Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
2
Favori
60.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Touch Pro'daki problem cihazdan kaynaklanan bir problem değildi. Yağmurlu havada dikkatsiz kullanmamdan kaynaklanan bir problemdi.

batarya süreleri konusunda, Xperia biraz daha başarılı diyebilirim. ben 8 gün şarjın dayandığını gördüm, tabii cihazı ne kadar yoğun kullandığına bağlı olarak batarya yarım günde bile bitebilir :)

ses konusunda aralarında bir fark yok diyebilirim.

X1'in kasasındaki çatlama ciddi bir problem. 7 aylık kullanımımda böyle bir duruma rastlamadım ama kasasında çatlama olan arkadaşlar oldu. garantisiz cihazlarda bu can sıkabilir.

benim şahsi tercihim kesinlikle Xperia'dan yana. hem telefon hem de PDA olarak gayet güzel.

quote:

Orjinalden alıntı: eksterm

Sn. Hece ses probleminden dolayı HTC PRO' yu geri verdim demişsiniz? Problem neydi acaba bu iki cihaz arasında kaldım. Kararsızım. HTC Proda aynı zamanda batarya kullanım ömrüde az diye biliyorum. X1 ile Pro arasında ses ve batarya açısından ciddi bir fark var mı?
    X1' de kasalarda çatlama ve deformasyondan söz ediliyor. Lütfen açıklarmısınız.
    Teşekkürler

• Sn. Hece Sony Ericssondan aldığım bilgiye göre (Teyid edilmiştir) X1 modelini Türkiye pazarına sunmayacaklarmış. Yani garantili olarak temin etme şansımız yok :(,

HTC PRO için şarj süresi normal kullanımla % 70 telefon ve net kullanımı, % 30 Office uygulama kullanımı ile batarya süresi 3 gün ve üzerinde olabilir mi?
    Telefonla konuşma esnasında ses sıkıntısıda çözülebilir mi?
    Bir kullanan bir bilen olarak bu konularda: Olur der isen bu cihazdan alacağım.
    Ya da aynı özellikleri taşıyan klavyeli bir PDA önermisin.
    Aynı katogoride değiller ama Nokia N 97 öneririmisin?
    Teşekkür ederim
  • çatlama ve deformasyonu geçelim hafif soyuluyor arkası toplam 0.5 cm çapında yani küçük küçük batarya kapağı köşelerinde oldu bnmkinde ama görünüm problem olmuyor ayrıca kesinlikle xperia ayrıcalığını tatmanızı tavsiye ederim
  • benımde takıp ettıgım kadarıyla soyulmalar sadece grı telefonlerda yasanıyor sıyah telefonlarda boyle bır sey yasandıgını hıc duymadım gormedım yanlısmıyım bılemıyorum
  • gps programları i-go (yatay ekran kullanım) dışında garmin gibi diğer programları da çalışıyor mu?
  • bahsetmiş olduğun kullanımla 2-3 gün arası batarya dayanabilir. tabi wireless olarak internet kullanacaksan çok daha hızlı tükenecektir.

şu an Touch Pro'nun fiyatı ne civarlarda acaba. bildiğim kadarıyla Xperia 2. el olarak 750-800tl falan bulunabiliyor. eğer 1500 tl gibi rakamlar düşünüyorsan bence az daha beklemen ve daha üst düzey işlemcili bir cihaz alman çok daha iyi olur. Asus P565 ile ilgili inceleye göz atacak olursan işlemcinin performansı ne kadar etkilediğini görebilirsin.

ne bileyi, hani 7-8 ay önce olsa belki touch pro almanı tavsiye edebilirdim ama şu an beklemeni ya da uygun bir fiyata 2. el temiz bir xperia almanı tavsiye ederim.

N97 nhakkında yorum yapamayacağım ama şu kadarını söyleyebilirim : "Symbian'ı sevemedim bir türlü."

quote:

Orjinalden alıntı: eksterm

Sn. Hece Sony Ericssondan aldığım bilgiye göre (Teyid edilmiştir) X1 modelini Türkiye pazarına sunmayacaklarmış. Yani garantili olarak temin etme şansımız yok :(,

HTC PRO için şarj süresi normal kullanımla % 70 telefon ve net kullanımı, % 30 Office uygulama kullanımı ile batarya süresi 3 gün ve üzerinde olabilir mi?
    Telefonla konuşma esnasında ses sıkıntısıda çözülebilir mi?
    Bir kullanan bir bilen olarak bu konularda: Olur der isen bu cihazdan alacağım.
    Ya da aynı özellikleri taşıyan klavyeli bir PDA önermisin.
    Aynı katogoride değiller ama Nokia N 97 öneririmisin?
    Teşekkür ederim

• temmuz ayının sonunda almanyadan misafirlerim geliyor bende k850 yi artık değiştirmek istiyorum x1 ve x2 yi çok beyendim fiyatları ne civarda almanyada ona göre isteyeceğim
    gelince parasını vereceğim kendilerine
    acill cevaplar verirseniz yarın arayıp sipariş vereceğim yada önereceğiniz herhangi bir s.e modeli varsa iyi olur

x1 daha hoşuma gidiyor ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin8584 -- 17 Haziran 2009; 20:38:25 >
  • merhaba arkadaslar bende sonunda x1'imi aldım ama su zamana kadar hep symbian kullanmıs oldugumdan dolayı suan WM ıle basım baya bı dertte bu sısteme baya bı yabancıyım o yuzden tecrubelı arkadasları baya bı rahatsız edıcem bu aletı cok kullanmak ıstıyorum ınsallah alısırım yardımlarınızla tabıkı
  • quote:

Orjinalden alıntı: apok46

merhaba arkadaslar bende sonunda x1'imi aldım ama su zamana kadar hep symbian kullanmıs oldugumdan dolayı suan WM ıle basım baya bı dertte bu sısteme baya bı yabancıyım o yuzden tecrubelı arkadasları baya bı rahatsız edıcem bu aletı cok kullanmak ıstıyorum ınsallah alısırım yardımlarınızla tabıkı

kullanmıycak bir durum yoktur :) x1 zaten mükemmel bir cihazdır hayırlı olsun diyorum bu arada wm windows gibi mesela 98 e uygun programlar vista ya uygun porogramlar vardır siz 6 yı seçiceksiniz wm 6 için her program oluyor artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: şemsilepervane

temmuz ayının sonunda almanyadan misafirlerim geliyor bende k850 yi artık değiştirmek istiyorum x1 ve x2 yi çok beyendim fiyatları ne civarda almanyada ona göre isteyeceğim
    acill cevaplar verirseniz yarın arayıp sipariş vereceğim yada önereceğiniz herhangi bir s.e modeli varsa iyi olur

neden cevap vermediğinizi anlamıyorum son sorum var 5800 a göre dışa sesi ne düzelde bu telefonun yada her hangi bir s.e telefona göre örn k850
  • quote:

Orjinalden alıntı: laax

quote:

Orjinalden alıntı: apok46

merhaba arkadaslar bende sonunda x1'imi aldım ama su zamana kadar hep symbian kullanmıs oldugumdan dolayı suan WM ıle basım baya bı dertte bu sısteme baya bı yabancıyım o yuzden tecrubelı arkadasları baya bı rahatsız edıcem bu aletı cok kullanmak ıstıyorum ınsallah alısırım yardımlarınızla tabıkı

kullanmıycak bir durum yoktur :) x1 zaten mükemmel bir cihazdır hayırlı olsun diyorum bu arada wm windows gibi mesela 98 e uygun programlar vista ya uygun porogramlar vardır siz 6 yı seçiceksiniz wm 6 için her program oluyor artık

saol laax benım korkum su rom yuklemeler falan kıtlenırse dıye ama onlarıda yavas yavas hallederım dıye dusunurum takıldıkca sora sora yapıcaz.daha 2.gunu ama sımdıden ne kadar harıka bır alet oldugunu gosterıyor tamamıyla kesfetmek ıcın sabırsızlanıyorum

• Fiyat konusunda; X1'i 2. el veya yurtdışı olarak 750-800 tl'ye bulmak mümkün. X2'nin henüz adı duyuruldu, cihazın çöıkması sene sonunu bile bulabilir. Yurtdışı fiyatları konusunda anacak orada yaşayan bir arkadaş cevap verebilir.

dışa verdiği ses çok tatmin edici değil. 5800'ü dinlemediğim için kıyaslayamayacağım ama harici hoparlörü iPhone göre daha düşük ses veriyor.

quote:

quote:

temmuz ayının sonunda almanyadan misafirlerim geliyor bende k850 yi artık değiştirmek istiyorum x1 ve x2 yi çok beyendim fiyatları ne civarda almanyada ona göre isteyeceğim

neden cevap vermediğinizi anlamıyorum son sorum var 5800 a göre dışa sesi ne düzelde bu telefonun yada her hangi bir s.e telefona göre örn k850

• arkadaslar bırı bana p990 dakı rehberımı nasıl buna atıcagımı soyleyebılırmı.aletın ıcınde sunnysoft contacts programı var rehberı orda goruntuluyor bılmıyorum sızde de varmı bu dıger teldekı rehberıde .vcf dosyası halınde atıım x1e ama ustune tıkladıgımda "kaydetme basarısız alınan verıler tamam olmayabılır" dıyor.sunnysoft programının ıcındekı dosyalara atatrark acmayıda denedım ama olmadı nasıl olurkı bu ıs???
  • quote:

Orjinalden alıntı: hece

Fiyat konusunda; X1'i 2. el veya yurtdışı olarak 750-800 tl'ye bulmak mümkün. X2'nin henüz adı duyuruldu, cihazın çöıkması sene sonunu bile bulabilir. Yurtdışı fiyatları konusunda anacak orada yaşayan bir arkadaş cevap verebilir.

dışa verdiği ses çok tatmin edici değil. 5800'ü dinlemediğim için kıyaslayamayacağım ama harici hoparlörü iPhone göre daha düşük ses veriyor.

quote:

quote:

iphoneden kısık mı o zaman sesi çıkmıyor yani

• hoparlor e çok küçük yer verilmiş telefonun yarısı zaten batarya :) benim için işlev önemli ki anlamadığım birşey bu telefonda umarım ele ayağa düşmez şimdiden gençler iphone alıp veya çakmasını sokakta elde telefon eksik etek söyleyerek küfürlü şarkılar söyleyerek gidiyorlar monofonik melodilere geçmek istiyorum bi an :)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: laax

hoparlor e çok küçük yer verilmiş telefonun yarısı zaten batarya :) benim için işlev önemli ki anlamadığım birşey bu telefonda umarım ele ayağa düşmez şimdiden gençler iphone alıp veya çakmasını sokakta elde telefon eksik etek söyleyerek küfürlü şarkılar söyleyerek gidiyorlar monofonik melodilere geçmek istiyorum bi an :)))

ele ayağa derken biz mi oluyoruz yaniben zaten telefonda zil sesi monofonik kullanıyorum
    neyse inş bende alınca sizlerden yardım bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin8584 -- 21 Haziran 2009; 17:59:55 >

• biliyordum kral yine benim cebimde :D
  • Sony Ericsson, Xperia ile windows mobile dünyasına gerçekten güzel bir giriş yapabilirdi ancak gerek satış politikası, gerekse ürünü piyasa sürmede gecikmesi gibi temel hatalar yaptı malesef. ama sonuçta bu cihazı aldım, kullandım ve pek çok yönden gerçekten memnun kaldım. özellikle tasarımı ve bener donanımdaki rakiplerine kıyasla az da olsa dahi iyi perfoemans sergilemesi cihazı ayrı bir yere taşıyor. çok çok yüksek performans beklentisi olmayan ve konforlu ve şık tasarımlı bir cihaz arayan kullanıcılar için hayal kırıklığına uğratmayacak bir cihaz.

laax kardeşim kral hala cebinde olduğuna göre motosikletten vazgeçtin anladığım kadarıyla.

N97 ile karşılaştırılması ilginç olmuş. link için teşekkürler Reis-i Eagles.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.