Şimdi Ara

^^Sony Ericsson G705^^ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.308
Cevap
1
Favori
140.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tariku

Evet arkadaşlar telefon bu gün geldi.Sanırım değiştirmişler.wi fi gayet iyi sorunsuz çalışıyor.umarım sorun yaşamam bi daha.Ayarlarını yapıyorum simdi

Kaça aldın dostum?? Bende alıcamda o modelden
  • Wayfinder 7 programını açıyorum.Konumu otomatik ayarlıyor diye biliyorumDurum bilgisine baktığım zaman uyduya bağlanmış görunuyor.Biraz daha denemem gerekiyor galiba.

gps ile yer tespiti yapabildiniz mi ?
    gps ile yer tespitini yaptığınız halde mi rota yada varılması istenen nokta bulunamamakta ?
    bulutlu havalar, sokak araları vb nedenlerle gps e bağlanamamış olabilir. hele hele bina içinde ki deniyorsanız gps e bağlanamadığı için isteklere cevap verememiş olabilir cihazlar
  • Fİyat 650'ye kadar düştü peşinde.Alsam mı almasam mı bir türlü karar veremiyorum.
  • hizlial da taksitle 648 oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Wayfinder ile yer tespiti mükemmele yakın. GPS'in yanında a-GPS özelliğinin de olmasından dolayı sanırım baz istasyonlarından da konum bilgisi alıyor. İzmir içinde çok bilindi bi kaç yer denedim , rotayı bulabildi. Google Maps'de ilk önce 5 km yaklaşık bi yere kadar bulunduğun yeri gösteriyor , sonra daha ayrıntılı olarak bulunduğun yeri tespit edebiliyor. Yanlış hatırlamıyosam 20 mt yaklaşık olarak gösteriyor. Fakat google maps'de rota hiç bulamadım. Wayfinder ücretli bi program olduğu için , yanına aynı işi yapan bedava bi program koymak istememiş olabilirler. En mantıklı açıklaması bu gibi görünüyor. Wi-Fi açıkken cihaz biraz kasıyor. Açılışta da 3 4 sn'lik bi donma yaşıyosunuz ama bunlar çok önemli şeyler değil. Şu an için tek önemli olan şey , internete mahkum olmadan navigate edebilecek bi program bulmak.. Harita ayrıntılarını internetten alması bütün işi bozuyor çünkü..

detaylı anlatım için teşekkür ediyorum fakat merak ettiğim bir nokta var -> wayfinder programını satın almak istesek ne kadar ücret ödememiz gerekiyo ?
    bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? 10-15$ kadar bir şeyse diyorum hani hiç düşünmeme gerek yok ?

• Bugün elime aldım inceledim ve almaktan vazgeçtim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay

Bugün elime aldım inceledim ve almaktan vazgeçtim.

neden ki?
  • Piyasada gerçekten çok temiz w910i'ler 300 liraya bulunabiliyorken arada 340 lira fark verip gps+wifi+2>3.2mp kamera almak mantıksız geldi.Ayrıca telefon kendisinde olan tüm temaları denememe rağmen w910i'deki o tepki hızını yakalayamadım.Telefon w910i kopyası gibi menüleri vs aynı.Sadece GPS için wayfinder programı eklenmiş bağlantılar kısmına wifi sekmesi eklenmiş.G705 gerçekten olması gerektiğinden çok kalın duruyor.Öyle masaya koydğunda herkesin alacağı karıştıracağı bir telefon değil w910i gibi.Telefonun kenarlarında çıtalar var cebe koya çıkara en fala boyasının 3 ay dayanacağını tamin ediyorum.Ekranı en az w910i kadar güzel.Kızağı da w910i'den gelen başarı devam etmekte hayatımda gördüğüm en iyi kızak.Numara tuşları bana biraz dip dibe geldi parmaklarım birbirine çarptı falan halbuki 1 aydır w910i kullanmıyorum satmıştım.En fazla takıldığım nokta w910i kadar karizma bir cihaz değil kalınlık işi gerçekten çok bozuyor.Ses kalitesini denemedim ama en fazla olsa olsa w910i kadar olur tahminen.

Neyse aklıma geldikçe daha yazarım.Şimdi alacaksın 640 lira 6 ay sonra 400 lira sıfırı 300 lira 2.eli olacak.Bir w910i hastası olarak w705 gelene kadar w910i alıp kullanacağım.w705'i de incelerim beğenmezsem w910i ile devam.Kesinlikle boşuna seçilmemiş yılın telefonu uyeni modeller geldikçe kıymetini anlıyoruz.

Vel hasıl kelam şimdi g705 fiyatı 480 lira falan olsa wifi gps yeni model derken o parayı verip alırdım ancak 640 lira asla.

• hımm ilginç bir bakış açısı tabi ama wifi gerçekten de önemli bir özellik hani kamera olsun gps olsun yalan ama wifi ve walkman kalitesi için alınabilir igibi geliyor. bir de hepsiburadadan wifi li telefonları sırladığımız zaman fiyata göre ucuza ilk alınabilecek telefon bu gibi ,tabi kullanan arkadaşlar daha açıklayıcı bilgiler yazar sanırım :)
  • Dostum wifiyi çok abartmamak gerek.O küçücük ekranda 320x240 çözünürlükte hevesini alması bir bilemedin 2 hafta sürer.İşe yaramaz mı yarar hem de çok yarar ancak sadce haberleşmeye yarar.Yoksa zevk için sayfa gezeceksen gazete okuyacaksan o işkenceye dayanılmaz.En iyi ihtimalle gmail'den mail kontrolü yaparsın(ki kaç kişinin an ve an mail kontrol etmeye ihtiyacı var) ondan sonraki iyi ihtimal Skype çalışıyorsa skype ile konuşursun.Youtube izlersin..Wifi daha da bir işe yaramaz.P1i gibi hızlı bir PDA kullandım zamanında.Bir müddet sonra wifiyi hiç açmaz oldum..

Bir diğer nokta 3G olayının gelmesi.Fiyatlandırmalar yerleşince wifi tamamen işlevsiz bir hal alabilir.Uydu ile bağlanmak varken ne gerek var telefon hattına demi.

Ancak herşeye rağmen insanın telefonunda wifi olması güzel bir şey.

Şu w910i'ye taktıramıyor muyuz wifi?

• konu bizim ülkemiz ve teknoloji olduğunda ucuzluk kelimesini kullanamıyorum 3G olayı için diyorum bunu

bu arada w705 ile g705'in üst kısım tuşları ve sense me zımbırtısı hariç hemen her şeyi aynı :) kameraları, boyutları, menüleri... :)

bu sene üçüncü çeyrekte çıkacak olan w995 hem kamerasıyla hem diğer özellikleriyle tam alınası bir telefon ama sanmıyorum ki bizim ülkemizde 1000 tl'nin altında bir fiyatla çıksın :) g705 in fiyatına w995 çıkartsa sony ne süper iş yapar aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugiboy

quote:

Wayfinder ile yer tespiti mükemmele yakın. GPS'in yanında a-GPS özelliğinin de olmasından dolayı sanırım baz istasyonlarından da konum bilgisi alıyor. İzmir içinde çok bilindi bi kaç yer denedim , rotayı bulabildi. Google Maps'de ilk önce 5 km yaklaşık bi yere kadar bulunduğun yeri gösteriyor , sonra daha ayrıntılı olarak bulunduğun yeri tespit edebiliyor. Yanlış hatırlamıyosam 20 mt yaklaşık olarak gösteriyor. Fakat google maps'de rota hiç bulamadım. Wayfinder ücretli bi program olduğu için , yanına aynı işi yapan bedava bi program koymak istememiş olabilirler. En mantıklı açıklaması bu gibi görünüyor. Wi-Fi açıkken cihaz biraz kasıyor. Açılışta da 3 4 sn'lik bi donma yaşıyosunuz ama bunlar çok önemli şeyler değil. Şu an için tek önemli olan şey , internete mahkum olmadan navigate edebilecek bi program bulmak.. Harita ayrıntılarını internetten alması bütün işi bozuyor çünkü..

detaylı anlatım için teşekkür ediyorum fakat merak ettiğim bir nokta var -> wayfinder programını satın almak istesek ne kadar ücret ödememiz gerekiyo ?
    bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? 10-15$ kadar bir şeyse diyorum hani hiç düşünmeme gerek yok ?

3 yıllık paket 69 euro'ydu sanırım.. WeTravel die bi program daha var. Ücretsiz ve internet bağlantısı gerekmeden kullanılabiliyor fakat ben türkiye haritalarını yüklemeyi beceremedim. Belki bi kaç arkadaş uğraşırsa bu programı çözebilirler.. Benim kafam gelmedi..

Telefon'un ahize sesi çok kötü , bazen karşımdakini anlamıyorum. Ayrıca Wi-Fi açıkken bariz bi şekilde kasıyor telefon. Kimi temada wi-fi açık değilken de kasıyor.. Ama genel olarak çok başarılı bi telefon. Pişman değilim..

• ahize sesiyle ilgili kötü bir yorum okumamıştım hiç, acaba sizin telde bir bozukluk olabilir mi?
  • Bence de SE ahize sesi ile ilgili yamuk yapmaz. Şu an K600i kullanıyorum o telefonda bile ahize sesi yeterli kalitede ve yüksek.
  • quote:

Telefon'un ahize sesi çok kötü , bazen karşımdakini anlamıyorum. Ayrıca Wi-Fi açıkken bariz bi şekilde kasıyor telefon. Kimi temada wi-fi açık değilken de kasıyor.. Ama genel olarak çok başarılı bi telefon. Pişman değilim..

Bende de tam tersi ahize sesi iyi (çok iyi demiyorum ortalama kalite).Aynı anda müzikçalar,wi-fi açıkken mesaj yazıp yolluyorum takılıp kasıldığını görmedim.

Daha önceki mesajlarımda da yazmıştım.Opera'nın java versiyonu olan Minimo programını telefonunuza yükleyin.G705'in kendi internet browser'ından 5 kat daha hızlı açılıyor sayfalar..

@ecay

Önceliklerini kendine göre belirlemişsin.Wi-fi gerekli değilse W910i serisini kullanman daha iyi..
    Günde en az 3 saat internet bağlantısı kullanıyorum.Her türlü site de minimo sayesinde hızlı bir şekilde gezebiliyorum.Çoğu zaman da girdiğim siteler 320x240 ekranda zorluk çıkaracaklar siteler değil..Ha bilgisayarda okumuşum girdiğim sitedekileri ha cep telefonunda..Aynı farketmiyor.
    Bundan dolayı benim önceliklerim sonyericsson olması,uzun giden şarj ve wi-fi..
    Diğer özellikler bütün telefonlarda var.Diğer özelliklerin iyi ya da kötü olması benim için farketmiyor.

• bu telefonda msn çalışıyor mudur acaba
  • @rouge34

telefonu bugün uzun uzun inceleme fırsatım oldu da, kapağı yukarıya doğru kaydırınca arada bir boşluk gördüm tuş takımı sallanıyordu. acaba sende de böyle mi bu? bir de walkman menüsü olmaması sorununu nasıl hallettin?

bir de kamerası beklediğimden daha iyi, dışarıya verdiği ses de öyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay
    Piyasada gerçekten çok temiz w910i'ler 300 liraya bulunabiliyorken arada 340 lira fark verip gps+wifi+2>3.2mp kamera almak mantıksız geldi.Ayrıca telefon kendisinde olan tüm temaları denememe rağmen w910i'deki o tepki hızını yakalayamadım.Telefon w910i kopyası gibi menüleri vs aynı.Sadece GPS için wayfinder programı eklenmiş bağlantılar kısmına wifi sekmesi eklenmiş.G705 gerçekten olması gerektiğinden çok kalın duruyor.Öyle masaya koydğunda herkesin alacağı karıştıracağı bir telefon değil w910i gibi.Telefonun kenarlarında çıtalar var cebe koya çıkara en fala boyasının 3 ay dayanacağını tamin ediyorum.Ekranı en az w910i kadar güzel.Kızağı da w910i'den gelen başarı devam etmekte hayatımda gördüğüm en iyi kızak.Numara tuşları bana biraz dip dibe geldi parmaklarım birbirine çarptı falan halbuki 1 aydır w910i kullanmıyorum satmıştım.En fazla takıldığım nokta w910i kadar karizma bir cihaz değil kalınlık işi gerçekten çok bozuyor.Ses kalitesini denemedim ama en fazla olsa olsa w910i kadar olur tahminen.
    Neyse aklıma geldikçe daha yazarım.Şimdi alacaksın 640 lira 6 ay sonra 400 lira sıfırı 300 lira 2.eli olacak.Bir w910i hastası olarak w705 gelene kadar w910i alıp kullanacağım.w705'i de incelerim beğenmezsem w910i ile devam.Kesinlikle boşuna seçilmemiş yılın telefonu uyeni modeller geldikçe kıymetini anlıyoruz.
    Vel hasıl kelam şimdi g705 fiyatı 480 lira falan olsa wifi gps yeni model derken o parayı verip alırdım ancak 640 lira asla.

kalınlık işi gerçekten bozuyor demişsin ama W705 ile G705 arasında ckul'un da dediği boyut ve kalınlık olarak hiçbir fark yok.. gsmarena'dan bakabilirsin. iki telefonda bu boyutlarda.. 95 x 47 x 14.3 mm...... W910 ise 99 x 50 x 12.5 mm boyutunda. G705 ile arasında sadece 1.8mm. var. ayrıca boy ve en olarak daha ufak ebatlara sahip. malzeme kalitesi daha kötü diyorsan ona birşey diyemem.

wi-fi ve GPS (gps'i şu an için pek işe yaramasa da..) benim için de önemli özellikler.. tabi bu tamamen insanların ihtiyaçları ile ilgili bir durum. kimi için wi-fi lüzumsuzdur, kimisi için olmazsa olmazdır...

son olarak fiyat konusunda da W705 türkiyeye getirilirse daha pahalı fiyattan gelecektir. gsmarena'da G705 250 euro, W705 290 euro.. halbuki arasında hemen hiçbir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 4 Nisan 2009; 22:28:55 >

• gerçekten de öyle, telefon çok ince, hele kendi segmentinde ki telefonlarla karşılaştırınca. hatta fazla bayan işi bile derim o kadar nazik bir alet :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dannemann

bu telefonda msn çalışıyor mudur acaba

Evet çalışıyor.Hem de symbianlı telefonlardaki gibi arka planda da çalışıyor.Java tabanlı telefonlarda msn programı çalışırken başka bir işlem yapılamıyor.Fakat sony ericsson'larda böyle bir sorun yok.Msn'de yazışırken müzik ya da radyo dinlenebiliyor ya da msn programını kapatmadan arka plana alıp başka işlem ya da menülerde gezilebiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ckul

@rouge34

telefonu bugün uzun uzun inceleme fırsatım oldu da, kapağı yukarıya doğru kaydırınca arada bir boşluk gördüm tuş takımı sallanıyordu. acaba sende de böyle mi bu? bir de walkman menüsü olmaması sorununu nasıl hallettin?

bir de kamerası beklediğimden daha iyi, dışarıya verdiği ses de öyle

Tuş takımının sallanması mümkün değil.Çünkü her tuşun birbirinden ayrı olduğu tuş takımlarından değil.
    Telefonda walkman menüsü var.W910i mensünden bahsediyorsan o menü var.Diğer kullanıcı arkadaşlar da walkman menüsü konusunu teyit ederse iyi olur.Yani walkman menüsü denilince W910i'nin müzikçaları aklıma geliyor.Umarım doğru anlamışımdır sorduğun soruyu..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.