Şimdi Ara

Sony Alpha 500 mü Samsung nx1000 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefon fotoğrafçılığından bir tık yukarı çıkayım elimde bir makina farklı şeyler deneyeyim diye düşük bütçeli bir işe girişmek istiyorum. 2 model buldum birisi dslr birisi aynasız sizce hangisi daha iyidir?

Sony alpha 500 + f3.5-5.6 18/55 sam + dt f4-5.6 55/200 sam lensler ile. (Modele baktım 2009 da çıkmış 12 küsür megapixel.

Samsung nx1000 + 20/50 + 50/200 lens. ( 2012 model bir makina, 20 küsür mp, vizör olmadığı için sadece lcd den çekilebiliyor, ekstra wifi smart aktarma falan var)

Sony sahibi bir elektronikci sıfır ayarında olduğunu, shutter 1000'lerde olduğunu, samsung sahibi ise kutulu aksesuarlı sıfırdan tamamen farksız olduğunu söylüyor ikiside 800 tl bandında sizce hangisi istanbulda şehri dolaşırken her an herşeyi çekebileceğim bir cihaz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki makinayı da yakından tanımıyorum ama 12'ye karşı 20 mp büyük bir fark. Neticede Samsung daha "üretken" olacaktır.

20 Mp ile bir seri çekip 16'ya kadrajlayabilirsiniz, masa başındaki kadraj ilk çekimden her zaman daha iyi olur. Veya sonradan bakarken kötü bir pozdan harika bir kadraj çıkabilir. Yani 20 Mp büyük avantaj. Kalite olarak da kıyaslanmaz. Diyelim Samsung biraz daha gürültülü görüntü veriyor, piksel paraziti olsun, 12Mp'ye küçültünce diğerinden yine daha başarılı olacaktır, çünkü makinalar arasındaki farklar o kadar büyük değil.

Forumdaki yorumlaradan görebildiğim kadarıyla bazıları şöyle düşünüyor: "zaten 2000, 3000 px genişliğindeki görüntü her şey için yeterli, internete de daha fazlası konulmaz ekranlar da daha büyük değil... Yanlış. Çözünürlük temel kalite özelliği. Parazitlenme, grenlenme, tonlama, kroma... görüntünün bütün kaliteleri için daha yüksek çözünürlük daha iyi bir kalite verir. Çok büyük bir kareden küçültülmüş görüntüde, ışık da iyiyse, tamamen gürültüsüz 1024 px genişlik pek çok gündelik konuda hemen her detayı vermeye yeterlidir aslında. Ama "kaydedici"deki mesele o değil. Yoksa bence de ~2Mp ekran için yeterlidir. Ama büyük çekip "foto editing"in ekstrapolasyonuyla ufaltmak çok farklı bir kalite verir. 20Mp, 2Mp'ye küçültülünce neredeyse hiç piksel gürültüsü kalmaz.

* * *

Vizörü özellikle hareketli portre çekerken arıyorum, diğer konularda ekrandan kadrajı kontrol etmek yetiyor, detaylar canlı görüntüye bakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

İki makinayı da yakından tanımıyorum ama 12'ye karşı 20 mp büyük bir fark. Neticede Samsung daha "üretken" olacaktır.

20 Mp ile bir seri çekip 16'ya kadrajlayabilirsiniz, masa başındaki kadraj ilk çekimden her zaman daha iyi olur. Veya sonradan bakarken kötü bir pozdan harika bir kadraj çıkabilir. Yani 20 Mp büyük avantaj. Kalite olarak da kıyaslanmaz. Diyelim Samsung biraz daha gürültülü görüntü veriyor, piksel paraziti olsun, 12Mp'ye küçültünce diğerinden yine daha başarılı olacaktır, çünkü makinalar arasındaki farklar o kadar büyük değil.

Forumdaki yorumlaradan görebildiğim kadarıyla bazıları şöyle düşünüyor: "zaten 2000, 3000 px genişliğindeki görüntü her şey için yeterli, internete de daha fazlası konulmaz ekranlar da daha büyük değil... Yanlış. Çözünürlük temel kalite özelliği. Parazitlenme, grenlenme, tonlama, kroma... görüntünün bütün kaliteleri için daha yüksek çözünürlük daha iyi bir kalite verir. Çok büyük bir kareden küçültülmüş görüntüde, ışık da iyiyse, tamamen gürültüsüz 1024 px genişlik pek çok gündelik konuda hemen her detayı vermeye yeterlidir aslında. Ama "kaydedici"deki mesele o değil. Yoksa bence de ~2Mp ekran için yeterlidir. Ama büyük çekip "foto editing"in ekstrapolasyonuyla ufaltmak çok farklı bir kalite verir. 20Mp, 2Mp'ye küçültülünce neredeyse hiç piksel gürültüsü kalmaz.

* * *

Vizörü özellikle hareketli portre çekerken arıyorum, diğer konularda ekrandan kadrajı kontrol etmek yetiyor, detaylar canlı görüntüye bakıyorum.

Bu bilgiler için çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.