Haziran ayındaki gelen güncelleme ile Vrr açıkken local dimming özelliğini açıldığını okumuştum sabah.Bu özelliği varsayıla alın filan diyordu yanlış hatırlamıyorsam. |
Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (832. sayfa)
-
-
Yok hocam o güncelleme ile değişen bir şey olmadı diye biliyorum. Hatta bizim işimize yararlı bir eklenti bile olmadı. Bazı ülkelerde ki sorunlar içindi daha çok. Tekrar baktım xh900 serisinde vrr ile local dimming açılamıyor. İşlemci kısıtlamasından dolayı. X90j üstü modellerinde yeni güncellemelerle vrr ile local dimming aynı açma geldi. Xh900 de ise yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen o durumun farkındayım. Soundbar olarak Sony'nin HT-G700'ünü kullanıyorum. Bu aleti 3 şekilde televizyona bağlayabiliyorum. Biri eARC/HDMI, diğeri optik ve son olarak bluetooth. Bluetooth ile denediğimde BT standartı yüzünden ses ayı gibi gecikmeli geliyor. Film izlerken çok sıkıntı yaratmıyor çünkü televizyon otomatik olarak sesi ve görüntüyü senkronize ediyor fakat oyun oynarken fark edilebilir bir gecikme oluyor. Optik ile denediğimde ise soundbar'ı televizyonun kumandası ile yönetemiyorum. Ek olarak optik ve bluetooth ile bağlarsam soundbar'ın desteklediği bütün codec'leri kullanamıyorum (o nedenle Plex medya sunucum transcode yapmaya başlıyor). HDMI'dan bağlamak tek çözüm çünkü soundbar'ın desteklediği bütün codec'leri anca öyle kullanabiliyorum.
Tanıtma konusunu tam anlayamadım yanlız. TV menüsünde ev sinema sistemlerini eklemek için bir seçenek mevcut fakat o menü altında desteklenen sistemler arasında benim kullandığım soundbar yok. Fakat ses çıkışı menüsüne baktığımda tv hoparlörleri ve soundbar olarak 2 seçenek görüyorum. Gözden kaçırdığım birşey mi var acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i-liek-turtals -- 7 Ağustos 2023; 18:52:29 >
-
Daha önce lg saundbar kullanıyordum.Deslekleyenler arasında olmasa bile ayarlardan tanıttırıp test yapmıştım ses gelmişti.Benzeri sorunları lg de bende yaşamıştım.Şimdi samsung Q990B kullanıyorum çok şükür sıkıntı yaşamadım.
-
Evet tanıttırma işini hallettim. Vidyoda da görmüşsündür zaten, HDMI 3 için eARC/ARC diyor. Ses konusunda hiç bir problem yaşamıyorum ve dediğim gibi bütün codec'ler transcode edilmeden gayet düzgün çalışıyor. Problem PC'den 120Hz sinyal gönderirken görüntünün gidip gelmesi. Soundbar ile alakası yoktur diye düşünüyorum zira soundbar'dan passthrough yapmıyorum (çünkü soundbar'ın HDMI portları 2.0, 4K 120Hz desteklemiyor).
Neyse sertifikalı kablo gelsin öyle belli olacak. Eğer onla da çözülmezse Sony'le iletişime geçeceğim.
-
hocam memnun musunuz htg-700'den.. şu an evlilik arefesindeyim htg-700 ve sony tv'm var kullanamadığım.. son güncelleme yayınlanmış yakın zamanda yaptınız mı güncellemeyi?
özellikle oyun performansını çok merak ediyorum? oyunu ps5 ile mi pc ile mi oynuyorsunuz?
-
Yani hangi soundbar'ı alırsan al, televizyonun hoparlörlerinden daha iyi olacağı kesin. Bende birsürü soundbar kullanmadım fakat aynı markanın cihazları birbiriyle daha uyumlu çalışır mantığından yola çıkarak bunu tercih ettim. Ses kalitesi düzgün, stüdyo monitörü seviyesinde değil tabi ki ama film izlerken, müzik dinlerken ve oyun oynarken hiç sorun çıkartmadı.
Müzik, sinema ve standart diye üç ses profili var fakat bunların arasında en efektsiz ve nötr ses veren profil müzik profili. Bir de ek olarak IAE diye 3D efekt veren bir modu var fakat bazı frekansları bastırdığı ve saçmasapan bir efekt eklediği için film izlerken bile düz müzik modunda kullanıyorum. DTS ve Atmos'lu birşey izlerken o codec'in kalitesi yetiyor zaten.
Son güncellemeden haberim yok, bir ara yaparım ama okuduğum kadarıyla eARC'tan bağladığında ses gelmemesi durumunu düzeltmişler. İlk aldığımda bir firmware vardı zaten, onu basıp geçmiştim ve şu ana kadar böyle bir sorun yaşamadım. PS5'im yok bu arada, sadece PC ile kullanıyorum. PC'den ses LCPM olarak geliyor. Önceden de bahsettiğim gibi, oyun oynarken kullanmayı düşünüyorsan ya HDMI ile ya da optik kablo ile bağlamanı tavsiye ederim. Bluetooth yaklaşık 200-240ms gecikme ile geliyor ve oyun oynarken hissediliyor.
Eğer soundbar televizyonla açılıp kapansın, sesi tek bir kumandadan yöneteyim dersen HDMI'dan (veya bluetooth'tan) bağlaman gerekiyor. Optik kabloyla bağlarsan soundbar'ı kendi kumandasıyla yönetmen lazım. Cihazın desteklediği bütün codec'leri kullanmak istersen de aynı durum söz konusu, yine HDMI'dan bağlaman gerekiyor. Ha bu işin tek bir dezavantajı var, televizyon kumandasıyla sesi arttıtıp azaltırken bir gecikme var nedense. Kıl bir durum ama çözümünü bulmakla uğraşmadım.
-
Merhaba,Birşey soracağım.Saundbarı çıkarıp görüntü vermeyi denedinizmi.Denemediyseniz hdmi girişlerinin fişlerini çıkarıp denermisiniz.
-
Tabi denedim. Zaten soundbar sonradan geldi, o gelmeden de bu durum mevcuttu.
Bir de görüntü direk televizyona gidiyor, soundbar üzerindeki passthrough portundan göndermiyorum çünkü soundbar üzerindeki HDMI portları 2.0 (yani 4K@60Hz).
-
Hocam bende modül için başvuru yaptım, yalnız tv de 2-3 kanal var sadece, bein sportsların hiçbiri yok. 2 hafta sonraya randevu verdiler bende bayiye gidip modülü kendim alıp kurulumunu kendim yapmayı düşünüyorum. Bein sportslar olsun başka da bir ihtiyacım yok. Frekansı denediniz mi? Manuel frekans nasıl ekleniyor hiçbi fikrim yok. Kanal listesi de bozulsun istemiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,Son 1 yıldır modül ile kullandım.Servis epey bir ayar yapıyor.Ayrıca biryerleri arayıp kartı filan aktif ettiriyor.Bence servisin gelip kurulum yapmasını tercih edin.
Öncesinde 4K Kutu ile izliyordum.İki yayın arasında modülde bariz görüntü daha kötü.Tabi bu Türksat uyduya geçildiği içinmidir bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbuğ -- 9 Ağustos 2023; 13:41:41 > -
hocam benim servis hiçbir ayar yapmadı kartı aktifleştirdi televizyona taktı gitti acaba bir şey mi atladı zaten hiçbir şey bilmiyordu.
görüntü kalitesi ile ilgili bilemiyorum ben daha önce uygulamadan izliyordum aynı yayını alıyorum şu an hiçbir kötülük yok görüntüde. Teknik olarak da aklıma bir açıklama gelmiyor görüntünün kötüleşmesi için. 4K kutunuz olsa da Digitürkün 4K yayını yok ki.
@azeroth_ Frekans girerek buldurdum ben ama hangi frekansı girdim hatırlamıyorum servis telefondan bakıp birkaç tane şey uydurdu 20 25 dakika denedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 9 Ağustos 2023; 15:0:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Digitürk haftada 1 maçı 4K veriyor.Ama bu görüntü nasıl diye sorarsan ben hiç beğenmiyorum.Premier lig görüntüsü ilw kıyasladığımda siyahla beyaz arası kadar fark var kalitede.
-
1080p den upscale yayın oldugundan pek 4k oldugu söylenemez..üste yazmışsınız modulun goruntusu cihaza göre kötü diye..aslında modul yayın kalitesini etkilemz..tvdeki tuner belli kalitede ve kanal geçişleri yavaş..sagecomdakiler daha kaliteli ama şöyle bir durum var eskiden eutelsattaki kalite şimdi turksata digitürkte yok..arada baya kalite farkı var..eurtelsat zamanı 10 transporter kullanırken şimdi 5 trasporter kullanıyor digitürk ve haliyle kalite yerlerde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 9 Ağustos 2023; 16:32:40 > -
üste soranlar olmuş açıklayalım 55xh9096 için digitürk modulu dün taktırdım kapak altına takılıyor modul herhangi bir aparata gerek yok sonra digitürk servisinin arattıgı kanalları sildim ben kendim tarattım..sonra kanalları pc ye cekip sony editör ile düzenledim..güzelce kanal sıralamasını yaptım ama kanalları tv ye attıktan sonra silinen bazı kanallar geliyor örnegin toplamda 96 kanal yaptım ama 101 den sonra sacma sapankanallar ekleniyor.. tvnin sacmalası diye düşünüyorum..sonra tv den bunları siliyorum tek tek..sonra başka kanallar yine geliyor yine siliyorum can sıkıcı bir durum..tüm otomatık kanal updatelerinide kapattım belki tkgs benzeri şey vardır tv de diye ama yok kanal listesi yaptıktan sonra bir sürü kanal ekliyor kafasına göre..isteyen olursa ulusal kanalar önde spor kanalları peşinde belgesel müzik digitürkün diğer kanalları vs gruplu sıralanmış listesi elimde var (cocuk kanaları ile dini kanalların olmadıgı bu kanalları validenin tv ye saldım orada izlesin kim ne izliyorsa )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 9 Ağustos 2023; 16:46:23 >
-
Evet bende aynı şeyi düşünüyorum,Hatta 5 kişi aradı beni iptal etmemem ve nedeni için.Eutelsattaki kiraladıkları bant aralığı ile Turksat'tan kiraladıkları bant aralığınız aynı değil dedim.Zaten kalitenizin düşmesine sebep birazda budur diye bildirdim.İleteceğiz dediler ama bilmiyorum doğrusu.
-
Bu kanal konusu gerçekten can sıkıyor. Aynı kabloyu başka tvye bağlayınca tüm kanallar çalışırken bu tvye bağladığımda kanalların yarısında sinyal yok hatası veriyor. Yeniden arıyorum kanalı buluyor, açıyor ama ertesi gün yine sinyal yok hatası veriyor.. Bunu nasıl çözdünüz?
-
Merak eden varsa diye bilgilendiriyim dedim, olay sertifikalı kabloymuş. Amazon ayın 15'inde gelecek diyordu fakat nasıl olduysa bugün geldi.
Kabloyu test etmek adına hemen bağladım ve çözünürlüğü 3840x2160'a aldım, refresh rate'i 120Hz'e çektim, HDR'ı açtım, Nvidia panelinden sinyali 10bit'e çektim (RGB modunda) ve G-sync'i aktif ettim. Kısacası kablonun üzerine atılabilecek herşeyi attım. Ardından Forza Horizon'a girdim ve yarım saat turladım. Alet bir kere bile sekmedi. Yani aklıma edeyim, bu kadar sene ne çekmişim dedim. En sonunda televizyonun karşısına oturduğumda acaba aletin keyfi bugün yerinde mi demeyeceğim.
Sertifikalı kablo alacak olursanız bilginiz olsun, gerçekten sertifikalı ise paketin üzerinde bir QR kod oluyor. Telefona HDMI'ın programını indirip okutuyorsunuz ve gerçekten sertifikalı mı değil mi söylüyor. Yukarda linkini verdiğim Ubluker kablo idda ettikleri gibi onaylı:
Eğer bilgisayarda HDR kullanmayı planlıyorsanız bilginiz olsun, herşeyden önce (malesef) Windows 11 kullanmanızı tavsiye ederim. 11'in HDR desteği 10'a oranla kat kat ötede. Ek olarak Auto HDR modu sayesinde HDR olmayan oyunları da HDR'a çeviriyor. Bir kaç oyunda test ettim, gayet başarılı. Son olarak masaüstünde renklerin soluk olması durumunu çözmek için Microsoft Store'dan Windows HDR Calibration aracını kurup ayarlayın. HDR aç kapa derdinden kurtarıyor ve hem masaüstünde hem de oyunlarda görüntü kalitesini ciddi bir şekilde arttırıyor.
-
Son güncelleme sonrası iptv uygulamasında görüntü gelmiyor. Link çalışıyor. Cepte sorun yok. Tv de farklı uygulamalar denedim yinede oynatmıyor. Sorun yaşayan oldu mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X