Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım bi link verebilirmisin igonun son versionu için
  • yeni versiyonun 320x240 çözünrlük destekleyenini herhangi bir yerde bulamadım malesef. eski versiyon var ise bunu kurup branding.gro, data.gro ve sys.txt dosyalarını sd karta yedeklemek gerekiyor. daha sonra bu versiyonu kaldırıp yenisini kurduktan sonra yeni versiyonun kurulduğu klasöre bu üç dosyayı atmak lazım.

branding.gro, data.gro ve sys.txt dosyaları telefonun hafızasında data\data\com.navngo.igo.javaclient klasöründe bulunuyor. tabi telefonun rootlu olmasıgerekiyor. root explorer ile ulaşılabilir.

yeni versiyon içinwww.f i l e s o n i c. c o m/file/1662332231

kendi kullandığımı yarın gün içerinide upload etmeye ve linkini vermeye çalışırım.

• teşekkür ederim hocam hallettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hece_he

yeni versiyonun 320x240 çözünrlük destekleyenini herhangi bir yerde bulamadım malesef. eski versiyon var ise bunu kurup branding.gro, data.gro ve sys.txt dosyalarını sd karta yedeklemek gerekiyor. daha sonra bu versiyonu kaldırıp yenisini kurduktan sonra yeni versiyonun kurulduğu klasöre bu üç dosyayı atmak lazım.

branding.gro, data.gro ve sys.txt dosyaları telefonun hafızasında data\data\com.navngo.igo.javaclient klasöründe bulunuyor. tabi telefonun rootlu olmasıgerekiyor. root explorer ile ulaşılabilir.

yeni versiyon içinwww.f i l e s o n i c. c o m/file/1662332231

kendi kullandığımı yarın gün içerinide upload etmeye ve linkini vermeye çalışırım.

hocam kurdum çalıştı fakat poi leri göstermiyo eskisindeki poileri attım yine göstermiyo bide kapı numaralarını girdiğimiz klavye çıkmıyo sendede böylemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: serco05

hocam kurdum çalıştı fakat poi leri göstermiyo eskisindeki poileri attım yine göstermiyo bide kapı numaralarını girdiğimiz klavye çıkmıyo sendede böylemi?

şimd kendi cihazımda kontrol ettim ve poiler ile ilgili bir problem göremedim. sizde böyle bir problem çıkarması ilginç gerçekten. kapı numaraları konusunda problem gerçekten de var ve eski versiyonda da var idi. dil seçeneğini ingilizce yapınca bu problem ortadan kalkıyor. umarım poi problemi de bu şekilde hallolur.
  • Dili ingilizce yaptım hocam kapı numaraları cıktı,poilerde isimle arayınca cıkıyo katagorilerde cıkmıyo, trafik kameralarınıda gostermiyor dosyayı atmama ragmen, eski surumde
    turkcedede kapı numaralarını gosteriyo trafik kameralarınıda gosteriyo simdilik eski surume geri dondum. Yardımların icin cok tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hece_he

telefonu yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. official romu 1 gün bile kullanmadım neredeyse. alır almaz çeşitli romlar denemeye başladım. şu anda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1068553 başlığındaki romu kullanıyorum. 748 MHz'e overclock ettim. bu saat hızında gayet stabil ve hızlı. ilk başlarda biraz şarj problemi yaşadım ama şu anda normal kullanımla 2 gün, çok yoğun kullanımla 1 gün gidiyor. şürekli kurcalayarak ve kullnarak günü çıkarsın bu da yetiyor bana.

official romda nasıldı bilmiyorum ama @alcohol06 arkadaşın sorusundan anladığım kadarı ile fotoları telefon hafızasına atıyor sanırım. bu romda doğrudan micro sd kartı hafıza olarak görüyor ve tüm kurulumları, fotoları falan buraya atıyor.

şimdilik bu romdan gayet memnunum. ilerleyen günlerde tecrübelerimi paylaşmaya çalışırım.

bir de iGO kullanan arkadaşlara son versiyon olan 8.4.3.179971 versiyonunu yüklemelerini tavsiye ederim. çok daha hızlı çalışıyor. takılmalar ve yavaşlamalar ortadan kalkmış.

merhaba,

acaba bu rom'un kurulumunun detaylı türkçe anlatımı var mı?

• yeni aldığım x10 mini pro yazılım güncellerken hata verdi ve telefon açılmıyor. açmaya çalışırken sadece bir uyarı ekranı geliyor ve sürekli reset atıyor. eskiden w810i kullanırken flash tool ile yeni yazılım flashlayıp bu tür sorunları çözebiliyordum fakat bu telefona biraz yabancıyım. bu sorunun üstesinden gelebileceğim herhangi bi link verebilirmisiniz. daha öncesinde tüm konuyu okumuştum ama bu sefer bulamadım aradığımı. mazur görün... telefon açılmadan uyku yok bana:(( açıkcası biraz da endişeliyim telefon tamamen gitti mi diye
  • @alcohol adamım xrecovery den yükleme yapacaksın rar dosyasının adını update zip olarak değiştir sonra sd karta at telefonu açarken xrecovery den select from sd card update zip diye bişey var onu seç bekle yüklesin sonra da reboot et aynı şekilde kamera fix ini de yaparsın olur biter

@emre dostum sende telefonu sony ericsson pc suit e bağla sonra yazılım güncelleştirmesini seç aynı anda açma kapama ve geri tuşuna basıp basıp çek daha sonra kendisi orijinal roma döner ama tavsiyem orjinal roma geçtikten sonra cm7 yüklemen
  • arkadaslar cm7 nin artısı nedir? bir de gingerbread dv008 diye bir rom var bu nasıl?

benim telefonum su an cok yuklu, bir suru programım, notlarım, mesajlarım ayarlarım var. mesela smart keyboard ın bile bi suru ayarını yaptım, poweramp te uzun uzun ugrastıgım ekolayzır ayarım var bunların silinmesini istemiyorum, bunları yedeklemem ne kadar mumkun?

programlar silinse de ayarlarının tutuldugu klasorleri var mı? programı tekrar yukleyip klasorlerini kopyalasam ayarlar geri gelir mi? ya da mesela notlarım eski halini alır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

@alcohol adamım xrecovery den yükleme yapacaksın rar dosyasının adını update zip olarak değiştir sonra sd karta at telefonu açarken xrecovery den select from sd card update zip diye bişey var onu seç bekle yüklesin sonra da reboot et aynı şekilde kamera fix ini de yaparsın olur biter

@emre dostum sende telefonu sony ericsson pc suit e bağla sonra yazılım güncelleştirmesini seç aynı anda açma kapama ve geri tuşuna basıp basıp çek daha sonra kendisi orijinal roma döner ama tavsiyem orjinal roma geçtikten sonra cm7 yüklemen

hocam pc suite ile bağlamaya çalışıyorum fakat flashlama moduna girmiyor bir türlü telefon. geri tuşuna basarak olsun sizin dediğiniz şekilde olsun her iki türlü bağlamaya çalıştım ama kâr etmedi... sürekli ekranda bi uyarı veriyor. galiba servis yolu göründü telefona... dediğiniz tuş kombinasyonuyla bağlamaya çalışıyoruz ya hani telefonu, telefonun ledi yeşil yanıyor ve belli bi süre sonra sönüyor. daha sonra telefonun ekranı açılıp dediğim uyarı ekranı geliyor.

• hocam seus ile bi müdahale et bakalım sorun o kadar büyük değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

arkadaslar cm7 nin artısı nedir? bir de gingerbread dv008 diye bir rom var bu nasıl?

benim telefonum su an cok yuklu, bir suru programım, notlarım, mesajlarım ayarlarım var. mesela smart keyboard ın bile bi suru ayarını yaptım, poweramp te uzun uzun ugrastıgım ekolayzır ayarım var bunların silinmesini istemiyorum, bunları yedeklemem ne kadar mumkun?

programlar silinse de ayarlarının tutuldugu klasorleri var mı? programı tekrar yukleyip klasorlerini kopyalasam ayarlar geri gelir mi? ya da mesela notlarım eski halini alır mı?

Ayarlarını ve bütün uygulamalarını xrecovery menüsünden backup butonu ile yapabiliyorsun.bunu hafıza kartıma xrecovery backup klasörüne atıyor.onu saklayın ve sonra istediğiniz romu yükleyin.beğenmezseniz eski haline çok kolay bir şekilde dönüyorsunuz.dx8 romu denedim beğenmedim

• forumda birçok arkadaş uygulamaları hafıza kartına atma konusunda hala sıkıntı yaşıyor.daha önce birkaç kez daha paylaşmıştım.yine paylaşıyorum.çok kolay bir işlem

http://hotfile.com/dl/115511591/b0da1d6/uygulamalar_hafza_kartna_atma.rar.html

bu linkten gerekli uygulamaları bulabilir,root edip,hafıza kartından bölüm oluşturup uygulamaları link2sd ile hafıza kartına atabilirsin.2.2 nin zaten böyle bir yazılıma ihtiyacı yokmuş.2.2 ile uygulamaları hafıza kartına atabiliyormuşuz.

yaptıklarımı anlatmaya çalışayım.
    öncelikle linkteki uygulamaaır indirip root etme programı içindeki superoneclick.eve dosyasını çalıştırıp pc ye kurun.superuser.apk yı hafıza kartına atıp telefona kurun.superuser ii kurduktan sonra daha önce kurudğunuz root programını açıp telefonu usb ile bağlayıp root butonuna basın.telefonda superuser izni ile ilgili bazı şeyler göreceksiniz bu sırada.allow deyip devam edin.pc de root işlemi tamamlandıktan sonra telefonu kapatıp açın.sonra link2sd.apk yı hafıza kartına atıp tel.e kurun.şimdi sadece hafıza kartında bölüm oluşturmak kaldı.
    pwhe52 mini tool partition wizard ı pc ye kurun ve programı açın.size pc deki disk bölümlerini gösterecek.buradan hafıza kartınıza ait olanı bulun.bende fat32 dosya sistemi ile gönrünüyor.üzerine sağ tıklayıp move/resize yi seçin.bir ekran açılacak.oradan hafıza boyunutu gösteren bir çubuk çıkacak.sağ taraftan tutup sola doğru daraltın.ne kadar daraltırsanız o kadar bölüm açıyorsunuz hafıza kartında.ben 400 mb açtım.ok. deyip bir önceki ekrana gelin.allta unalocated diye bir disk bölümü açıldığını göreceksiniz.üzzerine sağ tıklayıp create yi seçin.burdan çıkan soruya yes deyin başka bir küçük ekran açılacak.ordan çıakcak ekranda create as kısmını primary,file system kısmını ext2 seçip ok deyip ana minitool partition programının ana ekranına dönün.hafıza kartına sırayla fat32 ve ext2 bölümlerini alt alta görecek,ikisini de primary disk olarak göreceksiniz.ekranın sol üst köşesinde apply yi seçip ekranı kapatın.
    telefonu usb den çıkarın ve link2sd programın ıaçın.program telefonu yeniden başlatmanızı isteyecek.başlatın.açıldığında yeniden programa girip menüye girerek filtreleme yapın ve kurulan yada indirilen uygulamaları secin.hafıza kartına atmak istediğiniiz uygulamalara tıklayarak açılan sayfayda sağ alttaki link ekleye basın ve her uygulama için aynı yolu izleyin.ilkj başta uygulamaların ikonları menuden kayboluyor.telefonu yeniden başlatın.düzelir.umarım yeterince açık ve birşey atlamadan anlatmışımdır.
    bende çok bilgili değilim kon uhakkında ama tek denememde yapabildim.
    tabi kedinlikle garantili bişey değil.başınıza geleceklerden dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pretty34

quote:

arkadaslar cm7 nin artısı nedir? bir de gingerbread dv008 diye bir rom var bu nasıl?

Ayarlarını ve bütün uygulamalarını xrecovery menüsünden backup butonu ile yapabiliyorsun.bunu hafıza kartıma xrecovery backup klasörüne atıyor.onu saklayın ve sonra istediğiniz romu yükleyin.beğenmezseniz eski haline çok kolay bir şekilde dönüyorsunuz.dx8 romu denedim beğenmedim

sizce hangi rom en iyisi? şu an aslında telefonumdan memnunum, bazen ram sıkıntı oluyor, normalde 40-50 mb arası ram oluyor. bunun dışında aslında aradığım birçok şeyi buldum sizce custom rom yüklememe gerek var mı?

• quote:

quote:

quote:

sizce hangi rom en iyisi? şu an aslında telefonumdan memnunum, bazen ram sıkıntı oluyor, normalde 40-50 mb arası ram oluyor. bunun dışında aslında aradığım birçok şeyi buldum sizce custom rom yüklememe gerek var mı?

hocam şu anlık en iyisi cm7 dir yukarıda anlatılan hafıza kartına uygulama taşıma olayı fala kendinden otomatik olarak geliyor..

• şimdi cm7 yüklemeye yeltendim 2.0.6 sürümü.

şu an yedeklemelerimi yapıyorum, tel defteri, mesajlar, hafıza kartı vs. birkaç sorum olacak:

cm7 de çalışmayan birşey var mı?
    1.xrecovery de backup aldım yalnız nereye kaydoldu o backup?
    2.beğenmeyip geri dönmeye çalışırsam, telefonum şu anki haline tüm programlar aynı şekilde yüklü, tüm kayıtlar, mesajlar yerli yerinde mi dönecek yoksa
    3.xrecovery ile yükleyeceğim doğru program di mi?
  • selam,

daha önce sormuştum, cevap alamadım, android forumda soruyorum cevap yok, teleservise götürdüm telefonu adam bilgisayara bağlıyor sd kart içeriği görünüyor, takınca tak-çalıştır hemen açılıyor, ama benim xp bilgisayarda ne yaptıysam sd card'ı göremiyorum, bağlayıp pc companiondan dosya yöneticisine giriyorum, pc companion'un bilgisayardaki dosyaları falan görünüyor.

pc companion'u sildim geri yükledim, telefonu unroot ettim, başka hafıza kartı denedim, hafıza kartını biçimlendirdim olmuyor. sorun pc muhtemelen ama ne yapacağımı da bilemiyorum, çıldırma noktasına geldim artık :@ bi yardım gözünüzü seveyim :)
  • telefonu usb den bağlayınca telefonda herhangi bişey çıkıyor mu peki.telefnu şarj et yada sd karta bağlan diye 2 seçenek çıkması lazım.sd kart seçeneğini seçince direk görür zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

quote:

quote:

hocam şu anlık en iyisi cm7 dir yukarıda anlatılan hafıza kartına uygulama taşıma olayı fala kendinden otomatik olarak geliyor..

Saatlerce telefonu resetlemeye uğraştım ve sonunda yükledim ama Android Market yok bunda! Kocaman bir

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.