Geçen yıl Sony servisiyle sohbet ediyordum, "TV'ler ne zaman Türkiye piyasasına döner?" diye sorduğumda, tuner'in şart olup olmadığını sordu ve profesyonel alanda Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüren Sony'nin büyük ekran monitörlerini önerdi, illa TV isteyen bir uydu alıcı bağlar ve bunlar da TV'ye dönüşür. Bu linkten modelleri inceleyebilirsiniz: Servisteki beyefendinin dediğine göre içlerinde kullanılan soğutucular TV'lerde kullanılanların üç dört katıymış, vitrinde 7/24 açık kalmak için dizayn edilmiş monitörler oldukları için ömür konusunda da TV'lerden ilerideler anlaşılan. Gördüğüm tek olumsuz nokta 120Hz özelliğinin yalnızca 98" boyutunda olan en tepe modelde bulunuyor olması, oyunla işi olmayan veya 60Hz'i yeterli görenler için sıkıntı yok. Edit: Hepsi Sony Sitesinde çoğu var. https://www.hepsisony.com/sony-profesyonel-ekranlar ![]() Enter a new era with the brand new and technology-enhanced BZ-L series BRAVIA Professional Displays. We Introduce 4 new line-ups, from the standard BZ30L, our core BZ35L, to our high end BZ40L and finally our flagship 98BZ50L series.
The new BZ-L series are created with our four Pillars of Performance in mind; exquisite picture quality, installation friendliness, seamless usability and sustainability. Powered by our X1™ and XR™ image processors, the new BZ-L series produces impactful contrast, clarity and motion to deliver the captivating picture quality you expect from a Sony BRAVIA display.
Get inspired and discover more here: https://bit.ly/3qS6hV0
What is your favourite feature of the new BZ-L series BRAVIA Professional Displays? Share it in the comments below! https://www.youtube.com/watch?si=zQdLXflultLkn1o5&v=ReZOY2iuP4s&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 18 Ocak 2025; 21:25:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sony'den başka TV kullanmam diyenlere...

-
-
Selam,
Pek anlayamadım, Sony görüntü teknolojilerinde ( TV - Projeksiyon ) yakın zamanda Türkiye ye girmeyi mi planlıyor.
Eğer cevap hayır ise , konu da ne anlatmak istediniz nedir?, görüntü teknolojileri anlamında Sony tarafında yeni bir gelişme mi var,
Bu arada keşke gelse de ileri zamanda, salonuma Oled , veya büyük ekran Mini led(100' + )alsam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 18 Ocak 2025; 15:46:37 > -
iyi de oled tv'lerden daha pahalı. Zaten hedef kitlesi ev kullanıcısı değil, profesyonel kullanıcılar. Bu LED ekranlar yerine ev kullanıcıları oled tercih eder.
-
Bunlar içinde tuner olmayan TV'ler, yani PC'ye bağladığımız monitörler gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlık "Sony'den başka TV kullanmam diyenlere..."
Mesela ben Sony'nin ledini başka markanın OLED'ine değişmem, Loewe hariç, o da araba fiyatı.
İyide arkadaşım Türkiye de yok ki, varsa link atarmısın
Bu arada şu an ,ben 2010' lu yıllardan kalma (40ex500) TV 'sini monitör olarak kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 18 Ocak 2025; 15:53:24 > -
https://pro.sony/tr_TR/where-to-buy/products/pro-displays/fw-65bz30l
Ateksis
Tel: 216 425 99 66
Bana öneride bulunan teknik servis:
Sony Yetkili Servis Mekel Elektronik
(0212) 260 46 77
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 18 Ocak 2025; 16:5:8 >
Yeni modellerde acaba TKGS mevcut mu. ?
Malum kanal listesi düzeni, kumanda ile sony de pek kullanışlı değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 19 Ocak 2025; 10:7:22 >
Bunlarda tuner yok, PC monitörü gibi düşünün. Sony Türkiye'de TV satmıyor artık, böyle bir alternatif var diye göstermek istedim sadece. Buna uydu alıcısı veya Kablo TV kutusu takarsınız TV izlemek için.
Bunlarda e-ARC falan var mı onu da bilmiyorum.
Vermiş olduğunuz linkte hepsisony Sony Profesyonel tv ler de gördüm. Aslında ben onlardan bahsetmiştim. 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 19 Ocak 2025; 11:26:18 >
Beni yönlendiren kişi bunların TV özelliği olmadığını söylemişti, ben TV'yi bile monitör gibi konsol ve Zidoo için kullanıyorum, TV yani tuner konusunda hiçbir fikrim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 19 Ocak 2025; 13:33:36 >
LG OLED varken Sony yi WC ye bile koymam ben kaliteden anlasaydın zaten bu başlığı açmazdın.
-
Ben burada kimseye "Sony kullanmayanlar kaliteden anlamıyorlar" demedim; ne zaman TV yenilemek istesem, araştırmalarım beni Sony'ye yönlendirdi, kendim Samsung'un telefonu ve SSD'si hariç her türlü ürününde sıkıntı yaşadım, çevremde LG, TCL ve Samsung alanlar sıkıntı yaşadılar ama içerideki 2008 model Sony'm bile hâlâ taş gibi, Sony aldırdığım herkes memnun("Her açtığımda sana dua ediyorum" diyen bile var.) Ben kişisel deneyimlerim ve çevremdekilerin deneyimlerine dayanarak bu yolu tercih ettim, senin buraya gelerek "Kaliteden anlasaydın" deme haddin yok!
Herhangi bir markanın tutkunu değilim fakat kaliteden bağımsız olarak marka tutkum(uz) da olabilir ki, bu da kimseyi ilgilendirmez. Zaten başlık "Sony'den başka TV kullanmam diyenlere..." bunu demiyorsan bu başlık altında işin yok, trollemek için geldiysen ayrı tabii.
Sony lcd tv kullanan biri olarak Sony oled ekranları olsaydı almak isterdim.
Lcd ekran bu saatten sonra almak istemem.
-
Ben XF9005 ile devam ederim, değişim zamanı gelince Sony geri dönmüş olursa Mini Led Sony alırım, yok dönmezse ya konudaki monitörlerden birini alırım veya hiç TV almam, projeksiyon cihazı alırım. Dimming zones sayıları gittikçe artıyor, parlaklık da bir o kadar yükseliyor, ne olursa olsun Oled'e girmem, Mini Led yeterli benim için. Tabii herkesin önceliği farklı, benim önceliğim uzun ömür.(%51 uzun ömür, %49 görüntü kalitesi diyelim.)
Benim kullanım senaryolarımda Oled daha akılcı geliyor.Ben tv film ağarlıklı kısmen dizi ve bazende oyun olarak kullanıyorum.
Yani tv sabahtan akşama kullanmıyorum.Günde en fazla iki yada bazen üç saat kullanıyorum.
Lcd mini led ekranlar güzel olanlar elbette vardır.Lakin iyibir Oled ekrandaki özellikle siyah başarımı ve renk doygunluğu oled öndedir.
Bu sene tanıtılan LG oled G5 Tandem oled ile bana göz kırpıyor.Şimdileri kullanmış olduğum İPad Pro 13 Tandem oled severek kullanıyorum hem canlı ve doygun parlaklar renkler ve Tandem oled ile diğer oledlerden farkını hissettiriyor.
Tandem oled ile yüksek parlaklıkta ekranda kalıcı izler hususunda önceki oledlete göre daha uzun olma iddiasını birebir görmüş olacağım nederece doğru yada değil.
-
LG'yle ilgili çok şikayet var maalesef, Mini Led alacaktım geçen yıl, "ne kadar kötü olabilir ki?" diyerek araştırmaya girdim, şikayetleri okuyunca caydım. Led'i ne kadar güvenilir ki OLED'ine güvenelim diye düşünüyorum. Loewe var ama o da çok uçuk rakamlar. Micro Led umarım iki teknolojinin de negatif yönlerini çöpe atıp, pozitif yönlerini bir araya getirir.
https://loewe.com.tr/oled/?srsltid=AfmBOorJNps_-xbKDPccGHKnTmHgTZLkzWRioRG_TyUOlD1MUe0TSBD_
Loewe güzel tv’ler lakin 77inch oled olanları yok enazından ülkemizde yok gözüküyor.
Micro led paneller o değil bence beş sene on sene sonrası ancak evlere girer tabi fiyatta şimdileri tv’lerin iki üç katı olursa şaşırmam.Üretim maliyetleri fiyatları astronomik seviyelere getiriyormuş.
Lg G seriinde panelde olası izler için Beş yıl garanti olması panele güvendiklerini gösteriyor.
Zaten benim kullanım senaryolarımda panelde iz olayı pek olası olmaz.
-
Oyunlarda map olduğu için risk var, sadece filmde kolay kolay bir şey olmaz ama ben pimpirikliyim, "iz çıktı mı acaba" diye kendimi filme veremem, kendimi biliyorum. :)
Zamanında Plazmaları da LCD'den daha çok beğeniyordum, hele de Pioneer'ları ama garanti olsun diye gittim LCD aldım. Ben hayatın her alanında garanticiyimdir, bu teknolojiye de özgü bir durum değil.
Konuyla ilgili şu videoyu paylaşayım. Videoyu atan kişi, evinde 3 adet A95L bulunduran birisiydi. A95L'yi neden bıraktığını anlatmış:
ogcodyoutube
Hey everyone. I want to just say that I think this year is definitely a better year compared to last year for tv panel technology. And I can't wait to see how these tvs look. I get amazed how even small incremental changes can make such a big difference these days. And I am all for it. But this video I want to talk about why I got rid of the tv I thought I would not have gotten rid of this fast. My last 77inch Sony A95L. I bought 2 and thought I would keep one for longer, but plans changed as tvs have progressed in a matter of just 1 year. And it goes to show how edgy competition is. Nonetheless, I am excited to see what 2025 offers, and it looks pretty good. From new panel tech to higher peaks finally reaching 4k nits. Things are certainly looking really smooth. I am happy to be a part of this tv enthusiast family, and I am thankful that you accept me in it. 2025, let's go! And please check out Jennifer Gala's hdr super channel. I use her content allot as it really does show what these premium tvs can do. You're not doing yourself a service by not checking her channel out. The link to her channel is below. https://youtube.com/@thehdrsuperchannel?si=mIkwdV2_5SRd5gbIhttps://www.youtube.com/watch?si=LMy_4QEC2Ww60S9p&v=cSUE02M6268&feature=youtu.beŞu da, geçen sene yaptığı G4 - A95L oyun kıyaslaması. G4'ü, renkleri dahil öve öve bitirememişti. Bir de G5'i düşünün:
ogcodyoutube
Hey everyone, I'm back. Thank you for your patience. Thank you for your support. I really appreciate all you guys. This video I just want to express myself as to what my impressions are so far when I compare the LG G4 TO THE SONY A95L. I love them both but I gotta say that the LG4 is an immediate eye catcher and they are killing it. Showing all of us what we done forgot. That when it comes to this tv thing, LG is not a rookie. They crushed it with the G4 and this is how you make a comeback. This is why we love this kind of stuff. Because competition gets real thick. LG is here to shut it down. Very hard tv to beat. to the point where the only one I can see winning is Sony at this moment. But they would have to come out with an all new processor to do so. Cause the G4 is next level. Not all tvs are perfect we all know this. But the forward improvements they have made are undoubtedly the best ones I personally ever seen. And they just started with the A11. Please hit the like button and subscribe for more showdowns. Thank you all and can't wait to see your opinions and learn more about all you guys. 0:00. Intro and quick response impressions before the comparisons. 5:15. How good the G4S colors improved compared to Sony A95L 9:45. THE LG has pleasantly proved me wrong and I am excited about it. 12:50. G4 has more clarity,and better reflections with dtm on. but can blow out the moon and son more then brightness preferred on the sony A95L. 19:40. GOW Ragnarok. The color red no longer a woled issue. 22:20. Motion comparison of the A95L and G4. 27:18. luminosity of the G4 Compared to The A95L. 30:20. Fine details close up comparison. 34:25. 3d effect close up comparison. 37:30. Audio feels to he improved. But need s some tweaking. 41:04. WEB OS UI. Still my favorite menu but seems it's gotten slower. 42:05. What is your choice? Seriously interested in what your thoughts are. Outro.https://www.youtube.com/watch?si=X9cboO2rOm3QADf_&v=b81YLKzw2_E&feature=youtu.beVideoda, özellikle 3D etkisi ve keskinlikle ilgili kısımları izlemenizi öneririm. (3D etkisinin, kamera çekimi ve izlediğimiz ekrandan dolayı köreldiğini göz önüne alarak).
Aynı kanalın Samsung S90D için de videoları var. O da çok beğendiği bir TV.
----------------------
Sony, LCD tarafında hala 1 numara olsa da, OLED'te LG en iyisi. Özellikle, LG'nin OLED'lerdeki görüntü işlemcisi ve algoritmaları çok iyi.
Paneli de, G3'teki META & MLA ile ciddi geliştirmişlerdi. Bu sene de, G5'te 3-Stack'ten, 4-Stack Tandem Woled'e geçerek, tekrar ciddi geliştirecekler. Bu sefer panelin kendisi değişecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Ocak 2025; 22:0:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- google tv apk yükleme
- tcl tv en iyi görüntü ayarları
- philips televizyon sinyal yok nasıl düzelir
- philips tv en iyi görüntü ayarları
- samsung tv sunucu bulunamadı hatası
- hdr ne işe yarar
- lg 2025 tv
- xiaomi tv max 100
- beyaz eşya markaları
- android tv apk yükleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X