Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada arkadaşlar afd multi ile afd std arasında DD de fark var..şimdi o nasıl oluyor derseniz; afd multi de yapsanız afd std de yapsanız kaynak ne ise onun ışığı yanar ve o sesi verir doğru ama..afd multi aktif iken ön kanaldaki sesleride arkaya bir kısmını veriyor..bunu çokca kez denedim ve şahit oldum.yani en iyi dinlemek için afd std yapmanız gerekmektedir..

depending on the source, speakers that output the sound will vary.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 23 Şubat 2010; 16:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

arkadaşlar bir problemim var. ne kadar çözüm üretebilirz bilmiyorum ama???

bildiğiniz üzere bende 400 gb 3.5" harici hdd vardı ve fat32 formatında idi. dz 680 bunu görüyordu. hdd yi fat32 nin özellğinden dolayı 2 ye bölmüştüm 200 ve 200 gb olarak.
    şimdi geçen gün wd hd player gen 2 aldım ve büyük dosyaları kopyalama problemi yaşamamak için hdd yi ntfs ye çevirdim ve dz 680 de kullanmak için bir kısmını 100 gb ını fat 32 olarak bıraktım
    yani e diski 100 gb fat32 f diski 300 gb ntfs yaptım. hdd yi ikiye böldüm yani.

dz 680 şimdi hiçbirini görmedi.
    neden böyle oldu anlamadım. ntfs yi görmesini beklemiyordum zaten de fat 32 yi neden görmedi?????????

bu konuda fikri olan var mı???????

varmı bi çözümü olan ???

verdiğin bilgi için teşekkürler uzil.

bu arada wd hd playerdan sesi dz 680 bağladım. ancak normal dvd izlerkenki kadar yüksek sesi alamadım
    yani filmi ses seviyesi 17-18 seviyelerde izlerken 24- 25 lere çıkartmam gerekti acaba nedendir.

• quote:

quote:

arkadaşlar bir problemim var. ne kadar çözüm üretebilirz bilmiyorum ama???

bildiğiniz üzere bende 400 gb 3.5" harici hdd vardı ve fat32 formatında idi. dz 680 bunu görüyordu. hdd yi fat32 nin özellğinden dolayı 2 ye bölmüştüm 200 ve 200 gb olarak.
    şimdi geçen gün wd hd player gen 2 aldım ve büyük dosyaları kopyalama problemi yaşamamak için hdd yi ntfs ye çevirdim ve dz 680 de kullanmak için bir kısmını 100 gb ını fat 32 olarak bıraktım
    yani e diski 100 gb fat32 f diski 300 gb ntfs yaptım. hdd yi ikiye böldüm yani.

dz 680 şimdi hiçbirini görmedi.
    neden böyle oldu anlamadım. ntfs yi görmesini beklemiyordum zaten de fat 32 yi neden görmedi?????????

bu konuda fikri olan var mı???????

varmı bi çözümü olan ???

verdiğin bilgi için teşekkürler uzil.

bu arada wd hd playerdan sesi dz 680 bağladım. ancak normal dvd izlerkenki kadar yüksek sesi alamadım
    yani filmi ses seviyesi 17-18 seviyelerde izlerken 24- 25 lere çıkartmam gerekti acaba nedendir
    .

filmin dublajından kaynaklanıyor olabilir..bazen öyle filmlere denk geliyorum ki son sesi açınca anca normal seviyeye ulaşmış oluyorum.

• speaker level ayarlarıyla oynadım .(gülmeyin).Auto calibration yapınca düzeliyormu.yada ne yamalıyım?.şimdiden tşkler...
  • yok gülünecek birşey bence herkes oynadı çünkü
    ama herkes önceki seviyesini bir yere not aldığı için eski seviyesine getirebildi.
    sen bunu yapmadın galiba

oto kalibrasyonu tekrar yaparsın eskisi gibi olur
  • ya kalibrasyon nasıl yapılıyor ya??? sakın gülmeyin !!!
  • ukymk
    Teğmen

tşk ederim yardımın için.
  • Arkadaşlar bilgisayarımdaki Sound blaster Audigy ses kartımın ne optik nede koaksiyel çıkışı var .dz680 ne bağlamak istedim.bunun için Digital I/O modülüne ihtiyacım olduğunu bununda türkiyede piyasada bulunmadığını öğrendim.en azından ben bulamadım.4 çıkışlı ses kartımın mikrofon girişinin digital çıkış olarakta kullanılabildiğini ses kartımın kurulum rehberinde gördüm bunun için bir ucu miniplug diğer ucu RCA(SPDIF) olan bir kabloya ihtiyacım var.merak ettiğim şey ses kaybı olurmu.? sayısal veri aktarımı olurmu.?

Çok detaya girdiğimin farkındayım.benim durumumda olan arkadaşlara belki çözüm olur.şimdiden tşkler...

http://www.bhphotovideo.com/images/images345x345/354401.jpg

• Merhaba,

Bu konuya yazan tüm arkadaşarın beğenisi kazanan bu ürünle ilgili yorumları okurken,madem herkes beğeniyor ben de bundan almalıyım derken farkettim ki bu cihaz benim isteklerimi karşılayamayacak gibi,sebebi de HDMI bağlantı ile ilgili.Sanırım bu cihazda bir adet HDMI çıkış bulunuyor.
    Ek olarak alacağım sistemin DTS çözüyor olması gerekiyor.

1-WD TV (ilk versiyon,dolayısıyla DTS çözen bir sistem arıyorum)
    2-PS3
    3-Uydu alıcısı (scart'lı)

Yukarıda yazdığım 3 adet cihazı bağlayabileceğim bir sinema sistemi arıyorum,bu konuda bahsi geçen dz680 kadar kaliteli fiyat olarak da 1000TL'yi aşmayacak sistem tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokial -- 26 Şubat 2010; 20:34:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vokial

Merhaba,

Bu konuya yazan tüm arkadaşarın beğenisi kazanan bu ürünle ilgili yorumları okurken,madem herkes beğeniyor ben de bundan almalıyım derken farkettim ki bu cihaz benim isteklerimi karşılayamayacak gibi,sebebi de HDMI bağlantı ile ilgili.Sanırım bu cihazda bir adet HDMI çıkış bulunuyor.
    Ek olarak alacağım sistemin DTS çözüyor olması gerekiyor.

1-WD TV (ilk versiyon,dolayısıyla DTS çözen bir sistem arıyorum)
    2-PS3
    3-Uydu alıcısı (scart'lı)

Yukarıda yazdığım 3 adet cihazı bağlayabileceğim bir sinema sistemi arıyorum,bu konuda bahsi geçen dz680 kadar kaliteli fiyat olarak da 1000TL'yi aşmayacak sistem tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

Teşekkürler

hocam doğrudur cihazda bir tane HDMI çıkış var ama zaten o sana yeter... önemli olan senin monitörde TV de kaç tane HDMI giriş olacağı..

bende bu sistem var... yanında

WD HD LIVE ve PS3 var... bu alet DTS leri çözüyor herhangi sorun yok ( yalnız bütün cihazların audio çıkışları OPTIC KABLO ile bağlı sony e )... yukarılarda mesajlarıma bakarsan en fazla kafayı takan bendim heralde bu konuya... DTS çözüyor ve eğer filmin sesi gerçekten DTS formatı ise DTS ışığı yanıyor...
    mesela benim WD HD LIVE dan izlediğim filmlerde format neyse DTS ise DTS dolby ise dolby ışığı yanıyor ve zaten kolonlardan gelen seslerden anlaşılıyor durum...

YALNIZZZZZ ŞÖYLE BİR SORUN VAR....

eğer sen WD HD LIVE + PS3 + HD olan bi receiver bağlayacaksan ve bunlarıda optic kablo ile bağlayacaksan o zaman sorunun var demektir... çünkü cihazda bir tane optic in var... ama hemen üzülmüyoruz çünkü benim yaptığım gibi sende bitane optic switcher alıp bu sorunu ortadan kaldırabilirsin... bende 3 lü optic switch var tek zahmeti hangi aleti kullanacaksam onun kablosunu seçmem gerekiyor o kadar.. ve hatta 5 li HDMI switch bile var bende yanii....

arkadaşım kısacası alet DTS felan çözüyor herhangi bi sıkıntı yok tek HDMI olayının aletle bi ilgisi yok zaten... senin tek problemin eğer WD ve ps3 ü optic kablo ile bağlayacaksan yanına bi tanede optic switch alacaksın o kadar yani...

umarım yardımcı olabilmişizdir...

• Teşekkür ancak bir kaç sorum daha olacak.

Tv'de 2 tane hdmi giriş bulunuyor ( Wdtv ve Ps3 bağlı).Scart'tan da uydu bağlı bulunuyor. Tv de bir de optik giriş bulunuyor,buna da dz680'i bağlamamız gerekecek bu durumda.dz680 için hdmi harcamaya gerek olmasa gerek zira bir görüntü aktarmayacağım,doğru mu?

wdtv'nin optik girişi optical switche,hdmi zaten tv'ye bağlı.

Ps3'ün hdmi direk tvye giriyor,ses optical switch'e.

Bağlantılarını yaptığımda bir sorun olmayacak diye düşünüyorum doğru mu?

Bir de optical switch için biraz baktığımda TTAF Toslink Manuel Switch 3 in 1 Out satıldığını gördüm ve çok da pahalı birşey değil.Acaba bu ürün yeterlimidir yoksa daha profeyonel bir ürün mü almak gerekir? TTAF'nin ürünü acaba ses kaybına neden oluyor mu kullananlar vardır herhalde aramızda.

Bir dehttp://www.octavainc.com/HDMI%20switch%204port_toslink.htm linkindeki bir ürün buldum ancak biraz fazla pahalı tabi ki..Buna benzer ürünler var mı acaba fiyatı daha uygun olan?

Teşekkürler

• quote:

Teşekkür ancak bir kaç sorum daha olacak.

Tv'de 2 tane hdmi giriş bulunuyor ( Wdtv ve Ps3 bağlı).Scart'tan da uydu bağlı bulunuyor. Tv de bir de optik giriş bulunuyor,buna da dz680'i bağlamamız gerekecek bu durumda.dz680 için hdmi harcamaya gerek olmasa gerek zira bir görüntü aktarmayacağım,doğru mu?

Bir de optical switch için biraz baktığımda TTAF Toslink Manuel Switch 3 in 1 Out satıldığını gördüm ve çok da pahalı birşey değil.Acaba bu ürün yeterlimidir yoksa daha profeyonel bir ürün mü almak gerekir? TTAF'nin ürünü acaba ses kaybına neden oluyor mu kullananlar vardır herhalde aramızda.

Bir dehttp://www.octavainc.com/HDMI%20switch%204port_toslink.htm linkindeki bir ürün buldum ancak biraz fazla pahalı tabi ki..Buna benzer ürünler var mı acaba fiyatı daha uygun olan?

Teşekkürler

şimdi hocam...

receiver eğer HD ise veya benim almayı düşündüğüm next 2000 cx super plus gibi bir ürün ise onda da optic out var... S-PDIF felan yazıyor... şimdi zaten dz680 de optic out yok sadece optic in var... artı tvde ki optic in olayının eğer tv ye (ki tv nin 5.1 felan destekliyor olması gerek) bi ses sistemi bağlamayacaksan bi gereği yok... çünkü opticte aktarsan sesi stereo alacaksın...

senin şöyle yapman gerekli bence... eğer uğraşmayayım diyorsan...

birtane HDMI switch alacaksın ona PS3 ve WD den gelen HDMI kabloları bağlayacaksın... ve switchin çıkış kablosunuda tv nin HDMI 1 veya HDMI 2 girişine bağlayacaksın...

daha sonra bitane optic toslink switch alacaksın... WD den gelen optic kabloyu ve PS3 ten gelen optic kabloyu ve eğer varsa RECEIVER dan gelen optic kabloyu bu switche bağlayacaksın ve onunda çıkış kablosunu out kablosunu yani dz 680 optic in e takacaksın... tabi receiver dan görüntüyü YUV veya component kablo ile alırsan daha güzel olur eğer desteği varsa veya HDMI varsa zaten sorun yok.. HDMI kablosunu receiverın HDMI switch e takarsın...

sonunda sen PS3 ve WD nin görüntüsünü switch aracılığı ile TV den HDMI kaliteiyle alacaksın... receiver ıda YUV ile bağlarsın...

PS3 WD ve (eğer varsa receiver ın optic desteği) receiverdan gelen seside toslink switch aracılığıyla dz680 e aktardığın için ses sisteminden alacaksın... bunu yaparken TV mute modunda olması lazım tabi...

eğer ki receiverda bahsettiğim özellikler yoksa YUV (component) veya optic o zaman receiver ı scart ile TV ye bağlarsın onu normal olarak izlersin yani ses sisteminden sesini alamazsın... o kadar ki bence buda pek önemli değil eğer TV nin ses özelliği iyi ise yani güzel ses veriyorsa zaten dz680 e de bağlasan eğer izlediğin kanaldaki yayın dolby olarak ses veriyorsa bi anlamı yok yine stereo alacaksın sesi... bence çokta önemli değil yani receiver için...

bu arada gelelim TOSLINK ve HDMI switch olayına... ben ikisinide aldım ve sana bahsettiğm şekilde kullanıyorum gayette memnunum...

HDMI switch ==> http://www.netsiparis.com/detay/23501067008/DS-45301-DIGITUS-5-PORT-HDMI-SWITCH sipariş verdim ertesi gün elime geçti...

OPTIC STITCH =>http://urun.gittigidiyor.com/3-GIRIS-1-CIKIS-OPTIK-TOSLINK-SWITCH-COGALTICI_W0QQidZZ24829712 buda iki günde geldi...

ben iki üründende gayet memnunum...

umarım yardımcı olabilmişimdir ... saygılar...

• slm,
    ben de dav-dz 880 almış bulunmaktayım.
    sormak istediğim, forumda lcd - dz 680 bağlantısı için hdmi ile bağlandığını söylemiş bazı arkadaşlar. ancak 880'de kurulum klavuzunda 2 metod öneriyor. birincisi scart ile bağlayın diyor. ikincisinde ise scart + hdmi ile lcd'ye bağlamayı gösteriyor. ben sadece hdmi ile bağladım ses alamadım. ancak hdmi+scart ile bağladığım zaman ses aldım. ben olayı pek anlamadım. sadece hdmi ile bağladığımda hem ses hem de görüntü almam gerekmez mi?
    yardıcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justerini&Brooks

quote:

Teşekkür ancak bir kaç sorum daha olacak.

Teşekkürler

şimdi hocam...

receiver eğer HD ise veya benim almayı düşündüğüm next 2000 cx super plus gibi bir ürün ise onda da optic out var... S-PDIF felan yazıyor... şimdi zaten dz680 de optic out yok sadece optic in var... artı tvde ki optic in olayının eğer tv ye (ki tv nin 5.1 felan destekliyor olması gerek) bi ses sistemi bağlamayacaksan bi gereği yok... çünkü opticte aktarsan sesi stereo alacaksın...

senin şöyle yapman gerekli bence... eğer uğraşmayayım diyorsan...

birtane HDMI switch alacaksın ona PS3 ve WD den gelen HDMI kabloları bağlayacaksın... ve switchin çıkış kablosunuda tv nin HDMI 1 veya HDMI 2 girişine bağlayacaksın...

daha sonra bitane optic toslink switch alacaksın... WD den gelen optic kabloyu ve PS3 ten gelen optic kabloyu ve eğer varsa RECEIVER dan gelen optic kabloyu bu switche bağlayacaksın ve onunda çıkış kablosunu out kablosunu yani dz 680 optic in e takacaksın... tabi receiver dan görüntüyü YUV veya component kablo ile alırsan daha güzel olur eğer desteği varsa veya HDMI varsa zaten sorun yok.. HDMI kablosunu receiverın HDMI switch e takarsın...

sonunda sen PS3 ve WD nin görüntüsünü switch aracılığı ile TV den HDMI kaliteiyle alacaksın... receiver ıda YUV ile bağlarsın...

PS3 WD ve (eğer varsa receiver ın optic desteği) receiverdan gelen seside toslink switch aracılığıyla dz680 e aktardığın için ses sisteminden alacaksın... bunu yaparken TV mute modunda olması lazım tabi...

eğer ki receiverda bahsettiğim özellikler yoksa YUV (component) veya optic o zaman receiver ı scart ile TV ye bağlarsın onu normal olarak izlersin yani ses sisteminden sesini alamazsın... o kadar ki bence buda pek önemli değil eğer TV nin ses özelliği iyi ise yani güzel ses veriyorsa zaten dz680 e de bağlasan eğer izlediğin kanaldaki yayın dolby olarak ses veriyorsa bi anlamı yok yine stereo alacaksın sesi... bence çokta önemli değil yani receiver için...

bu arada gelelim TOSLINK ve HDMI switch olayına... ben ikisinide aldım ve sana bahsettiğm şekilde kullanıyorum gayette memnunum...

HDMI switch ==> http://www.netsiparis.com/detay/23501067008/DS-45301-DIGITUS-5-PORT-HDMI-SWITCH sipariş verdim ertesi gün elime geçti...

OPTIC STITCH =>http://urun.gittigidiyor.com/3-GIRIS-1-CIKIS-OPTIK-TOSLINK-SWITCH-COGALTICI_W0QQidZZ24829712 buda iki günde geldi...

ben iki üründende gayet memnunum...

umarım yardımcı olabilmişimdir ... saygılar...

Zamanını harcayıp anlattıkların için teşekkürler :)

Bu arada bugüne kadar hiç gerek duymadığımdan dolayı component diye bir bağlantı şeklini sayende öğrenmiş bulunmaktayım.. Ancak öğrenmem bir yana kötü oldu zira uydu alıcımda böyle bir bağlantı yok ne yazıkki.
    D-smart olduğundan, o zamanlar verilen standart uyduyu almıştım. (Next 9500 xcis)

Kullandığım LCD Samsung LE40S81B.

- Scart bağlantı ile birlikte optic'ten sesi bağlarsam her iki bağlantıdan sesi verme durumu olabilir mi acaba?
    - Veya 2. bir seçenek scart - component bir kablo ile bağlantıyı yaparsam ve optic ile de sesi verirsem görüntü scart kalitesinde , sesi de optic'ten alma şansı olabilir mi acaba?
    - En kötü ihtimal scart'tan dz680'e bağlanır,amaç tv'den 5+1 almak değil zaten ne kadar yayında var ki.. sadece ses sisteminden alayım yeterli benim için. (tvde hoparlörde bir sorun bulunuyor ara sıra tek taraftan ses gidiyor)
    - En iyi ihtimal uydu receiver'ı değiştirmek tabi :)

• hocam hiç kasma bence next cx2000 super plus al bitane... componentten görüntüyü opticten sesi gönder.. olsun bitsin.. benim gibi.. ama ben daha alamadım receiver ı.. ben öyle yapıcam ama :))
  • Arkadaşlar ben de Sony DAV-DZ680 almayı düşünüyordum.Ama Sony DAV_F200 2,1 ses sistemini dinleyince 680 çok yavan geldi.Şimdi iyice kararsız kaldım.Forumda biraz dolaşınca Sony-str-dh500 anfi+pure acoustics slim dream hoparlör sistemi karşıma çıktı.Bütceme en uygun.Ama o da sony 680 den 300 tl kadar pahalı.Sizce hem film hem de müzik dinlemek için ve net ve berrak ses için hangisi daha iyidir.Pure acoustics ise aradaki 300 tllik farka gerçekten değer mi?Lütfen yardım edin.Yeni konu açamadığım için buraya yazdım...Şimdiden teşekkürler....
  • arkadaşlar bnde aranıza katıldım az önce siparişini verdi ürünün inş kısa zamanda ulaşır şimdi dz 680 ile xbox360 ve koaksiyel çıkışlı uydu alıcımı bağlıcam optik kablo olarak bi tavsiyeniz varmı kablonun sony olması zorunlumu optik kabloyu altın uçlu almam önemlimi ses kalitesi açısından aynı şekilde koaksiyel kablo içinde önerileriniz varmı ürün gelmeden bunları temin etmem gerekiyo yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyup85

arkadaşlar bnde aranıza katıldım az önce siparişini verdi ürünün inş kısa zamanda ulaşır şimdi dz 680 ile xbox360 ve koaksiyel çıkışlı uydu alıcımı bağlıcam optik kablo olarak bi tavsiyeniz varmı kablonun sony olması zorunlumu optik kabloyu altın uçlu almam önemlimi ses kalitesi açısından aynı şekilde koaksiyel kablo içinde önerileriniz varmı ürün gelmeden bunları temin etmem gerekiyo yardımlarınızı bekliyorum

şimdiden hayırlı olsun.
    optik olarak bir tavsiyem yok. bence çok farketmez. altın uçlununda faydası olacağına inanmıyorum. çünkü ses sinyallaeri kablodaki iletkenler üzerinden değil optic ışın vasıtasıyla taşınıyor. coaxial rca kabloda altın uç biraz farkeder ancak fiyat farkı önemli.
  • zaten optic kablonun altın uçlusu yok diye biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justerini&Brooks

zaten optic kablonun altın uçlusu yok diye biliyorum...

belkin marka optik kablo aldım birde philips marka altın uçlu koaksiyel kablo aldım şimdide sony min gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla :D
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.