Şimdi Ara

Sony alsam mı ? Biraz Yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar forumda baya dolaşıyorum. Yeni notebook alacağım ve açıkçası asusdan teknik servis yüzünden. Dell den de bu pixellerin dans etmesi, çınlama sesleri falan filan diye geri çekildim...

Arkadaşım sony i3 kullanıyor. Tam modelini hatırlamıyorum ama kasaları filan estetik geldi bana.

Kullanım Amacım : Oyun oynamam, 40 yılda bir kendim programcıyım kullanacağım programlar visual studio 2010 - dreamw. photoshop vb. :D

Fiyat 1900TL (max) :D çok cins oldu rakam ama napiym :D

Rica etsem kullanan ve memnun olan arkadaşlar satış linklerini ve yorumlarını yazabilirmi ?
    i5 işlemci tercihimdir. en az 4gb ram :)

Özelliklede teknik servis konusunda !!

• Bu arada tercihim beyazdan yana :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6015

Aynısının dell i 1450 lira.

http://www.pcdepo.com/asp/product/79507/Dell-Insparion-Notebook-5010-H48F43-i5-480-4GB-320GB-15-6-Siyah farka değermi bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 14 Mart 2011; 1:38:38 >

• Sony model sorunları ve teknik destek hakkında bilgisi olan biri var mı acaba ?
  • Epey devam eden bir araştırma sürecinin ardından
    http://www.hepsiburada.com/Liste/sony-vaio-vpc-eb4z1ebq-intel-core-i5-480m-266ghz-4gb-500gb-155-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd18014&categoryId=98
    linkteki bilgisayarı sipariş verdim 1-2 gün içimde olur.

Almadan önce yaptığım araştırmalar ve çevremde kullananlar ve Notebook teknik servis hizmeti veren arkadaşlardan aldığım bilgilere göre:

Bazı modellerinde ekranda karıncalanma sorunu olduğu,yine bazı modellerinde fanın çok erken devreye (düşük ısılarda bile) girdiği ve lisanssız programlar kullanırsanız uyumsuzluklar yaşanabileceği gibi şeyler öğrendim.
    Tabi bunlar kişiye göre değişmekle birlikte çok önemli şeyler değil.Örneğin ısınma vb.gibi PC için risk taşıyan zarar verebilecek şeylerden şikayet eden pek yok.

Aynı şekilde servisten şikayet edende fazla değil hatta Sony vaio diye şikayetvar.com da arattım topu topu 8-10 şikayet anca var diğer markaların hatta ünlü toshiba nın bile sayfalar dolusu yüzlerce şikayetçisi var.

Elektronik derler ya birazda şans işi ülkemizde maalesef dünyaca ünlü markalarında üretim hatasından kaynaklıda olsa pahalı bir arıza çıktığında servisler kullanıcı hatası diye bedeli müşteriye yıkmaya çalışıyor küresel firmalarda servisleri buna zorluyor çünkü tüketici kanunlarının vs. ABD deki gibi sıkı sıkı uygulanmadığını bildiklerinden distribütör firma ve servislerine ufak sus payları verip mümkün olduğunca kullanıcı hatası diye geçiştirin deniyor.

Haaa ufak tefek bedeli fazla tutmayan arıza ve sorunlarıda sanki vatanı milleti kurtarmış gibi abartıp bakın işte servis hizmetine müşteri memnuniyetine falan diye abartarak reklam tarzında yapıyorlar.

yani kısaca Sony genel olarak az şikayet edilen bir notebook üreticisi diyebiliriz.Ama tabii şans işi.

• peki dell - lenovo - sony içinden hangisini tercih edebilriz ?

dell de çınlama ve hard diskte katür kütür sesler ve ekrada karıncalanma var

lenovo da hemen hemen aynı

sony de pek rutin şikayetler yok ki sigortalı alacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.