|
Sony, Blu-ray de dahil, kaydedilebilir optik disk üretimini sonlandırıyor
-
-
Boş bluray disc dahil mi ?
-
Burda bahsedilen silinebilir diskler , tekrar tekrar silinip yazılabilir özel bir disk çeşidi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 3 Temmuz 2024; 21:52:24 >
-
Bir devrin sonu geldi:(
-
evet boş diskler oluyor tam olarak
-
Kaydedilebilir disc diyor ne anlıyorsun buradan?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
320 GB ve 400 GB lık disklerde üretilmiş. Üstelik mevcut oynatıcılar güncelleme ile bu kapasiteyi deatekleyebiliyoemuş.
6TB disk geliştiren bir firma ise iflas açıklamış.
-
hayır onlar cd-rw, dvd-rw olarak geçiyor. Zaten çok tutulan bir format olmadı, çok kolay bozuluyorlardı. cd-r, dvd-r bildiğimiz tek sefer yazılabilen boş diskler oluyor, onların üretimi sonlanıyor.
-
Bu arada BlueRay den sonra benzer altyapıyı kuşlanan 2 diak formatı daha var. Bunların üretiminin surduğunu sanmıyorum. Biri TB seviyesinde arşiv formatı.
-
Bir devrin sony geldi
Film ve oyunların ilerde sadece dijital satılacağını düşünüyorum, Sony bile fiziksel medyalarda artık bir gelecek görmüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ArchivalDisk vardı, Sony üretiyordu yine. Fakat hiçbir zaman son tüketicinin eline ulaştığını görmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 4 Temmuz 2024; 10:29:02 >
-
İster istemez 2000'lerin başındaki "Ati alan Üsküdar'ı geçti" ekran kartı esprisi geldi aklıma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiziksel medyanın geleceği yok. Ancak kaliteli film izlemek isteyenler için de yüksek bitrate'li online hizmetler olmalı, sıradan stream servislerinin
sunduğu kalite bluray kullanan kitleyi tatmin etmeyecektir.
-
Özel veri kaydetmek için birebirdi
2014 yılında üniversitede arşivci bir arkadaşım vardı. Pahalı olmasına rağmen Bluray disk ile arşivliyordu dosyalarını, geleceğin teknolojisi diyordu. Kendisini andım şu an. Tek üzüntüm Bluray film izleme şansı bulamadım hiç
-
TR satış noktası da gösteriyor : 300 GB, 600 GB, 1,2 TB ve 1,5 TB Optical Disc Archive Kartuşu - Sony Pro
Zannederim ki kurumlar güvenlik kamerası görüntüleri gibi değişme ihtiyacı olmadan saklanacak verileri bu tür disklerde arşivliyor.
Bu diskten bağımsız M Disk yazan disklerin (CD/DVD/BD vs...) veri saklama ömrü 1000 yıl imiş.
-
flash belleklerin bile sonu yaklaşırken dvd blurayın bu kadar kalması bile şaşırtıcı muhtemelen stok yapıp üretimi sonlandı diye gerisini pahalıya satacaklar. akıllıca
-
müşterileri var demiş ya!!!
-
harddsik denilen birşey duydun mu? 30 tb lık bile var!
Bir devrin sonu geldi:(
|
Film ve oyunların ilerde sadece dijital satılacağını düşünüyorum, Sony bile fiziksel medyalarda artık bir gelecek görmüyor.
|
Bir devrin sony geldi
|
Burda bahsedilen silinebilir diskler , tekrar tekrar silinip yazılabilir özel bir disk çeşidi
|
Benzer içerikler
- play protect nedir
- resim boyutu küçültme
- whatsapp sohbet teması
- silo 2. sezon
- youtube reklamsız izleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X