bu sistemi ben de almayı düşünüyorum. kullananların çok memnun olduğunu görüyorum. belki 880 modelini alabilirim ya da 780. daha karar vermedim. sormak istediğim; samsung lcd 46b653, ps3, digitürk plus ile bu ses sistemini birbirine nasıl bağlamam gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. bu ses sisteminde galiba sadece 1 adet hdmi girişi var. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
bende yani aldım hayırlı osun.evet sadece 1 adet hdmı giriş var ama coaksiyel ve optik giriş de mevcut ...
cevabın için teşekkür ederim sezai aydın. ancak sormak istediğim bu lcd 46b653, ps3, digitürk plus ile bu ses sistemini birbirine nasıl bağlamam gerekiyor? teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: mrtozbay
cevabın için teşekkür ederim sezai aydın. ancak sormak istediğim bu lcd 46b653, ps3, digitürk plus ile bu ses sistemini birbirine nasıl bağlamam gerekiyor? teşekkür ederim.
digitürkü tv ye bağla ses ve görüntü tv ye gitdin. ps3 ü hdmi den tv ye, coaxial veya opticden dz680 e gir. tvnin digital çıkışı var ise oradan da dz 680 in diğer digital girişine girebilirsin. ancak iki dijital giriş arasında seçim yapılamıyor sanırm. kablo sök tak yapmak lazım galiba. bilen bir arkadaş var o yazmıştı.
teşekkür ederim ukymk. ben dav-dz 880w almaya karar verdim. artık girişleri bağlarken deneyeceğiz. bir de sistemi alırken elemana bir sorarız artık.
Srt değildir o altyazı uzantısı öyle gözüküode srt olmayan altyazılar var bakınız forumda wdhd live başlığında bu konu ile ilgili açıklama var. Güncelleme falan yok.Altyazıyı programlar vasıtasıyla srt uzantılı olarak tekrar kaydedin veya divxplanet.com dan indirin sorunsuz kullanıyorum usb ve dvdlerin altyazılarında sıkıntı yok şuana kadar.Siz yapamamışssınız.
Allaj Allah bu dts ışığı yine yanmadı ya....
ya yine deniyorum... yani a.f.d. multi seçili ama DTS ışığı yanmıyor.. ilk başlarda yanıyordu... yine aynı film The Darkknight... a.f.d. multi de 5.1 alıyorum ama bu ışığın yanmamasına acayip kafayı takmış durumdayım.. orı logicte felan onun ışığı yanıyo ama anlamadım gitti... bakın olayı aynen yazıyorum...
cd nin arka kapağında: Dolb True HD seçeneği var... oynatırkende bu seçenek oluyor... a.f.d. multide veya std de bi ışık yanmıyor.. pro logic seçersem onun ışığı yanıyo veya pl 2 seçersem onun ışığı yanıyor... ne yapcaz arkadaşlar ya.. olmuyor bi türlü.. niye dolby ışığı dts ışığı artık yanmıyor???
dts li başka bir film denedinmi?
bir dene bakalım çok sıkma canını. olmadı verirsin garantiye
garantilik bişey olmadığını düşünüyorum yaa.. ama bi kurt attın içime yani... nasıl olcak anlamadım.. hayır memnunumda yani... 5.1 alabiliyorum sesleri ama.. başka film bulursam denicem zaten.. ya çok kritik mi bilmiyorum ama bu dts ışığı onuda çözemedim.. sonuçta her kolondan ses alıyorum... anlamadım walla... bugün aldığım yere gider bi bakarım bakalım...
ya birde arkadşlar elinde bluray DARKKNIGHT olan veya başka bi film olan varsa bi deneyebilir mi??? yani benim yaptığım gibi yapan var mı bilmiyorum ama??? ps3 ten oynatıyorumda ben... bekliyorum yardımlarınızı...
ya ben çok salağım yaaa... arkadaşlar bide şunu değerlendirin... acaba bu alet DTS li disk ona takılı olmadığı için mi DTS ışığı yanmıyor ???? çünkü azönce farkettim ki ... PS3 bağlı iken HDMI ışığıda yanmıyor.. az önce şebnem ferah konser DVD si taktım Dolby ışığı yandı ve HDMI... bu yüzden olabilir mi??? evet takıntılı bi tip olup çıkmadan şunu çözelim yaa...
quote:
Orijinalden alıntı: Justerini&Brooks
ya ben çok salağım yaaa... arkadaşlar bide şunu değerlendirin... acaba bu alet DTS li disk ona takılı olmadığı için mi DTS ışığı yanmıyor ???? çünkü azönce farkettim ki ... PS3 bağlı iken HDMI ışığıda yanmıyor.. az önce şebnem ferah konser DVD si taktım Dolby ışığı yandı ve HDMI... bu yüzden olabilir mi??? evet takıntılı bi tip olup çıkmadan şunu çözelim yaa...
sorunun hallaldu sanırım. geçmiş olsun bende dün akaşam kafayı kırıyordum bir sebepten dolayı, wd hd player aldım. optic ses kablosu ile bağladım sonra ses sisteminin audio ya getirip sesin gelmsini bekledim. ama ses yok kafayı kıracak pozisyona geldim söküp tekrar bağlamadığım kablo kalmadı . sinir katsayım bayağı yükselmişti. ama ne oldu kullanma kılavuzuna bi bakayım dedim optic sesi TV moduna aldığımızda çalışıyormuş TV ye aldım ve çalıştı
quote:
Orijinalden alıntı: ukymk
quote:
Orijinalden alıntı: Justerini&Brooks
sorunun hallaldu sanırım. geçmiş olsun bende dün akaşam kafayı kırıyordum bir sebepten dolayı, wd hd player aldım. optic ses kablosu ile bağladım sonra ses sisteminin audio ya getirip sesin gelmsini bekledim. ama ses yok kafayı kıracak pozisyona geldim söküp tekrar bağlamadığım kablo kalmadı . sinir katsayım bayağı yükselmişti. ama ne oldu kullanma kılavuzuna bi bakayım dedim optic sesi TV moduna aldığımızda çalışıyormuş TV ye aldım ve çalıştı
aslına bakarsan sorunum hallolmamıştı o zaman.. ama sonra canım sıkıldı kayseride tek gezilebilecek mekan olan kayseripark a gittim.. teknosanın yanında D&R var.. oraya girdim bi baktım stand üzerinde THE BOURNE ULTIMATOM.. DVD indirimli... kasaya geçtim tam öderken ne göreyim.. BLURAY IDENTITY VE ULTIMATOM 19.90 indirimli başka filmlerde var bu arada D&R mutlaka uğrayın az önce eve geldim.. ve filmi taktım... anaaaaa bi baktım ki DTS ışığı yanıyor... yani sanırım THE DARKKNIGHT ile alakalı bi durumdu... yani olay böylece çözüldü
gelgelelim senin probleme şu anda solumda yine eve gelirken almış olduğum WD HD LIVE var.. birazdan onu bağlıcam ama heralde sabah denerim... bakalım... ewet TV moduna alınca opticten ses geliyor... ya bide bu optik kablo giriş yerleri kare ama kablolar oval... yani emaneten duruyor gibi PS3 te ve DAV680 de.. neyse ama çalışıyor....
arkadaşlar benim bu DTS ile ilgili sorunda yardımcı olan olamayan herkese teşekkür ediyorum.. yani iyiki bu forum var ve iyi ki insanlar burada tecrübelerini paylaşıyor...
quote:
aslına bakarsan sorunum hallolmamıştı o zaman.. ama sonra canım sıkıldı kayseride tek gezilebilecek mekan olan kayseripark a gittim.. teknosanın yanında D&R var.. oraya girdim bi baktım stand üzerinde THE BOURNE ULTIMATOM.. DVD indirimli... kasaya geçtim tam öderken ne göreyim.. BLURAY IDENTITY VE ULTIMATOM 19.90 indirimli başka filmlerde var bu arada D&R mutlaka uğrayın az önce eve geldim.. ve filmi taktım... anaaaaa bi baktım ki DTS ışığı yanıyor... yani sanırım THE DARKKNIGHT ile alakalı bi durumdu... yani olay böylece çözüldü
gelgelelim senin probleme şu anda solumda yine eve gelirken almış olduğum WD HD LIVE var.. birazdan onu bağlıcam ama heralde sabah denerim... bakalım... ewet TV moduna alınca opticten ses geliyor... ya bide bu optik kablo giriş yerleri kare ama kablolar oval... yani emaneten duruyor gibi PS3 te ve DAV680 de.. neyse ama çalışıyor....
arkadaşlar benim bu DTS ile ilgili sorunda yardımcı olan olamayan herkese teşekkür ediyorum.. yani iyiki bu forum var ve iyi ki insanlar burada tecrübelerini paylaşıyor...
rica ederiz. burada bulunma amacımız zaten bu paylaşmak
optic kablo konusuna gelince benim aldığım kablo wd ve dz680 e tam oturuyor hatta sıkı geçiyor. çıkartmak için biraz zormana gerekiyor yani. benim aldığımında ucu oval ama gerisi kare gibi. bu yüzden tam oturuyor. media markttan aldım markası acustic research mıdır nedir öyle bişey yazıyodu.
ya benimkinin markası HAMA bu kayseride başka bulamadım ki.. ya şimdilik sorun çıkarmıyor ama... yani ucuzda bi kablo değil malumm... ama bulursam alırım karesini.. bi iş yapıyoruz tam olsun.. dimi... bu arada şu an WD MyBook Elite bad sector check yapıyor... sonra filmleri atıp WD HD LIVE denicem... şimdide HDMI switch arıyorum bitane...
bu arada D&R mutlaka ziyaret edin.. bluray filmler indirimde.. ben The Bourne Identıty ve Ultimatom 38 TL ye aldım...
arkadaşlar bir problemim var. ne kadar çözüm üretebilirz bilmiyorum ama???
bildiğiniz üzere bende 400 gb 3.5" harici hdd vardı ve fat32 formatında idi. dz 680 bunu görüyordu. hdd yi fat32 nin özellğinden dolayı 2 ye bölmüştüm 200 ve 200 gb olarak. şimdi geçen gün wd hd player gen 2 aldım ve büyük dosyaları kopyalama problemi yaşamamak için hdd yi ntfs ye çevirdim ve dz 680 de kullanmak için bir kısmını 100 gb ını fat 32 olarak bıraktım yani e diski 100 gb fat32 f diski 300 gb ntfs yaptım. hdd yi ikiye böldüm yani.
dz 680 şimdi hiçbirini görmedi. neden böyle oldu anlamadım. ntfs yi görmesini beklemiyordum zaten de fat 32 yi neden görmedi?????????