cogu telefoncu telfonlardan anlamiyo valla tek bildikleri telefon markasi nokia :)
Dün başıma gelen olayı anlatayım. HB'den cedar 108i aldım. Bunun USB kablosu olmadığı için genel merkezi aradım. Servislere yönlendirdi. Uzun telefon meşgullerinden sonra istanbuldaki servis elamanı yeni olduğu kendilerinde olmadığını genel servis merkezine yani Ankara'ya yönlendirdi. Ankara servisi de iki gün meşguldan sonra ulaşabildim. Olay bundan sonra
Ben: İyi günler hanımefendi Servis: İyi günler buyrun Ben: SE cedar telefonum için USB kablosu soracaktım Servis: SE nin öyle bir modeli yok.
Kısa bir afallamadan sonra
Ben: Siz yenimi başladınız orada S: Hayır ben 10 senedir burada çalışıyorum
Ben iyice dumur
Ben: SE nin internet sitesine girermisiniz S: Bilgisayarım yok şu an bakamam Ben: Peki ben şu an nasıl aldım bu telefonu S: Kaçak getirmişsinizdir Ben: Türkiye'den aldım dedim. Şu an benim önümde SE'nin sitesi açık ve orada gözüküyor model
Bu arada bu yanındakilere cedar modeli varmı diye soruyor bende duyuyorum yanındakiler de var diyince
S: Kablonun model numarasını söylermisiniz Ben: Hemen siteden bakıp söylüyorum. Model nosunu söyledim. S: Beyefendi bizde yok Garanti belgesindeki ithalatcı firmadan tedarik edin Ben: Şimdi anlaşıldı Türkiye'de SE'nin neden satılmadığı S: Olabilir beyefedi. dedi ve teli kapattı
Ben bu sefer genel merkezi aradım. Sersivle aramdaki geçen diyaloğu anlattım. Genel merkezdeki bana: Beyefendi servisleri arayıp size bu kabloyu ben göndericem. Bu durumuda yetkililere ileticem dedi. Bakalım hayırlısı.
yani SE servislerinde Call Center neden yok devamlı meşgul modunda anlamadım. Ayrıca Yeni sitesindeki yeni ürünleri neden getirmezler anlamadım. Başka model pazarlamasını mı yapıyorlar üvey evlat muamelesi görüyor anlamadım.
Gerçekten yazık, dün bende bi mail attim bakalım cevap da ne gelcek:)
adamalar bak yaa modelin adini bilmiyorlar bunlar nasil sony ericsson calisani yan gelip yatiyorlar sanirim keyifleri yerinde burnundan da kil aldirmiyorlar sanirim , rezillik baska birsey degil sizinle konusan gorevli bayan nokia kullaniyordur telefon olarakta bence :)) sony ericsson gereken destegi onemi ne yazikki turkiyeye vermiyor zaten bi asya telekom kaldi servis olarakta bir zamanlar w700 aldigimda kvk ,genpa, tele servis, telpa , asya telekom bakiyordu sony ericssona nerden nereye yaziklar olsun
quote:
Orijinalden alıntı: cudam adamalar bak yaa modelin adini bilmiyorlar bunlar nasil sony ericsson calisani yan gelip yatiyorlar sanirim keyifleri yerinde burnundan da kil aldirmiyorlar sanirim , rezillik baska birsey degil sizinle konusan gorevli bayan nokia kullaniyordur telefon olarakta bence :)) sony ericsson gereken destegi onemi ne yazikki turkiyeye vermiyor zaten bi asya telekom kaldi servis olarakta bir zamanlar w700 aldigimda kvk ,genpa, tele servis, telpa , asya telekom bakiyordu sony ericssona nerden nereye yaziklar olsun
Bence bu sony ericsson world'ün suçu değil, distribütörler gerekli ilgiyi göstermiyo, tüketiciye destek yok
quote:
Orijinalden alıntı: yunuss.10
quote:
Orijinalden alıntı: cudam adamalar bak yaa modelin adini bilmiyorlar bunlar nasil sony ericsson calisani yan gelip yatiyorlar sanirim keyifleri yerinde burnundan da kil aldirmiyorlar sanirim , rezillik baska birsey degil sizinle konusan gorevli bayan nokia kullaniyordur telefon olarakta bence :)) sony ericsson gereken destegi onemi ne yazikki turkiyeye vermiyor zaten bi asya telekom kaldi servis olarakta bir zamanlar w700 aldigimda kvk ,genpa, tele servis, telpa , asya telekom bakiyordu sony ericssona nerden nereye yaziklar olsun
Bence bu sony ericsson world'ün suçu değil, distribütörler gerekli ilgiyi göstermiyo, tüketiciye destek yok
ama onlarinda bir el atmasi lazim tamam kuresel ekonomik krizden dolayi bir cok calisanin isine son verdiler ancak artik toparlanmalari gerekir bir zamanlar sony ericsson 2. Siradayda tum dunyada simdi ise nokia samsung lg motorala gibi cihazlarin gerisinde kaldi yani bir tek bizim turkiyede degil diger ulkelerde de geriledi bir an once toparlanmali ve reklam pazarlama stratejisini arttirmali yoksa bu kafayla giderlerse yakinda garantili olarak sony ericsson bulamayacagiz
se dönüşü çok zor kayıplar verdi. Eski günlerine dönmesi çok zor. Nokia'da o yolda hızlı adımlarla ilerliyor. Eğer nokia'da böyle giderse se ile aynı kaderi paylaşacak.
quote:
Orijinalden alıntı: cudam
quote:
quote:
ama onlarinda bir el atmasi lazim tamam kuresel ekonomik krizden dolayi bir cok calisanin isine son verdiler ancak artik toparlanmalari gerekir bir zamanlar sony ericsson 2. Siradayda tum dunyada simdi ise nokia samsung lg motorala gibi cihazlarin gerisinde kaldi yani bir tek bizim turkiyede degil diger ulkelerde de geriledi bir an once toparlanmali ve reklam pazarlama stratejisini arttirmali yoksa bu kafayla giderlerse yakinda garantili olarak sony ericsson bulamayacagiz
Hocam bence adamların haberi bile yok türkiye pazarında böyle olduklarından, yurtdışında bütün modelleri var sadece bizim ülkemizde bu sorun, reklamları filan süper bilboard'ları heryerde ama türkiye'de yok, insanlar sony ericsson'u unuttu, çoğu kişi battı sanıyo
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cudam
quote:
quote:
Hocam bence adamların haberi bile yok türkiye pazarında böyle olduklarından, yurtdışında bütün modelleri var sadece bizim ülkemizde bu sorun, reklamları filan süper bilboard'ları heryerde ama türkiye'de yok, insanlar sony ericsson'u unuttu, çoğu kişi battı sanıyo
haberleri olmaz olurmu gecsinler bu ayakları sony ericsson world ün herseyden haberi var , küresel kriz ayagına bir cok emegiyle calısanın işine son verirse olacagı bu olur elbette kendileride zaten söyledi küresel kriz nedeniyle daha az model cıkaracaklarını ayrıca o gördügün reklamların çogu japonyada diger ülkelerde de pek bir canlılıgı yok sony ericssonun zaten pazar oranı herseyin kanıtı eskiden dünyanın en cok satan 2.cep telefonu üreticisiyken şimdilerde 5.sıralara geriledi bu sadece bizim ülkemizde sorun olmadıgını ve dünya geneli anlamında sony ericssonun gerilediği acıkca görülüyor sony ericsson eskisi kadar kaliteli ürünler yapmıyor malesef , 2005 te k750 , 2006 da k790 , 2008 de k850 ve 2009 satio ile cyber shot devrimi yapmışlardı ama yıl 2011 odu 2yıldır devrim yaratacak cyber shotlu bir telefon yok ortada 2006 yılında w810 nun yaptıgı devrimi yapacak ve ses getirecek bir walkman telefon o zamandan beridir yok zaten satışların düşmesi herseyi acıklıyor yani sony ericssson sadeece bizim ülkemizde degil diger ülkelerde de git gide geriliyor sony ericsson şuan da dünyada en cok satan marka olsa merak etme kvk genpa ve diğer servisler kölesi olur sony ericssonun ama satışların düşük oldugunu görünce ister istemez hiçbir servis sony ericssona yanasmıyo bile çünkü satılmayacagını biliyorlar
Bende SE ye 4 gün önce mesaj atmıştım cevap yeni geldi.
Sony Ericsson olarak ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sonyericsson Aspen ve Xperia X10 mini pro model cihazımızın planlanan çıkış tarihi 2011 yılının ilk çeyreğidir.Ancak Xperia X2 model cihazımızın satışa sunulması planlanmıyor.Ürün özellikleriyle ilgiliwww.sonyericsson.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Yorum ve önerilerinizi bizimle paylaştığınız, ürünlerimizi tercih ettiğiniz ve bize ayırdığınız zaman için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Saygılarımızla,
gelen cevap bu. İlk çeyrek bitmek üzere hala ilk çeyrek diye mesaj atıyılar. Vede en önemli si X2 yi de kaybettik. gelmeyecekmiş........
Sony Ericsson TR savcılığa şikayet edelim,ilgilenmiyorlar mal getirmiyorlar birde ukala ukala cvb veriyorla yukarda zede yazmış cedar almış call centerden hatun cıkmış cedarın kaplosu varmı o da demişki oda ne!!! :-)saksafon derdim ben olsaydım... diyeceğim oki bu Sony Ericsson TR ayak takımı...bunları Allaha havale edeli yıllar oluyor ben...ama SE hastalık yapıyor...yıllardır Ericsson,birleşti Sony Ericsson oldu onun dışındaki telefonlar çok kalitesiz geliyor...buda eskiyince ne yapacaz onu bilmiyorum...bozulmakta bilmiyor, ben ondan cıksam o benden cıkmıyor...
bende xperia modellerinden birinin gelip gelmeyeceği ile ilgili nazik bir mail soru sordum. Maila cevap hiç gecikmedi. Cevap şöyle...
Mailınızı sistemden kaynaklı bir sebeple okuyamadık. Lütfen tekrar yazarmısınız... :) :) :) Ne komik yaaa..
Halbuki mailda Nokiadan bıktığımı yeni xperia modelinin satılıp satılmayacağını falan sormuştum. Bir kominikasyon firmasının böyle bir olayda varolması, isminin bile geçmesi başlı başına bir skandaldır....Valla yemin ediyorum xperia almaktan vazgeçmekmek üzereyim... Belki pasaportla falan ? Bu arada 2. mailımıda üşenmeden attım.
Not: Geçen aylarda mali polis istanbulda bir elektronik ürün ithalatçı firmasını ithalat, garanti ve servis şartlarını mevcut kanunlara göre yerini getirmemesi iddiasıyla bastı.
Ayni cevabı bana da verdiler , attığım mail okunmaz hale gelmis gördüm, tekrar attim cevap geldi
insan azıcık utanır ya daha öyle bir model olduğunu bilmiyormuş ayrıca her gün işe gitmek zorunda olan insanlar orada ne yapıyor ki en azından insanın canı sıkılır da firmanın sitesine bakar arada sırada ama bu bile olmamış ayrıca merak ettiğim pazar payı iyice düşen ericsson'un bu durumu neden umursamadığı sonuçta gelişmekte olan bir ülkeyiz ve sony'nin adı duyan yurdum insanı da bu işi sürekli takip eden bir tenoloji bağımlısı da mutlaka sony ericsson'un ürünlerini almak isteyecektir çok başarılı olacakları bir pazarı rakiplerinin ellerine teslim ediyorlar adeta
Sonyericsson'u Türkiyede Kvk ve Genpa pazarlasa bütün büyük alışveriş merkezlerinde satılsa Tim,Vodofone,Avea bayilerinde satılsa Sonyericsson Türkiye'de çok farklı yerlere gelirdi bu noktada olmasının sebebi tamamen rezil pazarlama reklam ve satış politikasıdır.Yoksa telefonları bence çok kaliteli.Bu yüzden maili Kvk ve Genpa'ya yollamak gerekir:)
arkadaşlar bu internet siteleri neden pazarlamaz. Mesela Hepsiburdaya mail atsak nasıl olur. Ben cedarı HB'den aldım şimdide tedarik edilemiyor yazıyor. Neden edilemez ki yurtdışından getirmiyormu bu siteler satılan malları.
Artık Sony Ericsson Telefonlar hemen Türkiye'ye gelmeye başlayacak!!!! Biz SE kullanıcıları için sevindirici bir haber :) hemde yeni telefonlar market uygulamasıyla birlikte gelecekmiş :)
SONY ERICSSON, XPERIA ANDROID AKILLI TELEFONLARLA TÜRKİYE’YE HIZLI BİR DÖNÜŞ YAPTI
■Türkiye’de asık yüzlü akıllı telefon devri sona erdi! Dijital eğlence dünyasının adresi Sony Ericsson’un Xperia telefonları, Android kolaylığını ve Sony’nin gelişmiş multimedya teknolojisini kullanışlı bir arayüz ve Sony Ericsson kalitesiyle Türkiye’ye sunuyor. Binlerce ücretsiz uygulama içeren Android Market’in de yer alacağı Xperia serisi, Sony Ericsson’un geliştirdiği kendi uygulamaları ile birlikte, kullanıcıların cep telefonlarına istedikleri özelliği hızla eklemelerini ve Facebook gibi sosyal medya araçlarını toplu olarak tek bir ekrandan yöneterek dünyaya bağlı kalmalarını sağlıyor. Sony Ericsson, Sony’nin Exmor kamera sensörünü, Bravia Engine teknolojisini ve konsol oyunlarında kendini kanıtlamış Playstation oyun sistemini dünyanın en eğlenceli akıllı telefonlarını sunan Xperia serisinde birleştiriyor.
■Sony Ericsson’un muhteşem dönüşü: Türkiye, Sony Ericsson’un 2011 ve sonrası için global stratejisinde en öncelikli ülkelerden biri olarak belirlendi. Sony Ericsson Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Herve Fontaine; Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martijn Lutgerink, Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Bölgesi Genel Müdürü Yannis Ghikas ve Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Pazarlama Direktörü Chara Dalekou, Türkiye’ye yönelik stratejilerini özel bir öğle yemeğinde basınla paylaştı. Dünya çapında birçok ülkede Android pazarında 1 numara olan Sony Ericsson, Türkiye’de de 2011 sonunda Android pazarında 1 numara olmayı hedefliyor. Şirketin nihai hedefi ise eğlenceli ve kullanışlı modelleri ile Türkiye’de akıllı telefon pazarında da liderliği elde etmek olarak belirlendi.
17 Mart 2011 ‒ Sony Ericsson, Android işletim sistemini kullanan hem akıllı hem de eğlenceli Xperia serisi cep telefonları ile Türkiye’ye hızlı bir dönüş yaptı. Uzun yıllar boyunca Türkiye’deki kullanıcıların beğenisini kazanmış olan Sony Ericsson’un ülkemize dönüşü Sony Ericsson yöneticilerinin en üst düzeyde katıldığı bir toplantı ile duyuruldu.
Sony Ericsson Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Herve Fontaine; Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martijn Lutgerink, Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Bölgesi Genel Müdürü Yannis Ghikas ve Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Pazarlama Direktörü Chara Dalekou’nun katılımıyla 17 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen öğle yemeğinde Sony Ericsson, Android tabanlı Xperia serisi ve Türkiye’ye yönelik yeni stratejisiyle ilgili bilgi verdi.
Bizim için Türkiye öncelikli
Sony Ericsson, 2011 ve sonrası için global stratejisinin en öncelikli ülkelerinden biri olarak Türkiye’yi seçti. Geçen yıl Android tabanlı telefonlarıyla dünyada büyük başarı yakalayan Sony Ericsson, Türkiye’deki tüketicilerin teknolojiyi çok yakından takip etmesi ve özellikle dijital eğlencenin adresi olan multimedya destekli akıllı telefonlarda en son teknolojiye sahip olmak istemesi nedeniyle Türkiye’ye büyük önem verdiklerini kaydetti.
Dünya çapında birçok ülkede Android pazarında 1 numara olan Sony Ericsson, Türkiye’de de 2011 sonunda Android pazarında 1 numara olmayı hedefliyor. Şirketin nihai hedefi ise eğlenceli ve kullanışlı modelleri ile Türkiye’de akıllı telefon pazarında da liderliği elde etmek olarak açıklandı. Sony Ericsson Xperia serisi, Sony Ericsson’a özel Android uygulamaları ve Android Market desteği ile 100 binden fazla ücretsiz Android uygulamasını Türkiye’deki kullanıcılara sunuyor. Buna ek olarak, Türkiye’deki kullanıcılar, Sony Ericsson’un PlayNow uygulama mağazasında yer alan birçok Android uygulamasına Android Market’e girmeden erişebilecek.
Android tabanlı Xperia serisi ile yepyeni bir başlangıç
Sony Ericsson Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz Bölgesi Genel Müdürü Yannis Ghikas, Sony Ericsson’un Android tabanlı telefonlarla Türkiye’ye dönüş yapmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sony Ericsson olarak, aslında Türkiye’den hiç ayrılmadık, sadece bir süre boyunca Türkiye’deki tüketicilere cazip gelecek, onların beklentilerini karşılayacak ürünlerle kullanıcılarımızın karşısına çıkamadık. Şimdi daha güçlü, daha özellikli, daha yenilikçi, daha akıllı, daha eğlenceli ve en üstün teknolojiyi sunan bir dünya markası olarak Türkiye’deki varlığımızı güçlendirmek istiyoruz. Bu süreçte yepyeni bir ekip, yepyeni bir dağıtım ağı, yepyeni bir satış sonrası servis hizmeti ve yepyeni bir pazarlama anlayışıyla Türkiye’de yeniden yapılandık. Bu bağlamda, ücretsiz Android Market uygulamalarının sağladığı tüm özelliklerle kolayca özelleştirilebilen Android tabanlı Xperia modellerimiz ile mobil dijital eğlencenin en iyisini, hem iş dünyası için güçlü birer cep ofisi hem de hayatınıza renk katacak gelişmiş birer cep sinema sistemi olan Xperia telefonlarımız aracılığıyla Türkiye’deki kullanıcılara sunacağız. Dünya çapında birçok ülkede Android pazarında 1 numarayız. Sony’nin Exmor kamera sensörünü, Bravia Engine teknolojisini ve konsol oyunlarında kendini kanıtlamış Playstation oyun sistemini dünyanın en eğlenceli akıllı telefonlarında birleştiren seçeneklerimizle 2011 sonunda Türkiye Android pazarında da 1 numara olmayı hedefliyoruz. Nihai hedefimiz ise eğlenceli ve kullanışlı modellerimizle Türkiye’de akıllı telefon pazarında da 1 numara olmaktır.”
Sony Ericsson Xperia serisi Sony’nin dijital eğlence teknolojisini cebe taşıyor
Sony Ericsson Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Herve Fontaine de Sony Ericsson’un Android tabanlı Xperia serisi akıllı telefonlarla Türkiye’de nasıl bir fark yaratacağıyla ilgili şunları söyledi: “Sony eğlence teknolojilerini Sony Ericsson Xperia serisinde sunmamız çok heyecan verici bir gelişme. Xperia serisinde yer alan Sony teknolojileri pazarda farkımızı belirgin şekilde ortaya koyan yeni özellikler içeriyor. Sony Ericsson, Sony’nin Exmor kamera sensörünü, Bravia Engine teknolojisini ve konsol oyunlarında kendini kanıtlamış Playstation oyun sistemini dünyanın en eğlenceli akıllı telefonlarını sunan Xperia serisinde birleştiriyor. Böylece dijital görüntüleme teknolojisi ile Playstation konsol oyunlarını dünyada dijital eğlencenin adresi olan telefonlarımızla birleştirerek bize özel, benzersiz bir ürün kategorisi oluşturmuş oluyoruz. Sadece Sony Cybershot fotoğraf makinelerinde ve Handycam kameralarında bulunan ödüllü kamera sensörümüz Exmor da ilk kez bir cep telefonunda kullanılıyor. Bütün bunlara ek olarak Sony Ericsson’un kendi geliştirdiği ve sadece bize özel olan Timescape gibi Türkiye’deki tüketicilere çok hitap eden özel uygulamalarımız var. Sony Ericsson’un Timescape uygulamasını kullanarak yazdığınız bir iletiyi aynı anda Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağlarda paylaşabiliyor, tüm iletişimizi tek ekranda görüp kontrol edebiliyorsunuz. İşte Android tabanlı Xperia serimizdeki bu özellikler sayesinde kullanıcılarımıza muhteşem bir multimedya deneyimi sunuyoruz.”
Sony Ericsson Hakkında
Sony Ericsson, Sony ve Ericsson tarafından 2001 yılında yüzde 50/yüzde 50 katılımla kurulmuş olan bir stratejik ortaklıktır. Global şirket faaliyetleri ve tüm ana pazarlardaki operasyonlarımız Londra’daki merkezimizden yönetilmektedir. Vizyonumuz, internet ve sosyal medyanın sağladığı yeni iletişim olanaklarını kullanıcıya en çekici şekilde sunan Eğlenceli Bir İletişim Markası olarak sektörde lider konuma gelmektir. Sony Ericsson, cep telefonları, aksesuarlar, farklı içerik ve uygulamalarla en heyecanlı tüketici deneyimini sunmaktadır.
arkadaşlar bu internet siteleri neden pazarlamaz. Mesela Hepsiburdaya mail atsak nasıl olur. Ben cedarı HB'den aldım şimdide tedarik edilemiyor yazıyor. Neden edilemez ki yurtdışından getirmiyormu bu siteler satılan malları.
hiçbir site ürün getirmez. İthalatçı getirir distribütör kendisi(veya ithalatçı distribütör üzerinden) hepsiburada.com gibi yerlerden satar.