Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler. Seyyah Sen yazarken be de yazımı güncelliyordum. Belki tekrar bakarsan eklemek istediklerin olabilir.
    Peki DTS-HD gibi bir tabir var mı? Seste HD özelliği aranır mı? (mantıken olmamalı)

/ 880 / 780 / 680

Watt 1000 / 850 / 850
    Ses Sertifikası DTS/Dolby Digital/Dolby / Prologic Dolby / Prologic Dolby Prologic II

ve sanırım farkı (ses sertifikaları farklı) buldum. Yukarıdan hepsiburada karşılaştırma yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 6 Şubat 2010; 23:50:42 >
  • Öncelikle su an kullanıcı arkadaslara sormak lazim onu (blueray).Harici Bir blueray ile deneyen oldu mu acaba?
    Bana sorarsan almalısın. Dedigim gibi denemis değilim ve teknik bilgiminde bir ses sistemi ihtiyacim doğasından 2 haftalık forum gezilerimle edindim. ama forumda okuduğum kadari ile harici kaynaktan mkv uzantılı dosyalardan 5,1 alınıyor. (tomacco).
    Birde KArsilastirma konusunda sana şöyle bir tablo sunayim.

Gerekli karsilastirmayi ( 680 - 780 - 880 Karşılaştır ) Buradan yapabilirsin. (Sony Resmi Sitesi)

Teknik konularda arkadaslar yardimci olabilirlerse hem ben hemde siz bilgilenmiş olursunuz.

Bol keyifLer.

• Arkadaşlar Dz680 DTS ve FLAC formatlanırını destekliyor dimi?

DTS formatlı albümleri sistemde nasıl dinlerim? Direk Dvd ye yazsam Dz680 okurmu veya DTS albümleri nasıl dinlerim bu sistemde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 8 Şubat 2010; 5:04:47 >
  • DTS ve FLAC destekliyor ama .vaw uzantılıları cd'den çalamıyor sadece cızırtı geliyor.Bu tip formatlar için ben egreat M34A player kullanıyorum optik ile dz680'e bağlı ve açtığım zaman dts ışığı yanıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hOOligy

DTS ve FLAC destekliyor ama .vaw uzantılıları cd'den çalamıyor sadece cızırtı geliyor.Bu tip formatlar için ben egreat M34A player kullanıyorum optik ile dz680'e bağlı ve açtığım zaman dts ışığı yanıyor..

Teşekkürler dostum.. Peki bu aleti Popcorn A-110 ile karşılaştırdıgımızda hangisi daha iyi bir bilgin varmı veya hangisiini tavsiye edersin?
    Popcorn A-110 450tl ye satılıyor sanırım garantisiz ama Egreat EG-M34A Media Player hem 300tl hemde 2 yıl garantili..
  • Arkadaşlar dz680 siparişi vermeden önce Dav dz 680 de dinamik bas güçlendirme var mı? birde olmaması büyük bir eksiklik olurmu? Hd ready lcd olması sorun çıkartırmı ? şimdiden tşkler .
  • quote:

DTS ve FLAC destekliyor ama .vaw uzantılıları cd'den çalamıyor sadece cızırtı geliyor.Bu tip formatlar için ben egreat M34A player kullanıyorum optik ile dz680'e bağlı ve açtığım zaman dts ışığı yanıyor..

..bu waw ları bende dinleyemiyorum..acaba bunun bi çözümü yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezai aydın

Arkadaşlar dz680 siparişi vermeden önce Dav dz 680 de dinamik bas güçlendirme var mı? birde olmaması büyük bir eksiklik olurmu? Hd ready lcd olması sorun çıkartırmı ? şimdiden tşkler .

dinamik bass güçlendirme var.
  • ya bende 700 TL ye aldım.. ya hoooligy abicim... bu dec mod a nerden bakıyoruz acaba?? bulamadım ben...
  • hayırlı olsun

dec menüyü system menu düğmesine basarsanız oradan görebilirsiniz.
  • ewet dec menüyü hallettim ama.. şöyle bi sıkıntım var... ya önceden ps3 ü bağladığımda film izerken DTS ışığı yanıyordu... şimdi ööle bi ıık yanmıyor.. ndeni ne olabilir?? kafama taktım acayip ve çözemedim ya birileri yardım etsin lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justerini&Brooks

ewet dec menüyü hallettim ama.. şöyle bi sıkıntım var... ya önceden ps3 ü bağladığımda film izerken DTS ışığı yanıyordu... şimdi ööle bi ıık yanmıyor.. ndeni ne olabilir?? kafama taktım acayip ve çözemedim ya birileri yardım etsin lütfen...

aynı filmi tekrar izlediğinizdemi yanmıyor. yoksa farklı bir filmde mi?
    diğer izlediğiniz filmin ses formatı dts olmayabilir. ondan dts yanmaz.
    başka bir neden aklıma gelmiyor.

• Mediamarkt'ta dün aleti incelerken maksimum ses 32'ye kadar gidiyordu ama bu forumda maksimum ses 40 yazıyordu yanşlış hatırlamıyorsam, acaba limit mi koyuluyor sese? Bir de en yüksek seste kalite bozulması oluyor mu?
  • Arkadasim oncelikle Topic'deki postlari okursan sorularinin cevabini bulabilirsin, ama yinede hatirlatmak gerekirse :
    Su ana kadar evinin salonunda son ses acip kullanabilen olmamis :) Oncelikle bunu soylemeliyim. Sonrasinda ukymk rumuzlu arkadas birkac onceki post'unda "Salonda %75 oraninda acsam dahi banyodaki ayna sallaniyor" tarzinda Bir post gecmisti.
    Sesdeki bozulma soruna gelirsek: %75'de dahi sesde ufak dahi olsa bir bozulma cizirti pofflama vs olmadigi yazilmisti. Potansiyel Bir Dav-dz680 musterisi ve Topic'in tamamini okuyan birisi olarak bunlari soyleyebilirim.
    Ses kısıtlamasi konusunda da bunu kalibre edebiliyorsun diye hatirliyorum.
    İyi çalışmalar.
  • yok aga DARKKNIGHT var onda yanıyordu dts ışığı şimdi yanmıyor.. hayır bilmeden bi ayarı mı değiştirdim acaba???

birde benim seste 33 te bitiyor... tabi bunu herhangi bişey çalışmazken denedim.. çünkü 20 nin üstüne çıktığı an tepkileri almaya başlıyorum.. ve de seste en ufak bi bozulma yok cidden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsgvn

Mediamarkt'ta dün aleti incelerken maksimum ses 32'ye kadar gidiyordu ama bu forumda maksimum ses 40 yazıyordu yanşlış hatırlamıyorsam, acaba limit mi koyuluyor sese? Bir de en yüksek seste kalite bozulması oluyor mu?

sesde en ufak bi bozulma olmuyor çünkü anfi yüksek bi ses veya bass. vb. bi patlama algılarsa hemen sesi otomatik olarak düzenliyor ve gerekli olduğu kadar kısıyor..

bu arada ses 34 e kadar çıkıyor..sony bu 34 e takmış..oto teypten tutun birçok ürünü 34 max. ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 15 Şubat 2010; 21:07:48 >
  • Justerini&Brooks; dec mode'dan afb multi'yi seçip denermisin bu modda kaynak ne ise onun ışığı yanar (dts ise dts, dolby ise dolby vs.) normal 2 kanal stereo'ları'da 4 hoparlörden alırsın. Bence en uygun mod bu hangi cihaza geçersem direk onun formatında oynatıyor yani egreat'ten film izliyorken atıyorum dts ise dts, oradan ps3'e geçtiğimde oyun oynarken dolby vs. Normal digiturk vs. yayınına döndüğümde de 4 hoparlörden stereo ses alıyorum...

uzil; ben egreat nmt'mi kullanıyorum o format için. Orada da şöyle bir numara var egreat'in kendi sesini 0'a getirmediğim sürece cızırtı sesi geliyor. Ne hikmetse egreat'in kendi kumandası ile sesi açıp kapamayı denediğim zaman 0 dışındaki bir değerde (ses sisteminin sesi ne olursa olsun) cızırtı geliyor. Sanıyorum codec ile ilgili bir problem bunuda ses sisteminin kendi dvd player'ı çalamıyor çünkü bu .wav dosyalarını sanal olarak dts'e çeviriyorlar pc'den. Birde bazıları nero'nun son sürümünde dts album cd'si yaratma opsiyonundan bahsediyorlardı. Aslında onunla denemekte fayda var belki nero ile çözülebilir sorun. İmkanın olursa denemekte fayda var bence.

• bakalım bi deneyelim hooligy..
  • bu sistemi ben de almayı düşünüyorum. kullananların çok memnun olduğunu görüyorum. belki 880 modelini alabilirim ya da 780. daha karar vermedim.
    sormak istediğim; samsung lcd 46b653, ps3, digitürk plus ile bu ses sistemini birbirine nasıl bağlamam gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. bu ses sisteminde galiba sadece 1 adet hdmi girişi var.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

..bu waw ları bende dinleyemiyorum..acaba bunun bi çözümü yok mu

arkadaşlar nero da Müzik ses cd yarat seçeneğinde en düşük hızla yazdırıp dinleyebilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.