Arkadaşlar, Bir lcd tv almaya karar verdim, bütçe olarak 2500 ytl ayırdım. Elemelerim sonucunda iki seçeneğe kadar indirdim. Karar veremiyorum. Burada konu hakkında bilgisi olan çok kişi olduğunu biliyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim. seçeneklerim: 1- SONY BRAVIA 40W4000 2-PHILIPS 42PFL7433D Tercihim hangisi olmalı sizce? rakamlar birbirine yakın, ancak philipsin özellikleri daha iyi gibi.... .............ACİL YARDIM LÜTFEN...........
hmm aynı şekilde ben de bir lcd tv almak istiyorum ve bunu bilgisayara bağlayacaım fakat ben 2000ytl bütçe ayırdım ve f/p olarak mümkün olduğunca yüksek ürün aradım(forumdaki mesajlarımdan anlaşılabileceği gibi f/p iyi ise 2.500 e kadar bütçeme genişleme payı verdim ama blamadım) neticede önemli olan birkaç şey söyleyeyim: 1. ekranının 1080p olması kesinlikle şart(full hd yazanlar 1080i de olabilir ama bu 1080 i aslında 540p gibi dandik birşeydir) 2. 24p özelliği SADECE TAKACAĞIN BLUERAY-HD DVD-DVD FİLMLERDE KULLANILIR normal tv yayınlarında, bilgisayara bağlamada, wii de fln kullanılmaz _____________________________________________________________________________________ ben de şuanda senin gibi kararsızım ve ben sony nin S(sen W u seçmişsin) modeli ile PHILIPS 42PFL5603D modelleri arasında kaldım özellikle pc bağlantısında 60hz modunda çalışıyormuş ki bu gayet yeterli alet 100hz imiş gerekli değil ama iyi bir özellik(sonyde de var bu özellik) sony den daha parlak be konsantrast ı daha yüksek bir tv 1080i değil 1080p olarak görüntü vermekte yani şuanda bundan net görüntü yok yani senin seçeneklerina rasında en iyisi philips _____________________________________________________________________________________ kısacası philips al derim ve olaki bunu koyacağın odanın duvarı turuncu-mavi-yeşil-kırmızı fln gibi değilse de beyaz-sarı-siyah fln gibi beyaza yada siyaha yakın renkler ise şu modele göz at: 42PFL7603D/10 42 bunda amblight var ve daha sonra bunu almadığına pişman olabilirsin
benim şimdiye kadar kullandığım CRT TV lerim hep philips ti. son derecede güzellerdi. LCD tv almaya karar verdiğimde philips in yanına sony markasını da ekledim ve uzun süre araştırdım. pfl7403 ile w4000 arasında çok gidip geldim. fakat internette nedense philips hakkında sınırlı sayıda test ve yorum varken sony nedense birçok web sitesi tarafından ayrıntıyla incelenmiş ve yorumlar yazılmıştı. w4000 modeli 10 bit paneli, bravia engine 2 işlemcisi, xv color, DVB-C HD TUNER gibi özellikleri ve siyahlardaki başarısı sayesinde çoğu sitede 100 üzerinden 95 gibi notlar almıştı. pfl7403 ün tek artısı ise 100 hz. ayrıca philips rekabet edemediğini söyleyerek şu sıralar birçok ülkeden çekilme kararı alıyor. sonunda iki tv yi yanyana görme fırsatım olunca da tercihimi sony den yana kullandım. kesinlikle verdiğim parayı hak eden bir tv olduğunu söyleyebilirim.
Kişisel fikrim "ambilight" aradaki fiyat farkını göz önüne alınca pek o kadar fark vermeyi deyecek bir özellik değil.
PLF serisinde 7403D nin altına bir cihaz almayın derim. SONY ise her zaman için görüntü kalitesi olarak philips'ten daha iyi gibi geliyor bana
ben sony yi tercih ettim kalitesi philips e bakarak bayaaa fazla cunku.urunland ten aldım bakalım bi ps3 kaldı