Şimdi Ara

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!! (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.300
Cevap
2
Favori
180.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada gördümki samsung 18910 nokia 5800 modllerine yüklenen tüm uygulamalar satio lada yükleniyormuş zira onlara uygun olarak verilen tüm 10 temayıda yükledim banamısın demedi yine onlara uygun 4-5 program yükledim hepsi sorunsuz çalışıyor anladığım kadarıyla aplication konusundada bir sıkıntı yokmuş s60-v5 uyumlu tüm programlar sorunsuz çalışıyor telefonun ne olduğunu pek bir önemi yok belliki e öyle zaten demeyin zira ben bilmiyordum :))
  • kardeş bugünlerde evimde değilim, bu programlarda evimdeki pc'mde, dönünce (birn hafta sonra kadar) hatırlatırsan bu programları sana rapidshar... ye yükleyerek veya başka bir şekilde yollarım.
  • piyasada bulunan 5800 için olan tüm programlar neredeyse çalışıyor.. temalarda öyle.. bunun için forumun nokia bölümünde 5800 program paylaşım alanı diye başlık var.. yok ben emek vermeden elde edeyim dersen pm at.

ben size çalışandan çok çalışmayanları söyleyeyim.. şu ana dek tek çalıştıramadığım ses kayıt programları.. görüşmeleri kaydedemiyorum.. kullanan kişi sayısının 3 olduğunu kim söylemiş.. halil ben süpercimbom ve adını hatırlayamadığım 3-5 kişi daha.. (gerideki mesajları okursanız görebilirsiniz)

bizim topicimizin kan kaybetmesinin büyük nedeni 5800 da olan büyük indirim hareketi.. meğer herkes bu indirimi bekliyormuş.. zaman zaman girip nokia bölümüne göz atın.. deli gibi satıldığını ve her önüne gelenin konu açıp anlatıp şikayet vs de bulunduğunu göreceksiniz.

ancak bu iş 6600 işine dönecek ve alanlar daha iyisi çıksada kolay vazgeçemeyecek.. bu durumun bize tek faydası ise program zenginliğinin artması..

bende 5800 da var ama gerek ekran parlaklığı ve renklerin canlılığı ile gerekse kameranın flash avantajı ile gün gelecek hakettiği değeri bulacak. tabi bunun için tr de satılmasıda bir etken. gerçi iphone tr de satılmadanda infial yaratmıştı.

bu telefonu almayı düşünenlerin bir diğer korkusuda alırsam fiyatı düşer mi korkusu.. eh pekte haksız sayılmazlar çünkü 5800 ı ilk çıktığı gün 935 liraya almıştım.. bugün 500 küsur liraya bulmak mümkün.

not:halil sana söz verdiğim aksesuarları unutmuş değilim ancak henüz bende alamadım.. aklımda olduğunu unutma

• sağol kelmiker kardeş
  • Satioyu ilk ciktiginda 1600 TL ye almistim (yaklasik olarak 4 ay once). 2 hafta once sattim.

(+)

1- Cok sik ve guzel duruyor.
    2- Ekran kalitesi gercekten cok guzel.
    3- Ses ile ilgili hicbir sorunu yok.

(-)

1- 12MP telefondan beklenen kalitede fotograf cekemiyor. zaten tam ekran fotograf cekmek istiyorsaniz ayarlayabileceginiz maximum cozunurluk 9.1 MP.

2- Symbian dokunmatik ekran telefon icin daha cok calismasi lazim. Iphone veya HTC kullananlar bu telefonu kullansalar kusarlar heralde.

3- Dokunmatikligi firmware upgradeden sonra daha hassaslassa da isletim sisteminin kendisi zaten dokunmatik kullanimina uygun degil. Isletim sisteminin icinde nerdeyse hicbir menude cekerek kaydirma sansin yok. Menulerdeki iconlar zaten hep sayfayi kaplayacak kadar ayarlanmis. Eger sayfadan fazla iconlu menuler varsa bile orda da sagdaki bari kaydirarak indirebiliyorsun.

4- Kamera cekimi vasatin biraz ustunde.

5- Internette saglikli gezinme yapamiyorsun. Mecbur kalmadigim surece ben pek kullanmadim. Cunku kullanmak istemedim.

6- Pil omru cok yetersiz. Her gun sarj etmeniz gerekebilir.

Sonuc olarak: Ben bu telefonu goruntusu yuzunden cok begenmistim. Gercekten dis gorunusu cok tatli. Ama almayi dusunenler yukaridaki yazdiklarimi dusunup oyle alsinlar. En azindan arkadasinda veya tanidigina varsa kullanip bakip alsinlar. Gerci bu isler beklenti ile de cok alakali. Ben 1600 TL ye aldigim telefonu 1000 TL ye sattim. Simdi sattigim arkadas cok memnun. Internete girmiyor. Oyun oynamiyor. Mesaj da yazmiyor. Telefonu sadece fotograf cekmek, muzik dinlemek ve konusmak icin kullaniyor. Herkesin beklentileri farkli olabilir. O yuzden olumlu yorum yazan arkadaslara da kizmiyorum. Kolay gelsin...

• supercimbom kardeşim telefonunu sattığına üzüldüm ama nedense anlayamadığım şeyler var, ingilterede satio sık sık açılıp kapandığı için toplatılıyor, ben kullandığım telefonumda böyle bir sorunla karşılaşmadım, internetten pek memnun kalmadığını yazıyorsun, halbuki ben iphone'den sonra ( iphone 3gs kullanmış birisi olarak) kullanabileceğim en hızlı ve sorunsuz interneti satio'da gördüm, tıkır tıkır çalışıyor, fotoğraf konusunda sana aynen katılıyorum beklendiği gibi değil ama vasatın çok üzerinde, dokunmatiğe gelince güncellemeden sonra sanki iphone gibi (tam olmasada) gibi geldi bana çok seri ve hızlı dokunmatiği var ama özellikle pil ömrüne gelince bu telefona 1000 mAh lik pil hiç gitmemiş en azından 1500-2000 olmalıydı diye düşünüyorum, pil bir yana acaba kelmiker kardeşimizle yaptığımız küçük bir karşılaştırmada görmüştük küçük bir versiyon farkımız vardı, acaba diyorum kullandığımız telefonların versiyonları mı farklı,

kullandığım versiyon:

yazılım sürümü:
    1218-9500_R1CA037

yazılım sürüm tarihi:
    29.11.2009

özel sürüm:
    1224-3823_R1BA028

özel sürüm tarihi:
    29.11.2009

dil paketi:
    01,d 102 44 18 02 103 03 ...

model:
    U1

• kulakların çınlasın süpercimbom

arkadaşlar süpercimbom un anlattığı gibi eksi ve artıları var ancak bu konularda zevkler ve renkler konusu devreye giriyor

iphone de belki ben yadırgadım ancak dokunmatikte çok hızlı olması, hızlı kullanımda sıkıntı oluyor.. bizzat 3g yi denedim. çok hassas olmasından dolayı çok fazla yanlış tıklama yaptım.. bu da benim görüşüm mesela.. seçeceğim yada basacağım harfi üstüne vurgulamak daha akul bence..

iphone ile kıyaslama konusunda söyleyeceğim diğer birkaç husus ise telefonu hacklemenin oldukça riskli olması telefonun ekranının çok büyük olması, kamera zaten belli, multitouch olmasının avantaj olmasının büyük fark yaratmaması gibi

3g 8 gb ile bizzat karşılaştırdım işlemci hızı olarak bir fark göremedim
    bağlantı kanallarından wifi ve gps birbirine denk
    program zengin ancak telefonu jail break yöntemi ile hacklemek oldukça riskli.. bu işlemi yaparken telefonunuz kullanım dışı kalması verdiğiniz paraya bakılınca büyük bir dezavantaj (bu risk bazı model ve sürümlerde daha kolay)
    herşey yolunda olsa bile görüntülü görüşme şansınız yok.. bi de baksanız 3 g yazıyor ama önde kamera yok.. sanıyorum 3gs lerde arkadaki kamera ile görüntülü görüşebiliyorsun ama bu sefer ekranı arkada bırakıyorsun.. bir garip çelişki.. tonla para ver önde kamera olmasın.zaten ana kameradada, satiodan vazgeçecek performansı bulmak imkansız.
    ekran boyuna lafım yok ama sanki cebimde mini lcd monitör taşıyormuşum hissi vermesi de itici. sonuçta 3.5 ile 4 inch arasında görüntüde büyük fark olmayacağına göre, anlamsız yere büyük olanı taşımakta angarya.. sationun ekranı amoled ekran ve parlaklığı inanılmaz.. bu iphone dede böyle OLABİLİR fakat bu da bence tercih sebebi olamaz.
    satio da 3d yi destekliyor. işletim sistemi sony e özgü olmadığından piyasada son günlerde deli gibi satılan 5800 la neredeyse aynı programları destekliyor. tek fark call record yapmıyor ve bugün bir şeyi daha farkettim.. telefonda video izlerken 170 dereceden alttan üstten yandan baktım görüntü hiç bozulmuyor..
    iphone de şarjı denemedim ama satio da şarjı kullanımınıza göre günlük yada en fazla 2 günde mutlaka edilmeli.. bu gerçekten bence büyük sorun.
    iphonde olan ve satio da olmayan bir diğer husus dahili hafıza.. onu da hafıza kartıyla bir nebze halledebiliyorsunuz.
    dahili hoparlörle müziği kıyaslamadım ancak satio da tek hoparlör olmasına karşın en yüksek seste bile kulak tırmalanmıyor.. n82 de çift hoparlör varken en yüksek seste acaip bi tırmalama, tanımını yapamadığım bi tiz ses tonuyla çalıyordu. bak 5800 dada ses kalitesi mükemmel
    son bir husus, foto ve video çekimini vasatın üzerinde bulmak bence biraz haksızlık olur.. piasada bulunan telefonların ortalamasını aldığımızda yada foto konusunda üst segment olan telefonlarla karşılaştırıldığında bile mükemmele yakın sonuçlar elde edebiliyoruz. piksel değeri çok anlamlı değil, önemli olan detayların görüntülenmesindeki incelik ve renklerin parlaklığını orjinale yakın görüntülemesidir... video ise 640x480 le ortalamadadır. video çekiminde ses stereo ve gayet şık kayıt yapmakta

bu yazdıklarım belki tekrara giriyor ancak vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum alıcıların fikir edinmesi açısından..

ez cümle.. satio piyasada n82 nin dokunmatik halidir. ama n82 den ses işlemci görüntü netliği ekran kalitesi olarak üstündür

gerisi size kalmış

• Arkadaşlar iki gün önce N97 ile takas etmek suretiyle Satio aldım.Menüler N97 ile neredeyse tamamen aynı zaten Hakkında bölümünde İşletim sisteminin NOKİA olduğu yazıyor.N97 ye uyan hemen hemen tüm programlar SATİO yada uyuyor.İkisini kıyasladığımda işletim sistemi ve yazılım olarak pek bir farkları yok.Donanım olarak satio işlemcisi daha güçlü ama menü geçişleri daha yavaş.N97 nin video ve fotoğraf kalitesi beni hayal kırıklığına uğratmıştı ama SATİO da ağzımın suyu aktı diyebilirim..Tek kelime ile mükemmel.N97 den daha şık bir telefon en önemlisi N97 de GPS sorunu vardı uydulara geç bağlanıyordu SATİO daha çabuk bağlanıyor diyebilirim.N97 de Extra FM transmitter vardı ancakçok istememe rağmen hiç kullanamadım çünkü radyonun sinyalleri algılaması için telefonu teybin içine sokmak gerek desem yeridir..N97 yi kötüleyemem fena bir cihaz değil ancak satio bence daha iyi daha kullanışlı daha şık.Arkadaşlar ayrıca PC suite bağlanamayanlar için bir uyarı veriyor PC ve bazı dosyaları yüklemenizi söylüyor 345817_TRK_i386_zip.exe ve Hotfix falan gibi.Onu yüklemeniz gerekiyor uyarı üzerinde zaten yazı karakterleri mavi renk ile işaretli ona tıklayın ve açılan microsoft sitesinden dosyaları yükleyin..

• quote:

supercimbom kardeşim telefonunu sattığına üzüldüm ama nedense anlayamadığım şeyler var, ingilterede satio sık sık açılıp kapandığı için toplatılıyor, ben kullandığım telefonumda böyle bir sorunla karşılaşmadım, internetten pek memnun kalmadığını yazıyorsun, halbuki ben iphone'den sonra ( iphone 3gs kullanmış birisi olarak) kullanabileceğim en hızlı ve sorunsuz interneti satio'da gördüm, tıkır tıkır çalışıyor, fotoğraf konusunda sana aynen katılıyorum beklendiği gibi değil ama vasatın çok üzerinde, dokunmatiğe gelince güncellemeden sonra sanki iphone gibi (tam olmasada) gibi geldi bana çok seri ve hızlı dokunmatiği var ama özellikle pil ömrüne gelince bu telefona 1000 mAh lik pil hiç gitmemiş en azından 1500-2000 olmalıydı diye düşünüyorum, pil bir yana acaba kelmiker kardeşimizle yaptığımız küçük bir karşılaştırmada görmüştük küçük bir versiyon farkımız vardı, acaba diyorum kullandığımız telefonların versiyonları mı farklı,

kullandığım versiyon:

yazılım sürümü:
    1218-9500_R1CA037

yazılım sürüm tarihi:
    29.11.2009

özel sürüm:
    1224-3823_R1BA028

özel sürüm tarihi:
    29.11.2009

dil paketi:
    01,d 102 44 18 02 103 03 ...

model:
    U1

bendeki firmware sendekine göre eski dokunmatık daha hassas diyorsunsendeki sürümde peki ben satio yu nasıl o firmware e yükseltebilirim ve bunu kendim yapabilirmiyim bilgi verirsen sevinirim yada yapan bir yer biliyormusun?

Kelmiker saanada verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum..

• seus(sony ericsson update service) ile yazılımı güncelleştirebilirsin sony ericsson un kendi sitesinden indirebilirsin.
  • hmm satio baya bi hareketlenmis uzun zamandan beri böyle hata degılde paylasim görüyorum aman ALLAH BOZMASIN
  • 15 gün iphone kullanmış ve 15 gündürde bir satio kullanıcısı olarak... IPHONE ile SATIO' yu karşılaştırmayı satio ya hakaret kabul ediyorum.. İphone tonla para veripte bak bunun dokunmatiği ne kadar hassas demek bana akıllıca gelmiyor.. zaten başkada şuyu var diyebileceğimiz birözelliği yok bana göre.. buda benim kişizel grüşüm..

Bu arada sürüm güncellemesinden sonra dokunmatik hassasiyeti oldukça iyi hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ben...
  • Satio nun en son çıkan yazılımı R1CC001/R1C014
    ama su an sadece ORANGE-SIGN için...

http://seusdb.10001mb.com/index.php
  • fiziksel klavye olmamasi sizi zorluyormu mesaj yazarken veya oyun oynarken kullanan arkadaşlara soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunlu

İki gün önce Hollanda'daydım, cihazı inceledim ve demek isterim ki fotoğraf ve videolarda görülenden çok daha kaliteli bir cihaz. Bence çok büyük bir atak.

ah bi de ülkemize gelse
  • arkadaslar bulgaristanda bu alet 1000 leva(1000 lira) hazirana kadar 700 lira ciavarina iner mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agakin

15 gün iphone kullanmış ve 15 gündürde bir satio kullanıcısı olarak... IPHONE ile SATIO' yu karşılaştırmayı satio ya hakaret kabul ediyorum.. İphone tonla para veripte bak bunun dokunmatiği ne kadar hassas demek bana akıllıca gelmiyor.. zaten başkada şuyu var diyebileceğimiz birözelliği yok bana göre.. buda benim kişizel grüşüm..

Bu arada sürüm güncellemesinden sonra dokunmatik hassasiyeti oldukça iyi hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ben...

aynen katılıyorum, iphone 3gs' ye ancak 15 katlanabildim ama SATİO yu elimden bırakmak istemiyorum, Satio iphone ile asla kıyas olunamayacak bir cihaz, artıları;

önde kamera,
    12 mp fotoğraf çekimi,
    wap desteği ( ki benim için önemli )

tabi bunlar benim şahsi fikrim, iphone kullanıcılarına saygı duyarım sözlerim hakaret mahiyetinde sakın anlaşılmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: seco917

arkadaslar bulgaristanda bu alet 1000 leva(1000 lira) hazirana kadar 700 lira ciavarina iner mi?

Daha uzun zaman alır 700 e inmesi.Ben de isterim inmesini.
  • yazan yorumları gördüm cok sevindim iphone gibi sırf pahalı havalı ve apple markasını taşıyor diye alınan telefonlara karşıyım şimdi siz diyorsunuz ki satio ile karşılaştırılması bile hata adamlar satio yu bıraktı xperia x10 ile karşılaştırıyorlar daha x10 un altındaki modelleri bile gecemezken niye hala bi işe yaramayan telefonları savunuyorlar anlayamıyorum
    şimdi bu telefonun ülkemize gelmemesi için çok sebep söylendi bana bi tanesi cok mantıklı geliyor telefonun yaydığı SAR oranı yüksek olduğu için dendi ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum fakat bu telefon türkiyeye gelse iyi olurdu
  • bu telde mega bass veya clear bass varmıdır??????
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.