaş HVL-F56AM, F36AM ile)
    Yavaş Senkronizasyon (AEL düğmesiyle hızlı erişim)
    Kırmızı Göz Azaltma
    Açılan Flaş Manuel
    Otomatik Flaş(AUTO, P ve Scene seçim modu ile)
    Vizör
    Tip
    Çatı ayna tipi sabit göz düzeyi sistemi
    Odaklama Ekranı
    Küresel Akut Mat
    Görüntü Alanı (%)95
    Büyütme (Sonsuzlukta 50mm lensle)0,9 x
    Göz Kurtarma
    Yak. Mercekten 25 mm, Yaklaşık 1 diyopterde mercek karesinden 21 mm
    Diopter Ayarı
    -3,0 to +1,0 diyopter
    LCD ekran
    Ekran Boyutu (inç)3
    Monitör Türü
    Hibrit teknolojili TFT Xtra Fine
    LCD Toplam Nokta Sayısı 921,600
    LCD açık/kapalı
    Parlaklık ayarlanabilir
    Tek kare ilerleme, Sürekli ilerleme, 10 saniyelik ve 2 saniyelik zamanlayıcı, Tek kare ilerleme AE braketi, Sürekli ilerleme AE braketi, Beyaz Dengesi Braketi, D-Aralık Braketi
    Sürekli-İlerleme Hızı (maksimumda saniyedeki yaklaşık kare sayısı)
    Yüksek: 5 fps Düşük: 3 fps
    Sürekli İlerleme Sayısı
    RAW: maks. 17 kare; RAW+JPEG: Maks.11 kare; cRAW: 24 kare; JPEG Fine ve Std: Sınırsız (performans ortam yazma hızına ve çekim koşuluna vb. bağlıdır)
    Kayıt Aracı
    Çift CF™ ve Memory Stick DUO™ yuvası. Uyumlu CF™ Tipi I / II / MicroDrive™; MS Duo™ / MS Pro Duo™ ve MS-PRO™ HG
    Kayıt formatı Jpeg, RAW, cRaw
    RAW (piksel) 4288 x 2856
    Görüntü Boyutu L - JPEG (piksel) 4272 x 2848
    Görüntü Boyutu M (piksel) 3104 x 2064
    Görüntü Boyutu S (piksel) 2128 x 1424
    Fotoğraf kalitesi
    RAW, RAW+JPEG, cRAW, cRAW+JEPG, Standard (JPEG), Fine (JPEG), Extra Fine (JPEG)
    Gürültü Giderme (Uzun süreli NR)
    Açık/Kapalı, 1 saniyeden uzun deklanşör hızlarında kullanılabilir
    Gürültü Giderme (Yüksek ISO'lu NR)
    1600 veya üstüne ayarlanmış bir ISO ayarında Yüksek/Normal/Düşük kullanılabilir
    Silme İşlevi
    Klasör veya bellek kartındaki tek, birden fazla veya tüm kareler silinebilir. Klasörler, Dosyaya Gözatma modunda silinebilir.
    Renk Alanı (sRGB)
    Renk Alanı (Adobe® RGB)
    Renk modu/DEC/Yaratıcı tarzlar
    Standard, Vivid, Neutral, AdobeRGB, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night view, Autumn leaves, B/W, Sepia
    Dinamik Aralık Geliştirici
    Kapalı, Standart / Gelişmiş / Gelişmiş manuel (5 lvl) / DRO Braketi
    Tarih/Saat Baskısı
    PictBridge ile
    Oynatma/Düzenleme
    Bilgi Ekranı
    Beyaz/Siyah Çıkış Uyarısı
    İndeks Gösterimi
    (4,9 veya 25 kare ve klasöre göz atma işlevi)
    Büyüt (Maksimum büyütme) x13(L) x10(M) x6,7(S)
    Görüntü Döndürme
    Otomatik Görüntü Döndürme
    Genel
    Kalan Pil Göstergesi
    Pil Kalan Süre Göstergesi (infoLITHIUM) (% cinsinden)
    Histogram Göstergesi
    Exif
    2,21
    Exif Baskı
    PictBridge™
    Menü Dili
    İngilizce / Fransızca / Almanca / İspanyolca / İtalyanca / Portekizce / Felemenkçe / Rusça / İsveççe / Danca / Norveççe / Fince / Lehçe / Çekçe / Macarca
    Bölge Eşleştirme
    Derinlik Alanı Önizlemesi
    BASKI Görüntüsü Eşleştirme III
    Uzaktan Çekim Terminali
    KÖ Uzaktan Kumanda çekim ve TV'de (sağlanan) görüntüleme için
    DPOF (Dijital Baskı Sıra Formatı)
    Kalan bellek alanı göstergesi (CF™)
    Bip Sesi
    Açık/Kapalı seçilebilir
    Dosya Sayısı Belleği
    Açık/Kapalı seçilebilir
    Klasör Adı Modu
    Standart ve Tarih
    Çalıştırma Sıcaklığı (derece C) 0 - 40
    Jaklar
    Video Çıkış
    VAR (PAL veya NTSC)
    HD/HDMI™ Çıkışı
    VAR, HDMI™ tipi C mini jakı 1920x1080i 59.94/50Hz , 1280x720p 59.94/50Hz, 720x480p 59.94Hz, 720x576p 50Hz
    USB 2.0 Yüksek Hız
    USB Modu
    Mass Strage (PC bağlantısı) / PTP(PictBridge) / PC Remote
    Güç/Diğerleri
    Pil Sistemi
    NP-FM500H
    Birlikte Verilen Pil
    NP-FM500H
    Stamina (CIPA durumunda pil ömrü) 650
    Ağırlık (g)Yak. 690g
    Boyutlar
    Genişlik (mm) 141,7
    Yükseklik (mm) 104,8
    Derinlik (mm) 79,7

SONY DSLR-A700K 18-70 Lens SLR Fotoğraf Makinesi=2.617,08 YTL
    Fiyat olarakta en son çıkabileceğim nokta bu 2.600 YTL bu fiyata hangi makineyi önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin.kaya -- 29 Ocak 2008; 11:38:31 >

• Dnn hocam, simdi Sony'nin a200 modeli cikti piyasaya.a100'den tek farki birkac eklenti ve daha puruzsuz ISO diyorlar.Sormak istedigim, bu a200'un de kendi AF motoru var mi acaba ? Fiyati hemen hemen a100 ile ayni oldugu icin aklmia takildi bu sorun.
    Bide, cesitli sitelerde ornek resimlerini gordum.ISO da biraz iyilestirme yapilmis sanirsam.Sizce fiyatina gore a100 mu almak daha iyidir yoksa a200 mu ?

Simdiden tesekkur ederim
    Selametle..
  • Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır donanımhaberi takip etmeme ve Sony A100 sahibi olmama rağmen bu konuya hiç bakmamıştım :) Artık bende aranızdayım. Hala kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardım etmeye çalışacağım.
    İlk olarak Sony A100'ü alma ihtimaller listesinde olan tüm arkadaşlarım için şiddetle öneriyorum :)
  • Dnn hocam nerelerdesin,hersey yolundadir umarim.
    merakta birakma bizi............................
    selamlar..
  • A 200 ün kendi motoru var aşagı yukarı a100 ile aynı birazcık değişiklikler var ama biraz bekle a300 ü al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

A 200 ün kendi motoru var aşagı yukarı a100 ile aynı birazcık değişiklikler var ama biraz bekle a300 ü al.

Hocam peki a200 ile a300 arasinda belirgin bir fark var midir ? Fiyati ne kadar olur acaba a300'un ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuJue -- 13 Şubat 2008; 16:30:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuJue

quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

A 200 ün kendi motoru var aşagı yukarı a100 ile aynı birazcık değişiklikler var ama biraz bekle a300 ü al.

Hocam peki a200 ile a300 arasinda belirgin bir fark var midir ? Fiyati ne kadar olur acaba a300'un ?

evet var. a200 a100 ün devamı bir makine. hemen hemen aynı özelliklere sahip gibi duruyor. ama AF hızının 1 misli artıtıldığı söyleniyor ve bu çok iyi. iso konusunda makinenin oldukça aşama kaydettiği de söyleniyor.
    bunun dışında her şeyleri aynı gibi gözüküyor.

a300 ün bunlardan en önemli farkı liveview teknolojisine sahip olması .
    ve bunun mükemmel çalıştığı söyleniyor , şöyle ki ,olympus,canon ve nikon un yeni nesil makinelerinde bu teknoloji var ama nikon d300 dışında pek de kullanışlı değiller.
    a300 de makine lcd ekrandan çok hızlı otofokus yapıyor. ayrıca hiç bir makinede olmayan bir özellik, lcd üzerinde her hangi bir noktadan ölçüm alabiliyor, filexible ölçüm yani.
    LV teknolojinin götürüsü ise vizörün a100 e göre biraz küçülmesi olmuş .

bir de a350 var, onun a200 ve a300 den farkı kullandığı CCD yeni tasarlanmış . 14mp CCD kullanıyor ve resim kalitesi hakkında şimdilik bir şey söylemek zor.
    a350 ayrıca diğerlerinin aksine 2.5 fps...

• @ buffalo, hocam vakit ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.Peki bu a300 ne zaman cikar acaba, fiyati da fazla tuzlu olur mu ?
  • quote:

@ buffalo, hocam vakit ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.Peki bu a300 ne zaman cikar acaba, fiyati da fazla tuzlu olur mu ?

rica ederim. yakında çıkacak diye biliyorum, 1 ay içinde türkiye de olur. fiyatını kestirmek zor. ama çok pahalı olmaz, canon un 450d si ile aynı fiyata olacak muhtemelen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: buffalo

quote:

@ buffalo, hocam vakit ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.Peki bu a300 ne zaman cikar acaba, fiyati da fazla tuzlu olur mu ?

rica ederim. yakında çıkacak diye biliyorum, 1 ay içinde türkiye de olur. fiyatını kestirmek zor. ama çok pahalı olmaz, canon un 450d si ile aynı fiyata olacak muhtemelen.

buffalo hocam size cok zahmet veriyorum ama bir sorum daha olucakti musadenizle a200 ile a3xx serisi arasindaki tek farkedebildigim fark Live View toknolojisi sanirsam.Sadece bu ozellik icin daha fazladan 150 dolar verilir mi sizce, verdigimize degebilecek bir ozellik mi acaba ?
    Bir de, a300 ile a350 arasinda yaklasik 100-130 YTL gibi bir fiyat farki oynuyor, ben ikisinin tek farki olarak a300'un 10, a350'nin ise 14 megapixel oldugunu gordum, baska farklar var midir acaba benim goremedigim ? Birde 130 Lira fazla verip a350 almaya deger mi acaba ?

•  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

Merhaba Sony sever arkadaslar SLR makine almaya niyet ettikten sonraki uzun bekleyisim yaklasik 4 gun once bitti.Tam bu aralar alma arefesinde idim, a300 almayi dusunuyordum ama fiyatinin hem fazla olmasi hem de ben de 1 gram bile kalmayan sabrim beni a200 almaya ikna etti.

SLR babindan daha onceleri hic farkinda olmadigim Sony'i tanimama bu forumdaki DNN hocamiz vesile oldu Ona da burdan saygi ve sevgilerimi yolluyorum

Daha onceden 3 farkli compact fotograf makinesi kullandim.Ama uzun bir suredir icimde olan fotografcilik arzusunun giderek agir basmasi bana fotografcilik konusunda ilk tecrubelerimi kazandiran o 3 compact makinemin yetersiz gelmeye basladigini iyiden iyiye hissettirmeye baslamisti.En sonunda dayanamayip a200'u aldim.Ama tam alma sirasinda kafamda kucuk soru isaretleri yoktu degil.Cunku verilen para hicte azimsanamiyacak buyuklukte idi.a200'umun hayrini gorme dilegi ile ucreti odedim ve SLR makineler ile ilk arkadasligim baslamis oldu.
    Compact'dan buna gecisteki farkettigim goruntu temizligi, iso kalitesi, ele oturusu ve en onemlisi diyebilecegim cekim hizi, beni, sadece odedigim paraya pisman olmaktan kurtarmadi ve a200'umu daha da sevmeme vesile oldu

Evetttt.Simdi gelelim isin duygusal yonune dimi.Sony a200 + 18-70 lik Sony Lens'imi + 2gb'lik Apacer 133x kartimi + Japon mali dedikleri UV filtremi + LCD ekran koruyucu etiketi + Tasima cantami toplam 665 $ a aldim.

SLR isinde daha yeniyim sevgili arkadaslarim.Olumlu ve olumsuz elestirilerinizi bekliyorum.Tecrubelerinizden feyizlenmeyi umuyorum

Simdi de gecen gun cektigim bir fotografimi hemen sizler ile paylasmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuJue -- 2 Mart 2008; 15:53:00 >

• tujue, hayırlı olsun güle güle kullan.
    profilinde istanbul yazıyor ama çektiğin fotoğraftaki otomobil ve motosiklet sürücüsünün yarım yüzünden anladığıma göre sanki orası uzakdoğu gibi. makineyi bu fiyata nereden aldın söyle de biz de alalım..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.